Schroefklem (verschillende maten)

Onze hoogwaardige schroefklemmen in ambachtelijke kwaliteit met gegroefde profielrail garanderen een hoge klemkracht voor een betrouwbare bevestiging. Om gevoelige oppervlakken te beschermen, zijn de drukplaten voorzien van afneembare beschermkappen.

✓ Zeer solide constructie
✓ Gegroefd profiel stalen rail
✓ Drukplaat met kogellager
✓ Verwijderbare beschermkappen
✓ Rubberen draaigreep
✓ Komt overeen met DIN 5117

De hoogwaardige schroefklemmen met profielrail van staal zijn verkrijgbaar in verschillende maten tegen voordelige prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Gietijzeren schroefklem met profielstalen rail volgens DIN 5117

Verschillende maten ✓ Verwijderbare beschermkappen ✓ Ergonomisch handvat ✓

Met de hoogwaardige schroefklemmen van Högert bieden we het perfecte gereedschap voor bevestiging in professionele handwerkkwaliteit tegen een betaalbare prijs. De gegoten klemmen met massieve klemarmen en zeer stabiele profielrail van staal hebben een kogellagerkop voor bevestigingen tot een hellingshoek van ca. 35°. Dankzij de geprononceerde dwarsgroeven, die in beide zijden van de profielrail zijn geperst, garanderen de Högert schroefklemmen altijd een stevige grip. Er is geen risico dat ze vanzelf loskomen, zelfs niet bij relatief lage krachten op de drukplaten. De blauwe kunststof beschermkappen beschermen gevoelige oppervlakken tegen beschadiging door krassen en kunnen indien nodig worden verwijderd. Voor veilig gebruik is de draaigreep voorzien van een rubberen oppervlak om wegglijden bij hoge aandraaimomenten te voorkomen.

We hebben de schroefklemmen in verschillende versies met verschillende lengtes van de profielrail, voor verschillende hoge klembereiken voor bevestiging. Deze zijn optioneel verkrijgbaar in lengtes van 150 mm, 250 mm of 300 mm tegen redelijke prijzen. Bovendien variëren ook de klemdieptes, gebaseerd op de lengte van de klemarmen van 50 mm - 80 mm.

Eigenschappen van de massieve schroefklemmen

Voor de gietijzeren schroefklemmen van Högert worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt, zodat ze altijd voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de handel of werkplaats. Ze worden vervaardigd volgens de DIN 5117-norm voor schroefklemmen. De profielrail is gemaakt van massief staal. Afhankelijk van de uitvoering heeft deze een lengte van 150 mm, 250 mm of 300 mm, wat informatie geeft over de maximale klemkracht van de schroefklem. Dankzij het slijtvaste materiaal wordt de schroefklem gekenmerkt door een enorme levensduur en is hij enorm bestand tegen buigen of beschadigingen.

De randen van de geprofileerde stalen rail zijn aan beide zijden voorzien van uitgesproken dwarsgroeven. Deze dragen bij aan een veilige bevestiging, vooral bij hoge aandraaimomenten die optreden bij hoge klemkrachten, zodat de schroefklem niet los kan raken of losraakt door schokken of trillingen. De dieptebegrenzing met inkepingen aan het buitenste uiteinde van de profielrail helpt ervoor te zorgen dat de beweegbare klemarm niet naar beneden wegglijdt als de klem wordt geopend. De breedte en dikte van de rail varieert, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Bij de kleinere klemmen met een klemdiepte van 50 mm heeft de rail een breedte van 15 mm en een dikte van 5 mm. Bij de grotere schroefklem met een lengte van 300 mm is de rail veel steviger uitgevoerd met een dikte van 6 mm en een breedte van 22 mm. Een groef die aan beide zijden in de lengte is gestanst verhoogt niet alleen de stabiliteit, maar vermindert ook het gewicht van het gereedschap.

Een hoogwaardige schroefklem biedt een hoge klemkracht en een duurzame constructie die zorgt voor de nodige stabiliteit en controle tijdens het werken. De solide klemarmen zijn gemaakt van één gietstuk, wat zorgt voor een zeer hoge klemkracht zonder buigen of kromtrekken. Daarnaast heeft de robuuste constructie het voordeel dat het materiaal steviger kan worden vastgehouden, waardoor het niet kan verschuiven tijdens het werken. De lengte van de klemarmen geeft informatie over de maximale reikwijdte voor het bevestigen van objecten. Bij de kleinere schroefklemmen is dit beperkt tot 50 mm. De grotere schroefklem met een lengte van 300 mm heeft een klemarmlengte van 80 mm. Alle schroefklemmen zijn uitgerust met afneembare beschermkappen van robuust kunststof. Deze kunststof kappen zijn vooral handig voor gevoelige of geverfde oppervlakken en beschermen de objecten tegen beschadiging door krassen.

Het ergonomisch gevormde handvat is gemakkelijk te draaien en heeft rubberen oppervlakken om wegglijden te voorkomen bij het vast- en losdraaien van de schroefklemmen. De grove, massief stalen schroefdraad zit diep in het handvat en glijdt moeiteloos door de onderste klemarm, waardoor het bevestigen van voorwerpen zeer eenvoudig en snel gaat. Een kogellager op de onderste, ronde kopplaat biedt maximale flexibiliteit en past zich automatisch aan het materiaaloppervlak aan. Dit maakt een helling van het steunvlak mogelijk van ca. 35° in alle richtingen, zodat het bevestigen van voorwerpen op of met schuine randen ook mogelijk is.

Specifieke gegevens van de verschillende schroefklemmen

 • Schroefklem 150x50mm: Diepte klemarm: 50mm, klemlengte 150mm, drukplaat: 23mmx30mm / Ø22mm, gewicht: 345g
 • Schroefklem 250x50mm: Diepte klemarm: 50mm, klemlengte 250mm, drukplaat: 23mmx30mm / Ø22mm, gewicht: 390g
 • Schroefklem 300x80mm: Diepte klemarm: 80mm, klemlengte 300mm, drukplaat: 28mmx40mm / Ø28mm, gewicht: 815g

Gebruik en behandeling van schroefklemmen

Het basisprincipe van een schroefklem is even eenvoudig als ingenieus. De te bevestigen voorwerpen worden zo gepositioneerd dat de klem van beide kanten kan worden aangebracht met de klemarmen. Deze moeten ten minste voldoende contact hebben met de oppervlakken zodat de bovenste en onderste drukplaten van de klem volledig contact maken, zodat de schroefklem niet wegglijdt wanneer hij wordt vastgedraaid. Het maakt niet uit of de klem alleen wordt gebruikt voor het kort fixeren van planken om makkelijker te kunnen zagen of schroeven, of voor het samenpersen van pas gelijmde ondergronden of als montagehulp voor zware voorwerpen. Voordat de klem wordt bevestigd, moet de handgreep zo ver mogelijk worden geopend totdat de kogelkop de onderste klemarm bereikt. Plaats vervolgens de klem in de gewenste positie. De bovenste klemarm wordt op het betreffende oppervlak geplaatst en vervolgens wordt de beweegbare onderste arm langs de stalen profielrail geleid totdat de kogelkop contact maakt met het tegenoverliggende oppervlak. De klemarm moet recht over de rail worden geschoven zodat hij niet vast komt te zitten in de dwarsgroeven en dus niet kan vastlopen. Door de ergonomische draaihendel met de klok mee te draaien, kan de vereiste stevigheid van de bevestiging worden ingesteld.

Wanneer de handgreep wordt vastgedraaid, kantelt de onderste klemarm mee met de profielrail zodat deze niet meer naar beneden glijdt. De dwarse groeven langs beide randen van de massief stalen rail verhogen de beveiliging tegen losschieten enorm en houden de klemarm veilig en betrouwbaar in de gewenste positie totdat de bevestiging weer wordt losgelaten. Hoe sterk de druk van de contactvlakken moet zijn en hoe strak de handgreep moet worden aangedraaid, hangt af van verschillende factoren. Enerzijds moet ervoor worden gezorgd dat het oppervlak van het object niet wordt ingedrukt door een te grote klemkracht en anderzijds moet de handgreep worden gedraaid totdat de fixatie de gewenste kracht bereikt die overeenkomt met het toepassingsdoel. Voor het kort fixeren van metalen profielen die naderhand gelast moeten worden, is meestal niet al te veel klemkracht nodig, terwijl voor het schroeven of lijmen van houten balken en planken met een lichte kromming iets meer contactdruk nodig is totdat de houtlijm is uitgehard of de schroeven zijn ingedraaid.

Om de schroefklem los te draaien, draait u de hendel iets tegen de wijzers van de klok in totdat de onderste klemarm zo ver is losgedraaid dat deze naar beneden kan worden bewogen. Ga vooral voorzichtig te werk bij het vastklemmen van voorwerpen die onder spanning staan als gevolg van de bevestiging, om het risico op ongelukken als gevolg van het schoksgewijs loslaten van de spanning te verkleinen.

Toepassingsvoorbeelden voor schroefklemmen met draaigreep

 • De schroefklemmen beveiligen planken en balken tegen wegglijden bij het zagen met een zaag
 • Schroefklemmen zijn een goed hulpmiddel bij het installeren van gevelpanelen en balkonbekleding
 • Schroefklemmen kunnen worden gebruikt om kunststof verbindingsdelen stevig vast te zetten voor lijmen of lassen
 • De robuuste klem is ideaal voor snelle, nauwkeurige bevestigingen voor lijmen bij timmerwerk
 • Schroefklemmen zijn perfect voor het tot op de millimeter nauwkeurig bevestigen van stalen profielen om ze te lassen
 • Dankzij de hoge klemkracht zijn de klemmen ook geschikt voor materialen die onder buigspanning staan
 • en nog veel meer

OPMERKING: Voor zachte of zeer drukgevoelige oppervlakken kan het contactoppervlak worden vergroot door een plastic of houten plaat te gebruiken. Deze wordt tussen het voorwerp en de schroefklem geschoven en verdeelt de druk over een groter oppervlak. Dit trucje vermindert het risico op schade aanzienlijk door het indrukken van de contactoppervlakken van de schroefklem. Bij zeer krasgevoelige oppervlakken en bij gelakte of hoogglanzende oppervlakken kan een zachte doek worden gebruikt als extra hulpmiddel om krassen en schade aan de lak te voorkomen door deze op het oppervlak te leggen om het te beschermen. Dit voorkomt direct contact tussen de schroefklem of houten plaat en het object.

Technische gegevens van de gegoten schroefklemmen

 • Materiaal: Staal, gietijzer
 • Kleur: Blauw, zwart
 • Klemlengte: 150mm, 250mm of 300mm
 • Klemdiepte: 50mm resp. 80mm
 • Bovenste steun (met beschermkap): ca. 23mm x 30mm resp. ca. 28mm x 40mm
 • Bovenste steun (zonder beschermkap): ca. 19mm x 25mmm resp. ca. 25mm x 36mm
 • Onderste steun (met beschermkap): Ø 22mm resp. Ø 28mm
 • Onderste steun (zonder beschermkap): Ø 20mm resp. Ø 25mm
 • Beschermkappen: Ja, verwijderbaar
 • Dikte profielrail: 15mm x 5mm resp. 22mm x 6mm
 • Corrosiebestendigheid Voldoende
 • Roestbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSRZ00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
Eigendomvarieert
MateriaalStaal, gietijzer
KleurBlauw
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.