Draadbus M5 cremewit (RAL 9001)

De roomwitte draadbussen in RAL9001 zijn gemaakt van roestvast staal A2 en hebben een krasbestendige poedercoating en een 2K schroefdraadborging op de binnendraad van de bus en zijn geschikt voor alle schroefdraadbouten in maat M5.

✓ A2 roestvrij staal legering
✓ Koplak crème wit (RAL9001)
✓ Geen vergeling van de lak
✓ UV- en weerbestendig
✓ Torx-aandrijving in T20 (ISR20)
✓ Al vanaf 1 stuk

De crème wit gelakte draadbussen zijn compatibel met al onze gelakte en ongelakte balkonschroeven in de online shop.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,11/ stuk (Basisprijs € 2,11/ stuk)
 • from 20 Items € 1,83/ stuk (Basisprijs € 1,83/ stuk)
 • from 50 Items € 1,42/ stuk (Basisprijs € 1,42/ stuk)
 • from 100 Items € 1,14/ stuk (Basisprijs € 1,14/ stuk)
 • from 200 Items € 1,02/ stuk (Basisprijs € 1,02/ stuk)
 • from 300 Items € 0,90/ stuk (Basisprijs € 0,90/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,80 / stuk
€ 2,80 / stuk
0,0054 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,80 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0054 kilo
Beschrijving

M5 roestvrijstalen draadbus in crème wit

Weerbestendige koplak ✓ Met M5 binnendraad ✓ Zonder schroef ✓

De schroefmof in crème wit (RAL 9001) is gemaakt van hoogwaardig A2 roestvrij staal en heeft een UV- en weerbestendige koplak in crème wit, een zeer populaire kleur voor binnen- en buitenmuurbekleding. Dankzij de Torx-aandrijving in de platte hulskop zijn de draadbussen gemakkelijk vast te schroeven. De kopdiameter is 14 mm en is 6 mm groter dan de huls die in het profiel of werkstuk wordt gestoken. De hulsdiepte is 12 mm en bevat een inwendige schroefdraad van maat M5, die ook 12 mm diep is. De draadbussen worden voornamelijk gebruikt als alternatief voor dopmoeren voor stalen vierkantprofielen en worden meestal gecombineerd met balkonbouten. Dankzij het roestvrije staal kan de draadbus zonder aarzeling worden gebruikt voor buiteninstallaties.

OPMERKING: De roestvaststalen draadbussen met roomwitte koplak hebben een inwendige schroefdraad in maat M5, zodat elke in de handel verkrijgbare M5-draadschroef kan worden gebruikt. De Kopvorm, kleur en draadlengte van de schroef zijn niet van belang.

Schroefhulzen worden, afhankelijk van het toepassingsgebied, in het staalprofiel of het materiaaloppervlak gestoken totdat de platte kop van de huls op het oppervlak rust. Deze heeft een dikte van ongeveer 2 mm en loopt lenticulair af naar de buitenranden. Het belangrijkste voordeel van dit ontwerp is dat een bijna vlakke paneelmontage kan worden gegarandeerd omdat er geen moer of dopmoer uitsteekt. Dit maakt het reinigen van de oppervlakken veel gemakkelijker en heeft ook een positief effect op het uiterlijk van de bevestiging. Dit wordt versterkt door de hoogwaardige koplak in crème wit in overeenstemming met RAL K5 Classic met RAL-kleurcode 9001, die ton sur ton montage mogelijk maakt van materialen waarvan het oppervlak ook overeenkomt met deze kleurtint.

Eigenschappen van de roomwitte roestvrijstalen draadbus

De draadbus in gebroken wit heeft een kopdiameter van 14 mm, met een platte onderkant en een licht lenticulaire bovenkant. Dit vereist een zeer plat ontwerp met een dikte van ongeveer 2 mm. Als je de 12 mm toevoegt voor de diepte van de huls, krijg je een afmeting van Ø14 mm x 14 mm. De buitendiameter van de huls is 8mm, zodat er een omtrekcontactoppervlak van 3mm is voor de kop om een stevige grip te garanderen. Om ervoor te zorgen dat dit permanent is, gebruiken we een schroefdraadborgmiddel dat zich op de binnendraad van de huls bevindt. Dit zorgt er echter voor dat de schroefdraad iets smaller wordt, zodat er bij het indraaien van de schroef nog een extra schroefborging nodig is, Torx sleutel, of bit inzetstuk maat T20 (ISR20) om te voorkomen dat de draadbus gaat draaien. De draadbus is uit één stuk vervaardigd uit massief A2-staal. Dit is een roestvast staal dat door zijn corrosiebestendigheid permanent buiten kan worden gebruikt in alle weersomstandigheden.

Vooral voor witte oppervlakken die bedoeld zijn voor buitengebruik is een goede UV- en weerbestendigheid belangrijk. Daarom vertrouwen we op een hoogwaardige poedercoating voor de hoofdlak in crème wit, die aan deze voorwaarden voldoet. Er hoeft dus niet gevreesd te worden voor verkleuring van de lak of vergeling door permanente Uv-straling. Het gebroken wit, dat overeenkomt met de RAL-kleur 9001 van de K5 Classic kleurenkaart, is ideaal voor het monteren van HPL-panelen, die bij verschillende fabrikanten in de overeenkomstige kleur verkrijgbaar zijn. Maar crème wit komt ook veel voor binnenshuis, zodat de draadbussen ook kunnen worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan schroefverbindingen met M5 draadschroeven.

Veiligheid speelt een uiterst belangrijke rol bij valbeveiliging voor balkons, dakterrassen en trappen. Dit omvat ook de keuze van geschikte bevestigingsmiddelen, omdat deze beveiligd moeten zijn tegen zelfstandig losraken. Met onze schroefhulzen spelen we op veilig en vertrouwen we op een zeer speciale lijm, die bestaat uit de lijmcomponent en een verharder in kleine glazen lichaampjes. Zodra de schroef in de schroefdraad wordt geschroefd, versplinteren deze en begint de reactieve uitharding van de schroefdraadlijm. Zodra deze volledig is uitgehard, is er geen angst meer dat de huls losraakt of losraakt door schokken of trillingen.

OPMERKING: Eenmaal uitgehard is de schroefdraadborging stevig en onbruikbaar als de schroef wordt losgedraaid, zodat deze kan worden hersteld door opnieuw schroefdraadborging aan te brengen. Als alternatief zorgt het gebruik van een nieuwe schroefmof voor een absoluut veilige schroefverbinding.

Gebruik van draadmof in roomwit

Een schroefhuls van roestvrij staal in combinatie met een balkoschroef met schroefdraad is een uitstekende keuze als het gaat om het bevestigen van gevelbekleding met HPL, VSG-glas of aluminium composietpanelen. De kleur en lengte van de schroef die door het paneel gaat speelt geen rol van betekenis, zolang deze maar een M5 schroefdraad heeft. We bieden de bijpassende schroeven in verschillende kleuren, passend bij onze HPL-decors, en in verschillende lengtes tegen voordelige prijzen. Daarnaast bieden we ook verschillende afstandhouders aan die, wanneer ze tussen het paneel en het stalen profiel worden aangebracht, een perfecte trillings- en schokdemping garanderen en zorgen voor een montage zonder beperkingen door goede glij-eigenschappen.

Om de roomwitte draadbussen te gebruiken, moeten ze volledig worden ingebracht tot de kop van de bus op het oppervlak rust. Dit vereist een profieldiepte of plankdikte van minstens 12mm zodat de huls niet uitsteekt aan de andere kant. Zorg ervoor dat het gat voor de huls minstens 13mm diep is en een diameter van 8,5mm heeft. De boor moet worden gekozen in overeenstemming met het materiaal. Er moet ook worden opgemerkt dat het klembereik van een schroef met schroefdraad iets wordt vergroot met 1mm tot 5mm door een huls met schroefdraad te gebruiken. Dit betekent dat er aanzienlijk kortere schroeven kunnen worden gebruikt dan bij een schroefverbinding met een zeskantmoer of dopmoer. Concreet betekent dit dat een schroef met een draadlengte van 20mm een klembereik heeft van 21mm tot 25mm.

Technische gegevens van de draadbus in crème wit

 • Materiaal: A2 Roestvrij staal
 • Kleur: RAL9001 (crème wit)
 • Kop vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Schroefdraad: M5
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Kop mouw: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Ø Boor 8,5mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Aandraaimoment: 2 - 4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHM5C9001
Gewicht0.0054
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222376
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatM5 (Binnendraad)
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop14mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadNiet van toepassing
Klemgebiedplus 1mm - 5mm
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurWit
RAL kleurcodeRAL9001
KleurnaamCremewit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten