HPL platen stofgrijs (RAL7037)

Weerbestendige, krasbestendige HPL platen voor binnen- en buitenbereik met dubbelzijdig oppervlaktedecor in stofgrijs (RAL7037) in 6mm of 8mm dikte op maat kopen.

✓ UV- en onweerbestendig
✓ Moeilijk ontvlambaar
✓ ETB-balkontoelating
✓ FSC-gecertificeerd
✓ Eenzijdige beschermendefolie

Opmerking: Grotere formaten beschikbaar op aanvraag vanwege verhoogde verzendkosten

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL platen in RAL7037 (stofgrijs) – weerbestendig en moeilijk ontvlambaar

Onze HPL-platen in een medium grijs worden geproduceerd volgens het RAL-kleursysteem en komt overeen met de kleur RAL7037 (stofgrijs). De spaties van de HPL-platen zijn verkrijgbaar in de dikten 6 mm en 8mm. De decoratieve platen van hogedruklaminaat bestaan uit meerdere lagen krachtpapier in de kern, terwijl de oppervlakken zijn gemaakt van RAL-gekleurde lagen decoratief papier. Gedrenkt in harsen, worden de afzonderlijke lagen onder hoge druk geperst om een massieve plaat te vormen. Onze stofgrijze HPL platen zijn aan beide zijden UV- en weersbestendig. Het niet-poreuze oppervlak van onze HPL-panelen wordt beschermd door een eenzijdige beschermfolie om te beschermen tegen krassen die kunnen optreden op of voor verwerking op het harde oppervlak, maar dat na installatie zeer gemakkelijk te verwijderen is.

Eigenschappen van onze HPL platen in stofgrijs

HPL platen van meerlaags hogedruklaminaat zijn platenlagen waarin, afhankelijk van de dikte, meerdere lagen krachttpapier zijn geïmpregneerd in de fenolhars. De oppervlakken bestaan uit decorpapier gedrenkt in melaminehars, die onder zeer hoge druk tot een stevige, stijve plaat worden geperst. HPL platen zijn UV-bestendig en zeer weersbestendig en worden daarom voornamelijk gebruikt als gevelplaten of als scheidingswanden zowel binnen als buiten. Om de platen als balkonbekleding te kunnen gebruiken, voldoen onze HPL platen in RAL7037 ook aan de strenge eisen van de ETB-richtlijnen voor valbescherming voor diktes van 6 mm en 8 mm.

Met een zeer kleine toename van de massa tot maxmimaal 5%, worden onze HPL platen als waterdicht beschouwd en kunnen daarom permanent worden gebruikt bij gebruik buitenshuis, zelfs in de meest ongunstige weersomstandigheden en snelle temperatuurschommelingen. Het temperatuurbereik ligt tussen -30 °C en + 80 °C, zodat zelfs zeer lage temperaturen de bruikbaarheid van de laminaten niet beperken.

Een ander voordeel van onze HPL-stofkleurige decoratieve platen is hun lage ontvlambaarheid. Hoewel HPL platen meestal als moeilijk ontvlambaar worden geclassificeerd, voldoen onze HPL-platen aan de Europese norm DIN EN 13501-1 B - s1,d0 worden daarom als moeilijk ontvlambaar beschouwd.

Toelatingen en normen van HPL platen in stofgrijs (RAL 7037)

 • Moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 B-s2,d0 (verglijkbaar met DIN 4102 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-richtlijn "Componenten, die tegen vallen beschermd"
 • Onze HPL platen voldoen aan de norm VOS-emissie class A+
 • FSC-gecertificeerd (ecologisch duurzame en maatschappelijk verantwoorde bosbouw)

Platen gemaakt van hogedruklaminaat worden over het algemeen als milieuvriendelijk beschouwd omdat ze vrij zijn van zware metalen, organische halogenen (fluor, broom, chloor, enz.) en asbest. Onze HPL stofgrijze snedes voldoen ook aan de Greenguard Indoor Air Quality Certification-normen, die stellen dat dit materiaal strikt voldoet aan de strikte toleranties van chemische emissies, waardoor gebruik in kantoren en interieurs zonder beperking mogelijk is. Bovendien zijn HPL-platen geclassificeerd als fysiologisch onschadelijk.

ATTENTIE: Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes of polijstmiddelen om de HPL-platen schoon te maken. Dit kan schadelijk zijn voor het uiterlijk van de grijze oppervlakken en in het ergste geval krassen of beschadigen.

Millimeter nauwkeurig snijden van onze HPL platen in stofgrijs

Bespaar uzelf de moeite en bestel uw HPL platen in stofgrijs, eenvoudig in de gewenste maat.

Het zagen van HPL platen is al een uitdaging, omdat vanwege de hoge hardheid van de massieve platen speciale zaagbladen worden aanbevolen. Bovendien kan het oppervlak snel kleine uitbraken hebben, als het zaagblad niet voldoende getand is of de snelheid niet goed is afgestemd op het materiaal.

Met onze snijservice heeft u de mogelijkheid om uw HPL platen exact op maat te bestellen en u profiteert niet alleen van onze jarenlange ervaring, maar ook van onze ultramoderne platenzagen voor horizontaal zagen met een zeer lage tolerantie van slechts +/- 1 mm. Om een perfecte snijrand te bereiken, waar het oppervlak geen uitbraken heeft, worden de platen In een speciale procedure voorgescoord met een extra gehard zaagblad om door de plaat te snijden tijdens het daaropvolgende zaagproces.

Op basis van ons maximale formaat voor standaardverzending door verzending kunnen alleen snedes tot een lengte van 1840 mm x 1000 mm worden ingevoerd via onze snijconfigurator. standaardplaten met de afmetingen 3050 mm x 1300 zijn nog steeds mogelijk op aanvraag. Er moet echter worden opgemerkt dat in sommige gevallen aanzienlijk hogere verzendkosten moeten worden verwacht. De levertijd van grote formaten kan ook iets toenemen, omdat we alleen het kleinere standaardformaat voor snedes in ons hoofdmagazijn opslaan.

Snedes van onze gelaagdeplaten hebben meestal een rechthoekig formaat. Als u echter HPL platen in andere vormen en contouren of met afschuiningen en gaten nodig hebt, helpen wij u graag met onze freesservice. Stuur ons in dit geval uw verzoek per e-mail. We hebben alleen een ontwerptekening en informatie over de gewenste dikte en leveringshoeveelheid nodig om u zo snel mogelijk uw persoonlijke aanbieding inclusief verzendkosten te sturen.

Toepassingsvoorbeelden voor HPL-platen in stofgrijs

 • Onze HPL-platen in stofgrijs zijn moeilijk ontvlambaar en daarom toegestaan in openbare gebouwen
 • Dankzij de balkongoedkeuring (met ETB- valbeveiliging) zijn de HPL platen ook als balkonverkleding te gebruiken
 • Als zeer weersbestendige platen kunnen de HPL platen veilig buitenshuis worden gebruikt
 • Dankzij strikte naleving van emissienormen kunnen HPL platen gemakkelijk worden gebruikt als scheidingswanden in kantoren
 • en nog veel meer

Verwerking van HPL platen in stofgrijs

Hogedruklaminaat zoals onze dubbelzijdige stofgrijze HPL platen kunnen eenvoudig worden verwerkt. Zagen, frezen, boren of slijpen zijn veel voorkomende technieken voor het aanpassen van de panelen aan de vereiste grootte of montagevereisten. Merk echter op dat de HPL platen erg hard en stijf zijn, dus om ze met een zaag of een frees te zagen, zijn speciale zaagbladen en snijders nodig om slijtage van het gereedschap in grenzen te houden.

Voor het boren van gaten moeten de gebruikte boren uit hard metaal zijn of er moet HSS-boren worden gebruikt. Met speciale gevelplaatboren met centreerpunt voor HPL platen zijn uitbraken niet te verwachten, zodat u gaten kunt boren onderlegger of uit de vrije hand. Als u geen gevelplaatboren bij de hand hebt, raden we u aan de platen op een stevig, vlak oppervlak te leggen om oppervlakte-uitbraken te minimaliseren wanneer u het doorboort.

Schilderen is niet nodig vanwege het weerbestendige oppervlak van onze HPL-platen, maar in principe heel goed mogelijk. Een overeenkomstige oppervlaktevoorbehandeling is echter vereist, zoals het gebruik van speciale primers en verven.

OPMERKING: Onze moeilijk ontvlambare HPL platen met balkontoelating in RAL 7037 (stofgrijs) worden eenzijdig voorzien van beschermende folie. Zorg ervoor dat u de beschermende folie na verwerking verwijdert.

Technische data van onze HPL platen in stofgrijs

 • Kleur: RAL7037 (stofgrijs)
 • Dikte: 6mm en 8mm
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³
 • Elasticiteitsmodule: min. 9000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 80 MPa volgens EN ISO 178
 • Massatoename: max. 5% volgens EN 438-2.15
 • Temperatuurbestendigheid: -30 °C - +80 °C
 • Lengteuitbreiding: max. 0,3 % volgens EN 438-2.17
 • Breedteuitbreiding: max. 0,6 % volgens EN 438-2.17
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemischebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De volledige technische data van onze HPL platen in stofgrijs vindt u in technisch datablad (duits).

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40037C
Dikte6mm - 8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7037
KleurnaamStofgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.