Transparant acrylglas XT op maat (kleurloos)

Hoogwaardig transparant Acrylglas platen (ook bekend als PMMA) in diktes van: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 8mm en 10mm met dubbelzijdig beschermende folie op maat gesneden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Koop transparant acryl op maat gesneden online

Extrusie acrylglas (XT) ✓ UV & weerbestendig ✓ Krasbestendig ✓

Onze transparante acrylplaten zijn verkrijgbaar in een dikte van 2mm – 10mm en zijn aan beide zijden voorzien van een beschermende folie, om te beschermen tegen krassen. Acrylglas is een transparante kunststof met een doorschijnendheid die zelfs hoger is dan bij conventioneel glas. De acrylglasplaten die wij aanbieden zijn gemaakt van massief plaatmateriaal en niet gemaakt van cellulaire platen of dubbelwandige platen.

Acrylglas is een weerbestendig, UV-stabiele kunststof, zodat het gemakkelijk kan worden blootgesteld aan het weer of direct zonlicht, zonder dat het materiaal vergeelt, troebel of verbrokkelt. Daarom is de krasbestendige kunststof met zijn hoge oppervlaktehardheid geschikt overal waar normaal glas te vormvast of te inflexibel is. Acrylglas kan in bijna elke vorm onder invloed van warmte gebracht worden en dus zijn gebogen oppervlakken van transparant kunststof ook geen probleem.

OPMERKING: Transparant Acrylglas is zeer geschikt voor de bouw van serres, terrasoverkappingen of kassen, maar is in vergelijking met onze weerbestendig polycarbonaatplaten (ook wel kogelbestendig glas genoemd) niet breukbestendig, zodat we u overal slagvastheid of inbraakbescherming kunnen bieden, het gebruik van transparant polycarbonaat aanbevelen.

Bespaar tijd en geld en profiteer van onze snijservice en lage verzendkosten voor het gesneden Acrylglas.

Als u uw acrylglasplaten in een bepaalde afmetingen nodig hebt, staan wij tot uw beschikking met onze snijservice. Op onze ultramoderne platenzagen met een maximale zaagtolerantie van slechts +/- 1mm, kunnen wij uw acrylglasplaat precies volgens uw specificaties snijden. Een ander voordeel is dat u met kleinere afmetingen in vergelijking tot onze acrylglasplaten in standaardformaat, dat u niet alleen tijd bespaart voor het zagen maar ook spaart bij de verzendkosten.

Dankzij een permanente aanvoer van acrylglasplaten in diktes van: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 8mm en 10mm , kunnen wij het snijden zeer snel uitvoeren, zodat de levering van uw transparante platen in een zeer korte tijd kan worden voldaan.

Toepassingsvoorbeelden voor Acrylglas XT

 • Acrylglas XT is ideaal voor de bouw van terraria of aquaria (ook zoutwateraquaria)
 • Acrylglas XT wordt gebruikt voor transparante of tegenlicht reclamedisplays voor binnen- en buitenreclame
 • Acrylglas XT split niet in vergelijking met gewoon glas en is daarom een ideale vervanging voor meubels
 • Acrylglas XT wordt gebruikt als lenzen in microscope en objectieven, in verrekijkers en als brillenglas
 • Acrylglas XT wordt gebruikt als industriële deurbeglazing of als transparante windbescherming op balkons
 • en nog veel meer

Verwerking van Acrylglas XT

Acrylglas laat zich zonder enkel probleem zagen, frezen of boren. Houd er echter rekenging mee dat als de acrylglasplaten fout worden gebruikt kunnen breken, daarom raden we aan om de platen op een plat oppervlak te leggen tijdens het zagen of boren.

Acrylglas kan in bijna elke vorm worden gebracht door de werking van warmte. Het zogenaamde thermovormen, evenals de mogelijkheid tot dieptrekken, bieden du mogelijkheden aan met dit transparant kunststof, die niet voor u beschikbaar zijn met conventioneel, stijf en gemakkelijk breekbaar glas.

Bovendien kan Acrylglas worden glazuren, geverfd of worden beplakt met een folie, omdat het vaak wordt gebruikt in de reclametechniek, met name voor reclameborden met achtergrondverlichting. Zelf graveren of snijden met een CO2-laser is eenvoudig mogelijk bij Acrylglasplaten.

Acrylglas kan heel goed worden verlijmd. Bijvoorbeeld met onze glasheldere uitgeharde speciale koud las lijm voor Acrylglas S-Polybond PMMAprofi. In onze online winkel bieden wij u ook transparante Silicone Parasilico PL speciaal voor het verlijmen, afdichten of verzegelen van transparant Acrylglas.

OPMERKING: Hoewel Acrylglas relatie krasbestendig is, raden we aan dat u de dubbelzijdige beschermende folie pas na het voltooien van het bewerken verwijdert.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPMMA-TR
Dikte2mm - 10mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte2050
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylglas
MateriaalAcrylglas XT (PMMA extrudiert)
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurKleurloos
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamTransparant
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.