Combinatietang (DIN 5746)

De hoogwaardige combinatietang volgens DIN 5746 combineert zijsnijtangen, pijptangen en platbektangen en is gemaakt van chroom-vanadiumstaal. De massieve tangkop met ingelegd scharnier is inductief gehard voor een maximale levensduur.

✓ Fabriekskwaliteit
✓ Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
✓ Inductiegeharde tangbekken
✓ Hoogwaardig chroom-vanadium-staal
✓ Meer componenten soft grip
✓ Ergonomisch gevormd

De professionele elektrische combinatietang is verkrijgbaar met een totale lengte van 160mm of 180mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Högert combinatietang gemaakt van chroom vanadium staal

Ambachtelijke kwaliteit ✓ Ingevoegde verbinding ✓ Volgens DIN 5746 ✓

Onze combinatietangen van Högert combineren de drie belangrijkste tangen in één gereedschap en zijn daarmee de echte allrounders onder de handtangen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als zijkniptang om draden door te knippen en kabels door te snijden, als pijptang om buizen, schroefverbindingen en moeren vast te pakken, en als platbektang om kleine voorwerpen precies vast te pakken, vast te houden en los te trekken en om plaatstaal, draden en kunststof te buigen. Wij hebben de combinatietangen in werkplaatskwaliteit in verschillende maten van 160mm en 180mm tegen voordelige prijzen op voorraad.

De fabrikant gebruikt uitsluitend hoogwaardige materialen voor de tang en belooft een kwaliteit die zelfs de meest veeleisende klant tevreden zal stellen. De kop is gemaakt van inductief gehard chroom vanadium staal. Voor de handgrepen wordt een thermoplastisch elastomeer gebruikt dat bestaat uit een harde component en een zachte component. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen ergonomische bediening en optimale krachtoverbrenging.

Kenmerken van de combinatietang van Högert

Met de combinatietang van Högert bieden wij hoogwaardige tangen in werkplaatskwaliteit tegen een gunstige prijs. De tangen, die afhankelijk van de uitvoering verkrijgbaar zijn in de maten 160mm of 180mm, zijn gemaakt van een hoogwaardige chroom-vanadiumlegering. Dit is een robuuste staalsoort die wordt gekenmerkt door een hoge hardheid en stabiliteit met een zeer goede taaiheid en is daarom superieur in kwaliteit en duurzaamheid ten opzichte van de meeste andere legeringen die worden gebruikt bij de productie van gereedschap. De solide gefabriceerde tangkop met geïntegreerd zijsnijmes, toortsgat en vlakke bekken is inductiegehard, wat resulteert in een hoge hardheid van 58 - 62 HRC (Rockwell hardheid). De hoge hardheid van de snijkant is vooral voordelig bij het snijden van draden en kabels.

Combinatietangen, meestal kortweg combinatietangen genoemd, combineren twee of meer soorten tangen in één. Zoals de meeste combinatietangen hebben ook onze combinatietangen een zijsnijtang waarvan de aan de zijkant gemonteerde wigsnijkanten een afgeschuinde rand hebben. Deze afschuining, ook wel facet genoemd, wordt gecreëerd door de snijdende wig aan beide zijden te frezen, die met hoge nauwkeurigheid is gefreesd voor nauwkeurig snijden op onze combinatietangen. Het zogenaamde brandergat bevindt zich in de middelste sector van de bek. Dit is ovaal van vorm en heeft een grove vertanding om ronde, harde materialen stevig vast te kunnen pakken met relatief weinig kracht. Dit gebied komt het dichtst bij de functie van een pijptang, zoals die meestal wordt gebruikt in verwarmings- en sanitaire installaties. De punt van de tang met de brede, platte bekken is fijn gekarteld en wordt gebruikt voor het grijpen en vasthouden van plaatmetaal, draden, moeren en dergelijke, maar is net zo geschikt voor krimpen en persen, zoals het geval is bij eenvoudige platbektangen. Het massief ingelegde scharnier en de uit meerdere componenten bestaande handgrepen van TPR zorgen bovendien voor een zeer goede hefboomwerking en krachtoverbrenging in het voorste gedeelte van de tangkop van de combinatietang.

De uitgebalanceerde ergonomie en grip van de handgrepen zijn te danken aan het tweecomponenten TPR en dragen bij aan een aangenaam gevoel en een moeiteloos gebruik met optimale krachtoverbrenging. De TPR is een thermoplastisch elastomeer in twee verschillende hardheidsgraden, die in een speciaal proces stevig aan het stalen handvat worden gehecht. De harde component, in de typische blauwe kleur van het merk, biedt de nodige kracht en stabiliteit voor hoge krachtniveaus. De zachte zwarte component, die zich uitstrekt over de gehele buitenkant van het greep oppervlak, geeft licht mee onder hoge druk, wat resulteert in een comfortabeler gevoel bij het inknijpen van de tang. De letters in de soft grip voorkomen dat de tang wegglijdt, zodat de tang comfortabel en stevig in de hand ligt, zelfs met zweterige handen. De uitstekende kragen op de massieve bekken van de combinatietang dragen ook bij aan een veilige hantering en zijn ontworpen om wegglijden naar de tangkop en het daarmee gepaard gaande risico op beknelling te voorkomen. De tang mag niet worden gebruikt voor werkzaamheden aan onder spanning staande kabels en installaties, omdat de kunststofommanteling hiervoor niet voldoet aan de eisen van DIN EN IEC 60900.

Specifieke gegevens van de Högert combinatietang 160mm

 • Totale lengte: 160mm
 • Hoofd breedte: ca. 25,3mm
 • Hoofd lengte: ca. 55,6mm
 • Bek breedte: ca. 12,7mm per kant
 • Centrum breedte: ca. 9,6mm per kant
 • Centrum lengte: ca. 10,5mm (Plat, fijn getand)
 • Brandergat: ca. 11,7mm (ovaal, grof getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Snijkant lengte: ca. 12,0mm
 • Gewicht: ca. 203g

Specifieke gegevens van de Högert combinatietang 180mm

 • Totale lengte: 180mm
 • Hoofd breedte: ca. 26,6mm
 • Hoofd lengte: ca. 62,2mm
 • Bek breedte: approx. 13,3mm per kant
 • Centrum breedte: ca. 9,8mm per kant
 • Centrum lengte: ca. 11,5mm (plat, fijn getand)
 • Brandergat: ca. 13,2mm (oval, grof getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Snijkant lengte: ca. 13,5mm
 • Gewicht: ca. 261g

Toepassing en gebruik van combinatietangen

Combinatietangen danken hun naam aan de tangkop, die een combinatie is van een zijkniptang, pijptang en platbektang. Deze zijn verdeeld in drie duidelijk onderscheiden gebieden op de bekken. De wigvormige snijkanten bevinden zich het dichtst bij het scharnier en zijn zijdelings geplaatst, zodat bij het snijden de grootste hefboomwerking wordt bereikt en dus de minste kracht nodig is. De snijkanten hebben een afgeschuinde vorm, waardoor er zoveel mogelijk vlak met het oppervlak kan worden gesneden. Dit facet wordt ook wel een afschuining genoemd. De inductief geharde snijkanten zijn ideaal voor het doorsnijden van elektrische draden en kabels, maar ook voor het doorsnijden van draden en omsnoeringsbanden van kunststof of metaal.

Het middengedeelte van onze combinatietang wordt gedomineerd door de grote, ovaalvormige brandergat. Deze heeft geprofileerde bekken met grove vertanding aan beide zijden. De plaatsing in het midden zorgt voor een perfecte verhouding tussen hefboomwerking en mogelijke opening van de tangkop, zodat buizen, schroeven, moeren of fittingen zeer goed en stevig kunnen worden vastgegrepen en vastgehouden, zelfs bij grotere diameters, zonder dat je met al je kracht in de tanggrepen moet knijpen. De grove grijptanden grijpen in het voorwerp, zelfs bij lage druk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de tang wegglijdt bij het draaien.

De platte, fijn gegroefde bekken aan de voorkant van de tang worden gebruikt voor nauwkeurig grijpen, buigen en drukken. Bij de meeste toepassingen waarvoor een platbektang wordt gebruikt, is minder kracht nodig dan bij typische toepassingen waarvoor een pijptang wordt gebruikt. Daarom is het zinvol om deze functie het verst van de verbinding te plaatsen. Het brede contactoppervlak van de punt maakt de combinatietang ideaal voor het afkanten van kleine platen of het nauwkeurig buigen van draden, maar dankzij de fijne vertanding biedt de tang ook een stevige grip bij het trekken en spannen van touwen, kabels of draden zonder ruwe inkepingen achter te laten op de oppervlakken.

WAARSCHUWING: De bekken van de voorste, platte tangkop, evenals de ovaalvormige toortsopening, zijn voorzien van profielfrees tanden om de best mogelijke grip en houvast te garanderen met relatief weinig inspanning. Daardoor is elke afzonderlijke grijptand vrij scherp. Zelfs bij harde materialen zoals staal kan dit sporen achterlaten op het oppervlak, dus we raden sterk aan om een doek tussen de tang en het materiaal te leggen om krassen, schade aan de lak of andere soorten schade aan het oppervlak te voorkomen bij het werken met gevoelige of decoratieve oppervlakken.

Toepassingsvoorbeelden voor de combinatietang

 • De combinatietang vervangt een zijkniptang bij het knippen van draad, kabels of kabelbinders
 • Met het grove, ovale brandergat is de tang perfect voor het bevestigen van aluminium of koperen buizen
 • Combinatietangen worden gebruikt als platbektangen voor het grijpen, trekken en spannen van draad, touw of platte strips
 • Grote moeren kunnen gemakkelijk worden vastgedraaid met het brandergat als er geen sleutel bij de hand is
 • Combinatietangen zijn ideaal voor het vastschroeven van haken in houten materialen of deuvels
 • Dankzij de brede, platte bekken op de kop kan de combinatietang ook worden gebruikt voor het vormen van plaatmetaal

WAARSCHUWING: De handgrepen van de combinatietang voldoen niet aan DIN IEC EN 60900 en zijn daarom niet geschikt voor onder spanning werken. Voor dergelijke toepassingen bieden we VDE-combinatietang met beschermende isolatie tot 1.000V AC aan in onze online shop.

Gegevens over de Högert combinatietang

 • Product type: Tang
 • Materiaal (Handgreep): 2-Componenten TPR
 • Materiaal (Bek): Gelegeerd chroom vanadium staal
 • Handgreep type: ingezet gewricht
 • Hardheid (bekken): HRC 58 - 62
 • Kleur: Zwart-Blauw
 • VDE-gecertificeerd: Nee
 • Totale lengte: 160mm of 180mm
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (aan beide kanten)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerZANG0003
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalGelegeerd chroom vanadium staal
KleurZwart-Blauw
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.