PETG platen transparant 2x1 Meter

Transparante PETG platen zijn in diktes 1-15 in standaardformaat 2,0 x 1,0 meter. De platen zijn aan beide zijden voorzien van beschermfolie.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PETG - transparant, moeilijk ontvlambaar, levensmiddelkonform

Transparante PETG platen hebben een standaardformaat van 2000x1000 mm en zijn bij ons verkrijgbaar in diktes van 1 t/m 15 mm.

S-Polytec levert PETG platen die aan beide zijden van een beschermfolie voorzien zijn, om te voorkomen dat er krassen of beschadigingen op de oppervlakken ontstaan, bijvoorbeeld door transport of bij de verwerking van de platen.

PETG is een zeer robuuste kunststof, die ook bij lage temperaturen tot wel -40°C toegepast kan worden. Zelfs bij die lage temperatuur zijn deze platen nog slagvast en breukvast. Aangezien ze zijn toegelaten voor gebruik met levensmiddelen en drinkwater kan PETG dus bijvoorbeeld voor koelvitrines en toonbanken in supermarkten, slagerijen en dergelijke ingezet worden. Ook in de horeca is het een bruikbare kunststof, bijvoorbeeld voor de beglazing van koelkasten.

Certificeringen van PETG platen

 • onze PETG platen voldoen aan de brandklassenorm B1 (DIN-4102) in de diktes 1mm - 8 mm
 • onze PETG platen zijn toegelaten voor het gebruik met levensmiddelen en drinkwater, conform EU, FDA en BfR richtlijnen
 • onze PETG platen voldoen aan de wettelijke REACH- en RoHS-richtlijnen van de Europese Unie

Onze transparante PETG platen zijn niet UV-bestendig, zodat we van buitentoepassingen afraden. Als de platen geheel voorzien zijn van bijvoorbeeld een laklaag of een folielaag, of afdekkend digitaal bedrukt zijn, zodat UV-straling niet direct kan inwerken, kunnen ze wel buiten gebruikt worden. Anders adviseren wij voor buitengebruik onze polycarbonaat of acrylglas platen. Eventueel is ook een UV-bestendige versie van PETG leverbaar; vraag onze verkoopmedewerkers naar de mogelijkheden.

Voor de verzending van onze kunststof platen kiezen wij de beste en voordeligste transportmethode. PETG platen in standaardformaat, dunner dan 3mm worden gerold per DPD verstuurd; vanaf 3 mm worden ze op een pallet per expeditie verzonden. Als uw dunne platen niet gerold mogen worden, verzoeken wij u dit bij bestelling aan ons te melden.

PETG platen in groot formaat, bijvoorbeeld 2050x1250 mm of 3050x2050 mm, en gefreesde delen uit dit materiaal bieden wij u op aanvraag (per e-mail) graag aan.

Voorbeelden van toepassingen van PETG platen

 • beglazing van koelvitrines, -kasten en toonbanken
 • diverse toepassingen in de standbouw, dankzij de hoge slag- en breukvastheid
 • uitstalkasten en etalageruiten, vooral in de publieke ruimte
 • reclame-uitingen zoals displays, vanwege de goede bedrukbaarheid en de mogelijkheid tot het cacheren met een folie

Bewerkings- en verwerkingsmogelijkheden

Onze transparante PETG platen kunnen zonder grote moeite mechanisch (verspanend) bewerkt worden. Zagen is mogelijk met een conventionele cirkelzaag, en ook frezen, boren, draaien en schroeven is geen grote uitdaging voor de doe-het-zelver of vakman. Wij adviseren om de beschermfolie pas na de bewerking te verwijderen, om krassen te voorkomen.

PETG is een thermoplastische kunststof, die door warmte vervormbaar is. Voor thermovormen is dit een zeer geschikt materiaal (let op: voor het vormen de beschermfolie aan beide zijden verwijderen). Als PETG platen langere tijd in opslag liggen is het aan te bevelen deze voor het thermovormen te drogen.

Onze tip: Verwijder de beschermfolie pas op het laatst, om krassen of andere ongewenste beschadigingen bij de bewerking of montage te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer1400
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethylenterephthalat-Glycol
MateriaalPETG
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurKleurloos
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamTransparant
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.