Balkonschroeven met dopmoer antraciet (RAL 7016)

Balkonschroeven van roestvrij staal met krasbestendige geverfde kop in antraciet (RAL 7016) met M5 schroefdraad zijn geschikt voor de montage van onze HPL platen in antraciet op een metalenconstructie en zijn in verschillende schroefdraadlengtes verkrijgbaar.

✓ Roestvrij staal
✓ Van binnen en buiten
✓ Met M5 schroefdraad
✓ Krasbestendige gecoate schroefkop
✓ Zelf borgend schroefdraad
✓ Met Torx-aandrijving

Onze balkonschroeven in antraciet in lengtes van 20mm, 25mm, 30mm en 35mm verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,68/ stuk (Basisprijs € 2,68/ stuk)
 • from 20 Items € 2,31/ stuk (Basisprijs € 2,31/ stuk)
 • from 50 Items € 1,79/ stuk (Basisprijs € 1,79/ stuk)
 • from 100 Items € 1,42/ stuk (Basisprijs € 1,42/ stuk)
 • from 200 Items € 1,26/ stuk (Basisprijs € 1,26/ stuk)
 • from 300 Items € 1,07/ stuk (Basisprijs € 1,07/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven RAL7016 (antraciet) van RVS

Al vanaf 1 schroef ✓ goedkope staffelprijzen ✓ roestvrij staal ✓

Onze balkonschroeven in antraciet (RAL7016) zijn gemaakt van hoogwaardig A2 RVS. De schroeven met metrische draad in maat M5 zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes om u maximale flexibiliteit te bieden bij het plaatsen van uw balkonbekleding. De schroefkop is lensvormig en heeft een kopdiameter van 16mm. Bij de balkonschroeven in antraciet wordt deze voorzien van een weerbestendige, krasbestendige coating die speciaal is afgestemd op onze HPL platen in antraciet. Weerbestendige schroeven zijn essentieel bij het monteren van balkonbekleding op balkonomheining. De A2 staallegering van de afzonderlijke componenten zorgt ervoor dat de schroeven niet roesten en worden gekenmerkt door een zeer goede corrosie- en UV-bestendigheid.

Het aantal schroeven dat u nodig heeft om uw balkonbekleding te monteren, is afhankelijk van de grootte van de balkonomheining en het aantal bevestigingspunten. Daarom bieden wij u de schroeven niet aan in vaste verpakkingseenheden van 100 stuks, maar uitgaande van één enkele schroef. Onze onlineshop berekent automatisch volumekortingen tot 30%.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Balkonschroef M5 met geverfde kop in antraciet
 • 1 x Zelfklevende polyschijf (Ø ca. 15,5mm buiten, ca. 8,5mm binnen)
 • 1 x Sluitring van RVS (Ø ca. 14,7mm buiten, ca. 5,5mm binnen)
 • 1 x Veerring van RVS (Ø ca. 9mm buiten, ca. 5mm binnen)
 • 1 x Dopmoer van RVS M5 met buitenzeskant 8mm

OPMERKING: Voor de bevestiging van de balkonschroeven is een Torx Bit T20 en een moersleutel van 8mm nodig. Deze gereedschappen zijn niet bij de levering bij inbegrepen.

Eigenschappen van onze balkonschroeven in antraciet

Onze balkonschroeven bestaan uit vijf losse onderdelen. Om ook bij ongunstige weersomstandigheden zonder aarzelen buitengebruik mogelijk te maken, gebruiken wij voor de schroef, dopmoer, ring en veerring alleen hoogwaardig, roestvrij staal. Alleen de zelfklevende polyschijf bestaat uit een weerbestendige kunststof. De totale lengte van de balkonschroeven is afhankelijk van de gekozen maat, maar dit heeft betrekking op de schroefdraadlengte. Tel bij de schroefdraadlengte voor de lensvormige schroefkop ongeveer 2mm op om de totale lengte te bepalen. Voor een veilige en permanente montage van de balkonbekleding met onze balkonschroeven is het schroefdraadgebied voor de dopmoer voorzien van borglak. Een veerring zorgt er ook voor dat de dopmoer door trillingen of mechanische belastingen niet uit zichzelf kan loskomen.

Ook onze balkonschroeven in antraciet hebben een gecoate schroefkop zodat de balkonbekleding zo onopvallend mogelijk kan worden aangebracht met antracietgrijze platen in RAL7016. Ook als de krasbestendige schroefkop coating is afgestemd op onze HPL platen, zijn de gecoate schroeven ook geschikt voor andere materialen, bijvoorbeeld onze alu composietplaten in antraciet. Uiteraard is de coating van de schroefkop ook UV- en weerbestendig, zodat de intense kleur niet kan vervagen door UV-straling.

Technische data van de balkonschroeven in antraciet

 • Kleur: RAL7016 (antracietgrijs)
 • Schroefdraad diameter: M5
 • Draadlengte: 20mm, 25mm, 30mm of 35mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal: RVS A2
 • Kopvorm: Rond
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Aandraaimoment: 2 - 4Nm
 • UV-Bestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Zeer goed
 • Zuurbestendigheid: Zeer goed

Afhankelijk van de schroefdraad lengte van de schroef, varieert ook het klemgebied, dat betrekking heeft op de plaatdikte en de materiaaldikte van de onderconstructie.

  Klembereik:
 • Balkonschroef M5x20mm: min. 7mm - max. 11mm
 • Balkonschroef M5x25mm: min. 12mm - max. 16mm
 • Balkonschroef M5x30mm: min. 17mm - max. 21mm
 • Balkonschroef M5x35mm: min. 22mm - max. 26mm

Montage van HPL platen met onze balkonschroeven in antraciet

De balkonschroeven in antraciet zijn uiterst geschikt voor de montage van balkonbekleding en zichtbescherming met onze HPL platen met ETB-goedkeuring in antraciet op een metalen constructie, bijvoorbeeld van aluminium, staal of RVS. Bij het vastschroeven van de bouten moet het aanhaalmoment tussen 2Nm en 4Nm liggen om ervoor te zorgen dat de HPL platen zonder beperkingen worden gemonteerd. Voor de gaten in de HPL platen adviseren wij een speciale gevelplaatboor met een diameter van 8mm. Door het grotere boorgat hebben de HPL platen ook bij thermische uitzetting voldoende speelruimte. Dankzij de schroefkopdiameter van 16 mm is het gat toch volledig bedekt.

In de meeste gevallen wordt het aantal montagepunten bepaald door de constructie van de balkonleuning, zodat u het aantal normaal zonder aarzelen kunt overnemen. Als u zelf de positie van de bevestigingspunten bepaalt, raden wij u aan om vooraf de montagehandleiding van de onderconstructie en de bijbehorende plaat te volgen. Zeker bij HPL platen is montage zonder beperkingen erg belangrijk, waarbij ook een schroefverbinding als vast punt moet worden gekozen en alle andere als schuifpunten om kromtrekken van de balkonbekleding door warmte effecten tegen te gaan.

De balkonschroeven kunnen voor de montage van de gekozen platen op een onderconstructie van metaal gebruikt worden. U bent niet beperkt tot onze HPL platen in antraciet, ook al is de kleur van de geverfde schroefkoppen daarop afgestemd. De antracietkleurige schroeven zijn ideaal te gebruiken bij balkonomheining en onderconstructies die in RAL7016 zijn geverfd en bijvoorbeeld moeten worden voorzien van transparante kunststofplaten van acrylglas of polycarbonaat. Daarnaast kunnen platen van metaal, hout of onze kunststof platen ook op maat gezaagd worden. Afhankelijk van de dikte en het gewicht van de plaat die u wilt, wilt u misschien het aantal bevestigingen vergroten.

OPMERKING: De bijpassende HPL platen in antraciet zijn in de diktes 6mm en 8mm in de perfecte en prijswaardige snede in onze onlineshop verkrijgbaar. Deze hebben de ETB-goedkeuring die nodig is voor balkonbekleding.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer426060-M5RAL7016
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal V2A
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarious
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7016
KleurnaamAntraciet
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.