Gevelklinknagels zwart (RAL 9005)

Gevelklinknagels uit aluminium in zwart (RAL 9005, diepzwart) met gevelplaatgoedkeuring voor HPL platen en alu composietplaten van verschillende fabrikanten voor de montage van gevelbekleding op aluminium onderconstructies tegen bijzonder goedkope staffelprijzen.

✓ Corrosiebestendig
✓ Voor binnen buiten
✓ Krasbestendige toplaag
✓ Veilige houvast
✓ Klinknageldoorn uit staal

De zwarte gevelklinknagels kunnen optioneel in 14mm, 16mm of 18mm holle klinknagellengte vanaf slechts één klinknagel besteld worden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,88/ stuk (Basisprijs € 0,88/ stuk)
 • from 50 Items € 0,81/ stuk (Basisprijs € 0,81/ stuk)
 • from 100 Items € 0,68/ stuk (Basisprijs € 0,68/ stuk)
 • from 250 Items € 0,54/ stuk (Basisprijs € 0,54/ stuk)
 • from 500 Items € 0,40/ stuk (Basisprijs € 0,40/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Gevelklinknagels in zwart (RAL 9005) van aluminium

Vanaf 1 stuk ✓ Aantrekkelijke staffelprijzen ✓ UV- en weerbestendig ✓

Onze zwarte gevelklinknagels komen overeen met de kleur RAL9005 (diepzwart) en hebben een ronde, platte klinkkop met een grote kopdiameter van 16mm en zijn uiterst geschikt voor de montage van HPL platen of alu composietplaten in zwart die op een aluminium onderconstructie worden bevestigd. De in Duitsland geproduceerde blindklinknagels zijn gemaakt van aluminium met een klinknageldoorn van roestvrij staal, die echter op het vooraf bepaalde breekpunt scheurt wanneer de klinknagel correct wordt geplaatst met een geschikt blindklinkgereedschap, zodat alleen de samengeknepen blindklinkhuls met stevig verbonden klinkkop als bevestiging overblijft.

Het maakt niet uit hoeveel gevelklinknagels u nodig heeft, u kunt in onze onlineshop het exacte aantal bestellen dat u benodigd, in plaats van dat u complete dozen met 100 klinknagels moet kopen en profiteer, afhankelijk van de bestelhoeveelheid, van onze bijzonder lage staffelprijzen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Gevelklinknagel met zwart gelakte kop (RAL 9005)

OPMEKRING: Voor het bevestigen van de zwarte gevelklinknagels is een klinkgereedschap nodig.

Eigenschappen van onze gevelklinknagels in zwart

Onze zwarte gevelklinknagels van aluminium hebben een krasvaste kopafwerking in RAL 9005 (diepzwart) en zijn qua kleur en glansgraad afgestemd op onze zwarte HPLplaten, maar zijn ook ideaal voor het monteren van onze zwarte alu- composietplaten en nog veel meer van onze kunststofplaten in zwart. Als blindklinknagel met grote kop met een kopdiameter van 16mm zijn de gevelnagels groot genoeg om grote schuifpuntgaten met een diameter van 8mm of zelfs 10mm volledig af te dekken. Vooral bij gevelbekleding en balkonranden met gevelplaten met hoge thermische uitzetting is dit een zeer groot voordeel. Daarnaast hebben de klinknagels gevelgoedkeuring in combinatie met HPL gevelplaten van diverse bekende fabrikanten.

Zowel de aluminium-legering als de lak van de klinknagelkop zijn weer- en UV-bestendig, zodat de klinknagels zonder aarzelen buiten gebruikt kunnen worden. Aluminium roest niet en de diepe, zwarte kleur vervaagt ook bij sterke, langdurige UV-straling niet.

ATTENTIE: De aluminium-klinknagels zijn alleen geschikt voor aluminium onderconstructies en mogen daarom niet worden gebruikt voor het klinken van balkonbekleding op stalen balustrades, aangezien dit kan leiden tot contactcorrosie.

Technische data van de zwarte gevelklinknagels

 • Kleur: RAL9005 (Diepzwart)
 • Holle klinknageldiameter: 5,0mm
 • Holle klinknagellengte: 14mm, 16mm of 18mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal kop: Aluminium
 • Materiaal klinknageldoorn: RVS
 • Materiaal huls: Aluminiumlegering AlMg3
 • Kopvorm: Groothoofd, rond, vlak
 • UV-bestendigheid: Zeer Goed
 • Weerbestendigheid: Zeer Goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer Goed

Het klembereik van de zwarte gevelklinknagels varieert afhankelijk van de gekozen lengte en heeft betrekking op de totale dikte van de bekledingsplaat en de onderconstructie waarop deze moet worden bevestigd. De minimumwaarden en maximumwaarden mogen niet worden overschreden of onderschreden om een veilige bevestiging van de klinknagel te garanderen.

  Klembereik:
 • Gevelklinknagels 5x14mm: min. 5,5mm - max. 9,0mm
 • Gevelklinknagels 5x16mm: min. 7,0mm - max. 10,5mm
 • Gevelklinknagels 5x18mm: min. 9,0mm - max. 12,5mm

Montage van platen met de zwarte gevelklinknagels

Gevelklinknagels zijn uitermate handig wanneer een veilige en onopvallende montage van gevelbekleding of balkonprivacybescherming gerealiseerd moet worden, waarbij de bevestiging slechts vanaf één zijde mogelijk is. Dit type montage wordt veelal toegepast bij bestaande onderconstructies van speciale aluminium-profielen die vooraf aan de te bekleden gevel worden bevestigd en na montage volledig worden afgedekt door de gevelplaten. Zowel de profielen van de draagconstructie als de bekledingsplaten worden voorgeboord met een voor het materiaal geschikte boor en de klinknagel wordt vanaf de zichtzijde door de plaat en de onderconstructie gestoken. Ten slotte wordt de klinknageldoorn in het mondstuk van de blindklinknageltang gestoken en vastgedraaid zodat er een veilige verbinding tussen de twee elementen is.

De meest voorkomende platen voor het bekleden van buitengevels zijn HPL platen, vezelcementplaten of alu-composietplaten. Met name bij de commerciële bouw van gevelbekleding is het erg belangrijk ervoor te zorgen dat het gewenste plaatmateriaal een gevelgoedkeuring heeft. Bovendien moet tijdens de montage voor een spanningsvrije montage van de schuifpunten worden gezorgd. Dit betekent dat bij montage door klinken een speciaal mondstuk in het klinkgereedschap moet worden geschroefd, dat de spleet tussen de klinkkop en de plaat definieert, zodat beschadiging door spanningen tijdens de thermische uitzetting van gevelplaten kan worden uitgesloten. Deze spleetafstand varieert echter afhankelijk van het materiaal van de plaat, zodat ons speciale ALU-16 malmondstuk gebruikt moet worden voor alu-composietplaten. Dit is echter niet geschikt voor vezelcementplaten HPL platen. Voor dergelijke materialen is het speciale HPL-16 mondstuk nodig.

Als gevelklinknagels zijn onze zwarte blindklinknagels ook geschikt voor de montage van HPL platen van vele andere fabrikanten, zoals Trespa®, Kronoplan of Fundermax, maar de zwarttint van de betreffende gevelplaat kan van fabrikant tot fabrikant enigszins verschillen. De gevelklinknagels in de maten 5x16mm en 5x18mm hebben een bouwkundige goedkeuring voor de constructie van gevelbekleding met HPL platen van Trespa® en Fundermax, en de kleinere maat in 5x14mm heeft een overeenkomstige goedkeuring in combinatie met alu-composietplaten van de fabrikanten Alucobond en Alpolic.

Voor het boren in de onderconstructie adviseren wij onze HSS-G boor met een diameter van 5,1mm. Bij de gaten in de plaat moet echter onderscheid worden gemaakt of er vaste punten of schuifpunten geboord moeten worden. Hoewel het vaste punt op dezelfde maat moet worden geboord als de onderconstructie, moeten schuifpunten met een grotere diameter van 8mm tot 10mm worden geboord.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-16XX-9005
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium (AlMg3)
KlinknagelmaatNee
Vorm klinknagelkopGroothoofd, rond, vlak
Diameter klinknagel16mm
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurZwart
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten