Acrylglas rood gelaserd

Individuele laserdelen uit waterbestendig acrylglas in rood gemakkelijk configureren. Beschikbaar in 3mm dikte tot 1500mm lengte en 980mm breedte. De platen zijn transparant en hebben door de rode kleur een verminderde lichttransmissie van ca. 13%.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas rood in perfecte lasersnede

Onze acrylglasplaten in rood kunnen worden geconfigureerd tot een formaat van maximaal 1500mm x 980mm als individuele lasersnedes online tegen lage prijzen. De doorzichtige platen hebben een hoge pigmentatie. De doorschijnendheid van het rode acrylglas is aanzienlijk verminderd en ligt rond de 13%. Dit komt door de sterke kleuring. Door te snijden met een CO2-laser zijn de snijranden gelijkmatig glad en hebben een vergelijkbare mate van glans als de gladde, glanzende oppervlakken. De perfecte laserranden zijn ook te wijten aan het gebruik van het materiaal. In tegenstelling tot het geëxtrudeerde acrylglas zijn onze platen van acrylglas bij lasersnijden gegoten materiaal. Gegoten acrylglas kan veel schoner worden gelaserd dan geëxtrudeerd acrylglas.

Onze doorzichtige acrylglasplaten in rood zijn volledig gekleurd zodat de oppervlakken en snijranden dezelfde dieprode kleur hebben. Onze lasergesneden acrylglasplaten zijn uitsluitend massieve platen en geen holle platen of dubbelwandige-platen.

OPMERKING: Onze kleurige acrylglasplaten in rood is aan beide zijden voorzien van een beschermende folie, die na het bewerken makkelijk te verwijderen is.

Eigenschappen van acyrlglas in rood transparant

In zijn oorspronkelijke vorm is acrylglas een transparant kunststof dat wordt gekenmerkt door zijn hoge oppervlaktehardheid. Dit betekent dat de platen krasbestendig zijn in vergelijking met de meeste andere kunststoffen. Het is tot 10 keer slagvaster dan conventioneel glas en weegt slechts ongeveer de helft. Acrylglas, wat in het algemeen spraakgebruik ook vaak wordt gebruikt als Plexiglas®, wordt daarom vaak gebruikt als vervanging voor glas. Naast het lagere gewicht, zijn de weerbestendige eigenschappen van acrylglas andere aspecten voor gebruik als ruit van kunststof. De platen zijn UV- en weersbestendig en kunnen zowel binnen als buiten gemakkelijk worden gebruikt.

De rode acrylglasplaten zijn ook transparante kunststofplaten, die echter door de toevoeging van speciale kleurpigmenten een sterke rode kleur krijgen. De platen zijn ook transparant en hebben een verminderde lichttransmissie. Vanwege de UV-bestendigheid vervagen de kleuren niet, zelfs niet bij langdurig, direct zonlicht. Bovendien wordt acrylglas niet bros, zoals bij de meeste kunststoffen die niet UV-bestendig zijn. Acrylglas, met de chemische naam polymethylmethacrylaat (kortweg PMMA), is vorstbestendig tot -40°C en kan permanent worden gebruikt tot een maximale temperatuur van ongeveer +80°C.

PMMA wordt echter niet alleen als kunststofglas gebruikt. Vooral rode acrylglasplaten worden vaak gebruikt voor gekleurd licht. Dit is bijvoorbeeld het geval bij achterlichten in de auto-industrie. Gekleurd acrylglas wordt ook gebruikt als leg vloeren met indirecte verlichting. Andere toepassingsgebieden voor de kleurrijke platen zijn in consumentenelektronica, als een transparante behuizing, als wandbekleding en scheidingswanden of als decoratieve elementen. De doorschijnende platen zijn ook vaak te vinden als letters op bedrijfsgebouwen. Meestal als letters in de vorm van individuele letters in een lasersnede, die een hoge mate van aandacht bieden bij achtergrondverlichting.

 • Acrylglas in rood is weerbestendig, UV- en onweerbestendig en kan binnen en buiten worden gebruikt
 • Acrylglas in rood is relatief ongevoelig voor krassen vanwege de hoge oppervlaktehardheid
 • Acrylglas in rood heeft een slagvastheid die 8 tot 10 keer hoger is dan die van conventioneel glas
 • Acrylglas in rood is vorstbestendig en kan permanent worden gebruikt bij temperaturen van -40°C tot +80°C
 • Acrylglas in rood heeft vanwege zijn kleur een duidelijk minderde lichtdoorlatendheid van ongeveer 13%
 • Acrylglas in rood imponeert met een sterke rode kleur met gelijkmatige pigmentatie
 • Acrylglas in rood is al normaal brandbaar (volgens DIN 4102 B2, UL94 HB) geclassificeerd

Voordelen van doorzichtig acrylglas in rood in lasersnede

Acrylglas in een lasersnede bestellen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met onze laserdeel-configurator kunt u niet alleen uw individuele laseronderdelen heel gemakkelijk online maken, maar profiteert u ook van een onverslaanbare prijs. Alle basisvormen van onze configurator zijn beschikbaar voor onze rode acrylglasplaten. Kies eenvoudig tussen de verschillende vormen en pas ze naar wens aan totdat u de gewenste laserdelen hebt gemaakt. Optioneel kunnen gaten in een mum van tijd worden toegevoegd. Dankzij voorvertoning en prijsberekening in echttijd hebt u altijd uw configuratie in het oog en kunt u de effecten van uw invoer bepalen.

Dankzij volledig geautomatiseerde processen profiteert u van zeer lage prijzen, waarbij volumekortingen worden afgetrokken, afhankelijk van het gewicht en het aantal laserdelen. Zodra uw bestelling is voltooid, wordt automatisch een bestand gegenereerd dat door de laser kan worden verwerkt. Ons productiepersoneel hoeft ze alleen te laden en de rode acrylglasplaten op het laserbed te plaatsen om de productie te voltooien. Dit is niet alleen efficiënt, maar is ook extreem snel, zodat naast de lage prijzen ook zeer snelle levertijden kunnen worden behaald.

 • Laserdelen uit rood acrylglas in individuele vorm zijn met slechts een paar muisklikken gemaakt
 • Door het laseren zijn lagere toleranties in vergelijking met conventionele zaagsneden gewaarborgd
 • De snijranden zijn gelijkmatig glad en gepolijst bij het lasersnijden in plaats van ruw en aangetast
 • In plaats van alleen rechthoekige zaagsneden, kunnen bijna alle vormen met de laser worden geconfigureerd
 • Dankzij volledig geautomatiseerde processen zijn snelle levertijden en betaalbare prijzen gegarandeerd

OPMERKING: De grootte van onze lasersnedes gemaakt van rood acrylglas is technisch beperkt tot een maximum van 1500mm x 980mm.

Nabewerking van lasersnedes van rood acrylglas

Het nabewerken van laserdelen van acrylglas kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Dankzij de hoogste precisie van de sneden is verder snijden over het algemeen niet nodig. In het geval dat uitsparingen, gaten of vormen (bijv. Letters en logo's) moeten worden gemaakt die niet geïmplementeerd kunnen worden met onze configurator, kan dit eenvoudig worden gedaan door zagen, frezen of laseren. Wij adviseren het gebruik van houtbewerkingsgereedschap voor zagen of frezen. Haal voor het boren de beste resultaten met een metaalboor. De platen moeten altijd stevig op een vlak oppervlak rusten. Dit voorkomt het risico van splijten of barsten tijdens het boren of zagen.

TIP: Wij vaardigen op aanvraag ook individuele laserdelen volgens uw ontwerp uit onze roden acrylglasplaten tegen eerlijke prijzen.

Acrylglas is een thermoplast. Dit betekent dat de massieve platen verwarmd kunnen worden tot bijna elke driedimensionale vorm die overblijft na koeling. Temperaturen tussen 150°C en 190°C zijn vereist voor zogenaamd thermovormen. De duur van het verwarmen hangt af van de dikte van de platen en de exacte temperatuur. Het dieptrekken van de rode PMMA-platen is een wijdverbreide praktijk, bijvoorbeeld voor de productie van achterlichten of lampenkappen van voertuigen. Ook voor het buigen of vouwen voldoende verhitting in termen van duur en temperatuur vereist. Anders kunnen de brosse platen breken.

Het is heel gemakkelijk om acrylglas te lijmen, bijvoorbeeld om de behuizing uit de doorzichtige platen in rood te maken. Bij het laseren van geëxtrudeerde acrylglasplaten komen echter spanningen vrij, waardoor kleefstoffen op oplosmiddelbasis niet geschikt zijn. Het oplosmiddel lost de oppervlakken op en dit kan leiden tot lelijke spanningsscheuren op de laser gesneden randen. Omdat we echter alleen gegoten acrylglasplaten gebruiken voor onze lasersnedes, is er geen gevaar, vandaar raden wij onze koudlaskleefstof PMMAprofi aan voor het verlijmen van onze laserdelen, die speciaal is ontwikkeld voor het verlijmen van acrylglas.

 • Rood Acrylglas laat zich zonder enkel probleem doormiddel van frezen, zagen of boren bewerken
 • Rood Acrylglas kan zeer goed met oplosmiddelvrije kleefstoffen gelijmd worden
 • Rood Acrylglas kan bij temperaturen tussen 150°C en 190°C diepgetrokken worden
 • Rood Acrylglas kan geschroefd worden bijv. met wandhouders van edelstaal

ATTENTIE: Gelaserde Acrylglas-snedes in rood mogen niet met alcohol gereinigd worden, omdat dit tot spanningsscheuren aan de laserranden leiden kan.

Op aanvraag lasergravuren en complexe lasersnedes

Met onze laserdeel-configurator is er veel mogelijk. Met onze CO2-lasersystemen is echter veel meer mogelijk. Van complexere vormen, letters, cijfers en logo's tot complete belettering in elk lettertype of bedrijfslogo, kunnen we sneden produceren in bijna elke vorm met de hoogste precisie. Ook het graveren van onze rode acrylglasplaten is voor ons geen probleem.

  Verdere mogelijkheden van ons CO2-lasersysteem op aanvraag:

 1. Letters en complete letters of logo's in laser gesneden van acrylglas in rood
 2. Nauwkeurige lasersnijden precies volgens uw ontwerptekening in elke gewenste vorm
 3. Individuele gaten, geperforeerde platen of uitsparingen van onze rode acrylglasplaten
 4. Lasergravuren optioneel op de achterkant (spiegelverkeerd) of aan de voorkant
 5. Serieproductie van lasersnedes in grote hoeveelheden van rood acrylglas
 6. en veel meer

Stuur ons eenvoudig een E-mail met uw vorderingen en wij melden ons zo snel als mogelijk bij u.

Plexiglas® is geregistreerd onder de merknaam Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51040L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurRood
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.