Aluminium U-profiel antraciet (RAL 7016)

De aluminium U-profielen in antraciet zijn geschikt als rand- en afsluitprofielen voor onze aluminium composiet- en HPL-panelen in antraciet. De profielen uit de corrosiebestendige AW 6063 legering hebben een krasvaste poedercoating met uitstekende UV- en weersbestendigheid.

✓ Gepoedercoat in RAL 7016
✓ Hoogwaardige EN AW 6063 T6
✓ UV- & weersbestendig
✓ Voor binnen en buiten
✓ Hoge inherente stijfheid
✓ Gladde oppervlakken

De antracietgrijze randprofielen zijn bij ons verkrijgbaar met 3mm, 6mm of 8mm klembereik tegen gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium U-profielen in antraciet (RAL7016) als eindprofielen

Oppervlak met poedercoating ✓ Voor binnen; buiten ✓ Corrosiebestendig ✓

Onze aluminium U-profielen in antraciet (RAL 7016) zijn gemaakt van massief aluminium met een profieldikte van 1,1 mm. De antracietgrijze profielen, die wij aanbieden met een klembereik van 3 mm, 6 mm of 8 mm, zijn ideaal als eindprofielen en zijn qua kleur en glansgraad exact afgestemd op onze HPL-panelen in RAL7016. Ze zijn dus ideaal om de randen van gevelbekleding en balkonomrandingen met HPL af te dekken en bedekken randafbrokkeling en de voor HPL typische donkerbruine kern. Daarnaast kunnen de U-profielen ook worden gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen, van wandbekleding, wand- en vloertegels tot zelfs laminaat- en vinylvloeren als afwerking. Dankzij de productie uit corrosiebestendig AW EN 6063 T6 aluminium en een UV- en weerbestendige poedercoating kunnen de profielen ook zonder meer buiten worden gebruikt.

Met een materiaaldikte van 1,1 mm zijn onze gepoedercoate eindprofielen vrij dun, maar dat gaat niet ten koste van de stabiliteit. De hoge inherente stijfheid draagt bij tot een aanzienlijke verbetering van de stabiliteit van constructies, vooral met dunne, flexibele kunststof panelen. Naast de hoge buigstijfheid zijn ook het zeer lage gewicht en de zeer gemakkelijke bewerkbaarheid vermeldenswaardige aspecten. Vooral als eindprofielen voor gevelbekleding met HPL-panelen draagt het eigen gewicht van de profielen nauwelijks bij tot het totaalbeeld.

OPMERKING: Onze U-profielen met poedercoating in antracietgrijs (RAL7016) zijn verkrijgbaar in de standaardlengte van 2000mm in uitvoeringen met een klembereik van 3mm, 6mm of 8mm. Daarnaast voeren wij ook H-profielen in 3mm, 6mm en 8mm met antracietgrijs oppervlak in lengtes van 2 meter tegen gunstige prijzen.

Eigenschappen van het aluminium eindprofiel in antracietgrijs

Onze profielen zijn uitsluitend vervaardigd uit hoogwaardig EN AW 6063 T6 aluminium, dat zich kenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid. De antracietgrijze U-profielen zijn echter niet geanodiseerd, maar voorzien van een krasvaste poedercoating in RAL 7016 met een glansgraad van ca. 20%. Zowel de kleur als de glansgraad zijn exact afgestemd op onze antracietgrijze HPL-platen in de zaagsnede. Ook al heeft de kleur geen noemenswaardig effect op de corrosiebescherming van de profielen, de poedercoating draagt bij tot een gelijkmatig, optisch gaaf oppervlak en zorgt zo voor een zo naadloos mogelijke overgang van het plaatoppervlak naar het profiel. De legering, die terloops ook wel aluminium voor architecten wordt genoemd, is de eerste keuze voor bouwprofielen, waaronder ook U-profielen vallen, ook al worden deze meer om optische dan om constructieve redenen gebruikt. Zelfs in kleine diktes is het materiaal zeer robuust en buigvast en verbetert zo de stabiliteit van constructies, bijvoorbeeld in vrijstaande scheidingswanden of ruimteverdelers, waarvoor ook HPL-panelen in antraciet, waarop de gepoedercoate profielen perfect aansluiten, zeer populair zijn.

Het klembereik van de profielen is afhankelijk van de keuze en bedraagt 3 mm, 6 mm of 8 mm. Het maximale klembereik ligt een halve millimeter hoger en zorgt ervoor dat ook panelen met hogere diktetoleranties kunnen worden gebruikt. De materiaaldikte van de profielen is altijd 1,1 mm, ongeacht het klembereik. Dit resulteert in een profieldiepte van 5,7mm voor het 3mm profiel, die berekend wordt op basis van tweemaal de materiaaldikte en het maximale klembereik van 3,5mm. Voor het 6 mm U-profiel is de totale profieldiepte 8,7 mm. Voor het 8mm eindprofiel is deze afmeting 10,7mm. De productielengte van de gepoedercoate U-profielen is 2000mm (plus 5mm lengtetolerantie) en de breedte is identiek voor alle versies. De breedte wordt onderscheiden in de zichtbare voorzijde, die een breedte heeft van 12mm, en de achterzijde, die ook gepoedercoat is. Hier is de breedte 20mm en bewust groter gekozen om de profielen optioneel te kunnen verlijmen of schroeven. Aangezien al onze gepoedercoate profielen aan alle zijden worden gecoat, is het een kwestie van persoonlijke smaak of u de bredere achterkant of de smallere voorkant als zichtzijde van het profiel gebruikt. De productie wordt door onze fabrikant in Noordrijn-Westfalen (Duitsland) uitgevoerd onder strenge kwaliteitsspecificaties volgens de norm EN 12020 (geëxtrudeerde precisieprofielen van legeringen EN AW-6060 en EN AW-6063) en wordt zowel tijdens als na de productie gecontroleerd op de maatnauwkeurigheid om een constante eersteklas kwaliteit te kunnen garanderen.

Specifieke gegevens van de verschillende profielmaten

 • Alu U-profiel 3mm: Klembereik: max. 3,5mm, profieldiepte buiten: 5,7mm, gewicht: 106g/m
 • Alu U-profiel 6mm: Klembereik: max. 6,5 mm, buitenste profieldiepte: 8,7 mm, gewicht: 114 g/m
 • Alu U-Profiel 8mm: Klembereik: max. 8,5mm, profieldiepte buiten: 10,7mm, gewicht: 120g/m

Toepassing en montage van de aluminium U-profielen in antraciet

Onze U-profielen met antracietgrijze poedercoating zijn qua kleur en glansgraad exact afgestemd op de HPL-panelen in antraciet, en daarom zijn de profielen met een klembereik van 6 mm of 8 mm ook zeer populair voor het afdekken van randafwerkingen, onnauwkeurige zaagsneden of gewoon om visuele redenen voor gevelbekleding buiten. Omdat de profielen gemaakt zijn van hoogwaardig massief aluminium en de kleur UV- en weerbestendig is, kunnen ze zowel binnen als buiten worden gebruikt. U-profielen worden eenvoudig ingekort tot de gewenste afmetingen en vervolgens op de gesneden randen van de panelen bevestigd. Met een verstekzaagsnede kunnen ze ook een kader vormen. Zij het aan de onder- of bovenrand, of bewust als omlijsting van foto's, reclameborden, beglazing of spiegels. De hoogwaardige afwerking met zijdeglanslak van de profielen dient zowel als bescherming tegen scherpe snijranden als ter verhoging van de buigstijfheid. Bovendien zien de antracietkleurige profielen er bijzonder goed uit en geven ze een optische meerwaarde aan scheidingswanden, meubels of plinten.

TIP: Met een standaardlengte van 2000 mm zijn onze aluminium profielen voldoende lang voor de meeste toepassingen. Indien ze korter nodig zijn, kan het op maat zagen gemakkelijk gebeuren met een eenvoudige handzaag met een fijn metaalzaagblad. Om krassen op de poedercoating bij het zagen te voorkomen, raden wij aan het gewenste gebied af te plakken met wat afplaktape.

Onze profielen hebben een goede klemkracht voor panelen met een totale dikte die overeenkomt met het opgegeven klembereik. Bij de productie van gevelpanelen, kunststof panelen of glaspanelen gelden bepaalde diktetoleranties, die afhankelijk van het materiaal en de fabrikant meer of minder uitgesproken kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat de profielen dergelijke afwijkingen aankunnen en doorgeschoven kunnen worden, is de plustolerantie van 0,5 mm voor het maximale klembereik een belangrijk aspect. In individuele gevallen, vooral bij zeer gladde oppervlakken, kan een extra bevestiging van de grijze eindprofielen zinvol zijn. Afhankelijk van het plaatmateriaal kan dit gebeuren door verlijming met een siliconen- of MS-polymeer, of door vastschroeven met kleine schroeven. De profielen en de panelen moeten dan wel geboord worden. Een eenvoudige HSS-boor volstaat hiervoor. Om ervoor te zorgen dat de schroeven in een lijn worden geplaatst en de lijm en kit in een rechte lijn kunnen worden aangebracht, is het montagevlak van het U-profiel aan de binnenkant voorzien van een filigrane uitsparing. Dit vergemakkelijkt enerzijds het aanbrengen door de lijm langs deze geleidingsgroef aan te brengen, maar draagt ook bij tot een optimale duurzaamheid van de verlijming.

Toepassingsvoorbeelden voor aluminium U-profielen

 • De aluminium U-profielen in antraciet zijn perfect voor het afkanten van donkere HPL panelen of wandtegels
 • De donkere profielen vormen een mooi contrast met lichte panelen en verlichte displays
 • U-profielen in antraciet zijn zeer geschikt voor het bekleden van de randen van balkonranden, overkappingen en carports
 • De gepoedercoate profielen kunnen worden gebruikt als randafwerking voor scheidingswanden of plinten
 • Aluminium U-profielen voorkomen snijwonden door scherpe snijkanten van gevelpanelen en tegels

Technische gegevens van de aluminium U-profielen in antraciet

 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Legering: EN AW 6063 T6
 • Oppervlak: Gepoedercoat
 • Kleur: Antracietgrijs (RAL 7016)
 • Profielvorm: U-Profiel (Eindprofiel)
 • Klembereik (max): 3,5mm, 6,5mm resp. 8,5mm
 • Standaard lengte: 2005mm
 • Profielsterkte: 1,1mm
 • Zichtbaarheid: 12,0mm
 • Profielbreedte: 20,0mm
 • Montage oppervlak: 19,0mm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-UP-000P7016
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeH-Profiel
Klemgebied3mm - 8mm
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL 7016
KleurnaamAntraciet grijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.