Gevelklinknagels stofgrijs (RAL 7037)

Onze aluminium gevelklinknagels in stofgrijs (RAL 7037) zijn ideaal voor gevelbekleding met HPL platen of alu composietplaten en hebben, afhankelijk van het ontwerp, goedkeuring van de bouwautoriteit in combinatie met platen van vele fabrikanten.

✓ Weerbestendig & UV-bestendig
✓ Krasbestendige kopafwerking
✓ Voor gevelbekleding
✓ Voor alu onderconstructies
✓ Made in Germany

De gevelklinknagels in stofgrijs zijn verkrijgbaar met een kopdiameter van 16mm in de lengtes 5x14mm, 5x16mm en 5x18mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,88/ stuk (Basisprijs € 0,88/ stuk)
 • from 50 Items € 0,81/ stuk (Basisprijs € 0,81/ stuk)
 • from 100 Items € 0,68/ stuk (Basisprijs € 0,68/ stuk)
 • from 250 Items € 0,54/ stuk (Basisprijs € 0,54/ stuk)
 • from 500 Items € 0,40/ stuk (Basisprijs € 0,40/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Blindklinknagels in stofgrijs (RAL 7037) van aluminium

Kwaliteit uit Deutschland ✓ Met gevelvergunning ✓ krasvaste lak ✓

Onze gevelklinknagels in stofgrijs (RAL7037) hebben een hoogwaardige, krasvaste topafwerking die qua kleur en glansgraad past bij onze stofgrijze HPL platen. De blindklinknagels met grote kop met een kopdiameter van 16mm zijn goedgekeurd door de bouwautoriteit voor gevelbekleding met HPL platen en alu-composietplaten van verschillende fabrikanten en zijn afhankelijk van het plaatmateriaal, de platenfabrikant en de geselecteerde maat van de gevelklinknagels, die wij aanbieden in de hulsmaten 5x14 mm en 5x16 mm evenals 5x18mm tegen goedkope prijzen.

Onze gevelklinknagels worden gemaakt in Duitsland. Made in Germany staat niet alleen voor uitstekende kwaliteit, maar ook voor de hoogste precisie bij het produceren en verven in stoffig grijs. Om de montage van gevelplaten mogelijk te maken, wat in de meeste gevallen gebeurt op een constructie van aluminium profielen, zijn onze gevelnagels gemaakt van hoogwaardig AlMg3 aluminium. De roestvrijstalen klinknageldoorn draagt bij aan een veilige klinknagelverbinding, omdat dit een hoger aanhaalmoment mogelijk maakt voordat de doorn breekt op het vooraf bepaalde breekpunt. Nadat de klinknagelverbinding is gemaakt, resteert alleen nog de klinkhuls met klinknagelkop bestaande uit een corrosiebestendige aluminiumlegering, zodat ook corrosie van de klinknagelverbinding door contact tussen verschillende metaallegeringen is uitgesloten.

Profiteer op twee manieren wanneer u in onze online-shop koopt. Enerzijds kun je de stoffige grijze klinknagels in elke gewenste hoeveelheid uit één stuk kopen en anderzijds geven we royale kortingen bij de afname van grotere hoeveelheden.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Gevelklinknagel met geverfde kop in stoffig grijs (RAL 7037)

OPMERKING: Voor de montage van de stoffige grijze blindklinknagels met grote kop is een blindklinknageltang of een elektrisch (of pneumatisch) klinkgereedschap vereist.

Eigenschappen van de gevelklinknagels in stoffig grijs

De gevelklinknagels hebben een krasvaste topafwerking in stofgrijs RAL 7037 voor de grote klinknagelkop, waarvan de glans en kleur speciaal is gemengd met onze stofgrijze HPL platen. Omdat het lakwerk overeenkomt met de RAL-kleurentabel, kunnen de klinknagels ook worden gebruikt voor de onopvallende montage van onze alu composietplaten of kunststofplaten van vele andere fabrikanten waarvan de oppervlaktekleur stoffig grijs is geverfd. Hoewel geringe afwijkingen qua kleur of glansgraad niet geheel uitgesloten zijn, zijn deze meestal zo klein dat ze nauwelijks merkbaar zijn.

Om ervoor te zorgen dat hij zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, is de coating UV- en weerbestendig, waardoor er geen kans is op verkleuring door zonlicht. De aluminiumlegering van de gevelklinknagels wordt ook gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid. Hierdoor is bekleding aan buitengevels mogelijk met onze gevelklinknagels, zelfs bij ongunstige weersomstandigheden, zonder dat de geklonken verbindingen op termijn aan kwaliteit verliezen in termen van uiterlijk en duurzaamheid.

ATTENTIE: Gebruik de aluminium klinknagels alleen als de onderconstructie waarop de platen moeten worden geklonken van aluminium is, omdat bij staalconstructies de verschillende legeringen tot contactcorrosie kunnen leiden, wat een nadelig effect heeft op de klinknagelverbindingen.

Technische data van de gevelklinknagels in stofgrijs

 • Kleur: RAL7037 (stofgrijs)
 • Holle klinknageldiameter: 5,0mm
 • Holle klinknagellengte: 14mm, 16mm of 18mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal kop: Aluminium
 • Materiaal klinknageldoorn: RVS
 • Materiaal huls: Aluminiumlegering AlMg3
 • Kopvorm: Groothoofd, rond, vlak
 • UV-bestendig: Zeer Goed
 • Weerbestendigheid: Zeer Goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer Goed

De lichtgrijze gevelklinknagels zijn verkrijgbaar in verschillende maten met verschillende klemvlakken. Let er bij de keuze van geschikte klinknagels op dat de totale dikte, gebaseerd op de plaatdikte en de dikte van de onderconstructie, binnen het klembereik valt om een veilige bevestiging van de blindklinknagels te garanderen.

  Klembereik:
 • Gevelklinknagels stofgrijs 5x14mm: min. 5,5mm - max. 9,0mm
 • Gevelklinknagels stofgrijs 5x16mm: min. 7,0mm - max. 10,5mm
 • Gevelklinknagels stofgrijs 5x18mm: min. 9,0mm - max. 12,5mm

Monteer gevelplaten met gevelklinknagels in stofgrijs

Gevelklinknagels worden altijd gebruikt wanneer schroeven niet gewenst of niet mogelijk is. Zeker wanneer montage slechts aan één kant mogelijk is en schroeven met een borgmoer niet mogelijk is, is klinken een efficiënte en veilige bevestigingsmethode die direct belastbaar is en blijvend veilig is zodra een blindklinknagel is vastgeklonken. In tegenstelling tot schroeven kunnen klinknagels zichzelf niet losmaken door trillingen of stoten.

Voor de montage van gevelbekleding wordt een dwangloze montage voorgeschreven. Afhankelijk van het gekozen plaatmateriaal is dit alleen mogelijk in combinatie met een geschikt speciaal mondstuk. Dit zorgt voor de nodige spleet tussen het plaatoppervlak en de klinknagelkop om spanningsvrij uitzetten op glijdende punten te bereiken. Het speciale mondstuk van het type HPL-16 kan zowel voor HPL platen als voor vezelcementplaten worden gebruikt. Voor alu composietplaten moet het speciale mondstuk type ALU-16 worden gebruikt. Deze zijn qua kopdiameter en contour speciaal afgestemd op de gevelklinknagels en worden in plaats van het conventionele mondstuk in het klinkgereedschap geschroefd.

  Passende mondstukken:
 • Speciaal-mondstuk type ALU-16: Voor alu composietplaten (en Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom en veel meer.)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor HPL platen (en Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal en veel meer.)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor vezelcementplaten (en Eternit, Promat, Fermacell en veel meer.)

Gevelklinknagels zijn blindklinknagels met grote kop en een kopdiameter van 16mm, die veel worden gebruikt voor gevelbekleding en balkons. Ze zijn echter evengoed geschikt voor de montage van kunststofplaten als massieve aluminium-platen die eenzijdige montage vereisen of wanneer schroeven niet gewenst zijn. Opgemerkt moet worden dat het klembereik niet wordt overschreden noch onderschreden en dat, afhankelijk van het materiaal, aandacht wordt besteed aan thermische uitzetting. Het klinken kan een geschikte bevestiging zijn in meubelbouw, schuttingbouw of bij het opzetten van kleine gereedschapsschuurtjes of tuinhuisjes met onze stofgrijzeplaten.

Om platen met onze gevelnagels te monteren, moeten gaten worden geboord. Onderscheid moet worden gemaakt tussen boren in de onderconstructie of in de plaat, omdat voor spanningsvrije montage, zoals gebruikelijk bij gevelbekleding met gevelplaten, per plaat een vast punt nodig is dat passend voor de klinknagel moet worden geboord. De overige gaten worden groter geboord als schuifpunten. Onze HSS-G boor met een diameter van 5,1mm is perfect voor vaste punten en alle gaten in de draagconstructie. Voor HPL platen raden we in plaats daarvan onze 6mm volhardmetalen boor aan. Voor de grotere glijpunten dient een boor met een diameter van 8mm te worden gebruikt. We hebben deze maat ook in de shop als HSS-boren of in de versie van volhardmetaal voor HPL.

De vermelde merknamen Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal, Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom, Eternit, Promat en Fermacell zijn geregistreerde handelsmerken en dienen slechts als voorbeeld voor de bruikbaarheid van onze gevelklinknagels in stoffig grijs. Of een gevelgoedkeuring gegarandeerd is voor een paneel van de betreffende fabrikant, moet in elk afzonderlijk geval worden gecontroleerd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-16XX-7037
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium (AlMg3)
KlinknagelmaatNee
Vorm klinknagelkopGroothoofd, rond, vlak
Diameter klinknagel16mm
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7037
KleurnaamStofgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten