Kunststof platen op maat online kopen

Wij bieden een grote sortering kunststof platen, op maat gezaagd dus u betaalt alleen voor wat u bestelt en belast het milieu minder! Spaar geld en tijd en koop uw kunststof platen online bij S-Polytec!

Uw voordelen met kunststof platen van S-Polytec
 1. Spaar tijd door ons de platen op maat te laten zagen
 2. Spaar verzendkosten met platen op maat tegenover grote standaard formaat platen
 3. Staffelprijzen, dus hoe meer u bestelt hoe lager de prijs per m²
 4. Zowel voor de industrie en zakelijke markt, als voor particulieren

Kunststofplaten: Beste materialen bij online-Profi kopen!

Kunststofplaten zijn ware multitalenten

Ze kunnen precies worden gevormd en gezaagd. Waterdicht, duurzaam, corrosiebestendig, ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Ze overtuigen met hun moderne kleurloze transparantie of kleuren in het ontwerp van het product en het gebouw. Ondanks hun weerstand zijn kunststofplaten erg licht: het voertuig bij uitstek voor de constructie van voertuigen en vliegtuigen en overal waar gewichtsvermindering belangrijk is. Kunststofplaten kunnen UV-gestabiliseerd zijn of deze eigenschap aanbrengen vanwege hun materiaaleigenschappen. U hoeft zich geen zorgen te maken over schade door corrosie of water.

Succesvolle projecten vereisen maatnauwkeurigheid, selectie en kwaliteit. De samenwerking met ons creëert de beste voorwaarden voor succes.

Als een gespecialiseerde online winkel hebben we de meeste van onze aangeboden kunststofplaten op voorraad. Bij alle andere producten worden meerdere keren per week door onze leveranciers geleverd. Dankzij deze uitstekende bevoorrading en het interne snijden, zijn er geen vertragingen bij de levering - in de regel zullen de goederen binnen enkele dagen bij u worden afgeleverd. De leveringszekerheid wordt verzekerd door vastgebonden vijf lagen karton (we sluiten ook gevoelige kunststofplaten in voor verzending met noppenfolie).

Profiteer van ons deskundig advies

De handel met kunststofplaten baseert op deskundig advies.

Het aanbod van kunststoffen, hun toepassingen en werkwijzen zijn moeilijk te overzien van leken. Zelfs de industrie-expert profiteert van informatie en overleg als het gaat om snijden of de juiste keuze van kunststof en kunststofdikte. Bij een gesprek met onze experten komen de gewenste toepassingen en materiaalkeuze van de gewenste kunststofplaat precies overeen. We adviseren u ook over optimale lijmsystemen en dichtingsmiddelen - noodzakelijke materiaalsupplementen, die we natuurlijk ook in ons assortiment hebben. Kunststofplaten zijn veelzijdig, duurzaam en visueel mooi. De enige vereiste: ze moeten het beste bij hun gebruiksdoel passen. We willen wij met u werken aan deze voorwaarde.

Exacte snede, snelle levering

Wij leveren elke kunststofplaat in individuele snede. Dankzij intelligente en uitgebreide opslag, onderhouden we een breed scala aan verschillende kunststoffen voor u - inclusief snijden naar uw afmetingen en de snelst mogelijke levering.

Professioneel snijden zorgt voor projectbeveiliging.

kunststofplaat: dit is een verzamelnaam voor een grote verscheidenheid aan materiaal- en oppervlaktetexturen. Daarom is kunststof nooit een confectieproduct, maar altijd op maat gemaakt: u kiest het beste materiaal voor uw project. Uiteraard voldoet elke door ons geleverde kunststofplaat aan de gebruikelijke normen. Maar één ding ontbreekt nog steeds: de maatnauwkeurigheid. Het millimeter-exact snijden van kunststofplaten vereist ervaring en high-tech gereedschap. Om onze producten snel en betrouwbaar aan onze klanten te leveren, snijden wij zelf. Met moderne CNC-platenzaag behandelen we formaten tot 3,1 bij 3,1 meter. Onze drie-assige CNC-freesmachine verwerkt formaten tot 2 x 4 meter. Stuur gewoon een schets in bij onze professionals - op verzoek maken we tekeningen en ontwerpgegevens voor uw gefreesde onderdelen. Onze grote machines maken een snelle orderverwerking mogelijk.

Toepassingsgebieden van onze kunststofplaten

Kunststof is het materiaal van de 21ste eeuw. De geoptimaliseerde formuleringen voor de kunststofsoorten creëren universele toepassingsmogelijkheden die esthetisch aangenaam zijn en langdurige oplossingen bieden.

Bent u op zoek naar een kunststof plaat voor de nieuwe verkleding van uw balkon? Of transparant, ondoorzichtig, gekleurd of bedrukt - het materiaal overtuigt door zijn aanpasbaarheid en past perfect in uw uitwendige ontwerp dankzij onze professionele snede. Parkeer je 's avonds je kostbare Youngtimer in de garage en wil je voorkomen dat zijn goed onderhouden verflaag krassen krijgt? In ons uitgebreide assortiment produceren wij dubbelzijdige generfd polyethyleen-kunststofplaten. Goede slagvastheid en uitstekende geleidende eigenschappen zorgen ervoor dat de voor kras tot het verleden behoren. Ook buiten zijn kunststofpanelen allang onmisbaar geworden. Bij ons heeft u toegang tot het hele scala aan mogelijke toepassingen – precieze snede en snelle levering. Gebruik kunststoffen als decoratieve plaat, als ondoorzichtige acrylplaten in melkglas look, als HPL-panelen (High Pressure Laminate) in de commerciële sector of als transparant Acrylglas in de serre of in de bouw van kassen. Polyethyleenstrips werken effectief als wortelbarrières in tuinen en op gazons. Dankzij onze exacte snede kunt u gemakkelijk elke kunststofplaat in de grond steken. Of het nu gaat om een modern whiteboard of als een lichtgewicht polystyreen onderdeel in de modelbouw, als spatscherm in de achterwand van de keuken, als decoratief element in de woonkamer of slaapkamer, als een afdichtingselement gemaakt van PTFE (polytetrafluorethyleen) - onze kunststof platen krijgen precies de vorm in oppervlaktestructuur, kleur en maat die u nodig hebt voor uw project.

Ons leveringsprogramma voor kunststofplaten

Hoogwaardige kwaliteit en uitgebreid aanbod - dit zijn goede voorwaarden voor een succesvol project.

Wij bieden u hoogwaardige kunststofplaten zoals ABS, PVC, alu composietplaten, Acrylglas (ook bekend als Plexiglas®), polycarbonaat, en nog veel meer voor veel verschillende toepassingen, zoals thermovormen, automobielindustrie, machinebouw, constructiebranche, modelbouw, containerbouw, reclameborden, borden, reclame, achterwand in de badkamer, gevelontwerp, wandbekleding en nog veel meer…

Ons aanbod van kunststof-platen omvat:

  Technische kunststoffen:
 1. ABS, ASA/ABS
 2. PE (polyethyleen)
 3. PP (polypropyleen)
 4. PVC (polyvinylchloride)
 5. PTFE (polytetrafluorethyleen)
 6. En veel meer
  Optische kunststoffen:
 1. Alu composietplaten (Alu-Sandwichplaten)
 2. DecoVitas® (zelfklevende hoogglanz-platen)
 3. Acrylglas (ook bekend als PMMA of Plexiglas)
 4. Polycarbonaat (ook bekend als LEXAN of Makrolon)
 5. PETG (Polyethyleentereftalaat-glycol)
 6. Polystyreen
 7. HPL (High Pressure Laminate)

Kunststofplaten die door ons worden aangeboden, met uitzondering van regeneraten / recycleden, voldoen aan de algemene normen zoals REACH-verordening, RoHS of PAK. We zijn goed in de inkoop van gekleurde kunststofplaten volgens het RAL-kleursysteem. Oppervlaktes met Fijne, medium, grove of leernaad kunnen soms worden geleverd vanuit ons magazijn. Door zeer nauwe samenwerking met toonaangevende fabrikanten van halffabricaten, zijn we in staat om nog kleinere hoeveelheden te leveren tegen aantrekkelijke voorwaarden. En natuurlijk zagen we de platen volgens uw persoonlijke afmetingen.

Kunststofplaten: De voordelen!

Accenten met gekleurde kunststofplaten

Voeg uw kunststof plaat esthetisch toe in elk kamer- en woonconcept. We zetten niet alleen het veelzijdige materiaal om van transparant tot melkachtig-troebel - met effen gekleurde platen kunt u krachtige accenten toevoegen aan elk ontwerp. Onze gekleurde kunststofplaten worden gemaakt door de toevoeging van kleurstoffen of pigmenten. Ze zijn volledig gekleurd. Het voordeel: krassen of andere beschadigingen van het oppervlak worden nauwelijks opgemerkt door de volledige kleuring. Wij leveren kunststofplaten in tal van RAL-achtige kleuren en in verschillende soorten kunststof.

Omdat kunststoffen hun kleur krijgen door de toevoeging van kleurstoffen of kleurpigmenten, kunnen we bijna al onze kunststofplaten leveren in elke kleurige RAL of NCS. Dit is alleen mogelijk vanaf een minimumbedrag. De minimale hoeveelheid varieert afhankelijk van het type kunststof van 500kg - 5000kg.

Wij bieden de volgende kleuren standaard vanuit ons magazijn:
Wit, zwart, antraciet, rood, grijs, zilver en nog veel meer.

De beschikbaarheid van onze kleurige kunststofplaten verschillen per kunststofsoort. Dit betekend dat niet alle kunststoffen elke kleur in het leverschema verkrijgbaar is.

Gewicht van kunststofplaten

Kunststofplaten zijn erg licht vanwege hun lage dichtheid. Voor de meeste kunststoffen is de dichtheid ongeveer 1g/cm3, ruim onder het soortelijk gewicht van lichte metalen zoals magnesium (1,74 g/cm3), aluminium (2,70g/cm3) of titanium (4,54g/cm3). Voor polypropyleen en polyethyleen is de fysieke dichtheid zelfs minder dan een en zorgt ervoor dat deze kunststoffen in het water drijven. Vanwege het lagere gewicht worden kunststof platen in het bijzonder in voertuigen en vliegtuigen gebruikt voor gewichtsvermindering en om het brandstofverbruik te verminderen.

Voor toepassingen waarbij een laag gewicht verplicht is en het gewicht van massieve kunststofplaten nog steeds te hoog is, raden we kunststofplaten met geschuimde kern aan. In het geval van de zogenaamde schuimplaten is het gewicht ongeveer 50% in vergelijking met dezelfde variëteit van massieve platen, maar het gewichtsvoordeel gaat ook ten koste van de stabiliteit en stijfheid van de kunststofplaten.

Weerbestendigheid van kunststoffen

De meeste kunststoffen zijn niet UV- en weersbestendig. Dit betekent dat deze kunststoffen niet geschikt zijn voor gebruik buitenshuis en mogen niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. UV-straling ontbindt de meeste kunststoffen, zodat ze bros kunnen worden, wat de levensduur onder dynamische belasting beïnvloedt. De schade wordt onder andere meer zichtbaar door het geel worden van witte kunststofplaten of door kleurverlies (bleken van gekleurde kunststofplaten).

Er zijn echter kunststoffen, die van natuur uit als UV- en weerbestendig gelden en dus geschikt zijn voor buitentoepassingen. Deze kunststoffen omvatten onder andere onze kunststofplaten uit ASA, PMMA (beter bekend als plexiglas© of Acrylglas), PTFE (beter bekend onder de merknaam teflon©) en alu composietplaten.

Daarnaast zijn er ook kunststofplaten die niet UV-stabiel zijn in hun daadwerkelijke vorm, maar UV-gestabiliseerd zijn door speciale productieprocessen, zodat deze kunststofplaten buiten gebruikt kunnen worden. Deze omvatten bijvoorbeeld onze gekleurde polyethyleenplaten voor de constructie van speelplaatsen, en of de UV-gestabiliseerde PVC-platen of onze polycarbonaatplaten met UV-stabilisatie.

Corrosiebestendigheid van kunststofplaten

Kunststofplaten zijn corrosiebestendig, ongeacht van welk kunststof ze zijn gemaakt. Dit betekent dat kunststofplaten op geen enkele andere manier roesten of oxideren.

Waterbestendigheid van kunststofplaten

Algemeen gelden kunststofplaten als waterdicht. Afhankelijk van het type kunststof en de chemische samenstelling ervan, kan het mogelijk zijn dat kleine hoeveelheden vocht in de kunststofplaat worden getrokken, zoals het geval is met ABS-kunststof. Deze eigenschap wordt ook hygroscopisch genoemd. Dit heeft echter geen nadelige invloed op het uiterlijk of het karakter van de kunststofplaat of het oppervlak ervan. Afhankelijk van de verwerkingswerkwijze, bijvoorbeeld de thermovorming, kan echter een eerdere droging van de kunststofplaten vereist zijn. Andere kunststoffen, zoals polyethyleen, absorberen vrijwel geen vocht.

Prijzen van kunststofplaten bij S-Polytec

Uw snede en het bestelaantal bepalen de prijs

We zagen kunststofplaten millimeter precies volgens uw specificaties en u krijgt alleen uw snede. Er is geen verspilling voor u - als klant betaalt u alleen voor uw op maat gesneden plaat. Kunststofplaten doen dat echter niet, maar gebruiken het voor het snijden van kleinere platen. Dit optimale materiaalgebruik komt alle klanten ten goede in ons aantrekkelijke prijs/prestatie-aanbod. Dit werkt alleen via geavanceerde magazijn, die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.