Lathamer met glasvezelhandvat 600g

De Högert dakdekkershamer met glasvezel steel en een kopgewicht van 600g is met zijn langwerpige, puntige vin en geribbelde slagvlak een zeer veelzijdige hamer voor een breed scala aan werkzaamheden.

✓ Kop gesmeed uit C45 staal
✓ Spoor en vin met 50-58 HRC
✓ Kopvorm volgens DIN 7239
✓ Met magnetische nagelgeleider
✓ Trilling dempende handgreep

De robuuste glasvezel handgreep met rubberen grip heeft een schokabsorberend effect en is daarom gemakkelijk voor de polsen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 10,00 / stuk
€ 10,00 / stuk
0,8700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 12,90 € 10,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,8700 kilo
Beschrijving

Draaibankhamer met schokabsorberend glasvezel handvat

Rubberen handvat ✓ Kop volgens DIN 7239 ✓ Ambachtelijke kwaliteit ✓

De Högert tengelhamer met glasvezel steel en een kopgewicht van 600 gram is een professioneel en zeer veelzijdig gereedschap dat met name wordt gebruikt door timmerlieden en dakdekkers. Niet voor niets is de hamer met zijn karakteristieke uiterlijk het gildensymbool van de dakdekkersbranche. De sterke, solide kop met de lang uitgetrokken klauw is vervaardigd volgens DIN 7239 en gesmeed uit hoogwaardig koolstofstaal. Om altijd bestand te zijn tegen de hoge belastingen, worden het blad en de klauw afzonderlijk gehard, wat resulteert in een zeer hoge hardheid van 50-58HRC. Het slagvlak is geribbeld voor optimale grip en heeft ook een magnetische houder waarmee de spijker met één hand kan worden ingestoken en ingehamerd.

Om altijd veilig en ergonomisch te kunnen werken, is het handvat niet in de kop gecentreerd, maar iets dichter bij de massieve hamerkop geplaatst voor een betere gewichtsbalans. Het handvat is veilig en stevig verbonden met de vrij zware hamerkop door middel van een stalen wig. Dit alleen maakt de hamer echter nog niet het perfecte gereedschap voor ambachtslieden. Met name de 2-componenten glasvezelconstructie, waarbij een stabiele glasvezelkern is omhuld met een robuuste kunststof, is wat de dakdekkershamer onderscheidt. Deze steelconstructie absorbeert schokken en trillingen aanzienlijk. Dit wordt nog versterkt door gaten in de rubberen coating van het greepoppervlak die dwars op het handvat zijn aangebracht. Bovendien biedt het rubberen handvat een stevige, slipvrije grip en verbetert het het werkcomfort dankzij het zachte, aangename gevoel.

Kenmerken van de dakdekkershamer met glasvezel steel van Högert

Met een kopgewicht van 600 g is de Högert tengelhamer met glasvezel handgreep een krachtig en toch zeer precies gereedschap dat een centrale rol speelt in de wereld van de bouw. Deze hamer is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van timmerlieden en bouwvakkers en wordt gekenmerkt door zijn robuuste constructie van gehard koolstofstaal, hoogwaardige afwerking en veelzijdige functionaliteit. De typische kopvorm met een vlakke, vierkante voorkant en de asymmetrische, langwerpige klauw aan de andere kant maken de dakhamer onmiskenbaar. De hamer, ook bekend als timmermanshamer, is niet alleen een gereedschap voor het inslaan van spijkers, maar wordt ook gebruikt voor allerlei houtbewerkingstaken. De precisie en betrouwbaarheid van de hamer maken het een onmisbare metgezel voor professionele ambachtslieden en alle doe-het-zelvers met een hoog kwaliteitsbewustzijn.

Het ongewone uiterlijk van de hamer heeft een lange geschiedenis en de vorm en het ontwerp ervan worden gedefinieerd door DIN 7239. Naast het ontwerp en de afmetingen voor dakhamers, definieert deze norm ook het materiaal en het ontwerp van deze hamertypes, inclusief de eisen voor de minimale uittrekkrachten voor de steel en hamerkop. Vooral deze laatste spelen een belangrijke rol bij het veilig hanteren in de bouw, omdat de hamer bestand moet zijn tegen hoge belastingen in het vak, of het nu gaat om de krachtige slagen bij het spijkeren van dikke balken of het verwijderen en rechttrekken van vastzittende spijkers met de lange klauw. Het gebruik van een koolstofstaallegering met hoge sterkte en de extra harding van de klauw en het blad resulteren in een zeer hoge hardheid van 50-58HRC. De kop is volledig geblauwd, wat niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk geeft, maar de hamer ook beschermt tegen weersinvloeden.

Het handvat van de timmermanshamer is solide en zorgvuldig uitgebalanceerd voor optimale hantering en controle. Vergeleken met een houten steel resulteert de meercomponenten glasvezelconstructie in een lichter ontwerp met een verbeterde duurzaamheid en tegelijkertijd een extreem hoge stabiliteit, wat vooral belangrijk is voor krachtige slagen bij het slaan van grote, lange spijkers in panlatten en balken om dakconstructies of spanten op te bouwen. De combinatie van een robuuste kern van glasvezel en een slijtvaste kunststof coating absorbeert de slagenergie aanzienlijk en ontlast zo de hand en gewrichten. De dwarsgaten in het greep oppervlak hebben ook een schok- en trilling dempend effect, zodat zelfs na langdurig gebruik geen vermoeidheid of pijnlijke polsen merkbaar zijn. Het greep oppervlak heeft een antislip rubberen coating met een aangenaam, zacht gevoel, wat het werkcomfort verhoogt en bijdraagt aan een stevige, veilige grip op de vrij zware hamer.

Voordelen van de Högert dakdekkershamer met glasvezel steel

 • De hamerkop met 600 g kopgewicht is vervaardigd volgens DIN 7239
 • De kop met gegroefde sporen en asymmetrische vin is gemaakt van koolstofstaal
 • De glasvezel handgreep combineert optimale stabiliteit met zeer hoge duurzaamheid
 • Het uit twee componenten bestaande handvat heeft een antislip, rubberen gripoppervlak
 • Het greep oppervlak met kruisgaten vermindert schokken en trillingen aanzienlijk
 • Het fiberglas handvat is perfect in balans ondanks de asymmetrische geometrie van het hoofd
 • De inslagbaan is geribbeld voor maximale grip bij het inslaan van de spijker
 • Met de magnetische hamergeleider kunnen spijkers met één hand worden ingeslagen
 • De ergonomische handgreep is qua lengte en gewicht perfect afgestemd op het hoofd

Gebruik van een dakdekkershamer

De hamerkop van onze dakhamer is aan één kant vlak met een geribbeld oppervlak voor maximale grip en is daarom ideaal om grote spijkers in hout te slaan. Aan de andere kant zit een scherpe klauw, ook wel pick genoemd, die speciaal ontworpen is voor het verwijderen van spijkers en het werken op houten oppervlakken. Deze dubbele functie maakt de timmermanshamer tot een uiterst efficiënt gereedschap op de bouwplaats. Timmerlieden gebruiken hem bij de constructie van houten kozijnen, het plaatsen van dakspanten, onderconstructies, veranda's en balkonhekken van hout en vele andere constructietoepassingen.

Gegroefd spoor voor maximale grip
Het relatief hoge kopgewicht van 600 g maakt de dakdekkershamer perfect voor robuust werk. Het relatief hoge gewicht is vooral belangrijk voor het slaan van grote, lange spijkers door zware balken. Om bij de slag de maximale slagkracht over te brengen op de spijkerkop en te voorkomen dat deze wegglijdt, is de vierkante baan diagonaal gegroefd en biedt zo maximale grip. Wat banaal klinkt, heeft echter verstrekkende gevolgen, omdat een spijker met minder slagen kan worden geslagen en dit op zijn beurt vooral kracht bespaart en de tijdsbesparing niet volledig mag worden genegeerd. Een ander speciaal kenmerk van onze dakhamer is te zien aan de bovenkant van de hamerkop, waar een uitsparing is gefreesd waarin een spijker kan worden gestoken. Een krachtige magneet houdt de spijker stevig in de houder zodat hij met één hand in het hout kan worden geslagen. Dit minimaliseert het risico om je vingers te raken, ook al is dat niet de reden voor de magnetische houder. In de houtbouw is het vaak belangrijker om de plank, lat of balk met één hand uit te lijnen. Spijkeren met één hand betekent dat de hand die hiervoor nodig is vrij is en dat er geen andere persoon nodig is om de balk vast te houden.

Lange, spitse klauw verwijdert moeiteloos nagels
De lange klauw is een echte allrounder. Door zijn lange, puntige vorm is hij in geen geval geschikt om spijkers in te slaan, maar als hij rechtstreeks in het hout wordt geslagen, is de hamer een praktisch hulpmiddel bij het dragen, trekken en uitlijnen van de doorgaans zware balken van dakspanten. De klauw is scherp en in het midden gespleten, waardoor spijkers precies kunnen worden vastgegrepen, wat vooral praktisch is als ze moeten worden gecorrigeerd of verwijderd. Om dit zo gemakkelijk en moeiteloos mogelijk te maken, is de klauw afgeschuind en licht gebogen. Hij wordt ook gebruikt voor het verwijderen van bekistingen in de betonbouw. De punt wordt met een precieze slag tussen de houten bekisting en het verharde beton geslagen en uit elkaar getrokken door het hefboomeffect van de lange steel. Hetzelfde geldt ook voor het gecontroleerd ontmantelen van balkenconstructies, waarbij genagelde balken van elkaar gescheiden moeten worden om ze volledig te verwijderen of om hun positie te corrigeren.

Timmerhamer of dakdekker hamer?
De naam lathamer is afgeleid van het traditionele gebruik voor het vastmaken van latten. Dit is een activiteit die wordt uitgevoerd door timmerlieden tijdens de constructie van dakspanten. De dakhamer maakt deel uit van de standaarduitrusting van de timmerman, die niet alleen wordt gebruikt voor dakconstructies, maar ook voor werkzaamheden binnenshuis en voor de constructie en reparatie van houtskeletbouw, balkons of veranda's. Daarom is de dakhamer met zijn ongebruikelijke kopvorm een goede keuze. Daarom wordt de dakdekkershamer met zijn ongewone kopvorm en asymmetrische vin met langgerekte klauw ook wel timmermanshamer genoemd. Dit betekent echter niet dat de hamer uitsluitend door timmerlieden wordt gebruikt bij houtbewerking. Deze hamer wordt ook veel gebruikt in de betonbouw om bekistingen te maken of te verwijderen als het beton is uitgehard.

NOTE: Zoals bij elk slaggereedschap is het ook bij de dakhamer raadzaam om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, zoals werkhandschoenen en een veiligheidsbril, om letsel door mogelijke splinters te voorkomen.

Technische gegevens van de Högert timmermanshamer

 • Product type: Hammer
 • Materiaal (Kop): Gehard C45 staal
 • Materiaal (Steel): 2K glasvezel (met rubber bekleed)
 • Hoofdvorm: Lathamer
 • DIN-norm: DIN 7239
 • Gewicht (Kop): 600g
 • Vorm fin: Gebogen, asymmetrisch gespleten
 • Vorm spoor: Vierkant
 • Oppervlak spoor: ca. 27mm x 27mm
 • Lengte (Steel): ca. 28,5cm
 • Gewicht (Steel): 270g
 • Lengte (Totaal): ca. 33cm
 • Gewicht (Totaal): 870g
 • Commercieel gebruik: Toegestaan

Opslag en onderhoud van de dakdekkershamer met glasvezel steel

De dakhamer is ontworpen voor commercieel gebruik door vaklui en is daarom zeer goed bestand tegen vocht en Uv-straling. Dankzij de gekozen materialen vraagt de hamer weinig van de ideale opslag of onderhoud om zijn levensduur te behouden. Het kan geen kwaad om de hamer en steel af en toe af te nemen met een doek om stof en vuil te verwijderen, zodat de hamer er mooi blijft uitzien. Alleen de schokabsorberende dwarsgaten in het greep oppervlak moeten altijd vrij worden gehouden, want als zich stof of grof vuil in de gaten verzamelt, is hun schokabsorberende capaciteit niet meer volledig gegarandeerd.

WAARSCHUWING: Zelfs als de langwerpige puntige vin je verleidt om hem te gebruiken als vervanging voor een beitel, mag je nooit met een hamer op de kop van de dakhamer slaan. Enerzijds komen hier twee geharde metalen samen, wat betekent dat een van de hamers zal lijden, en anderzijds kan dit ook zeer schadelijk zijn voor de bevestiging van de steel, omdat de stalen wig loskomt en de kop geen voldoende stevige bevestiging meer heeft.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerLHMR600
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5901867132253
MateriaalGehard C45 staal
EigendomHoofdgewicht 600g - vervaardigd volgens DIN 7239
Gewicht0.8700
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.