Schilder-acryl Paracryl DECO wit

Onze professionele schildersacryl Paracryl DECO wit kan onmiddellijk worden overschilderd en is perfect voor het opvullen van scheuren binnenshuis zonder lange wachttijden voor het uitharden van de kit.

✓ Siliconen- & oplosmiddelvrij
✓ Isocyanaat & Ftalaatvrij
✓ Geen scheurvorming
✓ Onmiddellijk overschilderbaar
✓ Uitstekende hechting

Koop de professionele schilder acryl Paracryl DECO tegen goedkope staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 3,33/ stuk (Basisprijs € 11,11/ l)
 • from 10 Items € 3,09/ stuk (Basisprijs € 10,31/ l)
 • from 25 Items € 2,86/ stuk (Basisprijs € 9,52/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 11,90 / l
€ 3,57 / stuk
0,4200 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 3,57 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4200 kilo
Beschrijving

Paracryl DECO in wit - Overschilderbaar zonder wachttijden

Uiterst geringe volumekrimp ✓ Onmiddellijk overschilderbaar ✓ Geen scheurvorming ✓

Onze Paracryl DECO in wit is een zeer populaire acrylaatkit onder schilders en gipsplatenmakers omdat, in tegenstelling tot conventionele acrylaat, Paracryl DECO onmiddellijk na het aanbrengen kan worden overschilderd. In de handel brengt het wachten op het drogen van kit en retoucheermiddelen onnodige kosten met zich mee. Daarom wordt de speciale acrylaat gebruikt om muren en plafonds voor te bereiden die daarna moeten worden geverfd of behangen. De kit wordt niet alleen gebruikt om boorgaten of spanningsscheuren in gipsplaat op te vullen, maar ook om spleten tussen deurkozijnen, raamkozijnen of plinten en de muur op te vullen.

De hechting van de kit is uitstekend op alle typische materialen die in de bouwsector voorkomen, zodat Paracryl DECO zonder aarzeling kan worden gebruikt op hout, pleisterwerk, steen, klinkers of spaanplaat. Het acryl vertoont ook een zeer goede hechting op raamprofielen van hard PVC, of eindstroken van vinyl. Een extra primer als hechtingsbevorderaar is niet nodig. Er zij echter op gewezen dat de materialen niet aan veel beweging onderhevig zijn, omdat Paracryl DECO slechts een zeer geringe elasticiteit heeft met een maximaal toelaatbare vervorming van 7,5%. Het acryl is daarom niet geschikt voor dilatatievoegen.

Koop onze Paracryl DECO en bespaar met onze royale kortingen voor grotere afnamehoeveelheden.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Paracryl DECO wit 300ml standaardpatroon

OPMERKING: Voor het aanbrengen van Paracryl DECO acrylaatkit is een applicatiepistool voor standaardpatronen vereist.

Eigenschappen van Profi-acryl Paracryl DECO wit

In vergelijking met onze andere acrylaatkitten heeft de premium-schilderacryl Paracryl DECO een lagere dichtheid van 1,13 g/ml en kan daarom zeer goed worden aangebracht als een spleetvullende kit, zelfs in fijne scheuren. De lagere dichtheid is te danken aan het lage watergehalte van het mengsel, dat tijdens het uitharden verdampt. Dit heeft niet alleen het voordeel dat het voor acryl kenmerkende volumeverlies tot een nauwelijks noemenswaardig niveau wordt teruggebracht, maar ook dat de huidvorming al na 15 minuten begint. Om deze redenen kan Paracryl DECO onmiddellijk na het aanbrengen en gladstrijken met elke in de handel verkrijgbare muurverf of vernis op dispersiebasis worden overschilderd. De glansgraad van de aangebrachte verf wordt niet beïnvloed door de acrylaat eronder, zodat matte muurverven mat blijven. Bovendien ontstaan er geen scheurtjes in de verflaag door de verschillende droogtijden van de verf of vernis en de acryl.

Paracryl DECO heeft een lage elasticiteit en is daarom niet geschikt voor dilatatievoegen of toepassingsgebieden die onderhevig zijn aan voortdurende beweging of uitzetting. Er zij op gewezen dat de maximale vervorming niet meer dan 5% bedraagt totdat het afdichtingsmiddel is uitgehard. Zelfs daarna bedraagt de maximaal toelaatbare vervorming 7,5%. Voor het herstellen van oppervlakken door het vullen van spanningsscheuren in metselwerk, of het egaliseren van geboorde gaten of beschadigde plekken in gepleisterde oppervlakken is de geringe weerstand tegen vervorming echter geen probleem, omdat muren en plafonds gewoonlijk niet aan grote bewegingsbelasting worden blootgesteld. Paracryl DECO kan ook worden gebruikt voor het opvullen van spleten tussen deurkozijnen en muren, of tussen vloerbedekkingen en muren, aangezien hier normaal gesproken geen mechanische spanning optreedt. Voor het afdichten van de voegen tussen de plinten en de vloerbedekking is acryl echter niet de juiste keuze. In plaats daarvan, een silicone zoals onze Alkoxy-siliconen ons eigenmerk SILIKONprofi gebruikt worden.

Schilder-sacryl wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt vanwege zijn matige UV-bestendigheid. Om dit zonder aarzeling mogelijk te maken, is onze Paracryl DECO extreem emissiearm en geclassificeerd met de beste beoordeling A+ volgens de VOC-emissieklasse. De geurloze kit hardt vrijwel reukloos uit en is vrij van isocyanaten of ftalaten, zodat het gebruik ervan geen risico voor de gezondheid inhoudt. Het tast geen oppervlakken aan omdat onze witte schildersacryl ook vrij is van siliconen of oplosmiddelen. Omdat water verdampt tijdens de uitharding, mag het niet worden gebruikt op metalen met een risico op corrosie, zoals onbehandeld ijzer of niet-gelegeerd staal. Schilderacryl mag evenmin worden gebruikt op zeer gevoelige materialen zoals natuursteen of graniet, om verkleuring van de randen van het oppervlak te voorkomen.

Technische data van schilder-acryl Paracryl DECO in wit

 • Materiaal: Acrylaatpolymeer
 • Kleur: Wit
 • Huidvorming: ca. 15Min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm / 24std. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,13g/ml
 • Shore-hardheid: 24 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 7,5% volgens ISO 11600
 • Temperatuurbestendigheid: -20 °C - +80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C - +40 °C
 • VOC-Emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendig: Zeer goed
 • UV-bestendigheid: Matig
 • Weerbestendig: Matig
 • Houdbaar: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Acrylaatkitten, zoals de professionele schildersacryl Paracryl DECO, moeten bij temperaturen tussen +5 en +25°C op een koele, droge plaats worden bewaard om een houdbaarheid van 12 maanden vanaf de afvuldatum te garanderen.

Verwerking van schildersacryl Paracryl DECO in wit

Acryl is zeer gemakkelijk aan te brengen, omdat een conventioneel applicatiepistool volstaat voor het aanbrengen van de kit, zoals ook wordt gebruikt voor siliconenkitten. Het oppervlak waarop de acryl moet worden aangebracht, moet vooraf worden gereinigd, aangezien stof en vuil een negatief effect kunnen hebben op de hechting en het egalisatieresultaat. Bovendien moet de ondergrond goed worden gedroogd, want een pas aangebrachte acrylaat is oplosbaar in water, zodat de hechting wordt verminderd door een vochtige of natte ondergrond. Het gladmaken kan gebeuren met een vinger, een voegenkrabber of een gladmakende spatel. Het gebruik van speciale egaliseermiddelen is niet nodig, omdat de wateroplosbaarheid van acrylaatkitten het voordeel biedt dat gewoon leidingwater voor het egaliseren kan worden gebruikt. Daartoe moeten het oppervlak en de gebruikte gereedschappen licht worden bevochtigd met water uit een spuitfles.

In tegenstelling tot de meeste acrylaatkitten kan Paracryl DECO onmiddellijk na het aanbrengen worden overschilderd met alle in de handel verkrijgbare verven en vernissen op dispersiebasis. Dit maakt de professionele schildersacryl ideaal voor het repareren van scheuren en gebreken in pleisterwerk waar geschilderd moet worden zonder lange wachttijden voor het uitharden van de kit. De acryl is ook ideaal voor het afdichten van voegen tussen deurkozijnen en pleisterwerk of rolluikkasten binnenshuis, aangezien deze meestal worden gevolgd door een verflaag of wandbekleding met behang.

Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl DECO in wit

 • Paracryl DECO kan onmiddellijk overschilderd worden zonder te moeten wachten tot de kit droog is
 • De Profi- schildersacryl is ideaal als vulmiddel voor kleine spanningsscheurtjes met weinig speling
 • Het volumeverlies van Paracryl DECO tijdens het drogen is zeer gering in vergelijking met andere schilderacrylsoorten
 • De in water oplosbare schilderacryl kan zonder speciale egaliseermiddelen worden gladgestreken, bv. met leidingwater
 • en veel meer

In tegenstelling tot Paracryl EXTERIOR is Paracryl DECO niet UV-bestendig. Als het schildersacryl buiten wordt gebruikt, moeten de voegen en oppervlakken na het aanbrengen worden beschermd tegen UV-straling met een verflaag. Acryl is oplosbaar in water in een pasteuze, niet uitgeharde toestand. Daarom moet de pas aangebrachte kit worden beschermd tegen regen en contact met water.

ATTENTIE: Paracryl DECO is niet geschikt voor toepassingen met permanent contact met water of een aanhoudende hoge vochtigheidsgraad, omdat acryl niet waterbestendig of schimmelwerende eigenschappen heeft, zoals onze alkoxy-siliconen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0510-DEC
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeNee
EAN/GTIN5413624104019
Gewicht0.4200
Vulhoeveelheid in ml300
KleurWit
KleurnaamWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.