fischer spaanplaatschroeven Ø 6,0mm (verzonken kop, voldraad, TX30)

De spaanplaatschroeven fischer PowerFast II met verzonken kop en volle draad met 6mm draaddiameter zijn perfect voor verzonken schroefverbindingen en als schroef met geteste belasting in de fischer plug ideaal voor onze kunststof pluggen met 6 of 8mm diameter.

✓ Met ETA-goedkeuring
✓ Verminderde schroeftijd
✓ Snel bijtgedrag
✓ Zeer laag splijtgedrag
✓ Ideaal voor fischer pluggen
✓ Ook afzonderlijke schroeven

De verzonken schroeven Ø 6,0mm met doorlopende draad in verschillende lengtes, al vanaf één schroef.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,13/ stuk (Basisprijs € 0,13/ stuk)
 • from 50 Items € 0,12/ stuk (Basisprijs € 0,12/ stuk)
 • from 100 Items € 0,11/ stuk (Basisprijs € 0,11/ stuk)
 • from 200 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

fischer PowerFast II Ø 6,0mm met verzonken kop en volledige schroefdraad

Snel bijtgedrag ✓ Kortere schroeftijd ✓ Ook losse schroeven ✓

Onze fischer PowerFast II-spaanplaatschroeven met een draaddiameter van 6 mm kunnen worden besteld als schroeven met volledige draad met verschillende draadlengtes. De schroeven met de fabrikantaanduiding FPF II CTF hebben een TX30 (ISR30) zeshoekige dop, waardoor een hoog aandraaimoment zonder veel moeite kan worden toegepast. Ook de speciale schroefdraadgeometrie van de spaanplaatschroeven draagt bij aan minder inspanning. Dit wordt mogelijk gemaakt door schachtfreesribben en een grotere schroefdraadspoed, wat ook tot uiting komt in de aanzienlijk kortere inschroeftijd. Het zeer snelle bijtgedrag van de schroeven vermindert ook merkbaar de tijd die nodig is voor het verwerken van de spaanplaatschroeven.

Voldraadschroeven (CTF) kenmerken zich door een ideale belastingsverdeling, die het te dragen gewicht over de gehele inschroefdiepte verdeelt, waardoor hogere trekbelastingen mogelijk zijn. Als schroef met geteste belastingen in de fischer pluggen zijn spaanplaatschroeven met een diameter van 6mm de perfecte keuze voor bevestigingen met onze kunststof pluggen met een diameter van 8mm of 10mm.

Flexibeler kan niet! Bij ons bepaal je het aantal stuks - zonder minimale hoeveelheden of verpakkingseenheden.

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer PowerFast II FPF II CTF verzonken schroef Ø 6,0 mm in geselecteerde lengte

Eigenschappen van de fischer PowerFast II verzonken schroeven met volledige schroefdraad

De fischer Spaanplaatschroeven van het type Power Fast II FPF II CTF zijn hoogwaardige schroeven met verzonken kop van verzinkt staal, die zich kenmerken door hun zeer gemakkelijke verwerking. Het snelle bijtgedrag maakt het inschroeven veel gemakkelijker, zelfs als ze met de hand met een eenvoudige schroevendraaier worden ingedraaid. De grotere schroefdraadspoed in vergelijking met conventionele houtschroeven, die zich bij de voldraadschroef over de gehele lengte van de schroef uitstrekt, draagt ook bij aan een snellere inschroeftijd. Dit bespaart energie en ontziet de batterijcapaciteit, zodat er met één batterijlading aanzienlijk meer schroeven kunnen worden verwerkt.

De in de kern van de PowerFast II schroeven gefreesde asribben verminderen de schroefweerstand merkbaar, wat ook bijdraagt aan het verminderen van de benodigde inspanning. Bovendien hebben deze een positief effect op het splijtgedrag, dat vooral bij gevoeligere houtmaterialen aanzienlijk wordt verminderd. Voor een optimale krachtoverbrenging zijn de schroeven voorzien van een Torx aandrijving maat TX30.

De spaanplaatschroeven zijn gemaakt van verzinkt staal, dat blauw gepassiveerd is voor een nog betere corrosiebestendigheid. Dit maakt de schroeven ideaal voor binnentoepassingen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen de schroeven ook buiten worden gebruikt. De schroeven mogen echter niet permanent in contact komen met vocht of worden blootgesteld aan langdurig zwaar weer. Voor dergelijke toepassingen zijn roestvrijstalen of roestvrijstalen schroeven op de lange termijn de betere keuze. In overeenstemming met de geldende voorschriften bevatten de fischer PowerFast II-schroeven geen schadelijke chroom (VI) oxide-componenten en worden daarom als milieuvriendelijk beschouwd.

Goedkeuringen voor de fischer PowerFast II schroeven

 • ETA-19/0175 - Europese technische beoordeling voor schroeven voor gebruik in houtconstructies
 • DoP 0118 - Prestatieverklaring voor het gebruik van schroeven in dragende houtenconstructies
 • DoP W0009 - Prestatieverklaring voor zelfborende schroeven voor gebruik in houtenconstructies
 • DIN EN 13501 – Niet brandbaar - Voldoet aan de vereisten van klasse A1 (geen bijdrage aan brand)

Technische data van de fischer PowerFast II schroeven met volledige schroefdraad

 • Afmetingen: zie aanvullende informatie
 • Benaming: PowerFast II FPF II CTF
 • Draadtype: Grove draad, volledige draad
 • Draadlengte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroefdraad: 6,0mm
 • Ø Kern: ca. 4,0mm
 • Ø Schroefkop: 12,0mm
 • Kopvorm: Verzonken kop, rond
 • Opname: Torx 30 (TX30, ISR30)
 • Materiaal: staal, gegalvaniseerd verzinkt
 • Corrosiebescherming: Verzinkt, blauw gepassiveerd
 • V-bestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Goed
 • Zuurbestendigheid: Matig

Verwerking van onze verzonken schroeven met volledige draad

Spaanplaatschroeven worden hoofdzakelijk gebruikt voor het vastschroeven van materialen op houtbasis en kunnen rechtstreeks in zachtere houtsoorten zoals vurenhout, grenenhout of zelfs spaanplaat worden geschroefd totdat de verzonken kop gelijk ligt met het oppervlak. Voorboren of verzinken is in de meeste gevallen niet nodig, maar wordt aanbevolen voor harde houtsoorten zoals notenhout of eikenhout. Voor het voorboren is een boor nodig met een nominale diameter die gelijk is aan de kerndiameter van de schroef. Voor onze 6mm schroeven is een boor met een diameter van 3mm tot 4mm de juiste keuze. De diepte van het gat moet ten minste overeenkomen met de diepte van de schroef. Het verzinken voor vlakke opbouw kan worden uitgevoerd met een conventionele 90 graden verzinkboor. Dit is ook geschikt voor het verzinken van metalen hulpstukken en beugels als deze met verzonken schroeven in houtmaterialen of met pluggen in metselwerk moeten worden geschroefd zonder dat de schroefkop uitsteekt.

De schroeven hebben een inwendige stervormige aandrijving die, in combinatie met de grotere schroefdraadspoed en de freesribben in de schacht, een gemakkelijke en snelle verwerking mogelijk maakt. Voor de verwerking is een conventioneel bit opzetstuk of een schroevendraaier van de grootte TX30 of ISR30 vereist. Deze aandrijving maakt hoge aandraaimomenten mogelijk met een gering risico dat de schroevendraaier uit de aandrijving glijdt.

Voordelen van spaanplaatschroeven PowerFast II FPF II CTF

 • Snellere verwerking dankzij goed bijtgedrag en grotere schroefdraadspoed
 • Geschikt als plugschroef voor toepassingen met geteste belastingen in de fischer plug
 • De binnensteraandrijving (ISR30, TX30) maakt hoge aanhaalmomenten mogelijk zonder weg te slippen
 • De verzonken kop van de schroef maakt een vlakke montage mogelijk
 • De verzonken schroeven bevatten geen chroom(VI)oxidebestanddelen die schadelijk zijn voor de gezondheid

Toepassingsvoorbeelden voor fischer verzonken schroeven met volledige draad

Onze spaanplaatschroeven met 6,0mm draaddiameter zijn perfect voor het bereiken van houten constructies met hoeken en platte ijzers. De volledige schroefdraad zorgt voor een maximale verdeling van de belasting, wat een veilige en duurzame onderconstructie garandeert. De robuuste schroeven van gegalvaniseerd staal zijn bijzonder geschikt voor de bouw van gereedschapshokken en tuinhuisjes en ook voor terrasoverkappingen en carports. Bovendien kunnen de dragende houten constructies van binnenwanden en beklede ruimteverdelers ook heel goed met spaanplaatschroeven worden vastgeschroefd. Voor gevelbekleding uit platen, spaanplaat of gipsplaten daarentegen zijn de dikkere schroeven niet nodig, zodat hier meestal verzonken schroeven met een kleinere diameter kunnen worden gebruikt. In de meubelbouw zijn schroeven met volledige schroefdraad Ø 6,0mm zeer geschikt om stoel- of tafelpoten met het tafelblad of de zitting te verbinden zonder dat de schroefkop uitsteekt, zodat een verborgen, fraaier aanzicht kan worden verkregen.

Spaanplaatschroeven van fischer zijn schroeven met een geteste belasting in de fischer plug en zijn daarom perfect geschikt als plugschroef. De fischer PowerFast II met een diameter van 6mm zijn geschikt voor plugdiameters van 8,0mm of 10,0mm. Door de volledige schroefdraad wordt de belasting verdeeld over de gehele inschroefdiepte in de plug. De vereiste minimumlengte van de schroef is afhankelijk van het plugtype en de ankerlengte. Ook moet rekening worden gehouden met de bevestigingsdikte. Voor onze kunststof pluggen hebben we datasheets beschikbaar gesteld om te downloaden, die informatie bevatten over de ideale schroefmaat voor elke plugmaat.

Als vakhandelaar voor verzaagde kunststofplaten kunnen wij u ook de spaanplaatschroeven aanbevelen voor het vastschroeven van onze kunststoplaten. Ofwel om ze op hout te schroeven of om ze met pluggen aan de muur te bevestigen. Zelfs het aan elkaar schroeven van kunststoffen is geen probleem met de 6mm voldraad schroeven, bijvoorbeeld om behuizingen of containers van kunststof te maken. Hiervoor moeten de opzetstukken vooraf worden voorgeboord met een kleine kunststof boor van 3mm of 4mm van HSS-staal. Indien de schroefkoppen in de kunststofplaat verzonken moeten worden, adviseren wij de gaten met een verzinkboor te verbreden totdat de verzinkboren een diameter van 12mm hebben bereikt.

OPMERKING: Voor een betere bescherming tegen corrosie zijn de schroeven verzinkt en ook blauw gepassiveerd. Bij het buiten verwerken van de schroeven moet erop worden gelet dat de corrosiebescherming niet wordt beschadigd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-PF2-60x00-VG
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalStaal, gegalvaniseerd, blauw gepassiveerd
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T30
Vorm schroefkopVerzonken kop
Ø Schroefkop12,0 mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad6,0 mm
Lengte schroefdraadvarious
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.