Professioneel handgereedschap voor kunststofbewerkingen goedkoop online

Wij bieden u hoogwaardige gereedschappen voor kunststofbewerking voor een breed scala aan toepassingen van geselecteerde, bekende fabrikanten voor professioneel gebruik tegen goedkope prijzen.

Uw voordelen met handgereedschap van S-Polytec
 1. Onze kunststofverwerkingsgereedschappen zijn geschikt voor professioneel gebruik
 2. Bij de selectie van gereedschap letten wij op de beste kwaliteit tegen eerlijke prijzen
 3. Wij hebben gereedschappen voor randbewerking van kunststoffen van bekende fabrikanten
 4. De gereedschappen dragen bij aan een goede duurzaamheid dankzij een lange levensduur

Handig gereedschap voor kunststofverwerking

Kunststofverwerking - veelzijdig en eenvoudig

Kunststofplaten worden zelden zonder verdere bewerking gebruikt, zodat ze meestal eerst op de gewenste maat worden gesneden. Boren, bijvoorbeeld voor bevestigingen of voor de productie van geperforeerde platen, is ook een van de gebruikelijke methoden om kunststofplaten voor later gebruik voor te bereiden, net als frezen of lasersnijden. Kunststoffen kunnen normaal gesproken worden verwerkt met eenvoudig gereedschap uit de bouwmarkt of speciaalzaak, zonder dat speciaal gereedschap of machines nodig zijn. Het vormen, kanten of buigen maakt ook deel uit van de wijdverbreide praktijk om geprefabriceerde kunststofonderdelen te vervaardigen. Deze meestal thermische bewerkingstechnieken daarentegen vereisen gewoonlijk meer gespecialiseerd gereedschap, hoewel kleine warmvervormingsbewerkingen vaak ook met een heteluchtblazer kunnen worden uitgevoerd. Het lassen van kunststoffen geschiedt ook hier door warmte toe te passen met een lasapparaat. Hierbij worden kunststofonderdelen permanent en stevig aan elkaar verbonden door versmelting met een geschikte lasdraad.

Het is niet ongebruikelijk dat kleine werkstappen nodig zijn om de betreffende bewerkingsstap voor te bereiden of opnieuw te bewerken, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd resultaat. In de regel zijn hiervoor kleine handige handgereedschappen voldoende. Om de snede na het zagen of frezen te verbeteren, worden de randen gebroken met een ontbramer om de scherpte te verminderen. Ook het ontbramen van gaten kan een positief effect hebben op het eindresultaat. Voorbereidende maatregelen daarentegen omvatten bijvoorbeeld het nauwkeurig markeren van boorgatposities. Dit kan vaak met een conventionele permanent marker. Ook een krabbelnaald in de vorm van een balpen is uitstekend geschikt voor het markeren van gaten. Afhankelijk van het materiaal kan een centerpons ook zeer nuttig zijn om te voorkomen dat de boor wegglijdt op harde kunststof oppervlakken zoals HPL. Het afpellen van de oppervlakken vóór het lassen van kunststofonderdelen is ook een van de voorbereidende stappen die een positief effect hebben op het lasresultaat.

Zodra de verwerking van het kunststof is voltooid, kan het ene of het andere handgereedschap erg handig zijn tijdens het daadwerkelijke gebruik. Als kunststofplaten na het boren met klinknagels worden gemonteerd, zoals vaak het geval is bij alu composietplaten of HPL platen, is een klinktang nodig waarin de klinkdoorn wordt gestoken om de klinknagelverbinding tot stand te brengen door de klinknagelhuls samen te knijpen.

In onze onlineshop bieden wij u niet alleen hoogwaardige kunststofplaten in nauwkeurige snede voor elk denkbaar doel, maar ook geschikt montagemateriaal en handige gereedschappen voor de verdere verwerking van de kunststoffen.

Gereedschap voor het bewerken van de randen van kunststofplaten

Kunststofplaten kunnen op verschillende manieren worden verwerkt. Het snijden van kunststofplaten is een van de meest voorkomende bewerkingsmethoden. Vooral bij bewerkingsmethoden als zagen, frezen of boren kunnen zulke scherpe snijkanten met een fijne graad ontstaan, die echter eenvoudig met een ontbraamgereedschap kunnen worden verwijderd. Hiervoor bieden wij in onze onlineshop een uitgebreide selectie voor het naderhand ontbramen van de randen. Met de hoogwaardige profielschrapers met verwisselbare messen kunnen rechte sneden in een mum van tijd worden ontbraamd. Onze handige snelontbramer met een 360° mes is perfect voor gaten of afgeronde hoeken, maar ook voor kleine, filigrane uitsparingen.

Met onze ontbraamgereedschappen vertrouwen we niet alleen op bekende fabrikanten die zich kenmerken door professionele verwerking en kwaliteit, maar letten ook op de duurzaamheid en levensduur van het handgereedschap. Wij hebben profielschrapers met houten handgrepen en verwisselbare messen van een robuuste metaallegering, die niet alleen perfect zijn voor het ontbramen van kunststofplaten, maar ook zeer goed kunnen worden gebruikt voor het verwijderen van verf, lijmresten of grof, hard vuil van vlakke oppervlakken. Ook onze handige snelontbramer kenmerkt zich door zijn professionele kwaliteit en is uiterst geschikt voor het kleine ontbramen van gaten die met het handige gereedschap in een handomdraai zijn uit te voeren. Dankzij het slanke ontwerp met clip is het ontbraamgereedschap altijd bij de hand.

 • Profielschrapers zijn ideaal voor het breken van lange, rechte snijkanten
 • Gaten en gefreesde onderdelen met kleinere radii kunnen eenvoudig worden ontbraamd met een snelontbramer
 • Ruw gezaagde snijkanten kunnen herhaaldelijk worden gladgestreken met een profielschraper
 • Dankzij de scherpe messen van hoogwaardig metaal zijn de ontbramers ook geschikt voor harde HPL platen
 • De profielschrapers zijn perfect voor het afschrapen van oppervlakken van te lassen kunststofonderdelen
 • en veel meer

OPMERKING: Ga voorzichtig te werk bij het ontbramen en vermijd overmatige druk op het blad van het ontbraamgereedschap om verwondingen of kantelen van de ontbramer te voorkomen.

Voegenreparatieset voor kleine reparaties

De voegenreparatieset bestaande uit een voegenmes en een trekker is ideaal om oude voegen uit plinten op tegels, laminaat, parket of natuursteen te verwijderen om ze daarna direct weer af te dichten. Het grote voordeel ten opzichte van het verwijderen van de voegen met een stanleymes is dat het gemaakt is van stevig kunststof, dat de scherpte van een metalen mes niet helemaal kan bijhouden, maar de meestal gevoelige oppervlakken niet beschadigt.

Het aan beide zijden spitse kunststof mesje maakt het relatief eenvoudig om de oude, broze of gebarsten voeg te verwijderen. Met lichte, gelijkmatige druk bij het geleiden van het gereedschap langs de voeg, kan de oude kit in de hoeken worden geschaafd. Als kleine resten van de siliconen aan de flanken van de afdichting blijven kleven, kan deze stap worden herhaald totdat de siliconen volledig zijn verwijderd. Om een perfecte hechting van de nieuw aan te brengen siliconenvoeg te garanderen, dienen de laatste lijmresten van de oude voeg verwijderd te worden met een vloeibare siliconenvoegverwijderaar of een huishoudspons en dient de voeg vervolgens gereinigd te worden.

De eenvoudige voegentrekker van kunststof heeft een voorgevormde geometrie van siliconen, waaraan de nieuw aangebrachte kit niet hecht en daardoor gemakkelijk kan worden gladgestreken. De driehoekige vorm met afgeronde punt blijft bij het verwijderen licht gehoekt en is ideaal voor uitzettings- en aansluitvoegen in vloerbedekkingen of in de sanitaire ruimte. De gespecificeerde hoek van de voegtrekker zorgt ervoor dat een visueel aantrekkelijke voeg met een egaal, perfect egaliseerresultaat wordt bereikt zonder dat de trekker vast komt te zitten in de voegen van wand- en vloertegels.

TIP: De reparatieset is gemaakt van kunststof en is daarom ideaal voor gevoelige oppervlakken of voor incidentele verbeteringen en reparaties aan siliconenvoegen.

 • De reparatieset is ideaal voor het verwijderen van oude siliconenafdichtingen van douchecabines en badkuipen
 • Dankzij de langwerpige punt van de voegenverwijderaar kunnen voegen tot in de hoeken worden verwijderd
 • De voegenverwijderaar is perfect voor het verwijderen van beschadigde siliconenvoegen van gevoelige vloerbekledingen
 • Met de voegenverwijderaar worden verbeteringen aan voegen in een handomdraai gelijkmatig verwijderd en gladgestreken
 • Dankzij de siliconencoating van de voegenverwijderaar blijft het dichtingsproduct tijdens het dichten niet aan het gereedschap kleven
 • en veel meer

OPMERKING: Alvorens de kit opnieuw aan te brengen, moet de voeg volledig van de oude silicone worden ontdaan om een optimale hechting van de voeg te verzekeren.

Onderhoud & reiniging van gereedschap

Het onderhoud en de reiniging van gereedschappen na gebruik draagt niet in de laatste plaats bij tot de levensduur van een gereedschap. Ontbramers of profielschrapers zullen meestal nauwelijks speciaal onderhoud of reiniging behoeven, zolang zij worden gebruikt overeenkomstig het doel waarvoor zij zijn bestemd. Verwijderde spaanders kunnen gemakkelijk worden verwijderd door blazen of met perslucht. Voor hardnekkig vuil kan echter ook het gebruik van eenvoudige reinigingsmiddelen, zoals water met een milde zeep, het gewenste effect bereiken. Om corrosie te voorkomen, moet het gereedschap echter altijd goed worden gedroogd. Bij gereedschap van kunststof, zoals onze voegenverwijderaar of de voegentrekker, kan siliconen die niet volledig zijn uitgehard, worden verwijderd door wrijven na het drogen. Een siliconenverwijderaar kan nuttig zijn voor hardnekkige verklevingen..

Recycling & verwijdering van handgereedschap

Onze handgereedschappen voor het verwerken van kunststoffen en lijmen zijn gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen. We zorgen er altijd voor dat deze gemaakt zijn van duurzame, recyclebare materialen die gemakkelijk te gebruiken zijn. Of het nu gaat om het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout voor handgrepen, of kunststoffen die door slijpen en smelten uitstekend kunnen worden verwerkt tot gerecyclede kunststoffen. Op dit moment kan echter vanwege het grote aantal van onze verschillende handgereedschappen geen algemeen antwoord worden gegeven voor een correcte verwijdering, zodat deze informatie altijd uit het betreffende product kan worden gehaald.