Aluminium H-profiel zilver (geanodiseerd)

Onze zilverkleurige aluminium H-profielen zijn geschikt als verbindingsprofielen voor het afdekken van spleten tussen panelen, wand- en vloerbekledingen. De profielen kunnen probleemloos binnen en buiten worden gebruikt dankzij de vervaardiging uit corrosiebestendig, geanodiseerd AW 6063 T6 aluminium in een stevige constructie.

✓ Hoogwaardige EN AW 6063 T6
✓ Geanodiseerde oppervlakken
✓ Corrosiebestendig
✓ Voor binnen en buiten
✓ Hoge inherente stijfheid
✓ Gladde oppervlakken

De zilver geanodiseerde verbindingsprofielen zijn naar keuze verkrijgbaar met een klembereik van 3 mm, 6 mm of 8 mm tegen gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium H-profielen in aluminiumzilver als verbindingsprofielen

Geanodiseerde oppervlakken ✓ Ook voor buitentoepassingen ✓ Gladde oppervlakken ✓

Onze zilveren aluminium H-profielen met een klembereik van 3 mm, 6 mm of 8 mm zijn geschikt als verbindingsprofielen voor twee panelen van de desbetreffende dikte. Afhankelijk van de uitvoering zijn de profielen ideaal voor onze aluminium composietpanelen en acrylglaspanelen, of ook gevelpanelen van HPL, die wij in een groot aantal kleuren en decors op maat gesneden aanbieden. De filigraanprofielen met een uitstekende oppervlaktekwaliteit zijn gemakkelijk te verwerken en kunnen desgewenst probleemloos worden ingekort. Om ervoor te zorgen dat de profielen niet door weersinvloeden worden aangetast, gebruiken wij voor de H-profielen uitsluitend geanodiseerd aluminium in een EN AW 6063-legering, die zich kenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid. Daardoor kunnen de profielen zonder problemen binnen en buiten worden gebruikt.

Door de geringe profieldikte van slechts 1,1 mm is verdere verwerking van de H-profielen uiterst eenvoudig. Met een standaardlengte van 2000mm is het op maat zagen een van de meest voorkomende verwerkingsmethoden. Dit kan met een haakse slijper, een afkortzaag of een eenvoudige handzaag. Een complete lengte van 2 meter weegt tussen 276 gram en 306 gram, afhankelijk van de dikte. Ondanks het zeer lage gewicht, dat ook te danken is aan de geringe profieldikte, bieden de H-profielen een zeer hoge stabiliteit en inherente stijfheid, wat bijdraagt tot een aanzienlijke verhoging van de buigstijfheid van de panelen, vooral bij flexibele panelen of geringe paneeldiktes.

OPMERKING: Onze aluminium H-profielen zijn verkrijgbaar in de klem bereiken 3mm, 6mm en 8mm in een lengte van 2000mm. Daarnaast bieden wij ook U-profielen als randafwerking en buitenhoekprofielen voor het verbinden van panelen in rechte hoeken in dezelfde klem bereiken van geanodiseerd aluminium in zilver tegen gunstige prijzen.

Eigenschappen van het zilver geanodiseerd aluminium verbindingsprofiel

De aluminium H-profielen zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering EN AW 6063 T6, die in de volksmond ook wel architectonisch aluminium wordt genoemd. Deze legering wordt ook zonder extra oppervlaktebehandeling al gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid, maar wordt door anodische oxidatie verder beschermd tegen corrosie door milieu- en weersinvloeden. Bovendien krijgt het zilveren oppervlak een perfecte, consistente glansgraad die zonder deze vorm van oppervlakteveredeling op geëxtrudeerd aluminium niet gelijkmatig zou zijn. Dit proces, bekend als anodiseren of anodiseren, zorgt ervoor dat de profielen zonder meer buiten kunnen worden gebruikt. Dit maakt de H-profielen ideaal voor het overbruggen van kieren in gevelbekleding, balkonomrandingen en beglazing voor terrasoverkappingen en carports, waarbij koudebruggen en vochtdoorslag door regen effectief worden voorkomen.

De verbindingsprofielen, waarvan de doorsnede doet denken aan de hoofdletter H, worden ook vaak aangeduid als dubbel-T-profielen en zijn in onze online shop verkrijgbaar in lengtes van 2000mm. De profielbreedte aan de voorzijde is voor alle uitvoeringen 17mm. De achterzijde met de verbrede montagevlakken heeft daarentegen een breedte van 26mm. Door het gladde, zilveren oppervlak van de profielen kan de achterzijde zonder meer ook als zichtbare profielzijde worden gebruikt. Terwijl de profielbreedte aan voor- en achterzijde, evenals de standaardlengte van 2000mm (plus 5mm plus tolerantie) voor alle H-profielen identiek is, varieert de profieldiepte afhankelijk van het klembereik en bedraagt 5,7mm voor het 3mm profiel, 8,7mm voor het 6mm profiel en 10,7mm voor het 8mm profiel. Deze afmetingen zijn het resultaat van een dubbele profieldikte van 1,1 mm en het maximale klembereik, dat voor alle profielen altijd 0,5 mm meer is dan het opgegeven klembereik. Hierdoor kunnen panelen met hogere fabricagetoleranties ten opzichte van de paneeldikte toch probleemloos in het profiel worden geplaatst. De fabricagetoleranties volgens de norm EN 12020 (geëxtrudeerde precisieprofielen uit de legeringen EN AW-6060 en EN AW-6063) zijn daarentegen uiterst gering en worden aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen.

Specifieke gegevens van de verschillende profielmaten

 • Alu H-Profiel 3mm: Klembereik: max. 3,5mm, profieldiepte buiten: 5,7mm, gewicht: 138g/m
 • Alu H-Profiel 6mm: Klembereik: max. 6,5 mm, buitenste profieldiepte: 8,7 mm, gewicht: 147 g/m
 • Alu H-profiel 8mm: Spanbereik: max. 8,5mm, profieldiepte buiten: 10,7mm, gewicht: 153g/m

Toepassing en montage van de zilveren aluminium H-profielen

Geanodiseerd aluminium wordt gekenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid en verbetert aanzienlijk het uitzicht van het oppervlak van onbehandeld aluminium. De H-profielen, die worden gebruikt voor de bekleding tussen twee panelen, kunnen dankzij hun uitstekende corrosiebestendigheid zonder meer buiten worden gebruikt. Het hoogwaardige, zilveren oppervlak is niet alleen ideaal voor zilveren aluminium composietpanelen of HPL-panelen in zilvergrijs, maar vormt ook een aantrekkelijk contrast voor bekledingspanelen en vloerbedekkingen in houtdecor en springt in het oog bij intense kleuren en donkere grijstinten. De uitstraling aan de stootranden van de panelen wordt hierdoor op een eenvoudige maar doeltreffende manier versterkt. Vooral in buitenruimtes of bij gebruik in vochtige ruimtes heeft de randbekleding het voordeel dat het gebruik van de H-profielen voorkomt dat er vocht in het metselwerk komt via de kieren tussen de aangrenzende panelen, waardoor de constructie beter beschermd is tegen vochtschade.

TIP: De zilver geanodiseerde aluminium H-profielen zijn momenteel alleen verkrijgbaar in de standaardlengte van 2 meter. Een gewone handzaag met een metalen zaagblad volstaat om de verbindingsprofielen op de gewenste lengte af te korten. Met een afkort- en verstekzaag met een geschikt zaagblad kunnen de profielen uiterst nauwkeurig worden gezaagd, vooral als ze in verstek moeten worden gezaagd.

Bij de meeste toepassingen volstaat het de profielen op de snijrand van het paneel vast te klemmen. Afhankelijk van de fabricagetolerantie van de paneelfabrikant is de klemkracht van de profielen voldoende om een stevige grip te garanderen zonder dat de profielen wegglijden. Bij glazen of kunststof panelen met een zeer glad oppervlak kan het echter nodig zijn het profiel af te dichten met een siliconenkit of te verlijmen met een MS-polymeer. Wij hebben hiermee rekening gehouden bij het ontwerp van al onze optische profielen en hebben op het montagevlak van het profiel een kleine uitsparing aangebracht, die tot een betere hechting van de verlijming leidt. Bovendien zorgt de filigranen groef met een straal van 0,25 mm voor een perfecte geleiding bij het aanbrengen van de lijm en het afdichtingsmiddel.

Toepassingsvoorbeelden voor aluminium H-profielen

 • H-profielen zijn geschikt voor het verbinden van panelen van de juiste dikte - zowel horizontaal als verticaal
 • De H-profielen kunnen worden gebruikt om kieren in gevelbekleding te overbruggen en zo koudebruggen te sluiten
 • Het rechte profiel bedekt en maakt onzuivere snijranden van aangrenzende panelen optisch recht
 • De zilveren H-profielen dienen als onopvallende aansluiting van dakbedekking van glas, acrylglas of polycarbonaat
 • De profielen zijn perfect geschikt als visueel verbindingselement voor verschillende wand- en vloerbekledingen

Technische gegevens van de aluminium H-profielen

 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Legering: EN AW 6063 T6
 • Oppervlak: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminium zilver
 • Profielvorm: H-Profiel (Verbindingsprofiel)
 • Klem bereik (max): 3,5mm, 6,5mm resp. 8,5mm
 • Standaard lengte: 2005mm
 • Profielsterkte: 1,1mm
 • Zichtbaarheid: 17,0mm
 • Profielbreedte: 26,0mm
 • Montage oppervlak: 12,45mm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-HP-000P0000
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeH-Profiel
Klemgebiedvarieert
KleurMetallic
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.