Kabelstriptang

Ons kabelstriptang is geschikt voor het strippen van kabelmantels van elektrische kabels en kabels met een manteldiameter van 8mm tot 13mm, evenals voor coaxkabels en enkele geleiders met een doorsnede van 0.5mm2 tot wel 6mm2.

✓ Zeer eenvoudige bediening
✓ Bladen gemaakt van SK5 koolstofstaal
✓ Voor kabelmantels van Ø 8 tot Ø 13mm
✓ Voor draden van 0,5mm2 tot wel 6,0mm2
✓ Ook voor RG-6 en RG-59 kabels
✓ Anti-slip handvat

Het multifunctionele afbijtgereedschap is even geschikt voor harde als flexibele elektrische kabels.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 12,90 / stuk
€ 12,90 / stuk
0,0690 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 12,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0690 kilo
Beschrijving

Afstriptang voor kabels, draden en enkele geleiders

Lemmet gemaakt van SK5 staal ✓ Antislip handvat ✓ Ook voor antennekabels ✓

Ons striptang van Högert is een multifunctioneel gereedschap dat geschikt is voor het strippen van kabelmantels van elektrische draden en kabels. Het gereedschap is geschikt voor alle harde of flexibele kabels met een manteldiameter van 8mm tot 13mm. De solide SK5 koolstofstalen messen glijden moeiteloos door de kabelisolatie. Extra aan de zijkant gemonteerde messen met inkepingen in verschillende maten worden gebruikt voor het nauwkeurig strippen van afzonderlijke draden en het strippen van RG6 en RG59 coaxkabels. De scherpe, geslepen messen zijn precies afgestemd op de respectieve kabeldiameters en doorsneden, zodat de isolatie wordt doorgesneden maar de aluminium of koperdraad niet wordt beschadigd.

Het rubberen, ergonomisch gevormde handvat heeft noppen en groeven om wegglijden tijdens het strippen van kabels te voorkomen. Het mechanische vergrendelingsmechanisme voor veilig opbergen is ook voorzien van noppen en maakt het mogelijk om de stripper eenvoudig met de duim te vergrendelen en te ontgrendelen. Met een stevige metalen clip kan het gereedschap aan een riem, borstzak of broekzak worden bevestigd wanneer het niet wordt gebruikt, zodat het snel bij de hand is wanneer de volgende kabel moet worden gestript of de afzonderlijke draden moeten worden verwijderd.

Kenmerken van de Högert kabelstripper

De Högert kabelstripper is een compact, handig gereedschap voor het strippen van elektrische kabels, flexibele kabels en afzonderlijke draden en overtuigt door zijn uitstekende productiekwaliteit. Het striphulpmiddel voldoet aan de hoge eisen van elektriciens die niet alleen waarde hechten aan een hoogwaardig product, maar ook aan eenvoudige bediening en betrouwbaar, schadevrij strippen van kabels. De geslepen messen zijn gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal, dat wordt gekenmerkt door een enorme levensduur zonder na verloop van tijd aan scherpte in te boeten.

Naast de messen aan de kopzijde voor het strippen van de buitenmantel van kabels, heeft de draadstripper extra messen aan de zijkant met inkepingen in verschillende maten. Deze worden gebruikt om afzonderlijke draden van een draad of kabel te strippen. De nominale doorsnede is gemakkelijk af te lezen op de plastic behuizing. De Amerikaanse maateenheid AWG (American wire gauge) staat ook op de tegenoverliggende zijde. De inkepingen, die overeenkomen met de meest voorkomende doorsneden in huishoudelijke installaties, zijn in 0,5mm2, 1,0mm2, 1,5mm2, 2,5mm2, 4,0mm2 en 6,0mm2gesneden, in stappen voor schadevrij strippen van de afzonderlijke draden. De twee grotere uitsparingen daarentegen zijn bedoeld voor het strippen van de buitenmantel van RG59 coaxkabel en RG6 coaxkabel om de afscherming bloot te leggen. Tussen deze en die voor enkele geleiders is er nog een uitsparing voor coaxkabels, die bedoeld is voor het strippen van het diëlektricum zodat de binnengeleider kan worden verwijderd.

De multifunctionele draadstripper heeft compacte afmetingen en een totale lengte van 122mm en een diameter van ongeveer 25mm. Hierdoor past het handige gereedschap in je zak of gereedschapskist. Dankzij een robuuste metalen clip kan de draadstripper gemakkelijk aan een riem of borstzak worden bevestigd, zodat hij altijd bij de hand is wanneer kabels of draden moeten worden gestript. De behuizing is gemaakt van slag- en stootvast kunststof en heeft een rubberen gripoppervlak dat prettig aanvoelt en uitglijden voorkomt dankzij uitgesproken noppen over het hele oppervlak. Hij kan met beide handen worden bediend, want de vergrendelingsstang kan gemakkelijk met de linker- of rechterhand worden bediend. De grijpvlakken aan de meszijde voor de duim zijn ook verzonken aan beide zijden van de draadstripper en hebben een gegroefd oppervlak voor veilig, ergonomisch gebruik.

Gebruik en behandeling van de kabelstripper

De striptang is heel eenvoudig te gebruiken. Twee scherpe messen aan de voorkant buiten de buitenste kabelmantel worden gebruikt om in de isolatie te snijden. Hiervoor wordt de kleine vergrendeling geopend. Een kleine stalen veer zorgt ervoor dat de stripper opengaat zodat de kabel in het gereedschap kan worden gestoken. De mate waarin de kabel gestript moet worden hangt af van het beoogde gebruik. Voor kabels die rechtstreeks uit de muur of het plafond worden geleid, kan het gereedschap zo worden geplaatst dat de plastic behuizing de muur raakt, zodat er slechts een heel smal randje van de kabelmantel overblijft. In inbouwdozen voor apparatuur of in spouwmuurdozen kan het kleine gereedschap ook diep in de doos worden gestoken om zoveel mogelijk van de mantel te strippen, zodat de harde isolatie de aansluiting van lichtschakelaars en stopcontacten of het insteken in de doos niet hindert.

Het strippen zelf gebeurt met twee eenvoudige handbewegingen. Door de kabelstripper te sluiten, dringen de messen in de kabelmantel. Door het gereedschap te draaien wordt de kabelmantel in een volledige cirkel doorgesneden. Oefen niet te veel druk uit zodat de afzonderlijke draden of hun isolatie niet worden doorgesneden. Het gereedschap kan nu weer worden geopend en van de kabel worden verwijderd. De kabelmantel kan nu gemakkelijk worden verwijderd. Als de mantel niet diep genoeg is doorgesneden, is het meestal voldoende om deze volledig door te knippen op het voorgeboorde punt met een lichte buigbeweging.

NOTITIE: Trek de kabelmantel niet naar beneden met het striptang. Enerzijds kan dit de messen beschadigen door de hoge trekbelasting en anderzijds kunnen de scherpe messen de isolatie van de afzonderlijke aders beschadigen.

Om afzonderlijke draden te verwijderen, bijvoorbeeld om ze te bedraden met steekklemmen, of om wisselschakelaars, stopcontacten, lampen en dergelijke aan te sluiten, heeft de stripper aan de zijkant messen met inkepingen in de nominale doorsneden van de kabel. Dit staat op de buitenmantel van de meeste kabels. Een typisch voorbeeld is een NYM-J 3x1,5 elektriciteitskabel, een van de meest gebruikte kabels in elektrische installaties. De grijze kabel met PVC-mantel bevat drie afzonderlijke draden, die meestal zwarte, blauwe en groen/gele draadisolatie hebben. Elk van deze individuele draden heeft een nominale doorsnede van 1,5mm2 zodat de inkeping naast de overeenkomstige markering geselecteerd moet worden om de draad te strippen. Na het openen van de stripper wordt de geïsoleerde enkele kern tot de gewenste diepte (meestal 5-7mm) in de onderste inkeping gestoken en wordt het gereedschap gesloten. Een kleine draaibeweging zorgt ervoor dat de mantel volledig wordt doorgesneden, zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd.

Om F-connectoren aan een coaxkabel te bevestigen zodat deze in het satellietsysteem of de ontvanger kan worden geschroefd, moet de antennekabel in twee stappen worden gestript. In de eerste stap wordt de binnengeleider gestript. Plaats hiervoor de coaxkabel op de kleine, bijna gecentreerde inkeping en druk het stripgereedschap samen zodat de messen door de buitenmantel, de afscherming en de binnenste isolatielaag, het zogenaamde diëlektricum, dringen. De kabel moet zo gepositioneerd worden dat de binnenste geleider, die meestal bestaat uit een stijve koperdraad, gecentreerd is boven de inkeping. Met een lichte draaibeweging van het gereedschap wordt alles behalve de draad in een cirkel doorgeknipt, zodat de binnengeleider door een korte ruk bloot komt te liggen. In de tweede stap wordt alleen de buitenmantel verwijderd, zodat de afscherming eronder wordt gestript en er een stevig, geleidend contact met de binnendraad van de F-connector wordt gemaakt. Afhankelijk van of het gebruikte kabeltype een RG6 of een RG59 coaxkabel is, moet deze in de corresponderende inkeping worden gestoken. Deze zijn gemarkeerd met een reliëf naast de pin. Ook hier is het voldoende om de stripper te sluiten en licht te draaien om een cirkelvormige snede in de buitenmantel van de kabel te maken.

Toepassingsvoorbeelden voor het afbijtgereedschap

 • Het draadstripgereedschap wordt gebruikt om de mantelisolatie van elektrische draden en kabels te strippen
 • Ook geschikt voor inbouwdozen of hollewanddozen dankzij het slanke ontwerp
 • Zijdelings blad voor het strippen van enkele draden in de meest voorkomende maten van 0,5mm2 tot wel 6,0mm2
 • Kan zowel worden gebruikt voor het strippen van massieve als flexibele enkele draden
 • Ideaal voor het laten vallen van coaxkabels voor aansluiting op ontvangers, satellietsystemen of smart-tv's
 • Met de meetschaal op de achterkant kunnen elektrische kabels op de millimeter nauwkeurig worden gestript

Gegevens over de Högert kabelstripper

 • Product type: Striptang voor kabels
 • Materiaal (Huisvesting): Kunststof, gedeeltelijk gegummeerd
 • Materiaal (Blad): Koolstofstaal (SK5)
 • Kleur: Blauw
 • Totale lengte: 122mm
 • Gewicht: 30m
 • Diameter jas: 8mm - 13mm
 • Draaddoorsnede: 0,5mm2 - 6,0mm2
 • Bladslot: Ja
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (aan beide zijden)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerKAB01
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5902801011856
MateriaalKunststof, Koolstofstaal
Gewicht0.0690
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.