Profi-patroonpers GUDFOR Heavy Duty

De professionele GUDFOR Heavy Duty patroonpers van metaal met lichtlopende mechaniek maakt een traploze dosering van siliconen-, acryl- of MS-polymeer in standaard patronen tot 310ml mogelijk.

✓ Traploze dosering
✓ Ergonomische metalen behuizing
✓ Zeer hoge overdrachtsratio van 1:26
✓ Inclusief druppelstopfunctie
✓ Inclusief ladderhaak
✓ Vermoeidheidsvrij werken

De siliconenpistool GUDFOR Heavy Duty - Hoogste kwaliteit voor professionele gebruikers.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 19,90 / stuk
€ 19,90 / stuk
0,7850 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 19,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,7850 kilo
Beschrijving

Patroonpistool GUDFOR Heavy Duty - De Profi-pistool

Zeer hoge overbrengingsverhouding van 1:26 ✓ Inclusief druppelstop ✓ Traploze toevoer ✓

Met het GUDFOR Heavy Duty patroonpistool bieden wij een professioneel siliconenpistool dat aan de hoogste eisen voldoet. Het compacte ontwerp van het skeletgeweer van gepoedercoat metaal wordt gekenmerkt door een relatief laag eigen gewicht. Het traploze mechanisme zorgt altijd voor een zeer nauwkeurige applicatie van de silicone, zelfs bij het afdichten van fijne voegen en spleten. Met een enorme overbrengingsverhouding van 1:26 kunnen zelfs minder viskeuze kitten, bijvoorbeeld ons MS-polymeer Parabond 600, met zeer weinig moeite uit het patroon worden geperst.

De solide schuif van hoogwaardig staal, evenals de robuuste kooi van de patroonhouder, zorgen ervoor dat de patroon perfect past. Het professionele pistool is geschikt voor alle conventionele standaard patronen tot 310ml om siliconen, acryl of MS-polymeren te verwerken. Om ervoor te zorgen dat de verwerking soepel verloopt, is de patroonpers uitgerust met een druppelstopmechanisme dat voorkomt dat de kit opraakt.

Leveringsomvang:

 • 1 x Patroonpers GUDFOR Heavy Duty

Eigenschappen van het professionele patroonpistool GUDFOR Heavy Duty

De GUDFOR patroonpers Heavy Duty heeft een compacte metalen behuizing in skeletbouw. Zowel de ergonomische handgreep als de behuizing zijn voorzien van een robuuste poedercoating in mat zwart. De behuizing van de patroonhouder, gemaakt van 2mm dik staal, is ook gepoedercoat, maar glanst in een zijdeachtig wit. Het robuuste stalen mechanisme garandeert een levensduur die een vakman zijn leven lang meegaat.

Naast de stevige constructie is het vooral de traploze toevoer met een fabelachtige overbrengingsverhouding van 1:26 die dit siliconenpistool onderscheidt. Hierdoor kunnen alle lijmen en kitten in standaardpatronen nauwkeurig en gelijkmatig worden aangebracht zonder fysieke inspanning. Dit is een doorslaggevend voordeel, vooral wanneer continu wordt gewerkt met minder viskeuze kitten zoals schildersacryl of een MS-polymeer. De druppelstopfunctie voorkomt dat de kit doorloopt, vooral als de patroonpunt slechts heel licht is afgesneden. Dit zorgt voor een schone werking en verwerking van siliconen, acrylaten of lijmen in standaardpatronen. De stevige schuiver eindigt aan de achterkant in een grote ladderhaak. Dit heeft twee functies. Enerzijds is het gemakkelijker om de schuif aan de haak uit te trekken om de patroon te verwisselen en anderzijds is het mogelijk om de patroonpers aan een laddersport te hangen wanneer u de patroon verwisselt of gladstrijkt, zodat u de ladder niet hoeft af te dalen en het pistool moet neerleggen om uw handen vrij te hebben.

Als professioneel patroonpistool, gericht op ambachtslieden en veeleisende doe-het-zelvers, kan het in slechts enkele eenvoudige stappen worden gedemonteerd, bijvoorbeeld om de behuizing en mechanica te reinigen.

Voordelen van de GUDFOR Heavy Duty in een overzicht

 • Professioneel, stabiel ontwerp met een compacte metalen behuizing
 • Geschikt voor alle in de handel verkrijgbare standaardpatronen tot een inhoud van 310ml
 • Schoon werken zonder overlopen dankzij de geïntegreerde druppelstopfunctie
 • Geschikt voor alle siliconen, schildersacrylaat of MS-polymeren in standaard kokers
 • Dankzij het traploze mechanisme is een constante hoeveelheid kit mogelijk
 • De draaibare kokerhouder vergemakkelijkt het veranderen van richting tijdens de toepassing.
 • De zeer hoge overbrengingsverhouding van 1:26 zorgt voor moeiteloos gebruik
 • Moeiteloos werken dankzij lichtgewicht skeletontwerp en ergonomische handgreep
 • Dankzij de geïntegreerde ladderhaak zijn uw handen ook vrij op de ladder wanneer dat nodig is

Hantering van het kitpistool GUDFOR Heavy Duty

In principe werken alle patroonpers met handmatige bediening op dezelfde manier. Trek de schuif naar achteren tot het einde door de vergrendeling aan de achterkant ingedrukt te houden en de schuif op de ladderhaak naar achteren te trekken. De siliconenpatroon kan nu worden geplaatst. Bij de GUDFOR Heavy Duty begin je met het uiteinde van de cartridge door deze over de drukplaat van de schuif te leggen. De punt van de patroon wordt dan door de daarvoor voorziene opening aan de voorzijde gevoerd totdat de patroon volledig in de kithouder is geschoven. In de laatste stap voor het afdicht- en lijmwerk wordt de vergrendeling aan de achterzijde weer losgemaakt en wordt de schuif naar voren geschoven totdat de duwplaat weerstand ondervindt.

Om de patroon te verwijderen of te vervangen, lijkt de procedure erg op elkaar. Eerst druk je op het slot en trek je de schuif aan de ladderhaak tot het einde uit. De patroon kan dan worden verwijderd. Deze moet eerst uit de opening aan de voorkant worden geleid en vervolgens aan de achterkant uit de slede worden getild. Het voordeel van de GUDFOR Heavy Duty is dat dit ook zonder problemen kan met de patroonpunt erop geschroefd. Bij de meeste eenvoudige pistolen moet dit moeizaam door een ronde opening worden geleid.

Om de lijm en kit aan te brengen, trekt u gewoon aan de ergonomische handgreep. Zelfs bij een zeer kleine opening, of taaie kitten met een lage viscositeit, kan het handvat moeiteloos worden getrokken. Het soepel lopende mechanisme is traploos en maakt zo een zeer gelijkmatige en goed controleerbare toepassing mogelijk. Als dit proces is voltooid of als het aanbrengen van kit moet worden onderbroken om van positie te veranderen, kan het druppelstopmechanisme gemakkelijk met de duim worden bediend dankzij de zeer ruim bemeten ontgrendelingsknop, waardoor het wordt vrijgegeven zodat de drukplaat geen druk meer uitoefent op het patroon.

TIP: Om de levensduur door hechting van siliconen of lijmen niet te verminderen, kan het zinvol zijn om de patroonpers na gebruik met een vochtige doek te reinigen. Dit werkt heel goed zolang de afdichtingsmassa nog niet begint te verknopen en slechts weinig tijd kost.

Technische gegevens GUDFOR Heavy Duty patroonpers

 • Producttype: Kitpistool
 • Materiaal: Metaal (gelakt, gedeeltelijk met poedercoating)
 • Kleur: Wit, zwart
 • Afmetingen: ca. 37cm (59cm) x 22cm x 6cm
 • Gewicht (zonder patroon): 785 gram
 • Overbrengingsverhouding: 1:26
 • Traploze toevoer: Ja
 • Patroonhouder draaibaar: Ja
 • Druppelstop: Ja
 • Ladderhaak: Ja
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Eenhandige bediening: Mogelijk
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-SPIST-GF
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4772012005132
MateriaalMetaal (gelakt, gedeeltelijk met poedercoating)
Gewicht0.7850
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.