VDE-Schroevendraaier set 1000V (6-delig)

Onze VDE-schroevendraaier set bestaande uit 6 schroevendraaiers in verschillende maten is geïsoleerd volgens IEC 60900 en garandeert veiligheid bij het werken onder een spanning tot 1000V AC en 1500V DC.

✓ Beschermende isolatie tot 1000 V AC
✓ VDE-geteste veiligheid
✓ Uiteinden gemaakt van S2 gereedschapsstaal
✓ Magnetische tips
✓ Antislip rubberen coating
✓ Ergonomisch handvat

De set bevat sleufschroevendraaiers in de maten 2,5mm, 4mm en 5,5mm en kruiskopschroevendraaiers in de maten PH0, PH1 en PH2.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 12,90 / stuk
€ 12,90 / stuk
0,3880 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 12,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,3880 kilo
Beschrijving

VDE-schroevendraaier set met beschermende isolatie (IEC 60900)

Beschermende isolatie tot 1000V AC ✓ Antislip soft grip ✓ Magnetische punt ✓

Met de VDE-schroevendraaier set van Högert bieden wij een hoogwaardige set bestaande uit drie kruiskopschroevendraaiers en drie sleufschroevendraaiers in de meest gangbare maten. De schroevendraaiers voldoen aan de IEC 60900-norm en garanderen bescherming tegen elektrische gevaren voor maximale veiligheid bij het werken onder een spanning tot 1.000 volt wisselstroom of 1.500 volt gelijkstroom en zijn daarom onmisbaar in het vak, bijvoorbeeld in de elektro-installatie, schakelkastbouw of bij het onderhoud en de reparatie van elektrische installaties en machines.

De geïsoleerde schroevendraaiers met soft grip zijn ergonomisch gevormd. De zachte component van de meercomponentenhandgreep heeft talloze kleine, zachte nopjes aan de voorkant om wegglijden tijdens het schroeven te voorkomen. De lange klingen van gehard gereedschapsstaal met gepolijste klingpunten hebben een zeer lange levensduur en zijn bestand tegen hoge aandraaimomenten zonder te breken of te buigen.

Eigenschappen van de geïsoleerde VDE-schroevendraaiers

De VDE-schroevendraaiers maken indruk door hun zeer nauwkeurige afwerking en zullen elke vakman of doe-het-zelver met hoge kwaliteitseisen tevreden stellen. De isolatie van de schroevendraaiers voldoet aan de VDE (Duitse vereniging voor elektrische, elektronische en informatietechnologie). Dit wordt op elke schroevendraaier bevestigd door het VDE-geteste veiligheidskeurmerk. De naleving van de IEC 60900 norm wordt ook bevestigd door een reliëf op de isolatie van de kling en is een voorwaarde voor veiligheid bij het werken onder spanning. De isolatie van het ronde blad loopt door tot aan de punt van het blad. Deze is magnetisch, wat voorkomt dat schroeven met een hoog ijzergehalte eraf vallen. De magnetische punt is een veiligheidsfactor, vooral wanneer schroeven moeten worden losgedraaid of ingedraaid binnen onder spanning staande assemblages zoals schakelkasten of machines, omdat schroeven in dit geval niet altijd met de hand kunnen worden verwijderd of vastgehouden. Bovendien kunnen vallende schroeven kortsluiting veroorzaken in elektrische apparaten en systemen, wat kan leiden tot systeemuitval en ook een hoog veiligheidsrisico vormt voor de gezondheid.

Voor een veilige hantering en optimale krachtoverbrenging is de handgreep een meercomponentenhandgreep met zachte componenten voor een optimale krachtoverbrenging, waardoor hoge aanhaalmomenten met minder inspanning mogelijk zijn. De handgreep is ook voorzien van een kruisgat. Dit wordt niet alleen gebruikt voor het opbergen aan de muur in de werkplaats, maar is ook een praktisch hulpmiddel bij het vastschroeven van zelfbedieningshaken en kan als hefboom worden gebruikt door een andere schroevendraaier met de kling door het gat te steken. Op deze manier werkt de schroevendraaier als een T-greep, wat een sterktevoordeel oplevert, vooral bij vastzittende schroeven.

Maten van de schroevendraaiers in de set

 • VDE sleufschroevendraaier 2,5mm: Meslengte: 75mm, totale lengte: ca. 165mm, mespunt: sleuf 0,4mm x 2,5mm
 • VDE sleufschroevendraaier 4,0mm: Meslengte: 100mm, totale lengte: ca. 190mm, mespunt: sleuf 0,8mm x 4,0mm
 • VDE sleufschroevendraaier 5,5mm: Meslengte: 125mm, totale lengte: ca. 225mm, mespunt: sleuf 1,0mm x 5,5mm
 • VDE kruiskopschroevendraaier PH0: Meslengte: 60mm, totale lengte: ca. 150mm, mespunt: Phillips PH0
 • VDE kruiskopschroevendraaier PH1: Meslengte: 80mm, totale lengte: ca. 180mm, mespunt: Phillips PH1
 • VDE kruiskopschroevendraaier PH2: Meslengte: 100mm, totale lengte: ca. 210mm, mespunt: Phillips PH2

Gebruik en omgang met VDE-schroevendraaiers

Een geïsoleerde schroevendraaier is in principe gewoon een normale schroevendraaier en kan daarom worden gebruikt voor alle montage- en schroefwerkzaamheden waarbij ook conventionele schroevendraaiers zonder geïsoleerde kling worden gebruikt. Het belangrijkste verschil is dat de schroevendraaiers ook gebruikt kunnen worden voor werkzaamheden aan elektrische machines of onder spanning staande onderdelen zonder het risico op elektrische schokken.

De geïsoleerde VDE-schroevendraaiers zijn een onmisbaar gereedschap, vooral voor elektriciens die dagelijks stopcontacten, wisselschakelaars of rolluikbesturingen moeten aansluiten. Zoals bij alle schroefgereedschap is de juiste klingpunt cruciaal om te schroeven zonder de aandrijving van de schroefkop te beschadigen. Vooral bij kruiskopschroeven is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schroefkop een kruiskop- of Pozidriv-aandrijving heeft. PZ-schroeven kunnen zeker worden ingedraaid met PH-schroevendraaiers, maar de schroevendraaier heeft wat speling door de andere vorm, zodat er meer druk op de punt moet worden uitgeoefend en er voorzichtig moet worden ingedraaid. Omgekeerd kan een Pozidriv schroevendraaier niet gebruikt worden voor kruiskopschroeven, omdat de conische geometrie met rechte flanken niet voldoende in de schroefkop grijpt en het risico op beschadiging van de schroefaandrijving zeer groot is.

Toepassingsvoorbeelden voor de VDE-schroevendraaier set

 • De grote sleufschroevendraaier is perfect voor het aansluiten van kabels in schakelkasten en verdeelborden
 • De middelgrote sleufschroevendraaier van 4mm is zeer geschikt voor het vastschroeven van stopcontacten en schakelaars
 • De PH2 kruiskopschroevendraaier heeft het perfecte formaat voor het bedraden van conductors en stroomonderbrekers
 • Geïsoleerde VDE-schroevendraaiers zijn onmisbaar bij het werken aan hoofd- en kleine verdeelborden voor de stroomvoorziening
 • De kleine schroevendraaiers zijn goed voor het vastschroeven van componenten en printplaten in radio- en televisietechniek
 • VDE-schroevendraaiers zijn handig voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan alle elektrische apparaten en machines

WAARSCHUWING: Controleer voordat u de schroevendraaier gebruikt of de plastic isolatie intact is. Beschadiging van de isolatielaag kan de bescherming tegen elektrische gevaren ernstig schaden. Beschadigde schroevendraaiers mogen niet meer gebruikt worden op elektrische systemen of onder spanning staande onderdelen. Er bestaat levensgevaar.

Gegevens over de geïsoleerde schroevendraaier volgens IEC 60900

 • Product type: Schroefgereedschap
 • Materiaal (Handgreep): Kunststof, gedeeltelijk gegummeerd
 • Materiaal (Blad): S2 gereedschapsstaal, gepolijst
 • Kleur: Roodgeel
 • Beschermende isolatie (AC): Tot 1000 volt volgens IEC 60900
 • Beschermende isolatie (DC): Tot 1500 volt volgens IEC 60900
 • VDE-Getest: Ja, VDE-testzegel opgedrukt
 • Mespunt: Sleuf 2,5mm, 4,0mm, 5,5mm, Philips PH0, PH1, PH2
 • Lengte blad: varieert van 60mm - 125mm
 • Vorm blad: Rond blad, geïsoleerd
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (beide kanten)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSVDE01
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5901867114792
MateriaalKunststof, S2 gereedschapsstaal
EigendomBeschermende isolatie tot 1000 V AC (IEC 60900, VDE-getest)
Gewicht0.3880
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.