VDE-Kombinatietang 1000V

Onze VDE-combinatietangen zijn multifunctionele snij- en grijptangen met gefreesde snijkanten, brandergat, platte bekken van chroom-vanadiumstaal en voldoen aan DIN 5746. De isolatie is geschikt voor werken onder spanning tot 1000V AC en 1500V DC.

✓ VDE-isolatie tot 1000V AC
✓ Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
✓ Inductiegeharde tangbekken
✓ Hoogwaardig chroom-vanadium-staal
✓ Tweecomponentenhandgreep
✓ Ergonomisch gevormd

De VDE-combinatietangen zijn optioneel verkrijgbaar met een totale lengte van 160mm, 180mm of 200mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

VDE-combinatietang volgens DIN 5746 (IEC 60900)

Beschermende isolatie tot 1000V AC ✓ Ingevoegd scharnier ✓ Chroom vanadium staal ✓

Onze Högert VDE combinatietang is het multifunctionele gereedschap onder de knip- en paktangen en combineert een zijsnijtang, pijptang en platbektang in één tang. De combinatietangen, die verkrijgbaar zijn in lengtes van 160mm, 180mm of 200mm, hebben precisiegeslepen bekken van inductief gehard chroom-vanadium-staal. Dit is een legering van extreem hoge kwaliteit, die voornamelijk wordt gebruikt voor gereedschap voor professioneel gebruik. De handgrepen met brede gegoten kragen zijn geïsoleerd volgens de VDE-testprocedure en bieden veiligheid bij het werken aan elektrische machines en systemen tot een spanning van 1.000 V AC (of 1.500 DC).

De uitgebalanceerde ergonomie van de handgrepen in combinatie met het perfect geplaatste, ingelegde scharnier zorgen ervoor dat er minder kracht nodig is bij het snijden, grijpen en bevestigen. De meercomponentenkunststof met een zachte component aan de buitenkant brengt de kracht optimaal over op de tangkop en draagt bij aan een comfortabele grip. De brede kragen dienen als antislipbescherming voor de ongeïsoleerde kop van de combinatietang.

Eigenschappen van de geïsoleerde VDE-combinatietang

Met de VDE-combinatietang van Högert bieden we een hoogwaardig gereedschap dat dankzij de multifunctionele bekken het perfecte snij- en grijpgereedschap is en tot de standaarduitrusting in de gereedschapskoffer of werkplaats van de vakman in de meest uiteenlopende beroepen behoort. De geïsoleerde combinatietang combineert zijsnijtangen, pijptangen en platbektangen in één gereedschap. De zijdelings geplaatste wigsnijkanten, die het dichtst bij de ingebrachte verbinding zitten, hebben een kleine afschuining voor een bijna vlakke snede. De ovaalvormige tangopening voor het grijpen van buizen, staven, enz. heeft zes stevige, grove grijptanden aan elke kant, die zorgen voor een stevige greep op het voorwerp, zelfs met weinig druk. De platte tang aan de voorkant van de kop heeft daarentegen fijne tanden. Deze zijn breed en stevig gevormd en daarom perfect voor het grijpen en bevestigen van kleine onderdelen, vlakke plaat of voor het trekken, spannen en draaien van draden, het spannen van touwen of plastic omsnoeringsband. Ze zijn vervaardigd in overeenstemming met DIN 5746, waarin het ontwerp en de eigenschappen van krachtige combinatietangen, ook wel spitse combinatietangen genoemd, zijn vastgelegd. De combinatietangen voldoen ook aan DIN EN IEC 60900, de norm voor geïsoleerd handgereedschap zoals tangen of schroevendraaiers. Deze norm verwijst in wezen naar voldoende beschermende isolatie van de handgrepen, die de veiligheid garandeert bij het werken onder een spanning van maximaal 1.000 volt wisselstroom of 1.500 volt gelijkstroom. De naleving van de norm en het zegel voor geteste veiligheid volgens VDE zijn aan de binnenkant van de handgrepen afgedrukt.

De combinatietangen, die qua afwerking en kwaliteit geschikt zijn voor professioneel gebruik in handel en industrie en zich gemakkelijk kunnen meten met de kwaliteit van andere merkfabrikanten, zijn gemaakt van een hoogwaardige chroom-vanadiumlegering. Dit staal is een extreem stabiel en hard materiaal dat wordt gekenmerkt door een zeer hoge breuksterkte en taaiheid in vergelijking met andere legeringen. Goede kwaliteit en een lange levensduur zijn belangrijk voor combinatietangen, die kunnen worden gebruikt als tijdelijke vervanging voor alle denkbare gereedschappen. Een speciaal inductiehardingsproces verbetert de duurzaamheid van de snijkant en de bekken aanzienlijk en bereikt een hoge hardheid van HRC 55 - 60 (Rockwell-hardheid). De verschillende maten van onze geïsoleerde combinatietangen, die verkrijgbaar zijn in 160mm, 180mm of 200mm, verschillen zowel in de lengte van het handvat, dat langer is naarmate de tang groter is, wat invloed heeft op de hefboomwerking, zodat snijden en grijpen met grotere tangen minder kracht vereist, als in de grootte en breedte van de bekken. Hoe groter de tang, hoe groter de lengte van de snijkant, de grootte van de grove vertanding en de fijnere vertanding van de platte bekken aan de voorkant van de tangkop.

Dankzij hun ergonomische vorm liggen de geïsoleerde handgrepen zeer prettig in de hand. Dankzij de meercomponentenproductie van hard en zachter PVC wordt de kracht optimaal overgebracht van het handvat naar de tangkop. De verschillende componenten zijn gemakkelijk te herkennen aan de rood/gele kleur van de handgrepen, die typisch is voor VDE-tangen. De gele, zachtere kunststof coating zorgt voor een goede grip en voorkomt pijnlijke polsen en vingers of vermoeidheid door langdurig werk.

Specifieke gegevens van de VDE combinatietang 160mm

 • Totale lengte: 160mm
 • Hoofd breedte: ca. 26,2mm
 • Hoofd lengte: ca. 56,5mm
 • Bekbreedte: ca. 12,9mm
 • Middebreedte: ca. 9,4mm
 • Middelengte: ca. 11,4mm (Plat, fijn getand)
 • Brandergat: ca. 8,9mm (ovaal, grof getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Lengte snijrand: ca. 11,0mm
 • Gewicht: ca. 243g

Specifieke gegevens van de VDE-combinatietang 180mm

 • Totale lengte: 180mm
 • Hoofd breedte: ca. 26,3mm
 • Hoofd lengte: ca. 62,3mm
 • Bek breedte: ca. 13,0mm
 • Centrum breedte: ca. 9,4mm
 • Centrum lengte: ca. 10,5mm (Plat, fijn getand)
 • Brandergat: ca. 12,7mm (ovaal, grof getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Snijkant lengte: ca. 13,2mm
 • Gewicht: ca. 295g

Specifieke gegevens van de VDE combinatietang 200mm

 • Totale lengte: 200mm
 • Hoofd breedte: ca. 28,9mm
 • Hoofd lengte: ca. 67,3mm
 • Bekbreedte: ca. 14,3mm
 • Centrum breedte: ca. 10,5mm
 • Centrum lengte: ca. 13,4mm (plat, fijn getand)
 • Brandergat: ca. 12,8mm (ovaal, grof getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Snijkant lengte: ca. 15,6mm
 • Gewicht: ca. 358g

Toepassing en gebruik van VDE-combinatietangen

Zijsnijtangen zijn een snijgereedschap voor draden, kabels of draden. Onze combinatietang is een multifunctioneel combinatiegereedschap dat een aan de zijkant gemonteerde wigsnijder heeft met een gefacetteerde snijkantvorm, die vergelijkbaar is met een conventionele zijkniptang. Deze zit het dichtst bij de ingebrachte verbinding voor een optimale krachtoverbrenging bij het knippen van koper-, aluminium- of ijzerdraad. Het belangrijkste maar opmerkelijke verschil met een zijsnijtang is dat de combinatietang niet tot aan de voorkant van de bek knipt, maar verschillende voorgevormde grijp- en bevestigingsbekken heeft, die elk ongeveer een derde van de volledige beklengte in beslag nemen.

OPMERKING: Zoals bij alle snij- en grijpgereedschappen met beschermende isolatie, moet er bij het doorsnijden van kabels en individuele leidingen voor worden gezorgd dat deze spanningsloos zijn, zelfs als de isolatie VDE-getest is en geschikt is voor werk onder spanning tot 1000 V AC (of 1500 V DC). Als een onder spanning staande kabel wordt doorgesneden, kan dit resulteren in inkepingen veroorzaakt door brandwonden, die kunnen optreden bij kortsluiting vanwege de zeer hoge kortsluitstromen. Dergelijke schade is onomkeerbaar en kan de werking van de tang ernstig schaden.

Het ovaalvormige toortsgat, evenals het middengebied met de grof gekartelde uitsparing tussen de zijsnijder en de voorste platte bekken, lijkt op de functie van een pijpsleutel. Deze wordt gebruikt voor grijpen en vasthouden en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld buizen, stangen of moeren stevig op hun plaats te houden. De geprononceerde tanden klemmen zich vast in het materiaal. Ook al zijn er speciale gereedschappen voor de meeste toepassingen, combinatietangen zijn geschikt als geïmproviseerd gereedschap. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het losdraaien van vastzittende moeren, schroefverbindingen op koperen en aluminium composietbuizen of zelfs haken.

WAARSCHUWING: De grijptanden van de brandergat zijn relatief scherp. Hoewel dit het voordeel heeft dat de tanden een extreem goede grip bereiken, bestaat er altijd het risico op krassen op de oppervlakken van de materialen. In het geval van geverfde of gepoedercoate buizen, evenals buizen van kunststof of met een kunststof coating, raden we aan een doek tussen het oppervlak en de bekken van de tang te plaatsen.

Het voorste gedeelte met de brede, fijn getande bekken, die plat tegen elkaar grijpen, is vergelijkbaar met het werkingsprincipe van conventionele platbektangen. Bij het vastzetten van kleine moeren of zeskantbouten tegen het draaien, dienen de platte bekken als perfecte vervanging als er geen geschikte moersleutel beschikbaar is. Het spannen van bowdenkabels in tweewielige mechanica en het spannen of twisten van draden, zoals bij het plaatsen van gaashekken of ijzervlechtwerk met de zogenaamde Rödeldraht in de betonbouw, kan ook het beste met een platbektang worden gedaan als er geen geschikt gereedschap beschikbaar is.

Toepassingsvoorbeelden voor de geïsoleerde VDE-combinatietang

 • VDE-combinatietangen zijn een onmisbaar, multifunctioneel gereedschap in elk huishouden
 • Dankzij de snijkant is de combinatietang geschikt voor het knippen van kabels, enkele geleiders en draden
 • Het grof gekartelde brandergat is ideaal om moeren en pijpfittingen tegen te gaan of los te draaien
 • De platte, brede voorkant is geschikt voor het vastpakken en bevestigen van schroeven, spijkers en metalen platen
 • De brede steun van de platbektang beschadigt de isolatie niet bij het bedraden van schakelkasten
 • Geoptimaliseerde ergonomie voor moeiteloos vastpakken, vasthouden en snijden

WAARSCHUWING: De isolerende beschermende werking van tangen met VDE-keurmerk is alleen gegarandeerd zolang ze onbeschadigd zijn. Daarom moeten de handgrepen voor elk gebruik worden gecontroleerd op beschadigingen, vooral bij werkzaamheden aan elektrische installaties.

Gegevens over geïsoleerde combinatietangen volgens IEC 60900

 • Product type: Tang
 • Materiaal (Handgreep): 2-Componenten PVC
 • Materiaal (Bekken): Gelegeerd chroom vanadium staal
 • Gewricht type: Ingezet gewricht
 • Hardheid (kaken): HRC 55 - 60
 • Kleur: Roodgeel
 • Beschermende isolatie (AC): Tot 1000 volt volgens IEC 60900
 • Beschermende isolatie (DC): Tot 1500 volt volgens IEC 60900
 • VDE-gecertificeerd: Ja, VDE-testzegel opgedrukt
 • Totale lengte: 160mm, 180mm of 200mm
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (beide kanten)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerZVDE0004
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EigendomBeschermende isolatie tot 1000V AC (IEC 60900, VDE-getest)
MateriaalGelegeerd chroom vanadium staal
KleurRood-Geel
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.