Neusstuk ALU-16

Het neusstuk ALU-16 is geschikt voor de onbeperkte montage van alu composietplaten met onze aluminium gevelklinknagels met een kopdiameter van 16mm en zorgt altijd voor de perfecte spleetafstand.

✓ Voor aluminiumcomposieten
✓ Voor Ø 16mm gevelklinknagels van aluminium
✓ Geschikt voor montage op een schuifpunt
✓ Automatische tussenafstand
✓ Royaal steunvlak
✓ M10 schroefdraadopname

Het neusstuk voor aluminiumcomposieten kan worden gebruikt met alle in de handel verkrijgbare klinknageltangen met M10 schroefdraadopname.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 59,95 / stuk
€ 59,95 / stuk
0,0600 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 59,95 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0600 kilo
Beschrijving

Neusstuk ALU-16 voor alu composietplaten

Voor Ø 16mm aluminium gevelklinknagels ✓ Voor montage op een schuifpunt ✓

Ons neusstuk type ALU-16 is geschikt voor de zwevende montage van Alu composietplaten met onze hoogwaardige aluminium gevelklinknagels. Dankzij de schroefdraadgrootte van M10x1 kan het neusstuk gemakkelijk in de schroefdraadhouder van alle in de handel verkrijgbare klinknageltangen worden geschroefd. Of het nu gaat om een met de hand bediend klinkpistool, een elektrisch klinkgereedschap of een pneumatisch klinkpistool dat met luchtdruk wordt bediend, voor het gebruik van het mondstuk is het niet van belang.

Het royale contactoppervlak helpt ervoor te zorgen dat de oppervlakken van de alu composietplaten niet worden beschadigd wanneer de klinknagel doorn wordt getrokken. De uitsparing in het contactvlak is qua vorm en grootte perfect afgestemd op onze aluminium klinknagels met grote kop. Om een spanningsvrije montage te garanderen, zoals absoluut noodzakelijk is voor gevelbekleding met aluminium composietmaterialen, is de geometrie van het neusstuk van de speciale klinknagel zodanig gedefinieerd dat een veiligheidsafstand van ca. 0,3mm tussen het plaatoppervlak en de klinknagelkop is gewaarborgd.

Leveringsomvang:

 • 1 x Neusstuk Typ ALU-16

OPMERKING: Voor het gebruik van het neusstuk is een in de handel verkrijgbare klinknageltang met M10 schroefdraadaansluiting vereist.

Technische data van het neusstuk type ALU-16

 • Benaming: Type ALU-16
 • Materiaal: Gehard staal
 • Ø Opname schroefdraad: M10
 • Ø Neusstuk: ca. 49mm
 • Ø Klinknagelkop: 16,0mm
 • Ø Klinknagelschacht: 5,0mm
 • Materiaal klinknagel: : Aluminium
 • Montagetype: Zwevendemontage
 • Afstand tussenruimte: ca. 0,3mm
 • Bouwmaterialen: Aluminium composietplaten

Toepassingsbeperkingen voor het neusstuk ALU-16

Neusstukken worden gebruikt om gevelplaten met gevelklinknagels die met een klinknageltang moeten worden geklonken, zonder beperkingen te monteren. De neusstukken zijn speciaal aan de materialen aangepast, zodat ze alleen daarvoor kunnen worden gebruikt.

Ons neusstuk type ALU-16 is geschikt voor de montage van aluminium composietmaterialen, zoals onze aluminium-composietplaten. Daarnaast kunnen ook aluminiumcomposietplaten van andere merken, bv. Alu Dibond, Alu Cobond, Dilite, enz. zonder problemen worden verwerkt. Het neusstuk kan echter niet worden gebruikt voor massieve kunststoffen, en evenmin voor laminaatplaten van HPL of vezelcement.

Een andere toepassingsbeperking betreft het type gevelnagels dat met het neusstuk kan worden geklonken. Het type ALU-16 is alleen geschikt voor onze aluminium gevelklinknagels met een kopdiameter van 16mm en een hulsdiameter van 5mm. Het maakt echter niet uit of de klinknagels een in RAL-kleur gelakte kop hebben of een ongelakte kop. De lengte van de klinkhuls, die het klembereik van de klinknagel bepaalt, is eveneens irrelevant.

Toepassingsaanwijzingen voor het neusstuk ALU-16

Om het neusstuk te gebruiken, moet het gewoon in de daarvoor bestemde schroefdraadopening op het klinkgereedschap worden geschroefd.

Het neusstuk is ontworpen voor het klinken van schuifpunten bij het installeren van aluminium composietplaten op aluminium onderconstructieprofielen. Dit betekent dat de gaten in de onderbouwprofielen moeten worden geboord met een diameter van 5,1mm en de gaten in de bekledingsplaten met een diameter van 8mm of 10mm. Anderzijds moet per bekledingsplaat één gat als vast punt worden gedefinieerd, waar ook een gat in de plaat moet worden geboord met een boordiameter van 5,1mm. Wij raden aan om eventuele bramen uit de gaten te verwijderen met een handverzinker of ontbramer voordat u de klinknagels plaatst.

Nadat alle gaten op de gewenste posities zijn geboord en het vaste punt dienovereenkomstig is gedefinieerd, kunnen de overige gevelklinknagels als schuifpunten worden geplaatst door de blindklinknagelhuls door de plaat in de gaten in de onderconstructie te steken. Tenslotte kan het speciale kaliber neusstuk zo worden bevestigd dat de klinknageldoorn van de gevelklinknagel door het voorziene gat in het midden van het neusstuk wordt gestoken totdat het contactoppervlak volledig in contact is met de plaat. Door de klinknageltang te bedienen, wordt de klinknageldoorn naar binnen getrokken totdat deze afbreekt wanneer het vooraf gedefinieerde aanhaalmoment is bereikt. De spleetafstand, die belangrijk is voor glijpunt, blijft altijd behouden dankzij de speciale geometrie van ons ALU-16 neusstuk, wat betekent dat de componenten na de geklonken verbinding naar wens tegen elkaar kunnen worden bewogen.

Dankzij het grote, gladde contactoppervlak van het neusstuk voor aluminium composietplaten wordt schade aan het gevoelige oppervlak effectief vermeden. Voor elk gebruik moet dit oppervlak worden gecontroleerd op schade en worden gereinigd van vuil en verontreinigingen. Anders kunnen verklevingen in de dunne aluminium deklagen worden gedrukt.

OPMERKING: Voordat u de gevelklinknagels met het neusstuk installeert, moet de beschermende folie van de getroffen gebieden worden verwijderd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-SLM-AG16
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223762
Materiaalgehard staal
Gewicht0.0600
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.