Rubber moker met glasvezel handvat 680g (tweekleurig)

De Högert rubberen hamer met glasvezel steel en 680 g kopgewicht heeft een tweekleurig slagvlak voor talloze toepassingen. Het zwarte slagvlak is robuust en krachtig, terwijl het witte slagvlak bijzonder zacht en niet-schurend is.

✓ Tweekleurig hamerspoor
✓ Zachte, niet-schurende zijde (wit)
✓ Robuuste, krachtige zijkant (zwart)
✓ Grote botsrails met Ø 65mm
✓ Cilindrische kopvorm
✓ 2K glasvezel handvat

De rubberen hamer heeft een trillingsdempend handvat van glasvezel met een antislip, rubberen gripoppervlak.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 12,90 / stuk
€ 12,90 / stuk
0,6800 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 12,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,6800 kilo
Beschrijving

Rubberen hamer met tweekleurige hamerbaan en glasvezel handvat

Antislip grip ✓ Schok- en trilling dempend ✓ Niet-schurende zijde ✓

Met de Högert rubberen hamer met 680 g kopgewicht en robuuste glasvezel steel bieden we een hoogwaardige hamer in werkplaatskwaliteit tegen een redelijke prijs. De tweekleurige hamerkop met een witte en een zwarte zijde biedt talloze toepassingsmogelijkheden binnen en buiten. De zwarte, hardere rubberen compound maakt het mogelijk om de hamer te gebruiken als leghamer en is ideaal voor bestratingswerkzaamheden, het leggen van stoeptegels of het hameren van houten palen bij het bouwen van omheiningen. Hier zijn krachtige slagen nodig, die gemakkelijk en precies kunnen worden uitgevoerd dankzij het hoge kopgewicht en de lange steel. De zachtere rubbercomponent in wit gedraagt zich daarentegen heel anders en is bijzonder geschikt voor bijzonder zachte toepassingen en lichtgekleurde materialen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de montage van meubels en keukens, maar ook het leggen van wand- en vloertegels binnenshuis of de montage van carrosseriedelen op voertuigen zonder beschadigingen of schuursporen achter te laten op de gevoelige oppervlakken.

Het meercomponentenhandvat van glasvezel is ergonomisch gevormd en heeft een rubberen gripoppervlak voor optimale grip. De glasvezelkern met kunststof coating is extreem robuust en absorbeert schokken en trillingen uiterst effectief. Het lange handvat met een lengte van 305mm is optimaal afgestemd op het hoge kopgewicht van de rubberen hamer van 680 g. Om een uitstekende levensduur te bereiken, zelfs bij voortdurende belasting, overtuigt de rubber moker door het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit, die zelfs de meest kritische gebruiker tevreden stellen dankzij de zeer hoge fabricagekwaliteit.

Kenmerken van de 680g rubberen hamer van Högert

Met de Högert rubberen hamer met trilling dempende steel van 2K glasvezel bieden we een uiterst hoogwaardig en robuust alternatief voor onze eenvoudige leghamer met houten steel. Met een kopgewicht van 680 g is de glasvezelhamer ook bijna een derde zwaarder en daarom ideaal voor zeer krachtige slagen bij het leggen van kasseien of zware bestrating. Voor een bijzonder zachte werkwijze is de hamer uitgerust met een cilindrische kop met twee verschillende rubbersamenstellingen met verschillende hardheidsgraden, wat maximale flexibiliteit biedt voor gebruik in een breed scala aan binnen- en buitentoepassingen. Als hamer die in de eerste plaats gericht is op gespecialiseerde gebruikers uit de meest uiteenlopende vakgebieden, overtuigt de rubber hamer door zijn uitstekende afwerking en de keuze van materialen van de hoogste kwaliteit, die worden gekenmerkt door een uitstekende levensduur, zelfs bij intensief gebruik.

De hamerkop is rond en cilindrisch, zoals gebruikelijk bij de meeste rubberen hamers, zodat er aan beide zijden een rond slagvlak is. In tegenstelling tot een vierkant of rechthoekig slagvlak, waar een onnauwkeurige impact op het oppervlak ervoor zou zorgen dat de kracht op een hoekpunt inwerkt, verdeelt een rond slagvlak de slagenergie optimaal over een bredere rand. De diameter van de rupsbanden, 65mm elk, is optimaal aangepast aan het gewicht van de hamer. Als de diameter te klein zou zijn, zou er te veel kracht worden uitgeoefend op een te klein gebied. Aan de andere kant zou een te groot oppervlak leiden tot te weinig precisie. De verschillende hardheidsgraden van de hamer kunnen niet worden afgeleid uit de kleur, maar als je bedenkt dat de witte, zachtere kant vooral wordt gebruikt voor lichtgekleurde oppervlakken waar speciale zorg nodig is, en de zwarte kant waarschijnlijk het meest wordt gebruikt als schuren niet relevant is, zoals meestal het geval is bij het leggen van platen in de buitenlucht, dan is het heel gemakkelijk om af te leiden dat de witte kant van de kop de zachtere, mildere kant is en de zwarte kant meer geschikt is voor harde, harde slagen.

Een lange steel zegt niets over de kwaliteit van een hamer. De perfecte balans tussen de lengte van het handvat en de hamerkop, vooral het gewicht van de kop, draagt bij aan een optimaal gebruik, waarbij een hoge slagkracht wordt gegenereerd met relatief weinig inspanning. De lengte van onze rubberen hamer met glasvezel handvat is 305mm en bestaat uit verschillende onderdelen. Een kern van glasvezel zorgt voor stabiliteit bij stevige slagen. Een slagvaste kunststof coating draagt bij aan een ideale diameter van het handvat, waarvan de ovale dwarsdoorsnede is aangepast aan de ergonomische eisen. Een zachte, antislip rubberen coating in het greep gedeelte draagt bij aan een optimale hantering, zodat de hamersteel altijd stevig en stevig in de hand ligt. In tegenstelling tot onze Rubberen hamer met essenhouten handvat, het handvat van glasvezel heeft schokabsorberende eigenschappen zodat de stotenergie merkbaar wordt geabsorbeerd. Kleine gaatjes in de rubberen coating van het handvat absorberen schokken en trillingen nog meer.

Voordelen van de Högert rubberen hamer met glasvezel handvat

 • De rubberen hamer biedt talloze toepassingsmogelijkheden dankzij de tweekleurige hamerbaan
 • De rubberen oppervlakken verminderen schade aan gevoelige materiaaloppervlakken
 • De ronde slagvlakken met een diameter van 65mm zijn optimaal afgestemd op het gewicht van de kop
 • De zachtere, witte rubberen zijde schuurt niet en is ideaal voor lichtgekleurde oppervlakken
 • De robuuste, zwarte zijde is perfect voor krachtige slagen zonder oppervlakken te beschadigen
 • Het lange handvat van 2K glasvezel met rubberen grip absorbeert merkbaar schokken en trillingen
 • De plastic coating is slagvast en bestand tegen vocht en UV-stralen
 • Het lange handvat is afgestemd op het hoofdgewicht van 680 gram voor optimale slagkracht
 • De glasvezel handgreep is ergonomisch gevormd en heeft een antislip oppervlak

Gebruik en gebruik van de grote rubberen hamer

Een rubberen hamer wordt altijd gebruikt als een normale hamer met een stalen hamerkop de oppervlakken van de materialen zou kunnen beschadigen. Afhankelijk van de specifieke toepassing worden verschillende rubbersamenstellingen gebruikt, die een verschillende hardheid of speciale eigenschappen hebben. De hamerkop van onze glasvezelrubber hamer is in tweeën gedeeld, zodat elke kant specifieke eigenschappen heeft die geschikt zijn voor verschillende activiteiten. Deze zijn niet alleen heel verschillend qua hardheid, maar kunnen ook gemakkelijk worden onderscheiden door de kleur. De cilindrische kop is precies in het midden verdeeld en heeft een harde zwarte kant en een zachtere witte kant. Ze zijn echter identiek in grootte, vorm, gewicht en diameter van het slagvlak, wat een positief effect heeft op de hantering. Met een simpele draai van 180 graden aan het handvat kun je letterlijk in een oogwenk overschakelen van een robuuste leghamer naar een zacht slaggereedschap.

De zwarte kant - voor een grote impact
De zwarte rubberen compound van de hamerkop is perfect wanneer een grote slagkracht zo zacht mogelijk moet worden uitgeoefend. Dit is vooral het geval in de tuin- en landschapsarchitectuur. Mogelijke voorbeelden zijn het plaatsen van houten, kunststof of metalen afrasteringspalen. Het leggen van vloerbedekkingen zoals straatstenen, betonnen tegels of tegels voor buiten zijn ook materialen die aan het oppervlak beschadigd zouden worden door een eenvoudige hamer of moker, waardoor een rubberen moker hier de betere keuze is. Dankzij het hoge kopgewicht van 680 g kunnen de platen of palen echter vrij gemakkelijk worden ingehamerd, zelfs in harde grond. De rubberen hamer kan echter ook zeer nuttig zijn in de dakdekkersbranche als het gaat om het nauwkeurig uitlijnen van zware, massieve dakbalken. Zelfs in dit geval kan schade aan het houten oppervlak niet worden uitgesloten bij gebruik van een timmermanshamer, dus een rubberen hamer is veel zachter om mee te werken. De zwarte kant is ook hard genoeg wat betreft de rubbersamenstelling om metalen platen of buizen te buigen of te vormen zonder krassen of inkepingen achter te laten, waardoor de rubberen hamer ook een uitstekende keuze is voor carrosseriebouw of loodgieters- en verwarmingswerkzaamheden.

De witte kant - voor gevoelige oppervlakken
De witte zijde is de juiste keuze voor bijzonder gevoelige oppervlakken of lichtgekleurde oppervlakken. Deze is veel zachter door de zachtere rubbersamenstelling en laat ook geen vervelende schuursporen achter, ook al kunnen deze op de meeste oppervlakken vrij gemakkelijk worden verwijderd. De zachte kant wordt vooral gebruikt op gecoate of geverfde oppervlakken en zorgt voor een nauwkeurige uitlijning door middel van zachte, lichte bewegingen. Mogelijke toepassingsvoorbeelden zijn te vinden in de meest uiteenlopende beroepen. In de keukenmontage en meubelbouw kunnen niet alleen planken zonder beschadiging aan elkaar worden bevestigd, maar kunnen afzonderlijke kasten ook nauwkeurig worden uitgelijnd met lichte slagen. Tegelzetters gebruiken de hamer om wand- en vloertegels precies uit te lijnen, vooral bij grotere tegelformaten. Radiatoren, schakelkasten, machines en apparaten zijn andere voorbeelden die zonder aarzelen kunnen worden uitgelijnd met de witte kant van de rubberen hamer. Afhankelijk van de dikte van het materiaal moet de slagkracht echter worden aangepast om deuken of deuken in de oppervlakken te voorkomen, want zelfs een rubberen hamer kan niet meer beschermen tegen overmatige kracht.

TIP: In tegenstelling tot de witte kant is de zwarte kant van de rubberen hamer niet slijtvast en kan sporen achterlaten, vooral op lichtgekleurde oppervlakken. Deze kunnen echter zonder sporen worden gewist met een standaardgum.

Houten of glasvezel handvat?
We bieden de tweekleurige rubberen hamer zowel als voordelige versie met een essenhouten handvat als als professionele versie met een glasvezel handvat. De verschillen tussen de twee rubber hamers zijn echter groter dan de materiaalkeuze voor het handvat. Beginnend met de hamerkop, die aanzienlijk zwaarder en dus groter is (680 g voor de glasvezelhamer), is de lengte van het handvat ook aangepast aan het hogere gewicht van de kop om een optimale verhouding tussen slagkracht en inspanning te bereiken. Door de grotere kop en de hogere slagenergie is het oppervlak van de ronde slagbanen ook iets groter en heeft het een diameter van 65mm, vergeleken met slechts 55mm voor de kleinere hamer. Wat betreft de twee verschillende rubbersamenstellingen zijn de twee mallets echter vergelijkbaar, zodat ze beide voor identieke toepassingen kunnen worden gebruikt. Zoals reeds vermeld, resulteren meer gewicht en een langer handvat in een hogere impactkracht, wat op zijn beurt resulteert in een hogere impactenergie. Dit is precies waar een glasvezelhandvat een duidelijk voordeel heeft. De glasvezelkern vermindert de krachten op de pols aanzienlijk, omdat een glasvezelhandvat schok- en trilling dempend werkt. Het rubberen greep oppervlak draagt niet alleen bij aan de ergonomie en gripvastheid, maar absorbeert ook merkbaar schokken dankzij de kruisgaten in de greepzone. De professionelere versie van de rubberen hamer met glasvezel handvat is de betere keuze, vooral voor regelmatig of continu werken met een rubberen hamer.

Technische gegevens van de rubberen hamer met glasvezelhandvat

 • Product type: Hamer
 • Materiaal (Hoofd): Rubber
 • Materiaal (Handgreep): 2K glasvezel (met rubber bekleed)
 • Hoofd vorm: Cilindrisch, bolvormig
 • Gewicht (Hoofd): 680g
 • Hoofd breedte: 115mm
 • Vorm gezicht: Rond
 • Oppervlak gezicht: Ø 60mm
 • Lengte (Handgreep): 30,5cm
 • Gewicht (Handgreep): ca. 345g
 • Lengte (Totaal): ca. 38cm
 • Gewicht (Totaal): ca. 1025g
 • DIN Norm: niet van toepassing
 • Commercieel gebruik: Toegestaan

Opslag en onderhoud van de tweekleurige rubberen hamer

De rubberen hamer heeft een gat om hem gemakkelijk aan de muur van de werkplaats te hangen, maar kan ook zonder speciale overwegingen in een emmer bij de rest van het gereedschap of in de gereedschapskist worden opgeborgen. Om vervuiling van de materiaaloppervlakken door vuil op de slagbanen van de rubberen hamer te voorkomen, wordt aanbevolen om de hamer af en toe met een vochtige doek schoon te maken. Eventuele resten, zoals tegellijm, moeten ook van de oppervlakken worden verwijderd, omdat dit zowel de oppervlakken als het gladde rubberen slagvlak kan aantasten. Het glasvezel handvat heeft daarentegen geen speciaal onderhoud nodig, omdat de robuuste kunststof coating ongevoelig is voor UV-straling en vocht, in tegenstelling tot een houten handvat. Alleen de kruisgaten in de rubberen coating van het handvat moeten van tijd tot tijd worden gecontroleerd op verstoppingen en indien nodig worden verwijderd om de schokabsorberende eigenschappen onbeperkt te behouden.

WAARSCHUWING: Om beschadiging van de slagpaden van de rubberhamer te voorkomen, moet u voorkomen dat u op puntige of scherpgerande voorwerpen slaat. Een rubberen hamer is niet geschikt voor dergelijke toepassingen en een fittershamer, dakhamer of meubelmakershamer is duidelijk de betere keuze.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHMR680
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5901867132581
MateriaalRubber
EigendomHoofdgewicht 680g
Gewicht0.6800
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.