Aqua-Plus PP-R reduceermof in wit

De Aqua-Plus PP-R reduceerkoppelingen in het wit worden gebruikt om twee delen van PP-R buizen met elkaar te verbinden en tegelijkertijd de buisdiameter te verkleinen.

✓ Voor voedsel en drinkwater
✓ Voor bedrijfstemperaturen tot +95°C
✓ Voor diameterverkleining
✓ Zeer eenvoudige verwerking
✓ Gemaakt in de EU

De witte PP-R reduceermoffen zijn verkrijgbaar in alle maten van 40mm, 32mm en 25mm voor reductie tot 32mm, 25mm of 20mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,90/ stuk (Basisprijs € 0,90/ stuk)
 • from 20 Items € 0,84/ stuk (Basisprijs € 0,84/ stuk)
 • from 50 Items € 0,80/ stuk (Basisprijs € 0,80/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R reduceermof - Voor het verkleinen van de pijpdiameter

Voor alle diameters ✓ Drinkwater goedkeuring ✓ DVGW gecertificeerd ✓

Onze Aqua-Plus PP-R reduceerkoppelingen zijn, net als alle fittingen en buizen van het Aqua-Plus leidingsysteem, gemaakt van voedselveilig, slagvast polypropyleen random copolymeer - afgekort PP-R. De verloopmoffen, die aan beide zijden beschikbaar zijn voor een PP-R buis, zijn verdeeld in drie segmenten. De twee buitenste segmenten, die overeenkomen met de respectieve buisdiameter, variëren in grootte voor een reduceermof. De diepte van de segmenten is perfect afgestemd op de insteekdiepte van de buis. In het midden bevindt zich een segment met een kleine scheidingsbaan die als dieptebegrenzing voor de insteekdiepte fungeert en zodanig is ontworpen dat de doorstroming van de buisverbinding - afgezien van de beoogde diameterverkleining - ook bij een kleinere buisdiameter niet wordt beperkt.

De productaanduiding van een reductiestuk geeft informatie over de buizen waarvoor het stuk kan worden gebruikt. Het eerste getal komt overeen met de buitendiameter van de grotere pijp in millimeter, gevolgd door een koppelteken (waarbij de koppeltekens hier van dealer tot dealer verschillen). Het tweede getal bepaalt de buitenste buisdiameter van de dunnere buis. Ook hier is de meting in millimeters.

Profiteer van ons uitgebreide assortiment PP-R reduceerkoppelingen en onze royale volumekortingen.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R reduceermof in wit

Eigenschappen van de witte PP-R reduceermof

PP-R-reduceerkoppelingen worden met name gebruikt in de huishoudelijke installatie van drinkwater- en verwarmingsleidingen om de leidingdiameter van de hoofdleiding te verkleinen tot een kleinere diameter voor de afzonderlijke toevoerleidingen. Afhankelijk van de grootte van de hoofdleiding en de noodzakelijke diameterverkleining zijn verschillende verloopstukken nodig. In grote installaties kunnen zelfs verschillende verbindingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld om de hoofdleiding bij elke verdieping taps toe te laten lopen in plaats van een leiding met een grote leidingdiameter van de kelder naar de bovenverdieping te leggen.

Dankzij de productie op basis van polypropyleen random copolymeer van hoge kwaliteit, zijn er geen beperkingen wat betreft de bruikbaarheid van het buizensysteem bij het verbinden van twee buizen met verschillende diameters. Goedkeuring voor gebruik in drinkwatervoorzieningstoepassingen en als transportleidingen in de voedingsmiddelenindustrie zijn essentiële voorwaarden voor de bruikbaarheid van PP-R leidingsystemen, zodat alle buizen en fittingen in de Aqua-Plus PP-R serie in het wit - inclusief de PP-R reduceerkoppelingen - nationale en internationale goedkeuringen hebben.

Verwerking van Aqua-Plus PP-R reduceermof in wit

Reductiekoppelingen worden - zoals de naam al zegt - gebruikt om de diameter in een buisverbinding te verkleinen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties. Er zijn reduceermoffen tot de eerstvolgende kleinere buisdiameter, alsook reduceermoffen van de grootste tot de kleinste diameter en alle variaties daartussen.

Overzicht van de beschikbare varianten van de reduceermoffen

 • PP-R reduceermof 25/20: PP-R buis met Ø buiten 25mm op PP-R buis met Ø buiten 20mm
 • PP-R reduceermof 32/20: PP-R buis met Ø buiten 32mm op PP-R buis met Ø buiten 20mm
 • PP-R reduceermof 32/25: PP-R buis met Ø buiten 32mm op PP-R buis met Ø buiten 25mm
 • PP-R reduceermof 40/20: PP-R buis met Ø buiten 40mm op PP-R buis met Ø buiten 20mm
 • PP-R reduceermof 40/25: PP-R buis met Ø buiten 40mm op PP-R buis met Ø buiten 25mm
 • PP-R reduceermof 40/32: PP-R buis met Ø buiten 40mm op PP-R buis met Ø buiten 32mm

Het lassen van PP-R buizen en het verkleinen van moffen werkt op dezelfde manier als het maken van lasverbindingen met eenvoudige moffen. Ook hier is het nodig beide onderdelen tegelijk te verhitten met het moflasapparaat. Hierbij moet er echter op worden gelet dat de buis en de mof met dezelfde diameter op de verwarmingsdoorn of in de verwarmingsmof worden geplaatst. Bij de meeste moflasapparaten is het onmogelijk ze door elkaar te gebruiken, zodat alleen bij elkaar passende elementen aan één kant van de verwarmer kunnen worden verwarmd. Na het verstrijken van de verwarmingstijd, die varieert naar gelang van de diameter, kan de buis in de overeenkomstige zijde van de reduceermof worden gestoken totdat de insteekdiepte is bereikt. Dit moet onmiddellijk na het opwarmen worden gedaan, recht en zonder de pijp te verdraaien. Betrouwbare dichtheid van de gelaste verbinding kan alleen worden gegarandeerd met een maximale axiale afwijking van drie graden.

Het lassen van pijpen en reduceerverbindingen is afhankelijk van de diameter van de pijp. Hoe groter de diameter, hoe langer de opwarm- en afkoeltijden, alsmede de insteekdieptes van de buis in de mof. Wij hebben deze informatie samengevat in afzonderlijke gegevensbladen met nuttige tabellen over montageafstanden, lineaire uitzetting en drukweerstand voor elke pijpdiameter afzonderlijk. Deze gegevensbladen kunnen worden gedownload van het tabblad Downloads op de Productpagina voor onze witte Aqua-Plus PP-R buizen gedownload worden.

ATTENTIE: Zonder verwarming kunnen de PP-R buizen niet in de overeenkomstige zijde van de PP-R reduceermof worden gestoken. Pas wanneer het kunststof van de pijp en de mof voldoende zacht zijn geworden, is het mogelijk ze in elkaar te passen. Dit is opzettelijk en vormt geen fabricagefout en is uiterst belangrijk voor een duurzame, hechte lasverbinding van de twee systeemcomponenten.

Technische gegevens van de witte PP-R reduceerkoppelingen

 • Producttype: Pijp-reduceermof
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Pijp buitendiameter: 20,0mm - 40,0mm
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De PP-R-reduceerkoppelingen worden gebruikt om de diameter van twee delen van PP-R-buizen met verschillende diameter te verkleinen. Om PP-R buizen met identieke diameters met elkaar te verbinden, zijn in plaats daarvan eenvoudige PP-R moffen nodig.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-RMUFFE-0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringPijp-reduceermof
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.