Meetlint 5 meter (dubbelzijdig, metrisch)

Het meetlint met een lengte van 5 meter en een breedte van 19 mm is volledig met nylon gecoat voor de hoogste slijtvastheid. Het heeft een automatische bandopwikkeling met bandvergrendeling, evenals een aan beide zijden afleesbare meetschaal en is een onmisbaar meetinstrument voor ambachtslieden of in het huishouden.

✓ Automatisch terugspoelen van de band
✓ Incl. gordelslot
✓ Metrische meetschaal aan beide zijden
✓ Schuifhaak
✓ Met verwijderbare riemclip
✓ EG-nauwkeurigheidsklasse II

De rolmaat is ondanks een lengte van 5 meter uiterst compact en is met slechts 196 gram een absoluut lichtgewicht.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 4,90 / stuk
€ 4,90 / stuk
0,1960 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,1960 kilo
Beschrijving

5 meter nylon meetlint met dubbelzijdige meetschaal

Automatische bandterugloop ✓ Vergrendelingssysteem ✓ EG-nauwkeurigheidsklasse II ✓

De Högert rolmaat met een lengte van 5 meter is een uiterst compacte, universeel inzetbare rolmaat met automatische bandterugloop en dubbelzijdige meetschaal. Het hoogwaardige meetlint met een breedte van 19 mm is voorzien van een nylon coating voor maximale slijtvastheid en heeft aan beide zijden een metrische schaalverdeling in millimeterstappen, die dankzij het hoge contrast van zwart op geel ook in de schemering zeer goed afleesbaar is. De dubbel geklonken eindhaak kan worden verplaatst voor maximale precisie bij zowel interne als externe metingen. Dit handige meetlint biedt maximale flexibiliteit en is een onmisbaar meetinstrument voor renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden, op bouwplaatsen of in huis.

De productie is in overeenstemming met de EU-richtlijn Meetinstrumenten (MID) en komt overeen met EG-nauwkeurigheidsklasse II.

De robuuste kunststof behuizing heeft een ergonomische vorm en is voorzien van een antislip rubberen coating. Als het meetlint even niet nodig is, kan het dankzij de bevestigingslus snel aan de ladderhaak worden gehaakt. Dankzij de afneembare riemclip is het meetlint altijd snel bij de hand en even snel weer aan de riem bevestigd.

Kenmerken van de rolbandmaat met een lengte van 5 meter

Met het 5M meetlint in doosdesign bieden wij een handig meetinstrument met zeer compacte afmetingen van slechts 70mm lengte, 75mm hoogte en 38mm breedte. Dit betekent dat het meetlint ondanks de lengte van 5 meter ook zeer geschikt is voor kleine handen en gemakkelijk met één hand kan worden bediend, zowel door links- als rechtshandigen. De slagvaste kunststof behuizing is op de essentiële plaatsen voorzien van een antislip rubber coating, zodat het handige gereedschap niet uit de hand glijdt. Ook de ergonomische vorm van de behuizing en het naar verhouding zeer lage gewicht van slechts 196 gram dragen bij tot een betere hantering bij het meten. Het meetlint is uitgerust met een afneembare metalen riemclip en een bevestigingslus. De automatische bandoproller maakt snelle metingen mogelijk zonder het gedoe van het indraaien van het meetlint met een handslinger en kan worden vergrendeld met een eenvoudig te gebruiken vergrendelknop om automatisch terugrollen te voorkomen indien nodig.

Als meetinstrument dat evenzeer geschikt is voor particuliere gebruikers als voor loodgieters, timmerlieden of alle andere ambachtslieden, is het vervaardigd in overeenstemming met de EU-richtlijn Meetinstrumenten (MID) en voldoet het aan EG-nauwkeurigheidsklasse II met een maximale afwijking van +/- 1,3 mm over de gehele lengte van 5000 mm. Dit komt overeen met een meettolerantie van minder dan 0,026% en kan worden verwaarloosd voor bijna alle gebruikelijke toepassingen in ambachten en huishoudens.

Dankzij de uitgesproken kromming wordt het meetlint met een lengte van 5 meter gekenmerkt door een zeer goede horizontale stabiliteit, zodat ook grotere afstanden zonder stevige ondersteuning kunnen worden gemeten zonder dat het meetlint knikt. Dit maakt meten met één hand mogelijk, zelfs als het meetlint niet extra van onderen kan worden ondersteund, wat vooral merkbaar is bij het plaatsen van onderconstructies in de droogbouw of gevelbekleding. Met een breedte van 19 mm en een dikte van 0,12 mm is de gele rolbandmaat aanzienlijk breder en stabieler dan de meeste vergelijkbare rolbandmaten. De gele kleur van de rolmaat is overigens niet alleen om optische redenen, want de zwarte schalen en cijfers op een gele achtergrond zorgen voor een groter contrast dan bij wit geverfde rolmaten. In combinatie met het matte oppervlak is de meetwaarde ook bij slechte lichtomstandigheden zeer goed afleesbaar. Voor maximale duurzaamheid is het stalen meetlint volledig met nylon gecoat. Deze thermoplastische coating beschermt betrouwbaar tegen corrosie en biedt tegelijkertijd een hogere slijtvastheid van de meetschalen aan de boven- en onderkant van het meetlint, zodat het zelfs onder de zwaarste omstandigheden permanent beschermd blijft.

Vergeleken met een duimstok is een rolmaat niet alleen een nauwkeuriger meetinstrument, maar kan hij ook heel goed worden gebruikt op ongelijke of gebogen oppervlakken om lengtes te meten. Voor nog meer flexibiliteit is ons meetlint uitgerust met een glijdende eindhaak die nauwkeurigere metingen voor binnen- en buitenmetingen mogelijk maakt. Deze is met 2 robuuste klinknagels aan het stalen meetlint bevestigd, zodat er geen risico bestaat dat de haak losraakt wanneer het meetlint strak wordt getrokken.

Technische gegevens van het meetlint van 5 meter

 • Kleur: Blauw, zwart (behuizing), geel (meetlint)
 • Materiaal Behuizing: Kunststof met antislip rubber coating
 • Materiaal Meetlint: Stalen band (nylon gecoat)
 • Lengte Meetlint: 5 Meter
 • Breedte Meetlint: 19 mm
 • Sterkte Meetlint: 0,12 mm
 • Afmetingen (H x D x B): Ca. 70 mm x 75 mm x 38mm
 • Schaal: Metrisch (beide kanten)
 • Nauwkeurigheidsklasse: II
 • Riemclip: Ja, verwijderbaar
 • Bevestigingslus: Ja, niet verwijderbaar
 • Tape retour: Ja, automatisch
 • Vergrendeling: Ja, detecteerbaar
 • Schuifhaak: Ja, dubbel geklonken
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-MBAND-5M
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalKunststof met antislip rubber coating / Stalen band (nylon gecoat)
Gewicht0.1960
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.