Balkonschroeven met dopmoer stofgrijs (RAL 7037)

Balkonschroeven van roestvrij staal met krasbestendige geverfde schroefkop in stofgrijs (RAL 7037). De schroeven met metrisch draad zijn geschikt om onze stofgrijze HPL platen op een metalen onderconstructie te monteren.

✓ Roestvrij staal
✓ Voor binnen en buiten
✓ Met M5 schroefdraad
✓ Krasbestendige gecoate schroefkop
✓ Zelf borgende schroefdraad
✓ Met Torx-aandrijving

De balkonschroeven in stofgrijs zijn in de lengtes van 20mm, 25mm, 30mm en 35mm verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,68/ stuk (Basisprijs € 2,68/ stuk)
 • from 20 Items € 2,31/ stuk (Basisprijs € 2,31/ stuk)
 • from 50 Items € 1,79/ stuk (Basisprijs € 1,79/ stuk)
 • from 100 Items € 1,42/ stuk (Basisprijs € 1,42/ stuk)
 • from 200 Items € 1,26/ stuk (Basisprijs € 1,26/ stuk)
 • from 300 Items € 1,07/ stuk (Basisprijs € 1,07/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven RAL7037 (stofgrijs) van RVS

Al vanaf 1 schroef ✓ goedkope staffelprijzen ✓ roestvrij staal ✓

Onze balkonschroeven in stofgrijs (RAL 7037) met metrische schroefdraad en een kopdiameter van 16mm zijn gemaakt van hoogwaardig A2 RVS. Om de montage van balkonbekleding in verschillende diktes mogelijk te maken, bieden wij schroeven in verschillende lengtes met verschillende klemgebieden aan. De schroefkop is voorzien van een speciale, krasbestendige schroefkopcoating die speciaal is afgestemd op onze stofgrijze HPL-platen. Dankzij het gebruik van een A2 staallegering voor de afzonderlijke componenten zijn de schroeven roestvast, corrosiebestendig en UV-bestendig. Hierdoor kunnen de balkonschroeven zonder aarzelen buiten worden gebruikt, wat een voorwaarde is voor balkonbekleding.

Afhankelijk van de grootte van de balkonbekleding heeft u een verschillend aantal schroeven nodig. Bij ons profiteert u niet alleen van aantrekkelijke staffelprijzen, maar kunt u ook precies het aantal balkonschroeven kopen wat u nodig heeft voor uw balkon in plaats van dat u vaste verpakkingseenheden van 100 schroeven af hoeft te nemen .

  Leveringsomvang per stuk:
 • 1 x Balkonschroef M5 met geverfde kop in stofgrijs
 • 1 x Zelfklevende polyschijf (Ø ca. 15,5mm buiten, ca. 8,5mm binnen)
 • 1 x Sluitring van RVS (Ø ca. 14,7mm buiten, ca. 5,5mm binnen)
 • 1 x Veerring van RVS (Ø ca. 9mm buiten, ca. 5mm binnen)
 • 1 x Dopmoer van RVS M5 met buitenzeskant 8mm

OPMERKING: Voor de bevestiging van de balkonschroeven is een Torx Bit T20 en een moersleutel van 8mm nodig. Deze gereedschappen zijn niet bij de levering bij inbegrepen.

Eigenschappen van onze balkonschroeven in stofgrijs

p>Met uitzondering van de zelfklevende poly-schijf, zijn de afzonderlijke elementen van de balkonschroeven volledig vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal A2, dat zich kenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid en zuurbestendigheid. De totale lengte van de balkonschroeven zonder dopmoer varieert afhankelijk van de gekozen schroef, waarbij op de ronde lensvormige schroefkop 2mm bij de opgegeven schroefdraadlengte moet worden opgeteld. Om het per ongeluk losdraaien van de dopmoer te voorkomen, is het overeenkomstige gedeelte van de schroefdraad voorzien van een schroefborglak. Een veerring, die voor de dopmoer wordt geplaatst, zorgt er tevens voor dat de schroefverbinding losgeschroefd wordt.

Om de montage van onze HPL platen als balkonbekleding zo onopvallend mogelijk te maken, zijn onze moeren voorzien van een hoogwaardige en krasbestendige geverfde kop in stofgrijs. Deze coating is qua kleur en glansgraad exact afgestemd op onze HPL platen in RAL 7037. Daarnaast is de schroefkop coating extreem kras, weer- en UV-bestendig, om te voorkomen dat de grijze kleur door zonlicht vervaagt.

Technische data van de balkonschroeven in stofgrijs

 • Kleur: RAL7037 (stofgrijs)
 • Schroefdraad diameter: M5
 • Draadlengte: 20mm, 25mm, 30mm of 35mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal: RVS A2
 • Kopvorm: Rond
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Aandraaimoment: 2 - 4Nm
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Zeer goed
 • Zuurbestendigheid: Zeer goed

Het klembereik van onze RVS balkonschroeven varieert afhankelijk van de schroefdraadlengte van de schroef. Houd er rekening mee dat het klemgebied verwijst naar de plaatdikte plus de materiaaldikte van de draagconstructie.

  Klembereik:
 • Balkonschroef M5x25mm: min. 7mm - max. 11mm
 • Balkonschroef M5x25mm: min. 12mm - max. 16mm
 • Balkonschroef M5x30mm: min. 17mm - max. 21mm
 • Balkonschroef M5x25mm: min. 22mm - max. 26mm

Montage van HPL platen met onze balkonschroeven in stofgrijs

De geverfde schroeven zijn ideaal om onze HPL platen in stofgrijs monteren op een onderconstructie van aluminium, staal of RVS als balkonbekleding. De kleur is exact gemengd op onze bijpassende HPL-platen in stofgrijs en komt overeen in kleur en glansgraad. Let er bij het vastschroeven van de gevelschroeven op dat de montage onbelemmerd is. Dit betekent dat de schroeven kunnen worden aangedraaid met een aanhaalmoment tussen 2Nm en 4Nm. Gebruik in het beste geval een gevelplaatboor met een diameter van 8mm om de gaten in de HPL platen te boren om ervoor te zorgen dat de gaten voldoende speling hebben, zelfs als de HPL platen onder warmte uitzetten.

Afhankelijk van de onderconstructie van de balkonomheining zijn de montagepunten van de gevelplaten al gespecificeerd zodat u deze meestal zonder aarzelen kunt overnemen. Indien u zelf de positie van de bevestigingspunten moet boren, raden wij u dringend aan om de montage instructies van de onderconstructie en de bijbehorende plaat te volgen. Met name bij HPL platen definieert u een schroefverbinding als een vast punt en de overige bevestigingspunten als schuifpunten, zodat de platen niet vervormen als ze uitzetten onder invloed van warmte.

De balkonschroeven zijn niet alleen geschikt voor HPL platen als balkonbekleding, maar ook voor vrijwel alle platen die op een metalen onderconstructie bevestigd moeten worden. Afhankelijk van smaak hoeven deze niet eens stoffig grijs te zijn. Alu composietplaten, HPL-platen in verschillende kleuren, acrylglas- of polycarbonaatplaten kunnen ook worden bevestigd met de schroeven, om een paar voorbeelden te geven. Zelfs platen van massief aluminium of staal kunnen eenvoudig met de schroeven worden gemonteerd. Let echter altijd op het gewicht en het benodigde klemgebied, dat wordt bepaald door de plaatdikte en de onderconstructie.

OPMERKING: Passend bij onze balkonschroeven in RAL 7037 hebben wij HPL platen in stofgrijs in diktes van 6mm en 8mm met ETB-goedkeuring voor de constructie van balkonbekleding tot op de millimeter gesneden in onze onlineshop.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer426060-M5RAL7037
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal V2A
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarious
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7037
KleurnaamStofgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.