Éénhandsklem (diverse maten)

Onze hoogwaardige eenhandsklemmen met robuuste pomphendel en duimontgrendeling zorgen voor een snelle en eenvoudige bevestiging. Dankzij de omkeerbare klembekken zijn de klemmen zowel geschikt voor vastklemmen als voor spreiden.

✓ Handige bediening met één hand
✓ Eenvoudige duimontgrendeling
✓ Stalen rail met massief profiel
✓ Voor klemmen en spreiden
✓ Verwijderbare beschermkappen
✓ Robuuste pomphendel

De eenhandsklemmen met profielstalen rail zijn verkrijgbaar in klembereiken tot 100mm, 150mm, 300mm en 450mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Högert eenhandsklem met geprofileerde stalen rail

Verschillende maten ✓ Met beschermkappen ✓ Voor klemmen en spreiden ✓

De hoogwaardige eenhandsklemmen van Högert zijn klem- en spreidklemmen voor bediening met één hand en zijn een zeer nuttig hulpmiddel voor talloze toepassingen in handel en huishouden, bijvoorbeeld om spaanplaat of kunststofplaten te beveiligen tegen wegglijden bij het zagen of om voldoende fixatie te garanderen bij het lijmen en verlijmen. De stalen profielrail in combinatie met de grote klembekken zorgt voor een precieze geleiding met maximale duurzaamheid. De robuuste pistoolgreep zorgt voor een snelle, stevige en veilige bevestiging met relatief weinig inspanning. Het bevestigingsgereedschap kan eenvoudig met de linker- of rechterhand worden bediend, zodat de tweede hand kan worden gebruikt voor het nauwkeurig uitlijnen van de werkstukken.

We bieden de eenhandsklemmen aan in verschillende maten met verschillende lengtes van de massieve profielrail en dus klem- en spreidbereiken van verschillende hoogtes voor het vastzetten van voorwerpen. De opgegeven maat heeft betrekking op de maximale spanbreedte bij het vastklemmen van voorwerpen en is optioneel verkrijgbaar in 100mm, 150mm, 300mm of 450mm. Het uitzetbereik is hoger afhankelijk van de gekozen maat. De klemarmen en de robuuste pomphendel zijn gemaakt van hoogwaardig polyamide (PA6), dat wordt gekenmerkt door een zeer goede belastbaarheid. Afhankelijk van de uitvoering varieert de klemdiepte van 34mm tot 64mm.

Kenmerken van de klemmen voor bediening met één hand

De klemmen en spreidklemmen zijn echt veelzijdig en geschikt voor talloze toepassingsgebieden. Afhankelijk van de grootte varieert het maximale klembereik van 100mm voor de kleinste beschikbare eenhandsklem tot 450mm voor de grootste die we aanbieden in onze online shop. Ongeacht de grootte zijn al onze eenhandklemmen gemaakt van hoogwaardige materialen. De massieve profielrail is gemaakt van slijtvast en vervormingsbestendig staal en neemt het grootste deel van het gewicht van de klem voor zijn rekening. Om te voorkomen dat de beweegbare klembek bij het loslaten van de rail glijdt, is deze aan beide uiteinden voorzien van een eindaanslag. Deze dient ook als aanslag bij het verplaatsen van de klembek aan het uiteinde van de rail. De behuizingen van de klembekken en de handgreep zijn gemaakt van zeer licht maar extreem stevig polyamide (PA6). Alleen al de materiaalkeuze weerspiegelt de hoge kwaliteit, die zeker voldoet aan de hoge eisen van handelsbedrijven.

Een klem heeft een eenvoudige taak. Hij moet voorwerpen op hun plaats houden totdat de klem wordt verwijderd. De vrij grote contactoppervlakken van de klembekken vervullen deze taak uiterst betrouwbaar. De blauwe beschermkappen vergroten het contactoppervlak iets en bieden ook effectieve bescherming bij het vastzetten van werkstukken met gevoeligere oppervlakken. Het bereiken van de maximale klemkracht is bijna moeiteloos dankzij de pistoolgreep en het eenvoudige maar effectieve mechanisme in de behuizing. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten kan de behuizing losgeschroefd worden als dat nodig is om het mechanisme schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er iets op de profielrail is gekomen bij het aanbrengen van lijm of houtlijm en het interne mechanisme bestaande uit stalen veren en drukplaten is vervuild bij het verwijderen van de klem.

De Högert eenhandsklem kan worden gebruikt als spreidklem door de klembek los te maken van het ene uiteinde van het profiel en vast te schroeven op het andere uiteinde van het profiel. De contactvlakken wijzen nu naar buiten, zodat de klem niet klemt, maar spreidt door de hendel van de handgreep te bedienen. Ook hier variëren de waarden voor de maximale spreiding afhankelijk van de grootte van de klem. Er moet echter worden opgemerkt dat het uitzetbereik een minimale afstand vereist, die aanwezig moet zijn zodat de klem in de spleet kan worden gestoken en kan uitzetten. Voor het kleinste model is deze minimumwaarde slechts 73mm. Voor de drie grotere modellen is de waarde beperkt tot minimaal 146mm en varieert deze alleen in de maximale afstand van de haalbare expansie, die we in detail hebben opgesomd in de specifieke gegevens hieronder.

De voorgevormde handgreep ligt prettig in de hand en is zeer eenvoudig te bedienen. Wanneer de hendel van de handgreep wordt overgehaald, wordt een solide stalen veer samengedrukt die de stalen platen in diagonale richting beweegt en vastklemt aan de profielrail, zodat de klembek op de handgreep steeds verder langs de profielrail beweegt in de richting van de klembek aan het uiteinde van de stalen rail. De functie van de ontgrendelingsknop, die aan de achterkant van de handgreep is geplaatst zodat de drukknop gemakkelijk met de duim kan worden bereikt om de bevestiging los te maken, is gebaseerd op een vergelijkbaar principe.

Specifieke gegevens van de verschillende eenhandsklemmen

 • Eenhandsklem 100x34mm: Klemarmdiepte: 34mm, klemlengte: 100mm, spreidbereik: 73mm - 183mm, gewicht: 75g
 • Klem met één hand 150x63mm: Klemarmdiepte: 64mm, klemlengte: 150mm, spreidbereik: 146mm - 360mm, gewicht: 512g
 • Klem met één hand 300x63mm: Klemarmdiepte: 64mm, klemlengte: 300mm, spreidbereik: 146mm - 510mm, gewicht: 644g
 • Klem met één hand 450x63mm: Klemarmdiepte: 64mm, klemlengte: 450mm, spreidbereik: 146mm - 660mm, gewicht: 768g

Gebruik en hantering van klemmen met één hand

In tegenstelling tot conventionele schroefklemmen met een roterende handgreep, hebben eenhandige klemmen het voordeel dat ze met één hand bediend kunnen worden, waardoor de tweede hand vrij blijft voor het nauwkeurig uitlijnen van het werkstuk. De bediening is uiterst eenvoudig. De pomphendel wordt bediend om het werkstuk vast te zetten, waardoor de klembekken steeds dichter naar elkaar toe bewegen langs de geprofileerde stalen rail tot ze uiteindelijk stevig contact maken met de oppervlakken. Zodra de hendel niet meer met normale kracht kan worden overgehaald, is de maximale klemkracht van de eenhandsklemmen bereikt. Naarmate de grootte van de klemmen toeneemt, neemt de bevestigingskracht toe, wat vooral merkbaar is bij werkstukken onder trekspanning. In directe vergelijking met Vergeleken met eenvoudige schroefklemmen Is de kracht van de automatisch gedoseerde fixatie iets lager en daarom ideaal voor kunststoffen, glas, massief hout of op hout gebaseerde materialen en licht metaal. De eenhandsklemmen kunnen echter probleemloos worden gecombineerd met schroefklemmen en klemmen voor een perfecte bevestiging, bijvoorbeeld voor lijmen, zagen, frezen of lassen. De eenhandsklemmen houden de substraten ook stevig op hun plaats tijdens het lijmen totdat de lijm zijn uiteindelijke sterkte heeft bereikt.

De hoogwaardige klemmen zijn echter niet alleen geschikt om samen te drukken bij het lijmen of om planken vast te zetten om trillingen bij het zagen te voorkomen, maar kunnen ook worden gebruikt als spreidklemmen. Om de eenhandige klemmen te gebruiken voor het spreiden, moet de klembek, die is bevestigd aan het uiteinde van de geprofileerde stalen rail, aan de tegenoverliggende zijde worden bevestigd. Draai hiervoor de groene vleugelmoer tegen de klok in los en trek hem er helemaal uit. In het plastic aan de achterkant zit een zeskantige moer die eruit valt na het verwijderen van de schroef. De klembek kan nu over het uiteinde van de stalen rail worden geleid. Let er bij het indrukken van de andere kant op dat het contactoppervlak naar buiten is gericht. De klembek moet op de profielrail worden geduwd tot de eindvergrendeling is bereikt. Vervolgens kan de moer in de daarvoor bestemde uitsparing worden geschoven en met een vinger tegen vallen worden geborgd. Tot slot wordt de vleugelmoer teruggeschroefd door het gat in de klembek, door de profielrail, in de schroefdraad van de moer en met de wijzers van de klok mee met de hand vastgedraaid. Typische voorbeelden zijn de voorzichtige demontage van gelijmde meubelrompen of het garanderen van een spleetafstand bij het monteren van kasten en laden.

Klem- en spreidklemmen zijn bijna onmisbaar in de containerbouw en bij de productie van frames. Als spreidklemmen zorgen ze ervoor dat de afzonderlijke containerwanden niet in elkaar vallen tijdens het verlijmen of voor het lassen. Om de interne druk tegen te gaan die door het spreiden wordt veroorzaakt, worden bij dergelijke toepassingen meestal een of meer klemmen van buitenaf bevestigd. Op deze manier kunnen fotolijsten heel gemakkelijk en efficiënt in een perfecte rechte hoek worden gemaakt door te lijmen, zonder het risico te lopen dat de profielen van het frame verbuigen door de externe druk.

Je hoeft alleen maar op een knop te drukken om de klem los te maken. Hiervoor wordt een kleine drukknop aan de achterkant van de pomphendel gebruikt, die gemakkelijk kan worden bereikt en bediend met de duim. Het maakt niet uit of de klem met de linker- of rechterhand wordt bediend. De knop wordt ook gebruikt om de klembek, die zich op het handvat bevindt, langs de stalen profielrail terug te bewegen.

Toepassingsvoorbeelden voor eenhandsklemmen met pomphendel

 • De eenhandige klemmen zijn perfect voor zagen, schuren en frezen om wegglijden te voorkomen
 • Bij het lijmen of hechten zorgen de klemmen voor een stevige bevestiging totdat de lijm is uitgehard
 • De klemmen zijn ideaal voor het bevestigen van kunststof, glas, hout en lichte metalen
 • Dankzij de polyethyleen beschermkappen zijn de klemmen ook geschikt voor krasgevoelige oppervlakken
 • Als de spanklauw op de profielrail wordt verplaatst, is nauwkeurig spreiden van werkstukken mogelijk
 • Dankzij de bediening met één hand kunnen de werkstukken nauwkeurig worden uitgelijnd met de secondewijzer
 • en nog veel meer

OPMERKING: De klemmen zijn voorzien van afneembare beschermkappen in een aantrekkelijke blauwe kleur. Deze zijn gemaakt van polyethyleen, dat zachter is dan het polyamide van de klembekken, zodat gevoelige oppervlakken beter beschermd zijn tegen krassen. Voor zeer gevoelige of hoogglans gelakte oppervlakken is het echter raadzaam om een zachte doek tussen het oppervlak en het contactoppervlak van de klembekken te leggen. Voor drukgevoelige materialen met een lagere oppervlaktehardheid is het ook nuttig om het contactoppervlak te vergroten met een houten plank of een kunststof plaat om drukplekken door klemmen of spreiden te voorkomen.

Technische gegevens van de eenhandsklemmen

 • Materiaal: Staal, polyamide
 • Kleur: Blauw, zwart
 • Klemlengte: 100mm, 150mm, 300mm of 450mm
 • Klemdiepte: 34mm resp. 64mm
 • Steun (met beschermkap): ca. 17mm x 22mm resp. ca. 30mm x 40mm
 • Steun (zonder beschermkap): ca. 13mm x 20mmm resp. ca. 23mm x 40mm
 • Beschermkappen: Ja, verwijderbaar
 • Dikte profielrail: 8mm x 3mm resp. 19mm x 6mm
 • Corrosiebestendigheid: Voldoende
 • Roestbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerEHZ00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Eigendomvarieert
MateriaalStaal, Polyamide
KleurZwart-Blauw
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.