Patroonpers FOME FLEX Black Edition

Het voordelige FOME FLEX Black Edition patroonpistool heeft een metalen behuizing met poedercoating en een traploos mechanisme en is geschikt voor alle siliconen, verfacrylaten en MS-polymeren in standaardpatronen tot 310 ml.

✓ Traploze dosering
✓ Hoogwaardige metalen behuizing
✓ Overbrengingsverhouding 1:14
✓ Inclusief druppelstopfunctie
✓ Inclusief ladderhaak
✓ Ergonomisch ontwerp

Het FOME FLEX siliconenpistool in de Black Edition - compromisloze prijs-kwaliteitverhouding ondanks ambachtelijke kwaliteit.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 11,90 / stuk
€ 11,90 / stuk
0,7100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 11,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,7100 kilo
Beschrijving

Siliconenpistool FOME FLEX Black Edition – De prijswaardige

Hoogwaardig en goedkoop ✓ Inclusief druppelstop ✓ Eenvoudige, nauwkeurige dosering ✓

De FOME FLEX Black Edition patroonpistool is een hoogwaardig siliconenpistool met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het pistool, dat ook geschikt is voor professionele gebruikers, overtuigt door zijn relatief lage gewicht, zeer eenvoudige bediening en ergonomisch ontwerp. De robuuste metalen behuizing met zwarte poedercoating en het gemakkelijk lopende mechanisme garanderen een enorme levensduur.

Het eenvoudige pistool is geschikt voor alle standaardpatronen voor de verwerking van siliconen, acryl of MS-polymeren met een vulhoeveelheid tot 310ml. De traploze toevoer maakt een nauwkeurige dosering van de dicht- en kleefmiddelen mogelijk. Voor schoon werken is het siliconepistool voorzien van een druppelstop.

Leveringsomvang:

 • 1 x Patroonpistool FOME FLEX Black Edition

Eigenschappen van het goedkope siliconepistool FOME FLEX Black Edition

Het FOME FLEX Black Edition siliconenpistool is een eenvoudig maar zeer hoogwaardig patroonpistool in skeletbouw. Het voordeel van deze constructie is een laag gewicht en tegelijkertijd een zeer hoge stabiliteit. De stevige metalen behuizing is volledig zwart gepoedercoat. Het ergonomische ontwerp van het handvat zorgt altijd voor een stevige grip en ligt goed in de hand. Voor meer flexibiliteit bij het aanbrengen van kitten kan de patroonhouder worden gedraaid. Vooral wanneer de punt van kit onder een hoek is gesneden, is dit een positief aspect en maakt het hanteren veel gemakkelijker.

Zelfs het goedkoopste siliconepistool in onze online shop hoeft het niet te stellen zonder nuttige functies, zoals de traploze toevoer, die een nauwkeurige en gelijkmatige toepassing van het MS-polymeer mogelijk maakt, of de druppelstopfunctie.

Om uw handen vrij te houden bij het verwisselen van het patroon of om de vers aangebrachte silicone glad te strijken, is het siliconepistool voorzien van een ophanghaak. Dit is een handige functie, vooral bij afdichting op plafondhoogte, omdat u dan niet steeds de ladder af en weer op hoeft te klimmen.

Voordelen van de FOME FLEX Black Edition in een overzicht

 • Duurzaam, stabiel ontwerp met metalen behuizing met poedercoating
 • Geschikt voor alle gangbare, eencomponenten standaard 310ml kokers
 • De druppelstop maakt schoon werken mogelijk zonder dat het afdichtmiddel nadruppelt
 • Geschikt voor alle conventionele siliconen, schildersacryl of MS-polymeren
 • Precieze toepassing dankzij traploze voeding met een overbrengingsverhouding van 1:14
 • Draaibare patroonhouder vergemakkelijkt verandering van richting bij het verzegelen
 • Laag eigen gewicht en ergonomisch ontwerp voor werken zonder vermoeidheid
 • Dankzij de geïntegreerde ladderhaak zijn uw handen ook vrij op de ladder wanneer dat nodig is

Hanteren van het patroonpistool FOME FLEX Black Edition

Om ramen en uitzetvoegen af te dichten, of om hoeken en scheuren te vullen met acryl alvorens te schilderen, moet het patroon in het siliconepistool worden geplaatst. Daartoe moet de schuif volledig worden uitgetrokken terwijl de vergrendeling aan de achterkant van het pistool ingedrukt wordt gehouden. Steek vervolgens de patroonpunt door de ronde opening aan de voorzijde en plaats de patroon in de patroonhouder. Om te voorkomen dat hij er onmiddellijk weer uitvalt, moet de schuif weer naar voren worden geschoven terwijl de vergrendeling wordt opgeheven door de hendel vast te houden.

De patroon wordt in omgekeerde volgorde vervangen. Maak eerst de schuif volledig los door hem zo ver mogelijk uit te trekken en verwijder dan de patroon. Sommige patroonhouders hebben een extra oogje. Als een dergelijke tip na het plaatsen van het patroon is vastgeschroefd, moet deze weer worden losgeschroefd voordat het patroon wordt verwijderd. Anders kan het gebeuren dat de patroonpunt niet door de ronde opening aan de voorkant van het pistool kan worden getrokken.

De verwerking van siliconen, schildersacryl of andere lijmen en afdichtingsmiddelen in conventionele patronen gebeurt in eenvoudige, opeenvolgende stappen. In de eerste wordt de patroon geplaatst zoals hierboven beschreven en - indien dit nog niet is gebeurd - opengesneden met een stanleymes. Nadat ook de punt is losgeschroefd en op de gewenste diameter is afgesneden, kan de kit in de voeg of op het oppervlak worden aangebracht. Daartoe moet aan de hendel worden getrokken tot het gewenste debiet in hoeveelheid en snelheid overeenkomt. De traploze toevoer is niet vanzelfsprekend bij zo'n eenvoudig pistool, maar het vergemakkelijkt de gelijkmatige toepassing enorm. Nadat de kit is aangebracht, wordt de vergrendelingshendel kort ingedrukt, waardoor het druppelstopmechanisme in werking treedt en de siliconen niet kunnen doorlopen. Tenslotte kan, indien nodig, de voeg worden gladgestreken met een voegspatel of een vinger en het siliconenpatroon worden verwijderd.

TIP: De gepoedercoate behuizing in satijnzwart is gemakkelijk schoon te maken. In principe moet gereedschap - inclusief het siliconepistool - na gebruik worden ontdaan van verklevingen en onzuiverheden. Vooral als de verknoping van de kit nog niet is voltooid, kunnen deze gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek en een beetje zeepoplossing. Zo blijft het siliconenpistool jarenlang in goede staat.

Technische gegevens FOME FLEX Black Edition patronenpistool

 • Producttype: Patroonpistool
 • Materiaal: Metaal (gepoedercoat)
 • Kleur: zwart
 • Afmetingen: ca. 37cm (60cm) x 22cm x 6cm
 • Gewicht (zonder patroon): 710 gram
 • Overbrengingsverhouding: 1:14
 • Traploze toevoer: Ja
 • Patroonhouder draaibaar: Ja
 • Druppelstop: Ja
 • Ladderhaak: Ja
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Eenhandige bediening: Mogelijk
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-SPIST-BE
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4779027538624
MateriaalMetaal (gepoedercoat)
Gewicht0.7100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.