PETG platen online kopen

PETG platen (copolyester) zijn transparante kunststof platen met een hoge lichtdoorlatendheid die zeer geschikt zijn voor thermovorming. Onze PETG platen zijn toegelaten voor gebruik met levensmiddelen en drinkwater en voldoen aan de wettelijke RoHS-richtlijnen van de Europese Unie.

Uw voordelen van onze PETG platen
  1. PETG platen zijn slagvast en breukbestendig, ook bij lage temperaturen tot -40°C
  2. PETG platen zijn toegelaten voor het gebruik met levensmiddelen en drinkwater
  3. Onze PETG platen voldoen aan de brandklassenorm B1 (DIN-4102) in de diktes 1mm - 8 mm

Wat is PETG?

PETG is een hoogwaardige kunststof met een bestendigheid tegen lage temperaturen tot wel -40°C. De hoogste temperatuur waarbij deze kunststof ingezet kan worden is 70°C (ononderbroken). De platen in onze onlineshop zijn niet weersbestendig, maar op aanvraag is een UV-gestabiliseerde variant leverbaar.

PETG (polyethyleentereftalaat-glycol) platen zijn meestal transparante of ondoorzichtige kunststof platen, die in hoge mate slagvast en breukbestendig zijn.

PETG is een glasheldere transparante kunststof met een hoge lichtdoorlatendheid, die zeer geschikt is voor thermovorming. Platen die al een tijdje opgeslagen liggen dienen voor het thermovormen gedroogd te worden. Deze kunststof heeft een goede slagvastheid en een uitstekende chemische bestendigheid. PETG platen kunnen gelijmd en gelakt, maar ook probleemloos mechanisch bewerkt worden.

Fysieke eigenschappen van PETG

PETG (polyethyleentereftalaat-glycol) is een thermoplastische polyester met een relatief hoog eigen gewicht van 1,3g/cm³. Dit materiaal is verhoudingsgewijs slagvast en kan bij temperaturen tussen -40°C en +70°C toegepast worden.

Ons productassortiment omvat de volgende PETG platen:

  1. uit voorraad transparante platen in een standaard formaat van 2000x1000 mm, in diktes van 1 t/m 15 mm

op aanvraag:

  1. transparante platen tot een standaard formaat van 2050x1250 mm, in een dikte van 0,75 mm
  2. transparante platen tot een standaard formaat van 3050x2050 mm, in diktes van 2 t/m 8 mm
  3. aanvraag transparante UV-gestabiliseerde platen voor buitentoepassingen

Alle platen kunnen op maat gezaagd of gefreesd worden, volgens uw opgave of constructietekening.

Toepassingsmogelijkheden van PETG

Transparante PETG platen zijn uitstekend geschikt voor de inzet in de reclame, bijvoorbeeld in displays, of in de standbouw, maar ook voor in de machinebouw. PETG is zeer geschikt is voor thermovorming en wordt in de verpakkingsindustrie o.a. voor blisters, flessen of verpakkingsfolie gebruikt. De kunststof PETG wordt bovendien als filament voor 3D drukken gebruikt.

Freesdelen van PETG:

Hebt u op maat gezaagde PETG platen nodig, of moeten platen in vorm gefreesd worden? Op onze moderne CNC-gestuurde platenzaagmachines en freesmachine kunnen wij nauwkeurig op maat zagen en frezen, volgens uw opgave.

Stuur ons uw aanvraag met daarin het materiaal dat berekend moet worden, met de benodigde afmetingen, kleur en hoeveelheid. Voor freesaanvragen is ook een duidelijke schets of een constructietekening met maten nodig voor de calculatie. Met deze gegevens kunnen onze competente medewerkers snel een passende offerte voor u maken.

Voor het frezen hebben we een constructietekening nodig, die u als bestand kunt aanleveren via e-mail. De bestandsformaten die wij kunnen gebruiken zijn: DXF, DWG, STEP of IGES.