Alu sandwich panelen online op maat kopen

Aluminium sandwich panelen zijn op maat voordelig online verkrijgbar. De aluminium panelen zijn zeer stijf en stabiel en samengesteld uit een kern van polyethyleen (PE) met aan beide zijden een aluminiumlaag. De totale dikte van de panelen is 3mm. De oppervlaktes zijn gelakt en aan beide zijden voorzien van een beschermfolie die gemakkelijk van de platen verwijderd kan worden.

Uw voordelen bij alu sandwich panelen
 1. Alu sandwich panelen bieden een hoge stijfheid bij een gering eigen gewicht
 2. Alu sandwich panelen zijn bestendig tegen weersinvloeden en chemicaliën
 3. Onze alu sandwich panelen voldoen aan de wettelijke RoHS-richtlijnen van de Europese Unie

Alu sandwich panelen voordelig online kopen bij S-Polytec

Alu sandwich panelen op maat in verschillende kleuren eenvoudig en voordelig online kopen bij S-Polytec.

Wat zijn alu sandwich panelen?

Alu (aluminium) sandwich panelen bestaan uit een kunststof kern met een aluminium deklaag aan beide zijden. De productie hiervan gebeurt in een speciaal extrusieproces. Op deze wijze worden de aluminium lagen onscheidbaar met de polyethyleen kern verbonden. Alu sandwich panelen zijn ook bekend onder de merknaam AluDibond®.

Door de verbinding van aluminium en kunststof ontstaat een synergie tussen de beide individuele materiaaleigenschappen, die een hoge mate van stijfheid genereert.

Fysieke eigenschappen van alu sandwich panelen

Onze alu sandwich panelen zijn samengesteld uit een zwarte kern van polyethyleen (PE) met aan beide zijden een aluminiumlaag van 0,2mm dik. De totale dikte van de panelen is 3mm. Een plaatmateriaal met een zeer hoge stijfheid maar met een gering eigen gewicht. Een paneel in het formaat 1000 x 1000 mm weegt slechts 3,9kg!

Alu sandwich panelen kennen een hoge buig- en breukvastheid, en bezitten bovendien een goede chemische bestendigheid. Daarnaast zijn onze aluminium sandwich platen UV- en weerbestendig, zodat ze prima voor buitentoepassingen ingezet kunnen worden.

De warmteuitzetting van alu sandwich panelen bedraagt slechts een tiende van normale kunststoffen! Hierdoor zijn deze platen bij uitstek geschikt voor het bekleden van gevels en facades met grote oppervlakken.

Hoe worden alu sandwich panelen bewerkt?

Onze aluminium sandwich panelen kunnen probleemloos worden gezaagd, geboord en gefreesd. Bovendien kunnen ze bedrukt, gelakt of met een folie gecacheerd worden. In onze onlineshop bieden wij zowel passende lijmen met een sterke hechting, als een assortiment hoogwaardige siliconenkit aan, in verschillende kleuren, voor het verlijmen en afdichten van alu sandwich panelen.

Ons standaard assortiment alu sandwich panelen

 1. Alu sandwich paneel in houtoptiek essenhout donker 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 1500mm x 1000mm
 2. Alu sandwich paneel in aluminium geborsteld (edelstaal optiek) 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 1500mm x 1000mm
 3. Alu sandwich paneel in anthraciet 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 1500mm x 1000mm
 4. Alu sandwich paneel in zilver 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 1500mm x 1000mm
 5. Alu sandwich paneel in zwart 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 1500mm x 1000mm
 6. Alu sandwich paneel in wit 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 1500mm x 1000mm
 7. Alu sandwich paneel in stofgrijs 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 1500mm x 1000mm

Op aanvraag bovendien ook leverbaar

 1. Alu sandwich panelen in de bovenstaande kleuren 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 3x1,5 meter
 2. Alu sandwich panelen in de bovenstaande kleuren 3 mm dik, op maat en in vorm gefreesd met een maximum formaat van 3x1,5 meter
 3. Alu sandwich panelen in andere kleuren en diktes

Let op: onze alu sandwich platen zijn aan beide zijden voorzien van beschermfolie.

Toepassingen van alu sandwich panelen

Alu sandwich panelen kenmerken zich door een zeer goede weer- en chemische bestendigheid, zodat deze platen voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt kunnen worden. Vanwege de UV-bestendigheid kunnen alu sandwich panelen zowel binnen als buiten toegepast worden.

Voorbeelden van het gebruik van alu sandwich panelen

 1. Balkonbekleding, voor een wind- en inkijkvrij balkon
 2. gefreesde borden met de contour van een bedrijfslogo
 3. bedrukte reclameborden van witte alu sandwich panelen
 4. profielen voor ramen, boeiboorden voor daken en gevelbekleding

Gefreesde delen uit alu sandwich panelen

Wij kunnen alu sandwich panelen niet alleen op maat zagen, maar ook in vorm frezen volgens uw opgave. Met onze CNC freesmachines, met een maximum formaat van 4x2 meter, kunnen we aan vele wensen voldoen. Uitsparingen, boorgaten, verzonken frezingen en facetteringen kunnen zeer exact en kwalitatief hoogwaardig uitgevoerd worden. Freeswerk kunt u eenvoudig via e-mail bij ons aanvragen - stuurt u wel even een tekening met maten mee bij uw aanvraag. Met deze gegevens kunnen onze competente medewerkers snel een passende offerte voor u maken.

Voor het frezen hebben we een constructietekening nodig, die u als bestand kunt aanleveren via e-mail. De bestandsformaten die wij kunnen gebruiken zijn: DXF, DWG, STEP of IGES.