Rubber moker met houten steel 450g (tweekleurig)

De Högert rubberen hamer met essenhouten steel en 450 g kopgewicht heeft een robuuste zwarte en een slijtvaste witte zijde en is daarom geschikt voor talloze toepassingen binnen en buiten.

✓ Verschillende hardheidsgraden
✓ Zachte, niet-schurende zijde (wit)
✓ Robuuste, krachtige zijkant (zwart)
✓ Grote botsbanen met Ø 55mm
✓ Cilindrische kopvorm
✓ Essenhouten handvat

De tweekleurige rubberen hamer met essenhouten handvat is bij ons verkrijgbaar tegen redelijke prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 7,90 / stuk
€ 7,90 / stuk
0,5990 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 7,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5990 kilo
Beschrijving

Tweekleurige rubberen hamer met houten steel 450g - De allrounder

Geen kleurafslijting ✓ Voor lichtgekleurde oppervlakken ✓ Ideaal voor buitengebruik ✓

Met de tweekleurige rubberen hamer van Högert met een hoogwaardige essenhouten steel en een kopgewicht van 450 gram bieden we een hoogwaardige leghamer voor talloze toepassingen binnen en buiten. De witte zijde is perfect voor het voorzichtig in elkaar zetten van meubels, het leggen van tegels of in de carrosseriebouw en laat geen slijtage achter op lichtgekleurde en gevoelige oppervlakken. De zwarte slagzijde is perfect voor krachtige slagen zonder beschadigingen en is ideaal voor bestratingswerk buiten. De hoogwaardige afwerking garandeert een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik, omdat de rubberen hamer is ontworpen om de constante belastingen van het vak te weerstaan.

De essenhouten hamersteel is ergonomisch gevormd en beschermd tegen invloeden van buitenaf door een beschermende houtlak. De lengte en diameter zijn optimaal afgestemd op het gewicht van de cilindrische kop van de rubberen hamer. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen precisie, slagkracht en werken zonder vermoeidheid.

Kenmerken van de 450g rubberen hamer in zwart/wit

Met de tweekleurige rubberen hamer van Högert met een hoogwaardig essenhouten handvat en een kopgewicht van 450 gram bieden we een hoogwaardige leghamer voor talloze toepassingen binnen en buiten. De 450 g rubberen hamer biedt maximale toepassingsflexibiliteit dankzij de zwarte en witte zijden. De rubberen oppervlakken met verschillende hardheidsgraden minimaliseren het risico op beschadiging van gevoelige materialen. De hamer is zorgvuldig gemaakt om te voldoen aan de hoogste eisen in professionele beroepen en is ook geschikt voor doe-het-zelvers.

De rubberen oppervlakken van de cilindrische hamerkop hebben verschillende hardheidsgraden en kunnen daarom met slechts één slag van de hamer worden aangepast aan het betreffende materiaal en de oppervlaktekwaliteit ervan, afhankelijk van de vereisten en het toepassingsgebied. Dit garandeert een nauwkeurige en zachte uitlijning van panelen, tegels, deur- en raamkozijnen of meubelelementen. De grote slagbanen, elk met een diameter van 55mm, verdelen de slagkracht optimaal over het hele oppervlak van het materiaal dat met de hamer moet worden uitgelijnd, geëgaliseerd, in elkaar geklopt of gebogen. Het kopgewicht van 450 gram is even geschikt voor zeer fijne lichte slagen voor het precies zetten van tegels, als voor krachtige slagen om stoeptegels van sierbeton te egaliseren.

The long handle of the rubber mallet is made from solid ash wood. This is a hardwood that is superior even to oak in terms of tensile strength and bending strength. De lange, dichte houtvezels zorgen voor een zeer goede stabiliteit en absorberen de slagenergie wanneer de hamer de grond raakt. Hoewel een Rubberen hamers met glasvezel handvat hebben een aanzienlijk hoger absorptievermogen, maar dit gaat meestal gepaard met een hogere prijs. Zoals het een gereedschap van hoge kwaliteit betaamt, is het ovaal gevormde handvat ergonomisch gevormd en kan het zonder aarzelen met de linker- of rechterhand worden gebruikt. De greeplengte van ca. 28 cm is perfect afgestemd op het hoofdgewicht van 450 g. Voor maximale duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden is de greep afgewerkt met een robuuste beschermlaag tegen Uv-straling en vocht.

Voordelen van de Högert rubberen moker met essenhouten steel

 • De rubberen hamer biedt maximale flexibiliteit dankzij de zwarte en witte zijkanten
 • De rubberen oppervlakken verminderen het risico op beschadiging van gevoelige materialen
 • De ronde impactbanen met een diameter van 55mm verdelen de impactenergie optimaal
 • De witte zijde is ideaal voor oppervlakken waar bescherming de hoogste prioriteit heeft
 • De zwarte kant is perfect voor krachtige slagen zonder oppervlakken te beschadigen
 • Het hoogwaardige handvat van gedroogd essenhout is hard en extreem robuust
 • Een speciale beschermende lak beschermt het essenhouten handvat tegen vocht en UV-stralen
 • Het hoofdgewicht in combinatie met de lange steel zorgt voor optimale slagkracht
 • De hamersteel is ergonomisch gevormd voor comfortabel hanteren zonder vermoeid te raken

Gebruik en gebruik van een rubberen hamer

De tweekleurige rubberen hamer met een zwarte en een witte zijde biedt verschillende voordelen voor verschillende toepassingen. Door de zwarte en witte rubberen zijde in één gereedschap te combineren, kun je het flexibel gebruiken voor verschillende toepassingen. De zwarte zijde is geschikt voor taken die een sterkere slagkracht vereisen. Het biedt een harder slagvlak en maakt een effectieve krachtoverbrenging mogelijk. De witte rubberen compound van de hamer is iets zachter en biedt daarom meer bescherming voor gevoelige oppervlakken, waardoor hij perfect is voor het fijnere werk. Het maakt precieze slagen mogelijk die nodig zijn bij verschillende ambachtelijke toepassingen. De mogelijkheid om te wisselen tussen de zwarte en witte zijde zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid kracht en bescherming kan worden toegepast voor het materiaal in kwestie. Dit helpt om potentiële schade aan oppervlakken te minimaliseren.

De zwarte kant - robuust en krachtig
De zwarte kant van onze rubberen hamer maakt indruk door zijn hardheid en robuustheid. Perfect voor situaties waarin krachtige slagen nodig zijn zonder oppervlakken te beschadigen. Voor bouw- en renovatiewerkzaamheden buitenshuis, zoals het uitlijnen van stoeptegels en straatstenen, het zetten van palen of het bouwen van hekken, maakt de zwarte rubberen hamer krachtige slagen mogelijk om materialen stevig vast te zetten zonder de oppervlakken te beschadigen. De hardere kant is ook zeer nuttig bij timmerwerk, vooral bij het verbinden van houten elementen of het zetten van houten spijkers wordt de zwarte rubberen hamer vaak gebruikt. Hij biedt de nodige slagkracht om veilig op hout te werken zonder sporen achter te laten. De zwarte rubberen hamer is ook ideaal voor het monteren van buizen en buisverbindingen. De stevigere rubbersamenstelling van het zwarte slagvlak maakt krachtige slagen mogelijk om buizen te buigen, uit te lijnen of stevig vast te zetten zonder krassen achter te laten op de metalen oppervlakken.

De witte kant - Zacht en precies
Aan de witte kant kom je de zachtere kant van kracht tegen. Dit zachtere rubberen oppervlak is ideaal voor het fijnere werk waarbij precisie en bescherming van materiaaloppervlakken de hoogste prioriteit hebben. De zachtere witte rubbersamenstelling is ideaal voor delicatere oppervlakken zonder deze te krassen of te beschadigen. De witte kant van de leghamer laat ook geen sporen van slijtage achter, waardoor hij ideaal is voor installatie- en legwerkzaamheden op lichtgekleurde materialen. Dit omvat bijvoorbeeld het nauwkeurig uitlijnen van wand- en vloertegels binnenshuis. De witte kant is ook perfect voor het monteren van meubels zoals planken, kasten of tafels, omdat deze het risico op krassen of deuken op gevoelige oppervlakken minimaliseert en toch voldoende kracht levert voor een effectieve montage. Bij het monteren van schilderijen, haken of andere decoratieve elementen op muren biedt de witte rubberen hamer de precisie die nodig is om bevestigingen stevig in te slaan zonder de muur te vervuilen of zelfs te beschadigen door schuren.

TIP: Als de zwarte kant per ongeluk wordt gebruikt en er zichtbare schuursporen achterblijven, kunnen deze gemakkelijk worden verwijderd met een standaardgum.

Soft-face moker of rub ber moker?
Een rubberen hamer heeft meestal een slagvlak van rubber, dat verkrijgbaar is in verschillende hardheden. Het slagvlak van een soft-face hamer is meestal van kunststof. Meestal wordt hiervoor polyamide (nylon) gebruikt. Ook hier variëren de hardheidsgraden afhankelijk van de fabrikant en de specifieke toepassingsgebieden. Rubberen hamers worden vaak gebruikt in situaties waar kracht nodig is, maar tegelijkertijd oppervlakken beschermd moeten worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het zetten van tegels, het bouwen van meubels of het werken met breekbare materialen. Hamers met een zacht oppervlak worden vooral gebruikt in situaties waar een bijzonder voorzichtige bewerking van materialen vereist is. Een typisch voorbeeld is het bewerken van gelakte oppervlakken, bijvoorbeeld het verwijderen van deuken uit carrosseriedelen. Het belangrijkste verschil zit hem dus in het materiaal van het slagvlak en de specifieke toepassingen waarvoor ze het meest geschikt zijn. Terwijl rubberen mallets vaak veelzijdiger zijn in termen van hardheidsgraden en toepassingen, zijn soft face mallets speciaal ontworpen om bijzonder zacht te werken.

Technische gegevens van de rubberen hamer van Högert

 • Product type: Hamer
 • Materiaal (Hoofda): Rubber
 • Materiaal (Handgreep): Essenhout
 • Hoofd vorm: Cilindrisch, bolvormig
 • Gewicht (Hoofd): 450g
 • Hoofd breedte: 95mm
 • Vorm gezicht: Rond
 • Oppervlak gezicht: Ø 55mm
 • Lengte (Steel): 28cm
 • Gewicht (Steel): 150g
 • Lengte (Totaal): 34cm
 • Gewicht (Totaal): 600g
 • DIN Norm: Niet van toepassing
 • Commercieel gebruik: Toegestaan

Opslag en onderhoud van de tweekleurige rubberen hamer

Het onderhoud van een rubberen hamer met houten steel is belangrijk om de levensduur van het gereedschap te verlengen en efficiënt gebruik te garanderen. Vooral opeenhopingen moeten grondig worden verwijderd om schade door tegellijmresten of dergelijke op gevoelige oppervlakken bij verder gebruik te voorkomen. Daarom moet de rubberen hamer na elk gebruik met een borstel of doek worden gereinigd van stof, vuil of resten van materialen die zich aan de hamer kunnen hechten. De slagoppervlakken moeten voor gebruik ook regelmatig worden gecontroleerd op aanhechtingen en beschadigingen. Het essenhouten handvat is beschermd tegen UV-straling en vocht door een beschermende coating. Toch mag de rubberen hamer niet permanent worden blootgesteld aan hoge vochtigheid of vocht, omdat dit de structurele integriteit van het handvat kan aantasten, vooral als de lak beschadigd is. In dergelijke gevallen kan een behandeling met een houtolie het hout beschermen en voorkomen dat het barst door uitdroging.

WAARSCHUWING: De rubberen hamer is niet geschikt om puntige of scherpgerande voorwerpen, zoals spijkers, in een materiaal te slaan.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHMR450
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5901867115591
MateriaalRubber / Essenhout
EigendomHoofdgewicht 450g
Gewicht0.5990
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten