Acrylglas-lijm - S-Polybond PMMAprofi 100ml

Exclusief en alleen bij ons - ons eigenmerk S-Polybond PMMAprofi

Speciale lijm in de praktische doseerfles van 100 ml voor het lijmen van het koude lasproces van Acrylglas (ook bekend als Plexiglas®) in transparant, gekleurd of opaal. Lijmt Acrylglas permanent en veilig ook met vele andere kunststoffen. Uit eigen productie. Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 99,00 / l
€ 9,90 / stuk
0,1100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 9,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,1100 kilo
Beschrijving

Speciale koud las lijm voor Acrylglas

Met de special lijm PMMAprofi van onze eigenmerk S-Polybond is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van Acrylglas door koud lassen. PMMAprofi gelijmd Acrylglas (vaak ook Plexiglas ® genoemd) permanent en veilig samen en is ook uitstekend geschikt voor het repareren van scheuren en scheuren in de binnen- en buitenkant, ongeacht of het transparant Acrylglas, gekleurd Acrylglas of Acrylglas in opalen.

Toegevoegd verlijmt onze S-Polybond PMMAprofi Acrylglas met vele andere kunststoffen zoals bijvoorbeeld ABS, ASA, SAN, PVS, PS en vele andere.

Eigenschappen van Acrylglas-lijm PMMAprofi

PMMAprofi is speciaal ontwikkeld voor de permanente verlijming van Acrylglas (ook bekend als Plexiglas®) door koud lassen. Na volledige uitharding van de lijm is een breuk op het hechtpunt bijna niet mogelijk, er is eerder een breuk in het Acrylglas te verwachten dan een breuk op het hechtingspunt. De acrylglaslijm van ons eigen merk S-Polybond kan gemakkelijk worden gebruikt voor buitentoepassingen, bijvoorbeeld om scheuren of breuken in daken en ramen van Acrylglas te repareren, maar moet worden beschermd tegen het binnendringen van vocht totdat deze volledig is uitgehard, omdat dit de kwaliteit van de verlijming nadelig kan beïnvloeden. Als ze goed zijn verlijmd, zijn de te verbinden delen onafscheidbaar na volledige uitharding, zodat de gelijmde plek permanent onder water kan blijven.

 • PMMAprofi is een speciaal koud las lijm voor de verlijming van Acrylglas (PMMA)
 • PMMAprofi is absoluut kleurloos en vandaar ook voor gekleurd Acrylglas of opaal Acrylglas geschikt
 • PMMAprofi heeft geen negatieve invloeden op de UV- en weerbestendigheid van het Acrylglas
 • PMMAprofi kruipt dankzij de zeer hoge capillaire werking ook in het fijnste breekpunt
 • PMMAprofi is ondoordringbaar voor water na volledige uitharding op de plaats van de lijm

Toepassingsvoorbeelden voor Acrylglas-lijm PMMAprofi

Onze speciaal-lijm voor Acrylglas is op vele verschillende manieren in te zetten zoals het kunststof zelf en wordt daarom niet alleen gebruikt in de industriële verlijming van grote onderdelen gemaakt van Acrylglas, maar ook door particuliere gebruikers, bijvoorbeeld kleine reparaties aan gebroken kunststofbeglazing of koud lassen van scheuren in verlichte reclamedisplays van opaal Acrylglas.

 • PMMAprofi is erg geschikt voor reparaties van scheuren of breuken in materialen
 • PMMAprofi kan voor de productie van doorzichtige containers uit Acrylglas ingezet worden
 • PMMAprofi kan worden gebruikt voor het verlijmen van ramen uit Acrylglas in andere kunststoffen
 • PMMAprofi is geschikt voor het verlijmen van Acrylglas overdekkingen in het buitenbereik
 • PMMAprofi kan worden gebruikt voor uitgebreide, weerbestendige reclameborden met verlichting

Verwerking van Acrylglas-lijm PMMAprofi

Het opdragen van de kleurloze lijm, kan dankzij de fijne doseernaald erg precies en spaarzaam gebeuren. Door de uitstekende capillaire werking van de zeer dunne, waterachtige kleefstof, bereikt onze S-Polybond PMMAprofi ook moeilijk toe gangbare plekken de te verlijmen oppervlakken om het maximale lijmeffect te bereiken.

Kort na het aanbrengen worden de te verlijmen oppervlakken opgelost en koud gelast, en na slechts enkele minuten zijn ze hand vast zodat een fixeertijd van ongeveer 30 minuten voldoende is voor de meeste verlijmingen, zonder dat er nog een andere component nodig is om uit te harden. Voor lijmverbindingen die onder sterke spanning staan, bijvoorbeeld wanneer Acrylglas tijdens het verlijmen wordt gebogen, is het raadzaam om de onderdelen ongeveer 24 uur volledig uit te laten harden. Zoals met alle verlijmingen, ongeacht het materiaal, moeten de oppervlakken ook worden gelijmd met onze S-Polybond PMMAprofi van stof, vet en bevrijd worden van bescherming, omdat dit de hechting kan beïnvloeden.

 • Verwerkingstijd: ongeveer 2 - 3 minuten
 • Fixeertijd: ongeveer 30 minuten
 • Uithardingstijd: ongeveer 24 uur
Acrylglas Plexiglas kleben mit S-Polybond PMMAprofi

OPMERKING: Onze speciale Acrylglas-lijm PMMAprofi is voor kunststoffen zoals PE, PP, PTFE, PET, POM, EPDM niet geschikt.

Veiligheidsinstructies voor de verwerking van Acrylglas-lijm PMMAprofi

Neem de veiligheids- en toepassingsinstructies van het veiligheidsinformatieblad in acht voordat u de acryllijm gebruikt. Zorg voor voldoende ventilatie of voldoende afvoerlucht op de werkplek voor langer werken met de speciale lijm, raden wij butylrubber handschoenen aan om uitdroging van de huid te voorkomen. Bewaar kleefstof altijd buiten het bereik van kinderen.

  Gevaren toelichtingen

 1. H225 - Vloeistof en damp zijn licht ontvlambaar.
 2. H319 – Veroorzaakt erge oogirritatie.
 3. H336 - Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken.

Voor de volledige tekst van de gevarenaanduidingen, evenals de veiligheidsinstructies, raadpleeg paragraaf 16 paragraaf 1 van het veiligheidsinformatieblad voor onze PMMAprofi.

Plexiglas® is een geregistreerde merknaam van Evonik Performance Materials GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220037
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeNee
EAN/GTIN4260604220037
Gewicht0.1100
Vulhoeveelheid in ml100
KleurKleurloos
KleurnaamTransparant
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.