Meetlint 3 meter (dubbelzijdig, metrisch)

Het meetlint met een lengte van 3 meter heeft een automatische bandterugloop met bandvergrendeling en een aan beide zijden afleesbare meetschaal. Het gebogen meetlint met een breedte van 16 mm en uitstekende horizontale stabiliteit is volledig met nylon bekleed voor een maximale slijtvastheid van de contrastrijke schaal.

✓ Automatisch terugspoelen van de band
✓ Incl. gordelslot
✓ Metrische meetschaal aan beide zijden
✓ Schuifhaak
✓ Met verwijderbare riemclip
✓ EG-nauwkeurigheidsklasse II

Met slechts 110 gram is het meetlint van 3 meter een van de lichtste op de markt met automatische terugloop.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 3,49 / stuk
€ 3,49 / stuk
0,1100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 3,49 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,1100 kilo
Beschrijving

3 meter meetlint Met nylon coating en tape return

Dubbelzijdige weegschaal ✓ Met antislip rubberen coating ✓ EG-nauwkeurigheidsklasse II ✓

De Högert 3 meter rolmaat is een compact, nauwkeurig meetinstrument met automatische bandterugloop en dubbelzijdige meetschaal voor alle soorten lengtemetingen. De maatvaste meetband is 16 mm breder dan de standaard 3 meter meetbanden, die meestal een 13 mm brede stalen band bevatten. Bovendien heeft het meetlint een nylon coating die de schalen en cijfers aan beide zijden beschermt tegen slijtage. Het zeer hoge contrast tussen de gele achtergrond en de zwarte schaal zorgt voor een goede leesbaarheid, zelfs bij slecht licht.

Ook al is het meetlint met een lengte van 3 meter enorm voordelig, aan kwaliteit hoeft niet te worden ingeboet. De geschroefde behuizing van slagvaste kunststof is niet alleen ergonomisch gevormd, maar ook grotendeels voorzien van een antislip rubberen coating, zodat hij niet uit de hand glijdt tijdens krappe metingen. De grote knop voor het vergrendelen van de automatische bandopwikkeling kan gemakkelijk met de linker- of rechterhand worden bediend. Een lus voor ophanging aan de werkplaatswand of aan een ladderhaak en een verwijderbare metalen riemclip completeren de kenmerken, die uiterst ongebruikelijk zijn voor een rolmaat in deze maat- en prijsklasse.

Kenmerken van het compacte meetlint met een lengte van 3 meter

Het handige meetinstrument mag in geen enkel huishouden ontbreken en is ook een uitstekende keuze voor ambachtslieden zoals elektriciens, verwarmings- en ventilatietechnici, timmerlieden of dakdekkers, want met een lengte van 3 meter volstaat het meetlint voor de meeste metingen. Voor het gebruik van de rolmaat in de ambachten is het belangrijk dat de toleranties wat betreft de maatnauwkeurigheid zo laag mogelijk worden gehouden. Het kleine meetlint is vervaardigd in overeenstemming met de EU-richtlijn Meetinstrumenten (MID) en komt overeen met EG-nauwkeurigheidsklasse II met een maximale afwijking van +/- 0,9 mm. Deze waarde heeft echter betrekking op de totale lengte van 3000 mm, wat overeenkomt met een maximale afwijking van niet meer dan 0,03%. In de bouwsector, bijvoorbeeld bij de montage van gipsplaten, zijn dergelijke kleine meetonnauwkeurigheden verwaarloosbaar en niet van belang.

De kleinste van onze twee meetlinten met een lengte van 3 meter maakt indruk met zijn zeer kleine behuizingsafmetingen van 65 mm lengte, 70 mm hoogte en 36 mm breedte en vindt daarmee zelfs een plaats in de kleinste gereedschapskist. De grote, soepel lopende vergrendelingsknop in helder groen kan gemakkelijk met duim of wijsvinger worden losgelaten om de automatische bandopwikkeling te fixeren. De gesloten behuizing van licht maar stevig kunststof is op de belangrijkste plaatsen voorzien van een antislip rubber coating, zodat het meetlint niet uit uw hand glijdt wanneer u het strak trekt. Een op de behuizing geschroefde metalen riemclip, die indien nodig gemakkelijk kan worden verwijderd, zorgt ervoor dat het meetlint altijd binnen handbereik is wanneer het nodig is en in een handomdraai aan de riem of tailleband kan worden bevestigd, zodat beide handen weer vrij zijn.

De essentiële eigenschappen van een rolmaat zijn de kwaliteit en de maatvastheid bij het meten. Met een breedte van 16 mm en een dikte van 0,12 mm is de rolmaat uiterst maatvast. Dankzij een uitgesproken kromming, die zorgt voor horizontale stabiliteit, zijn metingen zonder vaste ondergrond tot op zekere hoogte ook mogelijk. Dit is uiterst praktisch voor het meten van de juiste afstanden tussen twee schuttingpalen, gipspalen of spanten. Een nylon coating beschermt de stalen meetband doeltreffend tegen corrosie. Bovendien heeft de thermoplastische kunststofcoating het voordeel dat de fijne lijnen van de millimeterschaal er zelfs bij zwaar of veelvuldig gebruik niet afgaan. Zelfs de kleur speelt een doorslaggevende rol bij een rolmaat, want een hoog contrast tussen de achtergrondkleur en de schaalverdeling is belangrijk om de rolmaat ook in slecht verlichte ruimten of bij schemering goed te kunnen aflezen. Het kleur- en helderheidscontrast van geel op zwart is aanzienlijk hoger dan dat van witgelakte stalen meetbanden met zwarte schaalverdeling.

Terwijl een duimstok, zoals een duimstok in de volksmond wordt genoemd, na verloop van tijd behoorlijk onnauwkeurig kan worden doordat de afzonderlijke verbindingselementen losraken, staat een rolmaat voor continue maatnauwkeurigheid. Belangrijk is een hoogwaardige eindhaak die niet buigt en met minstens twee klinknagels aan het meetlint is bevestigd. In het geval van onze kleine rolmaat van 3 meter kan de eindhaak ook worden verplaatst, zodat hij kan worden gebruikt voor het meten van zowel buiten- als binnenmaten zonder dat de eindhaak hoeft te worden afgetrokken. Bij correct gebruik zijn millimeter precieze metingen in beide gevallen altijd gegarandeerd.

Technische gegevens van het meetlint van 3 meter

 • Kleur: Blauw, zwart (behuizing), geel (meetlint)
 • Materiaal Behuizing: Kunststof met antislip rubber coating
 • Materiaal Meetlint: Stalen band (nylon gecoat)
 • Lengte Meetlint: 3 Meter
 • Breedte Meetlint: 16 mm
 • Sterkte Meetlint: 0,12 mm
 • Afmetingen (H x D x B): Ca. 70 mm x 65 mm x 36 mm
 • Schaal: Metrisch (beide kanten)
 • Nauwkeurigheidsklasse: II
 • Riemclip: Ja, verwijderbaar
 • Bevestigingslus: Ja
 • Tape retour: Ja, automatisch
 • Vergrendeling: Ja, detecteerbaar
 • Schuifhaak: Ja, dubbel geklonken
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-MBAND-3M
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalKunststof met antislip rubber coating / Stalen band (nylon gecoat)
Gewicht0.1100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.