Balkonschroeven met dopmoer lichtgrijs (RAL 7035)

Balkonschroeven van roestvrij staal met krasbestendige koplak in lichtgrijs (RAL 7035). De schroeven met metrische draad zijn perfect voor de montage van onze lichtgrijze HPL panelen op een metalen onderconstructie.

✓ A2 roestvrij staal
✓ Voor binnen en buiten
✓ Compleet met dopmoer
✓ Krasbestendige koplak
✓ Metrisch M5 draad
✓ Met Torx-aandrijving

De balkonschroeven in lichtgrijs zijn verkrijgbaar in lengtes van 20mm, 25mm en 30mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,76/ stuk (Basisprijs € 2,76/ stuk)
 • from 20 Items € 2,38/ stuk (Basisprijs € 2,38/ stuk)
 • from 50 Items € 1,84/ stuk (Basisprijs € 1,84/ stuk)
 • from 100 Items € 1,46/ stuk (Basisprijs € 1,46/ stuk)
 • from 200 Items € 1,30/ stuk (Basisprijs € 1,30/ stuk)
 • from 300 Items € 1,11/ stuk (Basisprijs € 1,11/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

RVS-balkonschroeven RAL7035 (lichtgrijs)

Al vanaf 1 schroef ✓ Gunstige staffelprijzen ✓ Roestvrij staal A2

Onze balkonschroeven in lichtgrijs (RAL 7035) met metrische draad zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal A2, dat wordt gekenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid. De schroeven hebben een ronde, lensvormige kop met ISR20 (Torx 20) aandrijving. De kopdiameter van onze balkonschroeven is 16 mm en biedt dus voldoende draagvlak, waardoor ook bij paneelboringen van 10 mm het boorgat altijd volledig wordt afgedekt. Om balkonbekleding op alle metalen onderconstructies en bij verschillende paneeldiktes mogelijk te maken, bieden wij de schroeven in verschillende lengtes met overeenkomstig verschillende klem bereiken aan. De schroefkop met een speciale, kras vaste koplak, die exact is afgestemd op onze lichtgrijze HPL-panelen, is Uv-bestendig. Dit betekent dat de schroeven zonder meer buiten kunnen worden gebruikt, wat vooral bij balkonbekleding een essentiële vereiste is.

De benodigde hoeveelheid balkonschroeven is nooit voor elk bouwproject hetzelfde. Daarom maken wij bewust geen gebruik van vaste verpakkingseenheden. Dat is niet alleen duurzaam, want overbodige schroeven verzamelen geen stof in de garage of werkplaats, maar bespaart ook geld, want bij ons koopt u de lichtgrijze balkonschroeven altijd in de door u gewenste hoeveelheid, al naar gelang uw behoefte.

  Leveringsomvang per stuk:
 • 1 x balkonschroef M5 met gelakte kop in lichtgrijs
 • 1 x Zelfklevende polyschijf (Ø ca. 15,5mm buiten, ca. 8,5mm binnen)
 • 1 x rvs sluitring (Ø ca. 14,7mm buiten, ca. 5,5mm binnen)
 • 1 x roestvrijstalen veerring (Ø ca. 9mm buiten, ca. 5mm binnen)
 • 1 x Roestvrij stalen dopmoer M5 met externe zeskant 8mm

OPMERKING: Een Torx bit T20 en een moersleutel 8mm zijn nodig om de schroefdraadschroeven te bewerken.

Eigenschappen van onze balkonschroeven in lichtgrijs

Bij onze balkonschroeven richten wij ons op de best mogelijke kwaliteit voor maximale duurzaamheid. Daarom zijn alle afzonderlijke onderdelen, zoals de schroef, de dopmoer, de veerring of de sluitring van een roestvrije A2-legering gemaakt. Alleen de zelfklevende polyschijf, die op het paneeloppervlak tussen het paneel en de onderconstructie wordt gelijmd, is gemaakt van een weerbestendige kunststof. In tegenstelling tot schroeven van minder hoogwaardige legeringen is gewaarborgd dat de bevestigingen ook na jaren hun uiterlijk en duurzaamheid niet verliezen en dus niet al na enkele jaren vervangen hoeven te worden. Om ervoor te zorgen dat de schroefverbinding na het aandraaien van de dopmoer niet vanzelf loskomt, is de schroefdraad van de moer voorzien van een speciale 2-componentenlak die dient als betrouwbare schroefvergrendeling.

Zoals bij alle schroeven bestemd voor de montage van onze HPL panelen is de kleur en glansgraad van de kopcoating van de lichtgrijze balkonschroeven exact afgestemd op onze HPL panelen in lichtgrijs. Dit maakt het mogelijk om de decoratieve panelen zo onopvallend mogelijk op het balkon te monteren, zonder dat de schroeven storend worden. De kras vaste lak is absoluut Uv-bestendig. Dit is een belangrijke eigenschap voor balkonbekleding, omdat deze zich meestal buiten bevindt en wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden en Uv-straling van het zonlicht. Verbleking of vergeling van de schroeven is dus niet te vrezen.

Technische gegevens van de balkonschroeven in lichtgrijs

 • Kleur: RAL7035 (Lichtgrijs)
 • Diameter schroefdraad: M5
 • Lengte schroefdraad: 20mm, 25mm of 30mm
 • Diameter van de kop: 16mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A2
 • Vorm van het hoofd: Rond
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Aanhaalmoment: 2-4Nm
 • UV-weerstand: Uitsekend
 • Corrosiebestendigheid Uitsekend
 • Roestbestendigheid: Uitsekend
 • Zuurbestendigheid Uitsekend

De aangegeven schroeflengte heeft altijd betrekking op de schroefdraadlengte, die informatie geeft over het klembereik van balkonschroeven met dopmoeren. Het benodigde klembereik wordt berekend aan de hand van de paneeldikte en de dikte van de onderconstructie van de balkonreling waaraan de balkonbekleding met de balkonschroeven moet worden bevestigd.

  Klembereik:
 • Balkon schroef M5x20mm: min. 7mm - max. 11mm
 • Balkon schroef M5x25mm: min. 12mm - max. 16mm
 • Balkon schroef M5x30mm: min. 17mm - max. 21mm

Montage van HPL panelen met onze lichtgrijze balkonschroeven

De draadschroeven met lakkop en dopmoer zijn ideaal voor de bevestiging van onze HPL-platen in lichtgrijs op een onderconstructie van aluminium, staal of roestvrij staal als balkonrand. De laklaag is hiervoor exact afgestemd op onze bijpassende HPL platen om de bevestigingspunten zo onopvallend mogelijk te maken. Als HPL platen als gevelbekleding worden gebruikt, moet er altijd op worden gelet dat de installatie vrij van beperkingen is. Eén paneelgat moet worden geboord als vast punt in de diameter van de schroef, en alle andere moeten worden geboord met 8mm of 10mm. De eenvoudigste manier om de harde panelen te monteren is met een HPL-boor van massief hardmetaal doorboren. Voor de onderconstructie, die altijd in de diameter van de schroefdraad moet worden geboord, dus in 5mm, is een profielgeslepen HSS-boor de juiste keuze. Voor de montage moeten de zelfklevende polymeerringen op het paneeloppervlak worden gelijmd. Kies de kant van het paneel die naar de onderconstructie is gericht. Vervolgens kan de schroef door het paneel, de polyschijf en de onderconstructie worden gestoken. Tot slot worden de sluitring en de veerring over de schroefdraad van de schroef gehaald voordat de dopmoer kan worden vastgeschroefd en vastgedraaid. Voor een professionele installatie van HPL decoratieve panelen moet het aanhaalmoment tussen 2 en 4 Nm liggen.

Bij balkonranden die speciaal voor dit doel zijn gepland en gemonteerd, zijn de positie en het aantal bevestigingen meestal al gespecificeerd, zodat deze eenvoudig kunnen worden overgenomen. Als dit niet het geval is, moeten de instructies van de fabrikant van het betreffende plaatmateriaal en de wettelijke voorschriften in acht worden genomen en nageleefd, zodat de juiste valbeveiliging waarvoor een balkonrand is bedoeld, wordt gegarandeerd.

De balkonschroeven danken hun naam aan hun hoofddoel, omdat zij in de eerste plaats bedoeld zijn voor de bevestiging van HPL-panelen als balkonbekleding. Deze schroeven zijn echter veel veelzijdiger en kunnen ook worden gebruikt voor het vastschroeven van aluminium composiet panelen, polycarbonaat of acrylglas. Ze kunnen worden gebruikt voor scheidingswanden, caravaninterieurs, aanhangwagens, privacy hekken, tuinhekken en nog veel meer. De creativiteit kent geen grenzen. Geschikte boren voor elk materiaal, evenals de vereiste schroefbit in de maat TX20, vindt u in de categorie Boren en bits.

OPMERKING: Passend bij de balkonschroeven in RAL 7035, hebben wij lichtgrijze HPL platen met ETB goedkeuring voor de bouw van balkonbekleding in 6mm en 8mm dikte Op maat gesneden tegen gunstige prijzen in onze online shop.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer426060-M5RAL7035
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal V2A
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7035
KleurnaamLichtgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.