Zeskantsleutel set extra lang (9 stuks)

De inbussleutel set in lange uitvoering bestaat uit inbussleutels in de beproefde L-vorm met kogelkop aan één kant in negen maten. Het gereedschap van hoogwaardig chroom-vanadium-staal is geschikt voor kwaliteitsbewuste vaklieden of in het huishouden.

✓ Chroom-vanadium-staal
✓ Extra lange versie
✓ Eenzijdig met kogelkop
✓ Hoge weerstand tegen vervorming
✓ Inclusief praktische opbergruimte
✓ Professionele kwaliteit

De set bevat de meest gangbare inbussleutels in de maten 1,5 mm, 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 9,90 / stuk
€ 9,90 / stuk
0,4600 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 9,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4600 kilo
Beschrijving

Inbussleutel set 9 stuks - Extra lange uitvoering

Maten van 1,5 tot 10 mm ✓ Met kogelkop aan één kant ✓ Chroom-vanadium-staal ✓

Met de professionele inbussleutel set van Högert bieden wij een hoogwaardige set met negen inbussleutels in de belangrijkste maten. Dit zijn inbussleutels in de beproefde L-vorm in verlengde uitvoering en kogelkop aan het einde van de lange zijde. Met metrische maten van 1,5 tot 10 mm zijn de inbussleutels geschikt voor alle inbus- en inbusschroeven die in het huishouden, het handwerk en de industrie veel voorkomen en in geen enkele goed gevulde gereedschapskist mogen ontbreken. De gereedschappen zijn gemaakt van een hoogwaardige chroom-vanadium-staallegering, die door zijn extreem hoge weerstand tegen vervorming en enorme slijtvastheid ook voldoet aan de hoge eisen van industrie en ambacht.

Hoge kwaliteit tegen een hoge prijs hoeft niet! Wij bieden TOP kwaliteit tegen absoluut eerlijke prijzen.

Om te voorkomen dat de inbussleutels los in de gereedschapskist rondvliegen en u voortdurend op zoek bent naar de juiste maat, zijn ze gesorteerd in een tot compact formaat opklapbare houder. Deze is gemaakt van een robuuste, schokbestendige kunststof en fixeert de haakse sleutels veilig op hun bedoelde plaats. Bovendien is elke sleuf gelabeld, net als elke moersleutel, zodat de benodigde maat snel kan worden geïdentificeerd en verwijderd.

Kenmerken van de professionele inbussleutel set

Inbussleutels, die in de volksmond ook wel inbussleutels worden genoemd, zijn er in talloze uitvoeringen. De inbussleutels in de set zijn de meest populaire L-vormige versie met een korte en een lange zijde, die haaks op elkaar staan. In ons geval gaat het zelfs om een verlengde versie, waarbij de lange zijde aanzienlijk hoger is dan bij standaard inbussleutels. Bovendien heeft de lange zijde een kogelkop die een helling tot 30% mogelijk maakt, waardoor het los- en vastdraaien van schroeven op moeilijk bereikbare plaatsen veel gemakkelijker wordt. De lengteverhouding tussen de korte en de lange zijde is ongeveer 1:5, wat betekent dat de lange zijde van de sleutel vijf keer zo lang is als de korte zijde en dus bijna twee keer zo lang als een zeskantsleutel in standaardlengte. Het voordeel van de lange versie is een optimaal hefboomeffect, waarbij met dezelfde hoeveelheid kracht een aanzienlijk hoger aandraaimoment van de schroeven kan worden bereikt. Vastzittende schroeven kunnen door de langere hefboom ook veel gemakkelijker worden losgedraaid.

Maten van de meegeleverde inbussleutels

 • Hex 1.5 mm: Lange zijde ca. 91 mm, korte zijde ca. 14 mm, SW 1,5 mm
 • Hex 2.0 mm: Lange zijde ca. 102 mm, korte zijde ca. 16 mm, SW 2,0 mm
 • Hex 2.5 mm: Lange zijde ca. 114 mm, korte zijde ca. 19 mm, SW 2,5 mm
 • Hex 3.0 mm: Lange zijde ca. 128 mm, korte zijde ca. 22 mm, SW 3,0 mm
 • Hex 4.0 mm: Lange zijde ca. 141 mm, korte zijde ca. 28 mm, SW 4,0 mm
 • Hex 5.0 mm: Lange zijde ca. 160 mm, korte zijde ca. 32 mm, SW 5,0 mm
 • Hex 6.0 mm: Lange zijde ca. 184 mm, korte zijde ca. 36 mm, SW 6,0 mm
 • Hex 8.0 mm: Lange zijde ca. 205 mm, korte zijde ca. 42 mm, SW 8,0 mm
 • Hex 10.0 mm: Lange zijde ca. 230 mm, korte zijde ca. 50 mm, SW 10,0 mm

Chroom-vanadium-staal wordt vooral gebruikt voor professioneel gereedschap voor industrie en handel, waar het gereedschap de hoogste belastingen en regelmatig gebruik moet kunnen weerstaan. In het geval van onze inbussleutels zorgt de hoge slijtvastheid ervoor dat ze ook bij zwaardere belastingen niet vermoeien. Vooral bij hogere aanhaalmomenten van inbusschroeven van roestvrij staal wordt de legering van chroom en vanadium gekenmerkt door een enorme weerstand tegen vervorming, zodat de hefboomwerking van de lange inbussleutels effectief kan worden gebruikt zonder ze te verbuigen.

De zeskantaandrijving maakt hoge aandraaimomenten mogelijk zonder druk op de schroefkop uit te oefenen. Het gevaar van ronddraaien van de binnenzeskantschroef is in vergelijking met kruiskopschroeven aanzienlijk kleiner. Niet voor niets is de inbusschroef, in de volksmond ook wel inbusschroef genoemd, een van de meest gebruikte schroefaandrijvingen. Inbusschroeven, evenals identieke inbusschroeven van andere fabrikanten, zijn er in talloze uitvoeringen. Van schroeven zonder kop, zoals gebruikt in onze roestvrijstalen muurbeugels, tot houtschroeven met pan- of verzonken kop, tot kaaskopschroeven, die heel vaak gebruikt worden in de fietsenmakerij voor het vastschroeven van sturen, stuurpennen of remmen, het toepassingsgebied strekt zich uit over bijna alle takken van industrie en ambachten. Ook de voor de vervaardiging van de schroeven gebruikte materialen zijn talrijk. Lichte schroeven van aluminium zijn heel gebruikelijk, maar ook ongelegeerd staal of hoogwaardig roestvrij staal A2 of A4, dat dankzij zijn roestbestendigheid ook geschikt is voor installaties buitenshuis.

Technische gegevens van de inbussleutel set

 • Kleur: Chroom
 • Materiaal: Gelegeerd chroom vanadium staal
 • Materiaal (Houder): Plastic
 • Afmetingen (H x B x D): Ca. 232 mm x 85 mm x 20 mm
 • Totale gewicht: Ca. 460 gram
 • Maat: 1.5 mm, 2.0 mm, 2.5 mm, 3.0 mm, 4.0 mm, 5.0 mm, 6.0 mm, 8.0 mm and 10.0 mm
 • Profiel type: Zeskant (HEX W, ook Allen®), eenzijdige kogelkop
 • Lengte gereedschap (lange zijde): van ca. 91 mm - ca. 230 mm
 • Lengte gereedschap (korte zijde): van ca. 14 mm - ca. 50 mm
 • Editie: Extra lang

Inbus® als algemeen synoniem voor inbussleutel is een geregistreerd handelsmerk van Inbus IP GmbH uit Breckerfeld, Duitsland.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-6K-SATZ-L
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalGelegeerd chroom vanadium staal
Gewicht0.4600
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.