Aqua-Plus PP-R Kogelkraan met schroefaansluiting in wit

De Aqua-Plus PP-R kogelkraan met schroefaansluiting in wit met volledige doorlaat wordt gebruikt om het watercircuit te openen en te sluiten en wordt tussen twee PP-R buizen met een constante diameter geplaatst.

✓ Schroefbare uitvoering
✓ Met volledige doorgang
✓ Dode ruimte vrije constructie
✓ Temperatuurbestendig tot +95°C
✓ Gemaakt in de EU

De schroefbare PP-R kogelkranen in het wit zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor PP-R buizen met een buitendiameter van 20mm tot 40mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R kogelkraan - schroefbare uitvoering

Volledige doorgang ✓ Diverse maten ✓ Ontworpen zonder dode ruimte ✓

De witte Aqua-Plus PP-R kogelkraan in schroefbare uitvoering wordt gebruikt voor het gemakkelijk openen en sluiten van het watercircuit en wordt tussen twee PP-R buizen met identieke diameters geplaatst. De kogelkraan, die wij aanbieden in de maten DN20, DN25, DN32 en DN40 die bij onze buizen passen, heeft een volledige boring. Dit betekent dat de boring van de kogel dezelfde inwendige diameter heeft als de overeenkomstige buis, wat een stroming zonder stromingsverliezen garandeert. De grote, soepel lopende oranje vergrendelingshendel opent in de stroomrichting en vergrendelt wanneer hij in een hoek van 90° wordt gedraaid.

Het voordeel van de geschroefde versie van onze kogelkraan van PP-R is dat hij zeer gemakkelijk in een bestaand leidingsysteem kan worden geïntegreerd, omdat de schroefverbinding het laswerk veel gemakkelijker maakt dan bij de goedkopere vaste lasverbinding.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R Kogelkraan in wit met schroefaansluiting

Eigenschappen van de PP-R kogelkraan met schroefaansluiting

De Aqua-Plus PP-R kogelkraan is volledig vervaardigd uit wit polypropyleen-random-copolymeer. De enige uitzonderingen zijn de hendel, die gemaakt is van oranje polypropyleen, en de vier afdichtingen. Deze omvatten de twee afdichtingen voor en achter de kogel, die een afdichting vormen binnen de kogelkraan, en de twee O-ring afdichtingen die een afdichting vormen tussen de schroefverbindingen. De voedselveilige en voor drinkwater goedgekeurde kunststof wordt gekenmerkt door een zeer goede bestendigheid tegen chemicaliën. Door het zeer gladde oppervlak ontstaat er geen kalkaanslag, wat resulteert in een zeer lange levensduur van 50 jaar en meer. Net als de leidingen kan de kogelkraan worden gebruikt in een leiding met koud en warm water. Er kunnen watertemperaturen tot +95°C worden gerealiseerd, waardoor de klep ideaal is als afsluiter voor individuele verwarmingscircuits.

De kogelkraan met schroefaansluiting bestaat uit zeven essentiële afzonderlijke onderdelen. Naast de voorgemonteerde kogelkraan met zwevende kogel zijn er twee buissteunen om aan de buisuiteinden te lassen, twee O-ringafdichtingen die al in de uitsparingen van de kogelkraan zijn aangebracht en twee stevige schroefverbindingen die de buissteun met zijn draagvlak stevig tegen de afdichtringen aandrukken, zodat een drukvaste en waterdichte schroefverbinding van de buis naar de kogelkraan ontstaat. Extra afdichtingsmiddelen, hennep- of teflontape, zijn niet nodig om een dichte verbinding te krijgen.

Bij een kogelkraan wordt de stroom geopend door de hendel in de stroomrichting te draaien. Daarbij draait een kogel in de klep en opent zo het watercircuit. Het speciale kenmerk van de Aqua-Plus kogelkraan is het dode ruimte-vrije ontwerp. Dit betekent dat wanneer de kogel wordt gedraaid om de kraan te openen en te sluiten, er geen lege ruimte in de kraan is die gevuld kan blijven met water nadat hij volledig is geopend of gesloten. Dit betekent dat kalk en onzuiverheden in het water (bijvoorbeeld corrosieaanslag door metalen leidingen) de werking en dichtheid niet kunnen aantasten. De drijvende kogel is voorzien van een hoogwaardige afdichting in beide richtingen, waardoor de bruikbaarheid van het leidingsysteem qua druk- en temperatuurbestendigheid niet wordt beperkt.

Maatoverzicht van de PP-R schroefbare kogelkranen

 • PP-R kogelkraan DN20: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 20mm (Ø binnen 13,2mm)
 • PP-R kogelkraan DN25: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 25mm (Ø binnen 16,6mm)
 • PP-R kogelkraan DN32: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 32mm (Ø binnen 21,2mm)
 • PP-R kogelkraan DN40: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 40mm (Ø binnen 26,6mm)

Verwerking van de kogelkraan met schroefaansluiting voor PP-R buizen

De hoogwaardige kogelkraan met schroefaansluiting is een alternatief voor onze goedkope kogelkraan, die door lassen stevig in het leidingsysteem wordt geïntegreerd. Om de kogelkraan echter aan beide zijden met de buisuiteinden te verbinden, moet de buis ook hier aan de buishouder worden gelast. Afhankelijk van het ontwerp is een pijplasapparaat met verwarmingsdoorn en verwarmingsbus van de juiste grootte nodig. Het lassen zelf gebeurt op dezelfde manier als een lasverbinding van buizen met een mof. Daartoe wordt de pijp in de verwarmingsmof gestoken en tegelijkertijd wordt de kleine pijphouder op de verwarmingsdoorn geschoven. Na afloop van de verwarmingstijd moet de buis zonder te wachten in de buismof worden gestoken en gedurende een bepaalde tijd worden afgekoeld. De insteekdiepte varieert van 14mm - 20mm en is afhankelijk van de buitendiameter van de PP-R pijp. Verdraai de buis niet wanneer u deze in de fitting steekt. Bovendien moet de buis recht in de buishouder worden gestoken met een maximale axiale afwijking van 3 graden.

De waarden voor het lassen hangen af van de werkelijke diameter van de PP-R pijp. Hierbij moet rekening worden gehouden met de duur van het verwarmen en afkoelen en met de insteekdiepte, die bepaalt hoe diep de buis in de buishouder moet worden gestoken. Met onze montagegegevensbladen, die kunnen worden bekeken in het tabblad "Gegevensbladen", hebben wij voor elke buismaat een afzonderlijk gegevensblad opgesteld waaruit deze waarden kunnen worden gehaald. Deze gegevensbladen zijn ook doorspekt met tal van andere nuttige informatie over montage, lineaire thermische uitzetting en levensduur, rekening houdend met de bestaande buistemperaturen en -drukken.

OPMERKING: De twee schroefverbindingen moeten vóór het lassen over het desbetreffende buisuiteinde worden geschoven, omdat zij daarna niet meer over de buishouder kunnen worden geleid. De reden hiervoor is het verbrede contactoppervlak aan het andere uiteinde van de buishouder, dat door het vastschroeven stevig tegen de O-ringafdichting wordt gedrukt.

Nadat beide buisuiteinden aan de buishouder zijn gelast en afgekoeld, kan de kogelkraan aan beide zijden worden vastgeschroefd. Zorg ervoor dat de zwarte afdichtingsring gelijkligt met het contactoppervlak van het buisuiteinde. Door de hoge pasnauwkeurigheid van de schroefverbinding bestaat hier echter geen noemenswaardig risico, zodat een waterdichte verbinding van de afzonderlijke onderdelen na het vastschroeven gewaarborgd is. De fittingen hebben een goede grip, zodat zij zonder extra gereedschap zeer gemakkelijk met de hand kunnen worden vastgeschroefd.

Technische gegevens van de schroefbare kogelkraan van wit PP-R

 • Producttype: Afsluitventiel
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Uitvoering: Kogelkraan met schroefaansluiting
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 40,0mm
 • Wijziging van richting: zonder
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwatergoedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-HAHN1-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringAfsluitventiel
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.