Gevelklinknagels antraciet (RAL 7016)

Gevelklinknagels in antraciet (RAL 7016, antracietgrijs) van aluminium met een kopdiameter van 16mm. Dankzij de gevelgoedkeuring voor HPL platen en alu composietplaten zijn de gevelklinknagels perfect voor het monteren van gevelplaten op aluminium onderconstructies.

✓ UV- en weerbestending
✓ Incl. gevelgoedkeuring
✓ Incl. verf in RAL7016
✓ RVS Klinknagel doorn
✓ Made in Germany

De hoogwaardige gevelklinknagels in antracietgrijs zijn verkrijgbaar in de maten 5x14mm, 5x16mm en 5x18mm tegen goedkope prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,83/ stuk (Basisprijs € 0,83/ stuk)
 • from 50 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 100 Items € 0,64/ stuk (Basisprijs € 0,64/ stuk)
 • from 250 Items € 0,51/ stuk (Basisprijs € 0,51/ stuk)
 • from 500 Items € 0,38/ stuk (Basisprijs € 0,38/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Gevelklinknagels in antraciet (RAL 7016) met gevelgoedkeuring

UV- & weerbestendigheid ✓ Krasbestendige topcoating ✓ Made in Germany ✓

De gevelklinknagels in antraciet met een grote kopdiameter van 16mm hebben een kopcoating in de RAL-kleur antracietgrijs (RAL7016). Als blindklinknagels met grote kop worden deze meestal gebruikt om gevelbekleding met HPL platen op te zetten, daarom hebben de kleur en glansniveau specifiek afgestemd op onze HPL platen in RAL 7016. Zodat de klinknagels ook in de commerciële sector gebruikt kunnen worden voor de montage van gevelbekleding. Ook hebben al onze aluminium gevelklinknagels een bouwtoelating voor HPL platen en alu composietplaten van verschillende fabrikanten. Afhankelijk van het gebruikte plaatmateriaal is de gevelgoedkeuring afhankelijk van de klinknagelmaat, deze hebben we in 5mm diameter en 14mm, 16mm en 18mm lengtes.

Made in Germany - Een label dat staat voor uitstekende kwaliteit. Om deze reden worden al onze gevelklinknagels, ongeacht grootte en kleur, in Duitsland gemaakt. De krasvaste coating in antraciet wordt ook rechtstreeks door onze fabrikant in Duitsland uitgevoerd en met de grootst mogelijke precisie uitgevoerd op het gebied van kleur en glansgraad. De klinknagels zelf zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering, die zich kenmerkt door een extreem lange levensduur en een zeer goede corrosiebestendigheid. De klinknageldoorn, die de klinknagelhuls samen drukt bij het maken van de klinknagelverbinding, is gemaakt van roestvrij staal en helpt ervoor te zorgen dat zeer hoge aanhaalmomenten kunnen worden bereikt voordat de doorn op het vooraf bepaalde breekpunt beweegt en uit de blinde klinknagel wordt getrokken.

Met onze gevelklinknagels bieden wij u maximale flexibiliteit. Zowel in het uitgebreide assortiment als in het aantal, want je kunt de klinknagels in elke hoeveelheid bij ons kopen - vanaf één stuk, zonder minimale hoeveelheid of vaste verpakkingseenheden. U profiteert ook van onze royale kortingen, waarmee automatisch rekening wordt gehouden afhankelijk van de bestelhoeveelheid.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Gevelklinknagel met gecoate kop in antraciet (RAL 7016)

OPMEKRING: Om de gevelklinknagels in antraciet te klinken, heeft u een klinkgereedschap voor blindklinknagels nodig.

Eigenschappen van onze gevelklinknagels in antraciet

De gevelklinknagels hebben een krasvaste topafwerking in RAL 7016, waarvan de kleur en glans precies is afgestemd op onze HPL platen in antraciet, maar zijn niet alleen geschikt voor de onopvallende plaatsing van onze HPL platen, maar ook voor HPL platen van vele andere fabrikanten waarvan de oppervlakken de RAL-kleur antracietgrijs. Het is ook mogelijk om vele andere kunststof panelen in antraciet te bevestigen, bijvoorbeeld onze alu composietplaten. De grote kop van 16mm is niet alleen typerend voor gevelklinknagels, maar vervult ook een specifiek doel, omdat voor bekleding met platen die uitzetten bij blootstelling aan hitte, het noodzakelijk is dat een gat wordt geboord als een vast punt ter grootte van de klinknagel en de andere gaten als drijvende-kommagaten. met een grotere boor. Bij HPL platen zijn schuifpunten met een diameter van 8mm gebruikelijk. Ook grotere glijpuntboringen met een diameter tot 10mm zijn denkbaar. Op basis van de diameter van de blindklinkhuls met 5mm blijft er 5,5mm uitsteeksel van de klinkkop over, dus boringen van 10mm worden altijd volledig bedekt door de klinknagel.

Onze gevelklinknagels zijn weerbestendig en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. De hoogwaardige, krasvaste coating van de grote klinknagelkop is tevens UV- en weerbestendig, zodat de grijze kleur ook bij slechte weersomstandigheden of sterke UV-straling niet te vrezen is.

ATTENTIE: Onze gevelklinknagels van aluminium kunnen alleen gebruikt worden als de onderconstructie waarop de gevelpanelen worden bevestigd van aluminium is. Aluminium klinknagels zijn niet geschikt voor constructies van staal of roestvrij staal, omdat de verschillende metaallegeringen de voorkeur geven aan contactcorrosie, wat een negatief effect kan hebben op het uiterlijk en de duurzaamheid van de geklonken verbinding. Gebruik in plaats daarvan gevelklinknagels van een staallegering.

Technische data van de grijze gevelklinknagels in RAL7016

 • Kleur: RAL7016 (antracietgrijs)
 • Holle klinknageldiameter: 5,0mm
 • Holle klinknagellengte: 14mm, 16mm of 18mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal kop: Aluminium
 • Materiaal klinknageldoorn: RVS
 • Materiaal huls: Aluminiumlegering AlMg3
 • Kopvorm: Groothoofd, rond, vlak
 • UV-bestendigheid: Zeer Goed
 • Weerbestendigheid: Zeer Goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer Goed

Let er bij de keuze van de gevelklinknagels op dat het klemgebied varieert afhankelijk van de lengte van de huls. Dit betreft de te plaatsen gevelplaat plus de materiaaldikte van de onderconstructie. Het klembereik mag niet worden overschreden of onderschreden om een veilige bevestiging van de gevelnagels te garanderen.

  Klembereik:
 • Gevelklinknagel antraciet 5x14mm: min. 5,5mm - max. 9,0mm
 • Gevelklinknagel antraciet 5x16mm: min. 7,0mm - max. 10,5mm
 • Gevelklinknagel antraciet 5x18mm: min. 9,0mm - max. 12,5mm

Gevel bekleding met gevelklinknagels in antraciet

Gevelklinknagels zijn blindklinknagels met een grote kopdiameter van 16mm, daarom worden ze ook vaak blindklinknagels met grote kop genoemd. De montage met blindklinknagels gebeurt enerzijds door de klinknagel met de huls eerst door de gaten in de gevelplaat en de onderconstructie te steken totdat de klinknagelkop op de plaat rust. De klinknageldoorn, die aan de voorkant uit het midden van de klinknagelkop steekt, wordt vervolgens in het mondstuk van het blindklinkgereedschap gestoken en door het gereedschap te bedienen naar binnen getrokken totdat de doorn op het vooraf bepaalde punt breekt. Hierdoor wordt de blindklinkhuls in elkaar gedrukt en ontstaat er een stevige en permanente verbinding die direct belastbaar is.

Een conventioneel mondstuk kan worden gebruikt om twee platen stevig aan elkaar te klinken. Als een beperkingsvrije montage nodig is, die ervoor zorgt dat de plaat na montage spanningsvrij is, moet een speciaal malmondstuk worden gebruikt voor glijdende punten. Dit geldt voor het bekleden van gevels en balkons met HPL platen of alu composietplaten, omdat deze materialen uitzetten bij blootstelling aan hitte (bijv. Direct zonlicht, hoge omgevingstemperaturen etc.). Deze speciale mondstukken zijn precies afgestemd op de contouren van onze gevelklinknagels en zorgen voor de nodige spleetafstand tussen plaatoppervlak en klinknagelkop. Omdat deze spleetafstand varieert afhankelijk van het materiaal van de plaat, is het erg belangrijk dat het juiste Speciaal mondstuk wordt gebruikt.

  Passende mondstukken:
 • Speciaal-mondstuk type ALU-16: Voor alu composietplaten (en Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom en veel meer.)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor HPL platen (en Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal en veel meer.)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor vezelcementplaten (en Eternit, Promat, Fermacell en veel meer.)

De grootkopklinknagels met gevelgoedkeuring worden voornamelijk gebruikt voor de montage van gevelplaten op een aluminium onderconstructie. Dit betekent echter niet dat ze uitsluitend voor dit doel moeten worden gebruikt. De hoogwaardige lak in antraciet maakt ook de onopvallende montage van alu composietplaten mogelijk, bijv. als keukenachterwand, als vaste kamerverdeler of in meubeldesign. Daarnaast kunnen de klinknagels worden gebruikt om twee kunststofplaten met elkaar te verbinden. Door de platen rechtstreeks aan elkaar vast te klinken of met hoeken of met vlakke verbinding van aluminium. Let echter altijd op het klemgebied, ongeacht het toepassingsgebied waarvoor u de blindklinknagels wilt gebruiken.

De holle klinknagel van onze gevelklinknagels heeft een diameter van 5mm. Gaten voor geklonken verbindingen dienen echter altijd één tot twee tienden van een millimeter groter te zijn, zodat de klinknagel probleemloos geplaatst kan worden. Hiervoor bieden wij in onze onlineshop een hoogwaardige HSS-boor in profielgeslepen kwaliteit met een diameter van 5,1mm aan. Dit is uiterst geschikt voor de boorgaten in onderconstructies, maar ook voor alu composietplaten, evenals hoekstukken en platte verbindingen van aluminium. Indien de montage spanningsvrij moet plaatsvinden, zoals vaak het geval is bij gevelbekleding of balkonranden, dient bij het boren van de plaat niet alleen onderscheid gemaakt te worden naar materiaal, maar ook tussen drijfpunt- en vastpuntgaten. Bij het klinken van een dwangvrije montage moeten zowel de onderconstructie als de vaste punten worden geboord met een boordiameter van 5,1mm. De schuifpunten moeten daarentegen groter worden geboord om de platen ruimte te geven om uit te zetten. Dit geldt echter alleen voor gaten in de plaat en niet voor de gaten in de draagconstructie. Afhankelijk van het materiaal moet een boor worden gekozen met een diameter van 8,0mm tot maximaal 10,0mm.

De vermelde merknamen Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal, Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom, Eternit, Promat en Fermacell zijn geregistreerde handelsmerken en dienen alleen als voorbeelden van de bruikbaarheid van onze gevelklinknagels in antraciet. Of een gevelgoedkeuring gegarandeerd is voor een plaat van de betreffende fabrikant, moet in elk afzonderlijk geval worden gecontroleerd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-16XX-7016
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium (AlMg3)
KlinknagelmaatNee
Vorm klinknagelkopGroothoofd, rond, vlak
Diameter klinknagel16mm
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7016
KleurnaamAntraciet
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten