Alu sandwich panelen stofgrijs 3mm

Alu composietplaten stofgrijs (RAL 7037) in 3mm dikte op maat gemaakt met eenzijdig mat, eenzijdig glanzend oppervlak gemakkelijk op maat gesneden tegen de beste prijzen online.

✓ Krasbestendige emaillering
✓ UV- & weerbestendigheid
✓ Glanzend aan één zijde
✓ Mat aan één zijde
✓ Beschermende folie aan beide zijden

De donkergrijze alu composietplaten zijn op maat verkrijgbaar tot een formaat van 1500mm x 1000mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan
3mm

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

3mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Alu composietplaten in stofgrijs (RAL 7037) op maat

Onze alu composietplaten in stofgrijs in RAL7037 worden exact volgens het RAL-kleursysteem vervaardigd en zijn leverbaar in een dikte van 3mm. De composietplaten bestaan uit een zwarte kern van polyethyleen, evenals toplagen van aluminium met een dikte van ca. 0,3mm aan beide zijden met een UV-bestendige, krasvaste kachelemaillering. Deze drie lagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in een sandwichproces om een stabiele plaat te vormen. Hierdoor hebben alu composietplaten een hoge stabiliteit, gecombineerd met een hoge buigsterkte en breeksterkte. De zwarte PE-kern is alleen zichtbaar op de gefreesde en gesneden randen.

Onze stofgrijze alu composietplaten zijn aan beide zijden voorzien van een beschermfolie om de hoogwaardige lak van de oppervlakken te beschermen tegen krassen, die eventueel kunnen ontstaan bij het bewerken van de platen. De beschermfolies kunnen na verwerking of voor verlijming eenvoudig worden verwijderd. In vergelijking met platen van massief aluminium hebben de platen een laag gewicht.

Onze oppervlakken van de grijze aluminium composietplaten zijn aan één kant glanzend en aan één kant mat. De matte zijde heeft een glansgraad van ca. 30% en de glanzende zijde heeft een glansgraad van ca. 80%, zodat u vrij kunt kiezen of u voor uw doeleinden de voorkeur geeft aan een mat of glanzend oppervlak.

OPMERKING: Het verschil tussen het matte en het glanzende oppervlak is nauwelijks te zien door de beschermfolie die aan beide zijden is aangebracht, daarom raden we aan om het van tevoren in een hoek iets los te maken om er zeker van te zijn dat u het juiste oppervlak voor uw doeleinden gebruikt.

Normen van de stofgrijze alu composietplaten

 • ISO 9001:2000 Vereisten voor de certificering van kwaliteitsmanagementsystemen
 • ISO 14000:2004 Milieubeheersystemen - vereisten met richtlijnen voor gebruik
 • Vervaardiging volgens ASTM (internationale standaardisatieorganisatie)
 • Productie volgens DIN (Duits Instituut voor Normalisatie)
 • REACH (EU Chemicaliënverordening)
 • RoHS (verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)

Zoals al onze alu composietplaten kunnen ook onze composietplaten in stofgrijs rechtstreeks op maat worden besteld met behulp van onze configurator voor op maat zagen.

Het zagen gebeurt op een van onze CNC-gestuurde platenzagen met millimeterprecisie, zodat u binnen korte tijd uw grijze aluminium composietplaten in de door u gewenste maat ontvangt. De orderverwerking kan altijd zeer snel worden uitgevoerd dankzij ons eigen uitgebreide magazijn.

Voor het frezen van speciale contouren, bijvoorbeeld cirkelvormige uitsparingen, afgeronde hoeken of zelfs geheel eigen vormen, beschikken wij over meerdere moderne 3-assige CNC freesmachines waarmee wij de grijze alu composietplaten in vrijwel elke denkbare vorm kunnen frezen.
Meer weten over onze freesservice.

Toepassingsvoorbeelden voor alu composietplaten in stofgrijs

 • Stofgrijze alu composietplaten zijn ideaal voor onopvallende, grote gevelbekleding
 • Bekleding van balkons en balustrades is eenvoudig te maken met onze alu composietplaten
 • Keukenachterwanden gemaakt van onze alu composietplaten in gedempt donkergrijs zijn trendy en tijdloos elegant
 • Rolluikkasten, vensterbanken, of afdekkappen in de buitenruimte kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd met composietplaten
 • Zet accenten door grijze alu composietplaten te combineren met houtdecor op meubels, deuren of wanden
 • en nog veel meer

Verwerking van de alu composietplaten in stofgrijs

De verwerking van onze grijze aluminium composietplaten is eenvoudig met standaard gereedschappen en machines uit de bouwmarkt. Zagen kan met elke conventionele decoupeerzaag of cirkelzaag. Het frezen van individuele vormen en contouren is ook mogelijk zonder dat er een speciale 3-assige CNC-freesmachine nodig is, omdat we in eigen huis gefreesde onderdelen gebruiken. Om door te boren heeft u alleen een normale accuboormachine met een metaalboor nodig, bijvoorbeeld onze geslepen HSS-boormachine in de gewenste maat.

Het bedrukken van de donkergrijze alu composietplaten is zeker haalbaar, maar niet erg handig vanwege het donkere moffellak aan beide zijden. Voor direct printen op alu composietplaten adviseren wij u daarom onze aan beide zijden wit geverfd alu composietplaten. Digitale afdrukken op een zelfklevende folie kunnen echter gemakkelijk op de egaal gladde oppervlakken worden gelamineerd. Ook het labelen in het foliepot is probleemloos mogelijk en wordt met name op reclameborden en grote bedrijfsborden vaak toegepast.

Onze stofgrijze aluminium composietplaten zijn gemoffeld en hebben weerbestendige eigenschappen. Aluminium roest niet en daarom zijn de hoogwaardige platen UV- en weerbestendig. Een verbleking van de sterk grijze kleur is niet te vrezen en dus is een gebruik in de buitenruimte ook op lange termijn geen probleem.

Alu composietplaten kunnen worden verlijmd met siliconen of onze extra sterke lijm en afdichtingsmiddel Parabond 600 in grijs hecht perfect op bijna alle ondergronden. De enorme begin hechting van het MS-polymeer is een groot voordeel, vooral wanneer het wordt verlijmd op muren en plafonds, maar er moet voor worden gezorgd dat het voldoende wordt fixeert totdat de blijvend elastische montagelijm volledig is uitgehard.

Als alternatief voor lijmen bieden wij aan in de categorie Gereedschap & montagemateriaal een hele reeks verschillende bevestigingsoplossingen. Naast balkonschroeven met zelf borgende dopmoeren in verschillende lengtes zijn ook gevelschroeven en gevelklinknagels verkrijgbaar. Wij bieden ze ongelakt aan of met een stofgrijze afwerking die bij de alu composietplaten passen. In deze categorie vindt u ook geschikte gereedschappen en HSS-boren voor de bewerking van buigstijve platen met aluminium deklagen.

TIP: Om bescherming tegen krassen voor en tijdens de verwerking te garanderen, raden we aan om de beschermfolie pas van de stofgrijze oppervlakken te verwijderen nadat de verwerking is voltooid.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer90
Gewicht7.8000
Dikte3
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1500
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604221232
KunststofAlu sandwich
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7037
KleurnaamStofgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.