Alu sandwich panelen antraciet 3mm

Alu composietplaten antraciet in 3mm dikte op maat met eenzijdig matte, eenzijdig glanzende antracietgrijze oppervlak gemakkelijk in snede online kopen. De antraciet alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en aan beide zijden voorzien van beschermfolie.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan
3mm

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

3mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Alu composietplaten in antraciet

Onze alu composietplaten in antraciet zijn in 3mm dikte bij een grootte van 1,5 x 1,0 meter in millimeter precieze snede verkrijgbaar. De platen, die op de sandwichmethode op elkaar zijn geplaatst om een onafscheidelijk, stijf composietpaneel te vormen, bestaan uit een zwarte kern van lichtgewicht polyethyleen en ongeveer 0,3 mm dikke aluminiumbekledingen waarvan de oppervlakken in antracietkleurige kleur zijn geverfd.

Net als bij onze zwarte alu composietpanelen, hebben onze alu composietpanelen in antraciet de keuze of u een glanzende of een matte afwerking wilt gebruiken, omdat de oppervlakken van het antraciet alu composietpaneel aan één kant tot een glansgraad van ongeveer 30% en zijn daarom mat en aan de andere kant, een glansniveau van ongeveer 80% op wat een stralende oppervlakteglans met zich meebrengt.

OPMERKING: Door de beschermende folie is het verschil tussen het matte en het glanzende oppervlak nauwelijks zichtbaar. Om ervoor te zorgen dat de juiste kant wordt gebruikt, raden we aan de beschermende folie in één hoek een beetje te verwijderen. Deze beschermende folie zijn eenvoudig te verwijderen, maar moeten volledig worden verwijderd na verwerking om krassen op de geverfde oppervlakken te voorkomen.

Normen van de antracietgrijze alu composietplaten

 • ISO 9001:2000 eisen voor de certificering van kwaliteitsmanagementsystemen
 • ISO 14000:2004 Milieubeheersystemen – eisen met richtlijnen voor gebruik
 • Productie volgens ASTM (internationale standaardisatieorganisatie)
 • Productie volgens DIN (Duits Instituut voor normen)
 • REACH (EU chemische verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)

Dankzij de snijconfigurator kunt u onze alu composietplaten op handige wijze in antraciet rechtstreeks op maat in millimeter precieze snede bestellen.

Het snijden gebeurt precies volgens uw specificaties op een van onze ultramoderne platenzaag voor horizontaal zagen met een zeer lage tolerantie van +/- 1 mm.

Met onze freesservice staan wij ook tot uw beschikking voor speciaal contourfrezen, bijvoorbeeld ronde alu composietpanelen, afgeronde hoeken, uitsnijdingen of zelfs individuele vormen. Dankzij onze CNC-freesmachines kunnen we onze antraciet sandwichplaten bijna in elke denkbare vorm frezen.
Hoe dat mogelijk, lees meer op onze informatiepagina onze freesservice.

De platen hebben een zeer laag gewicht en toch een zeer hoge weerstand tegen breuk en stabiliteit. Bovendien zijn de weerbestendige aluminium composietplaten UV-stabiel, zodat ze gemakkelijk binnen en buiten kunnen worden gebruikt, zonder dat dit een negatief effect heeft op de materiaaleigenschappen of de antraciet grijze brandverf.

Toepassingsvoorbeelden voor alu composietplaten in antraciet

 • Onze lichtgewicht alu composietplaten in antraciet zijn ideaal voor gevelbekleding
 • De weerbestendige alu composietplaten worden gebruikt voor ramen en deurverkleding en weerplanken in antraciet
 • De antracietkleurige aluminium composietplaten zijn ideaal als interieur decoratieve wandbekleding
 • Alu composietplaten in antraciet worden gebruikt als tekens in de constructie van beurzen en bij het maken van borden
 • De buigstijve alu composietplaten kunnen ook worden gebruikt als balkonbekleding of als privacy afscherming
 • en veel meer

Verwerking van onze alu composietplaten in antraciet

De verwerking van alu composietplaten kan worden gedaan met standaardgereedschappen voor hout en metaalbewerking. Geschikt om te zagen zijn conventionele decoupeerzagen met een metalen zaagblad. Voor rechte snedes adviseren wij een cirkelzaag. Frezen is ook een gebruikelijke methode om de composietplaten in de gewenste vorm te brengen. Bovendien kunnen de platen op een waterstraalsnijmachine worden gesneden. Graveren met een freesmachine of een laser is ook mogelijk, bijvoorbeeld om bedrijfsborden met inscripties te maken.

Bovendien kunnen aluminium composietpanelen worden gedoubleerd (gelijmd met een folie) of geverfd. Vanwege het antraciet oppervlak met brandverf aluminiumdeklagen zijn de platen echter slechts gedeeltelijk geschikt voor bedrukken, zelfs als dit in principe mogelijk is.

Alu composietplaten zijn UV- en weerbestendig, roesten niet en kunnen daarom worden gebruikt voor buitentoepassingen.

Onze alu composietplaten in antraciet zijn relatief licht en kunnen daarom zeer goed over een groot oppervlak worden verlijmd. Ons kleef- en dichtingsmiddel Parabond 600 in grijs met een uitstekend kleefeffect hechten de antraciete composietplaten zich permanent aan bijna alle oppervlakken. Bovendien is het schroeven een gebruikelijke methode om balkon- of gevelbekleding te installeren.

TIP: Om krassen op het oppervlak tijdens de verwerking te voorkomen, verwijdert u de beschermende folie pas na het voltooien van de verdere verwerkingsstappen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer89
Gewicht7.8000
Dikte3
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1500
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604221249
KunststofAlu sandwich
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7016
KleurnaamAntracietgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.