Aluminium H-profiel antraciet (RAL 7016)

Onze aluminium H-profielen in antraciet zijn geschikt als verbindingsprofielen voor het afdekken van kieren tussen panelen, wand- en vloerbekledingen. De profielen hebben een poedercoating en kunnen zonder problemen binnen en buiten worden gebruikt. Ze zijn gemaakt van massief AW 6063 T6 aluminium.

✓ Gepoedercoate oppervlakken
✓ UV & weerbestendig
✓ Hoge kwaliteit EN AW 6063 T6
✓ Voor binnen en buiten
✓ Hoge inherente stijfheid
✓ Gladde oppervlakken

De antraciet gepoedercoate verbindingsprofielen zijn naar keuze verkrijgbaar met een klembereik van 3, 6 of 8 mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium H-profielen in antracietgrijs (RAL7016) als verbindingsprofielen

Gepoedercoate oppervlakken ✓ UV & weerbestendig ✓ Massief aluminium ✓

Onze aluminium H-profielen in antracietgrijs zijn naar keuze verkrijgbaar met een klembereik van 3 mm, 6 mm of 8 mm en zijn bij uitstek geschikt voor het verbinden van aangrenzende panelen van de desbetreffende dikte. De gladde oppervlakken van de aluminium profielen zijn volledig bedekt met een robuuste poedercoating in antracietgrijs (RAL 7016), waarvan de kleur en glansgraad exact zijn afgestemd op de oppervlakken van onze HPL-panelen in antraciet. De zijdematte kleur heeft een glansgraad van ca. 20%. Voor de productie van onze H-profielen gebruiken wij uitsluitend een hoogwaardige aluminiumlegering EN AW 6063, die wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid. In combinatie met de UV- en weerbestendige poedercoating van de oppervlakken zijn de profielen perfect geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

De profielen hebben een profieldikte van 1,1 mm. De relatief geringe profieldikte combineert de voordelen van een zeer laag gewicht met een zeer goede verwerkbaarheid. De profielen van 2 meter kunnen bijvoorbeeld heel gemakkelijk met een eenvoudige handzaag worden gezaagd. Een ander aspect dat kan worden toegeschreven aan de geringe profieldikte is de zeer geringe overgang van het plaatoppervlak naar het profieloppervlak, zodat het profiel bijna naadloos opgaat in het uiterlijk van een wandbekleding. Toch hoeft men niet af te zien van een hoge mate van stijfheid en zo dragen de profielen van massief aluminium bij tot een betere buigstijfheid, vooral bij dunne panelen met een dikte van 3 mm, wat een positief effect heeft op de stabiliteit van de constructie, vooral bij acrylglas of polycarbonaat.

OPMERKING: Onze antraciet gepoedercoate aluminium H-profielen zijn optioneel verkrijgbaar in de klem bereiken 3mm, 6mm en 8mm met een lengte van 2000mm. Wij bieden ook passende aluminium U-profielen in RAL 7016 als eindprofielen tegen lage prijzen.

Eigenschappen van het antracietgrijze aluminium verbindingsprofiel met poedercoating

De H-profielen zijn vervaardigd uit hoogwaardig EN AW 6063 T6 aluminium. Deze legering, in de volksmond ook wel architectonisch aluminium genoemd, wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid. De krasvaste poedercoating in antracietgrijs volgens RAL K5 Classic verhoogt de bescherming tegen milieu- en weersinvloeden nog verder, zodat de profielen zonder meer voor buitenconstructies kunnen worden gebruikt. De kleur is UV- en weerbestendig en verbleekt ook bij langdurige weersinvloeden niet. De kleurtoon en glansgraad zijn exact afgestemd op onze HPL panelen in antracietgrijs (RAL7016), zodat de verbindingsprofielen in 6 mm of 8 mm perfect kunnen worden gebruikt voor een onopvallende overgang van afzonderlijke panelen in gevelbekleding. Dit verdoezelt niet alleen randafbrokkeling door het snijden, maar trekt ook ongelijkmatige zaagkanten optisch recht. Een ander voordeel bij toepassing als verbindingsprofiel bij buitengevelbekleding is dat het de koudebrug afsluit. Dit voorkomt dat tocht en vocht of regen via kieren tussen twee panelen achter de gevelbekleding komen. De grijze profielen zijn niet alleen geschikt voor HPL-panelen, maar door hun donkere kleur ook perfect voor de constructie van grootschalige overkappingen en zonneschermen van getint acrylglas of ons breuk vast polycarbonaat in grijs.

De H-profielen danken hun naam aan het aanzicht in de dwarsdoorsnede, dat doet denken aan de hoofdletter H. Ook de term dubbel-T-profielen wordt vaak gebruikt. Bij onze profielen verschillen de afmetingen van de zichtzijde en de montagekant echter enigszins. De montagezijde is met 26 mm bewust iets breder dan de zichtzijde met een breedte van 17 mm. Dit heeft minder te maken met het uiterlijk en meer met de optionele bevestiging door middel van lijmen of schroeven. De oppervlakken zijn echter aan alle zijden antracietgrijs gepoedercoat, zodat de achterzijde van de profielen ook als zichtzijde kan worden gebruikt. De productielengte van onze profielen is 2000mm. Daar komt nog een eventuele plustolerantie van 5mm bij. De profielen zijn echter nooit korter dan 2 meter. Al met al zijn de zeer lage fabricagetoleranties gebaseerd op de EN 12020 norm (geëxtrudeerde precisieprofielen van EN AW-6060 en EN AW-6063 legeringen). De naleving van de tolerantie wordt tijdens en na de productie streng gecontroleerd door onze fabrikant in Duitsland om de best mogelijke, constante kwaliteit van onze aluminium profielen te garanderen. Het feit dat de profieldiepte verschilt tussen de verschillende versies spreekt voor zich en is te wijten aan de verschillende klem bereiken. Een H-profiel van 3 mm heeft bijvoorbeeld een diepte van 5,7 mm. Deze waarde is het gevolg van de dubbele profieldikte van 1,1 mm voor de voor- en achterzijde van het profiel en het maximale klembereik van 3,5 mm. Het verschil van een halve millimeter tussen het klembereik en het maximale klembereik heeft niets te maken met de fabricagetolerantie van de profielen. De grotere klemdikte zorgt er veeleer voor dat ook panelen kunnen worden geplaatst waarvan de plaatdikte aan grotere schommelingen onderhevig is, wat bij kunststof panelen niet ongebruikelijk is, zelfs als het om hoogwaardige merkproducten gaat.

Specifieke gegevens van de verschillende profielmaten

 • Alu H-Profiel 3mm: Klembereik: max. 3,5mm, profieldiepte buiten: 5,7mm, gewicht: 138g/m
 • Alu H-Profiel 6mm: Klembereik: max. 6,5 mm, buitenste profieldiepte: 8,7 mm, gewicht: 147 g/m
 • Alu H-Profiel 8mm: Klembereik: max. 8,5 mm, buitenste profieldiepte: 10,7 mm, gewicht: 153 g/m

Toepassing en montage van de aluminium H-profielen in antracietgrijs

De antraciet gepoedercoate aluminiumprofielen hebben een absoluut gelijkmatig oppervlak in zijdemat. Dit komt de gladde oppervlakken van de geëxtrudeerde profielen duidelijk ten goede, want door het productieproces zouden op de oppervlakken van onbehandelde profielen lengtestrepen met wisselende oppervlakteglans zichtbaar zijn. Antraciet is een van de meest gewilde kleuren op het gebied van interieurdesign en is ook verreweg de meest gebruikte grijstint voor gevelpanelen. Om de profielen tussen twee gevelpanelen te monteren, kunnen ze ofwel op de rand van het eerste paneel worden geschoven voordat het tweede paneel wordt gemonteerd, ofwel achteraf tussen de twee panelen worden geschoven. Bij gebruik als vloerprofiel kan het dunne profiel gewoon onder de kopse kant van zwevende vloerbedekkingen, zoals laminaat of tapijt, worden geschoven voordat de installatie aan de tweede zijde wordt voortgezet. Een extra afdichting met een geschikt siliconenkit voorkomt dat vocht en dweilwater tussen de verschillende vloerbedekkingen doordringen.

TIP: Onze aluminium H-profielen met weerbestendige poedercoating zijn momenteel alleen online verkrijgbaar in de standaardlengte van 2 meter. Als de profielen in kortere lengtes nodig zijn, kunnen ze gemakkelijk op maat worden gezaagd met een gewone ijzerzaag of, indien beschikbaar, met een afkortzaag met een metaalzaagblad. Wij adviseren de poedercoating af te plakken met afplaktape om beschadiging van de oppervlakken tijdens de verwerking te voorkomen.

Onze profielen worden allemaal met de hoogste precisie vervaardigd. Afhankelijk van de diktetolerantie van de panelen zorgt de klemkracht van de profielen voor een stevige grip zonder weg te glijden. Bij zeer gladde oppervlakken kan het echter nodig zijn de profielen met een beetje siliconen of een MS-polymeer te fixeren. Ook schroeven is een veilige bevestigingsmethode, maar de profielen zijn niet voorgeboord, zodat hier nog gaten moeten worden geboord met een kleine HSS-boor. Om het lijmen of boren te vergemakkelijken is aan de binnenkant van het montagevlak een kleine geleidingsgroef aangebracht. Dit maakt een rechte toepassing mogelijk en zorgt voor een gelijkmatige randafstand van de boorgaten binnen het profiel. Bovendien zorgt deze kleine uitsparing voor een aanzienlijk betere hechting van lijmen en kitten.

Toepassingsvoorbeelden voor aluminium H-profielen

 • De H-profielen zijn in kleur en glans afgestemd op onze HPL-panelen in antracietgrijs en zijn daarom ideaal voor deze panelen
 • De H-profielen in 6 mm en 8 mm zijn ideaal om openingen in gevelbekleding af te dekken met onze HPL-panelen in RAL7016
 • Het profiel met poedercoating verbergt randafbrokkeling en ongelijke snijranden op aangrenzende panelen
 • De H-profielen in RAL7016 passen perfect in terrasoverkappingen om de glaspanelen met elkaar te verbinden
 • De antracietgrijze H-profielen zijn geschikt als overgangsprofiel voor vloerbedekkingen, bv. van donkere tegels naar tapijt

Technische gegevens van de aluminium H-profielen in antracietgrijs

 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Legering: EN AW 6063 T6
 • Oppervlak: Gepoedercoat
 • Kleur: Antraciet grijs (RAL 7016)
 • Profielvorm: H-Profiel (Verbindingsprofiel)
 • Klembereik (max): 3,5mm, 6,5mm en 8,5mm
 • Standaard lengte: 2005mm
 • Dikte van het profiel: 1,1mm
 • Zichtbaarheid: 17,0mm
 • Profielbreedte: 26,0mm
 • Montage oppervlak: 12,45mm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-HP-000P7016
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeH-Profiel
Klemgebied3mm - 8mm
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL 7016
KleurnaamAntraciet grijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.