Gevelklinknagels van aluminium voordelig online kopen

Voor de installatie van gevelbekleding op een bestaande aluminium onderconstructie bieden wij u de passende gevelklinknagels van aluminium in verschillende lengtes. Optioneel zelfs met een bijpassende topafwerking voor onze HPL gevelplaten in RAL.

Uw voordelen bij gevelklinknagels van S-Polytec
 1. Onze gevelklinknagels met 16mm zijn naar keuze ongelakt of met een geverfde kop verkrijgbaar.
 2. De aluminium-klinknagels zijn alleen geschikt voor gevelbekleding op aluminium-onderconstructies
 3. De topcoating is qua kleur en glansgraad aangepast aan onze HPL platen in RAL
 4. Koop gevelklinknagels in de door u gewenste hoeveelheid - vanaf slechts 1 klinknagel

Aluminium gevelklinknagels tegen bijzonder goedkope staffelprijzen

16mm kopdiameter ✓ Voor gevelplaten ✓ Made in Germany ✓

Als vakhandelaar in kunststofplaten bieden wij een verscheidenheid aan platen die geschikt zijn als bekledingsplaten. Sommige hebben ook een gevelvergunning, zodat ze kunnen worden gebruikt als gevelbekleding voor buitenshuis. Om u een maximale flexibiliteit te garanderen, bieden wij onze kunststofplaten niet alleen in millimeter precieze sneden aan, maar dragen wij ook het passende montagemateriaal voor de betreffende materialen. Hieronder vallen ook onze gevelklinknagels, die als grote blindklinknagels uiterst geschikt zijn voor het aanbrengen van gevelbekleding, balkonomheiningen of zichtbescherming.

In tegenstelling tot de meeste webwinkels bieden wij onze gevelklinknagels niet aan in een doos met verpakkingseenheden van 100 of 250 stuks. In onze shop kunt u onze klinknagels kopen in de hoeveelheid die u wilt - te beginnen met een enkele klinknagel. U profiteert ook van onze royale volumekortingen, waarmee automatisch rekening wordt gehouden in functie van uw bestelhoeveelheid.

Gevelklinknagels zijn uitermate handig wanneer een stevige verbinding moet worden gerealiseerd, maar montage is slechts vanaf één zijde mogelijk. Daarom danken blinde klinknagels hun naam, doordat de klinknagel vanaf de zichtzijde door de te verbinden elementen wordt gezet, waarbij de achterzijde niet zichtbaar is of zodanig verborgen is dat deze niet bereikbaar is voor bijvoorbeeld het bevestigen van een borgmoer. Klinknagels zijn echter niet geschikt voor montage van platen op hout, omdat hout een zeer zacht materiaal is dat geen veilige grip garandeert, zelfs niet wanneer de aluminium huls, de eigenlijke klinknagel, wordt samengeknepen. Bij het plaatsen van gevelplaten op houten profielen dienen daarom altijd gevelschroeven met grove schroefdraad te worden gebruikt. Deze hebben we ook in verschillende kleuren in de onlineshop. Ook voor onderconstructies van staal of RVS zijn onze aluminium klinknagels niet geschikt, omdat dit door de materiaalmix kan leiden tot contactcorrosie, wat een negatief effect kan hebben op de duurzaamheid van de klinknagelverbinding.

BELANGRIJK: De aluminium gevelklinknagels zijn alleen geschikt voor bestaande aluminium onderconstructies. Gebruik voor stalen onderconstructies uitsluitend gevelklinknagels van een staallegering.

Toepassingsvoorbeelden voor onze gevelklinknagels

Het maken van een klinknagelverbinding met een blinde klinknagel, waartoe ook onze gevelklinknagels behoren, is met name handig wanneer de montage slechts vanaf één kant kan gebeuren. De blindklinknagel wordt met de huls eerst in het boorgat gestoken totdat de kop, waaruit de klinknageldoorn uitsteekt, op de te monteren plaat rust. Vervolgens wordt de doorn, die in onze gevelklinknagels van hoogwaardig roestvrij staal is gemaakt, in een geschikt mondstuk van de klinknageltang gestoken. De klinknageldoorn heeft een verdikking aan het uiteinde van de huls die de huls samenknijpt wanneer het blindklinkgereedschap wordt bediend totdat het koppel zo groot is dat de klinknageldoorn breekt op het vooraf bepaalde breekpunt en uit de holle klinknagelhuls valt. Het grootste voordeel van het klinken van gevelplaten is dat een verbinding die gemaakt wordt door klinken permanent en veilig is. In tegenstelling tot schroefverbindingen is er geen risico dat de klinknagels na verloop van tijd losraken door stoten of trillingen. Bovendien kan een blindklinknagel direct na het plaatsen worden belast.

Gevelklinknagels worden voornamelijk gebruikt voor de montage van gevelplaten. Hiervoor worden vaak HPL platen gebruikt, maar ook vezelcementplaten of alu-composietplaten, waarvoor een dwangloze montage uitermate belangrijk is zodat de gevelplaat zonder problemen kan uitzetten, zonder dat een montage met een te hoog aanhaalmoment thermische uitzetting tegengaat. Het aanhaalmoment van een bevestiging is niet alleen afhankelijk van het type bevestigingsmateriaal, maar ook van het materiaal van het paneel dat gebruikt gaat worden voor de gevelbekleding. Hetzelfde geldt voor balkonomheiningen of bij het plaatsen van zichtbescherming die voor de buitenruimte met kunststofplaten worden opgetrokken. Bij gevelschroeven en balkonschroeven wordt het aanhaalmoment bepaald door het aanhaalmoment bij het schroeven. Dit is echter niet het geval bij blindklinknagels, zodat afhankelijk van het materiaal een speciaal mondstuk in het klinkgereedschap moet worden geschroefd. Deze zogenaamde speciale mondstukken zijn beschikbaar voor alu composietplaten en HPL platen (en vezelcementplaten) en garanderen een vaste spleetafstand tussen de plaat en de klinknagelkop.

Wij bieden aluminium gevelklinknagels zowel ongeverfd als met een krasvaste toplaag aan in verschillende maten. Zelfs als de coating is afgestemd op onze HPL platen in RAL-kleur, kunnen de klinknagels ook uitstekend worden gebruikt voor vele andere kunststofplaten uit onze onlineshop. Zeker bij de zwart-witte klinknagels zijn bijna al onze platen in zwart of wit geschikt om ze zo onopvallend mogelijk te bevestigen. U bent niet beperkt tot het plaatsen van gevelbekleding, ook al doet de naam gevelklinknagel dat suggereren. Als blindklinknagels kunnen onze gevelklinknagels ook zonder aarzelen worden gebruikt voor het klinken van kunststof behuizingsdelen met aluminium hoeken of voor de montage van sierlijsten in het zichtbare gebied.

 • Gevelklinknagels met topcoating zijn ideaal voor gevelbekleding met onze HPL platen
 • Vezelcementplaten kunnen onopvallend en veilig worden gemonteerd met gevelnagels in bijpassende kleuren
 • Voor onze alu composietplaten zijn kleur overeenkomende klinknagels beschikbaar en perfect geschikt voor de bekleding
 • Onze aluminium klinknagels zijn geschikt voor het bevestigen van aluminium platen en borden aan halwanden van aluminium
 • Onze blindklinknagels zijn ook zeer geschikt voor de directe verbinding van twee platen
 • en veel meer

OPMERKING: Voor een probleemloze montage van gevelplaten met onze gevelklinknagels is een speciaal mondstuk nodig, afhankelijk van het bekledingsmateriaal.

Gevelplaten met gevelklinknagels bevestigen

Wij bieden niet alleen gevelklinknagels in verschillende kleuren met een krasvaste kopafwerking, maar ook in verschillende lengtes met elk een ander klembereik. Dit is afhankelijk van de dikte van de kunststof panelen en de dikte van de onderconstructie. Op basis van een typische dikte van 2mm voor de aluminium onderconstructie, is een gevel-blindklinknagel in de maat 5x14mm het meest geschikt voor onze alu composietplaten met een dikte van 3mm, of alu composietplaten met gevelgoedkeuring in 4mm dikte. Als HPL platen op dezelfde onderconstructie worden gemonteerd, zijn onze gevelklinknagels in maat 5x16mm de ideale keuze voor platen met een dikte van 6mm en voor HPL platen met een plaatdikte van 8mm raden we klinknagels in 5x18mm aan.

Gevelklinknagels worden veelal toegepast bij bestaande onderconstructies van aluminium-profielen die eenzijdig worden bevestigd. Hierbij is de montage met vastepunten en schuifpunten een normaal geval. Terwijl de onderconstructie bij het klinken altijd op dezelfde maat wordt geboord, worden de bekledingsplaten met verschillende diameters geboord. Voor onze gevelklinknagels adviseren wij onze geslepen HSS-boor met 5,1mm diameter voor het boren van de bevestigingspunten in de dragende aluminium profielen. Voor de vaste punten moet de maat van de boor ook overeenkomen met de klinknagel. Voor de schuifpunten is een grotere diameter van 8mm of, bij hoge thermische uitzetting, een boor van 10mm aan te raden, zodat de temperatuur gerelateerde uitzetting van de platen spanningsvrij kan worden opgevangen. Of een HSS-boor moet worden gebruikt, of beter een boor van volhardmetaal, hangt af van het type bekledingsmateriaal.

Voor het maken van klinknagelverbindingen met onze gevelklinknagels is een blindklinkgereedschap nodig. Afhankelijk van de grootte van de in te stellen klinknagels, kan een accu-klinkapparaat of een klinkgereedschap met perslucht het werk veel gemakkelijker maken. Deze speciale klinkgereedschappen zijn echter erg duur, zodat ze zich alleen bij regelmatig gebruik of veel klinknagels terugverdienen. Een in de handel verkrijgbaar blindklinkgereedschap is voldoende voor incidenteel klinken. Als de klinknagels worden gebruikt voor gevelbekleding of balkonomheiningen voor de plaatsing van de gevelplaten, is het essentieel om vooraf te controleren of een dwangloze plaatsing noodzakelijk is. Vooral bij HPL platen, vezelcementplaten en ook alu composietplaten draagt de thermische uitzetting ertoe bij dat een speciaal mondstuk nodig is voor de montage met onze gevelklinknagels, die in het klinkgereedschap worden geschroefd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen alu-composietplaten en HPL platen, omdat deze bij het klinken verschillende aanhaalmomenten vereisen. Voor bekleding met alu-composietplaten is het speciale malmondstuk ALU-16 de juiste keuze, geschikt voor gevelklinknagels met een diameter van 16mm. Dit speciale mondstuk kan echter niet worden gebruikt voor HPL platen. Gebruik in plaats daarvan het speciale mondstuk HPL-16. Dit mondstuk is ook alleen geschikt voor gevelklinknagels met een kopdiameter van 16mm en kan zowel worden gebruikt voor de montage van HPL platen als voor vezelcementplaten.

 • Boor indien nodig gaten in de aluminium onderconstructie met een diameter van 5,1mm
 • Boor indien nodig het gat voor het vaste punt van de bekledingsplaat met een diameter van 6,0mm
 • Boor de overige bevestigingspunten als schuif met een diameter van 8,0mm tot maximaal 10,0 mm
 • Voor klinknagelverbindingen van HPL platen kunt u gebruik maken van ons speciale mondstuk voor HPL platen in Ø 16mm
 • Bij het vastklinken van alucomposietplaten is het speciale mondstuk voor alu composietplaten in Ø 16mm vereist
 • Gebruik onze aluminium gevelklinknagels alleen voor aluminium onderconstructies

TIP: Zorg er bij het boren van het paneel voor dat u een stevige basis heeft om te voorkomen dat er bij het uitkomen van de boor uitbraken ontstaat. Voor het boren van HPL platen adviseren wij het gebruik van een volhardmetalen gevelplatenboor met een diameter van 8mm.

Hoeveel klinknagels zijn er nodig?

Hoeveel klinknagels nodig zijn, kan met niet op een algemene manier worden beantwoord, omdat zowel het beoogde gebruik als het gebruikte kledingmateriaal kan bijdragen aan het feit dat het benodigde aantal bevestigingspunten sterk kan variëren. Zelfs als het materiaal hetzelfde is, kan een ander aantal nodig zijn, ook al verschillen de afmetingen van de plaat slechts in geringe mate. Daarom is het altijd aan te raden om vooraf te controleren hoe de bijbehorende kunststofplaat moet worden geïnstalleerd en of wettelijke bepalingen van toepassing kunnen zijn.

Normen & richtlijnen hebben hoogste prioriteit

Ongeacht het doel waarvoor onze gevelklinknagels worden gebruikt, moet vooraf worden gecontroleerd of voor de betreffende montage een Europese norm of een DIN-norm is gespecificeerd. Deze dienen in ieder geval aangehouden te worden, zodat het vereiste aantal bevestigingspunten nooit onder de geldende normen en richtlijnen mag komen. Zeker bij het plaatsen van gevelbekleding en balkonomheiningen is het uitermate belangrijk dat de montage wordt uitgevoerd volgens de daarvoor geldende richtlijnen, omdat dit anders tot problemen kan leiden bij de acceptatie van het bouwproject. Als de montage wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf, weten deze meestal welke wetten, normen en richtlijnen bij het betreffende project in acht moeten worden genomen.

Bevestigingen aan de balkonleuning geven informatie

Wilt u uw balkonleuning bekleden om een effectieve zichtbescherming te realiseren of om vallen van het balkon te voorkomen, dan kan dit uitgevoerd worden met gevelklinknagels. Wel is het belangrijk dat de balkonbekleding wordt uitgevoerd met kunststofplaten die voldoen aan de ETB-richtlijn. Daarnaast kunnen aluminium gevelklinknagels alleen gebruikt worden als de balkonleuning ook van aluminium is. Anders kan contactcorrosie optreden door het contact van verschillende metaallegeringen. Balkonleuningen hebben normaal gesproken het benodigde aantal bevestigingspunten, zodat het aantal voor bevestiging kan worden gebruikt.

Montage instructies voor de plaat zijn nuttig

Het benodigde aantal bevestigingen kan niet alleen variëren bij balkonomheiningen, maar ook bij vlakke gevelbekleding. Het is daarom raadzaam om de montagehandleiding van de gebruikte kunststofplaat te lezen. De instructies geven vaak ook informatie of er een beperkingsvrije montage met vaste punten en glijpunten moet worden uitgevoerd en welk montagemateriaal in principe mag worden gebruikt.

De afstand tussen de klinknagels om visuele redenen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een groter aantal bevestigingspunten te selecteren, omdat dit bijdraagt aan een optisch beter resultaat. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij lange, smalle kunststofplaten, waarbij de afstanden aan de smalle zijde worden overgenomen om deze aan de lange zijde met meer geklonken verbindingen te realiseren. Het is echter niet mogelijk om de afstand tussen twee bevestigingspunten te vergroten zodat de montage niet meer uitgevoerd kan worden volgens de montagehandleiding of de geldende normen.

Kleine platen vele klinknagels – en andersom

Afhankelijk van het formaat van de platen, zelfs bij identieke te bekleden oppervlakken, kunnen er grote afwijkingen zijn in het aantal benodigde gevelnagels. Een plaat met een formaat van twee meter lang en één meter breed wordt meestal als gehele plaat voldoende bevestigd met 12 gevelnagels, uitgaande van een bevestigingsafstand van ongeveer 50 centimeter. Als het identieke oppervlak wordt bekleed met twee platen in een vierkant formaat van één meter bij één meter, zijn acht gevelklinknagels per plaat nodig, wat in totaal 16 klinknagels oplevert. Ervan uitgaande dat hetzelfde basisoppervlak is bekleed met 4 platen van elk een meter lang en een halve meter breed, neemt het benodigde aantal weer toe. In dit voorbeeld zijn 24 klinknagels nodig voor de bevestiging, zonder dat de afstand tussen de montagepunten van een enkele plaat significant afwijkt van de 50cm in het eerste voorbeeld.

OPMERKING: Afhankelijk van de plaatdikte en de materiaaldikte van de gebruikte aluminium profielen kunnen gevelklinknagels in verschillende maten met verschillende klem bereiken nodig zijn.

Verzorging en reiniging van gevelklinknagels

Onze gevelklinknagels zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering met een roestvrijstalen klinknageldoorn. Deze combinatie zorgt voor een duurzame, stevige bevestiging van de gevelplaten en is zeer goed bestand tegen weersinvloeden. De krasvaste topcoating is tevens UV-bestendig, waardoor de klinknagels na plaatsing nauwelijks speciaal onderhoud behoeven. Mocht de gevelbekleding gereinigd moeten worden, dan kan dit eenvoudig met conventionele reinigers en water. Gebruik echter geen microvezeldoekjes of schuurmiddelen, aangezien dit niet alleen de oppervlakken van de gemonteerde platen kan aantasten, maar ook de geverfde oppervlakken kan beschadigen als de druk te hoog is. Met een simpele spons of een zachte doek kunnen de bekledingsplaten en de klinknagelkoppen meestal heel gemakkelijk worden gereinigd.

Recycling van gevelklinknagels

Onze gevelklinknagels bestaan uit twee essentiële onderdelen, die zijn gemaakt van verschillende materialen. De klinknageldoorn is gemaakt van roestvrij staal en wordt op het vooraf bepaalde breekpunt gescheiden nadat een klinknagelverbinding tot stand is gebracht, zodat alleen de samengetrokken klinknagelhuls en de klinknagelkop van aluminium overblijven. Als bestaande klinknagels moeten worden losgedraaid, kan dit worden gedaan door voorzichtig te boren. De aluminium klinknagelkop kan op soort worden verzameld en bij een schroothandelaar of recyclingcentrum worden afgevoerd als de juiste hoeveelheid beschikbaar is. Losse klinknagels kunnen daarentegen wel bij het restafval terecht, maar dit gaat onnodig verlies van waardevolle grondstoffen met zich mee.