Aqua-Plus PP-R schroefkoppeling met binnendraad

De Aqua-Plus PP-R koppeling met schroefbare binnendraad van messing met geïntegreerde afdichtring maakt een flexibele verbinding van PP-R buizen met andere leidingsystemen mogelijk, die indien nodig op elk moment kan worden losgemaakt.

✓ Met binnendraad (vrouwelijk)
✓ Schroefbare schroefdraad
✓ Temperatuurbestendig tot +95°C
✓ Massief messing schroefdraad
✓ Inclusief afdichtring

De witte PP-R schroefkoppelingen (IG) zijn verkrijgbaar in de maten DN20x1/2 inch, DN25x3/4 inch, DN32x1 inch en DN40x1 1/4 inch.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 4,40/ stuk)
 • from 20 Items € 4,28/ stuk (Basisprijs € 4,28/ stuk)
 • from 50 Items € 4,17/ stuk (Basisprijs € 4,17/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R schroefkoppeling met binnendraad

Schroefbaar messing draad ✓ Met dichtingsring ✓ Eenvoudige schroefaansluiting ✓

De witte Aqua-Plus PP-R koppelingen met schroefbare binnendraad en geïntegreerde afdichting zijn verkrijgbaar passend bij onze witte PP-R buizen in 20mm tot 40mm diameter. De messing schroefdraad varieert van 1/2" tot 1 1/4", afhankelijk van de diameter van de PP-R pijp. De schroefkoppeling combineert dus een vaste lasverbinding van een PP-R leidingsysteem met de flexibele aansluitmogelijkheid van een schroefverbinding, die door middel van de koppelschroefverbinding op elk moment kan worden losgemaakt. De toepassingsmogelijkheden van het water- en drukdichte leidingsysteem lopen uiteen van drinkwatervoorziening en verwarmingsbouw tot de levensmiddelenindustrie.

De schroefkoppeling van het Aqua-Plus PP-R leidingsysteem bestaat uit vier afzonderlijke componenten, waarbij de binnendraadverbinding met de lasbare buishouder van wit polypropyleen stevig is verbonden met een koppelschroefverbinding, die eveneens van een messinglegering is gemaakt. Voor een perfecte afdichting van de schroefkoppeling is er een afdichtingsring tussen de schroefverbinding en het PP-R kunststof.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R schroefkoppeling met binnendraad in wit

Eigenschappen van de meerdelige PP-R koppeling met binnendraad

Onze PP-R-buiskoppelingen met schroefbare binnendraad van messing zijn de perfecte verbindingsmogelijkheid met onze schroefkoppelingen met buitendraad en zijn ook zeer geschikt om een schroefverbinding tot stand te brengen met een T-koppeling met buitendraad in dezelfde draaddiameter. De PP-R-buismof, die door lassen een permanente verbinding met een PP-R-buis tot stand brengt, wordt gekenmerkt door een goede slaapweerstand, die typisch is voor polypropyleen. De zeer goede bestendigheid tegen chemicaliën, zoals alkaliën of zuren, zijn eveneens positieve eigenschappen van deze kunststof, waardoor het PP-R leidingsysteem zeer geschikt is voor toevoerleidingen in de chemische en farmaceutische industrie. Met een temperatuurbestendigheid van -10°C is PP-R vorstbestendig. De bovengrens van de continue gebruikstemperatuur is +95°C. Dit betekent dat de buizen en hulpstukken ook kunnen worden gebruikt voor warmwatervoorziening in sanitaire voorzieningen, in verwarmingsbouw of in geothermische energie.

De soepel lopende schroefdraad van massief messing en de fitting van wit polypropyleen worden gekenmerkt door een zeer goede kwaliteit van afwerking. Zoals alle onderdelen van het Aqua-Plus leidingsysteem, wordt de koppeling in Griekenland geproduceerd. De productie binnen de EU garandeert hogere kwaliteitsnormen dan goedkope producties, hetgeen wordt bewezen door diverse DIN- en EN-normen waarvoor het systeem kan worden gebruikt. Vooral de certificeringen door de DVGW en de SKZ behoren tot de meest noemenswaardige testcentra die bewijzen dat het Auqa-Plus systeem kan worden gebruikt voor pijpleidingen voor de drinkwatervoorziening.

Om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen de schroefdraadinzet en de lasbare buisfitting waterdicht is tot een werkdruk van 26 bar, is in de schroefdraadinzet een afdichtingsring aangebracht, die goed afdicht tegen de kunststof nadat deze op de koppelingsfitting is geschroefd.

Maatoverzicht van de PP-R koppelingen met binnendraad

 • PP-R koppeling DN20x1/2" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - binnendraad Ø 1/2"
 • PP-R koppeling DN25x3/4" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - binnendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN32x1" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - binnendraad Ø 1"
 • PP-R koppeling DN40x1 1/4" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm - binnendraad Ø 1 1/4"

Verwerking van de schroefbare PP-R koppelingen met binnendraad

Om een verbinding te maken met de PP-R schroefkoppeling en een PP-R buis van dezelfde diameter, moeten deze aan elkaar worden gelast. Hiervoor is een lasapparaat voor kunststofbuizen nodig. Het lassen gebeurt door de pijp in de mof van het moflasapparaat te steken. De PP-R-buishouder van de schroefkoppeling daarentegen wordt tegelijkertijd op de verwarmingsdoorn geplaatst. Na het verstrijken van de opwarmtijd moeten de twee elementen in elkaar worden geschoven. Dit moet gebeuren zonder te draaien totdat de inbrengdiepte is bereikt. Een axiale afwijking van meer dan 3 graden kan een negatief effect hebben op de dichtheid van de gelaste verbinding; daarom moet er bij het verbinden op worden gelet dat de buis recht in de mof wordt gestoken. Ten slotte moet de gelaste verbinding een bepaalde tijd rusten om af te koelen.

ATTENTIE: Vóór het verwarmen moet de buitenste schroefdraadfitting op de buis worden geschoven, omdat dit na het lassen niet meer mogelijk is.

Wij bieden de koppelstukken voor buizen aan in verschillende buitendiameters van 20mm tot 40mm. Naarmate de buisdiameter toeneemt, nemen ook de opwarm- en afkoeltijden toe. De insteekdiepte is ook afhankelijk van de diameter, zodat wij voor elke buisdiameter een apart montagegegevensblad hebben gemaakt, dat deze informatie bevat, alsmede waardevolle details over de montage. De gegevensbladen kunnen worden bekeken en afgedrukt in het gelijknamige tabblad.

Nadat de lasverbinding is afgekoeld, kan de schroefbare koppeling met binnendraad naar wens worden los- en vastgedraaid. Dit maakt flexibele buisverbindingen mogelijk die op elk moment kunnen worden losgemaakt door de schroefverbinding van de koppeling los te draaien. Vooral voor verbindingen van transportleidingen met een hoog onderhoudsniveau in de industrie en de levensmiddelenindustrie is de koppelingsfitting een uitstekende keuze en voor dergelijke doeleinden geschikter dan onze buiskoppelingen met vaste schroefdraadverbinding.

Technische gegevens van de schroefbare koppeling voor PP-R buizen

 • Producttype: Buis-koppeling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (draad): Messing
 • Uitvoering: Binnendraad
 • Draaddiameter: 1/2" - 1 1/4"
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 40,0mm
 • Wijziging van richting: Geen
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelen goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

HINWEIS: Voor schroefverbindingen van buizen met messing schroefdraad helpt een beetje hennep- of teflontape om de afdichting van de schroefverbinding te verbeteren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-KUPPIG-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringSchroefkoppeling
Ø Draadvarieert
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.