Aqua-Plus PP-R T-verloopstuk in wit

De Aqua-Plus PP-R verloophulzen in wit van hoogwaardig polypropyleen-random-copolymeer worden gebruikt voor het aftakken van leidingsystemen waarbij de diameters van de leiding verschillen.

✓ Voor buisvertakkingen
✓ Goedkeuring volgens DVGW en SKZ
✓ Warmtebestendig tot +95°C
✓ Water- en drukdicht
✓ Zeer grote selectie

De witte PP-R T-verloopstukken zijn verkrijgbaar in vele stijlen voor het aftakken van PP-R buizen met verschillende diameters.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,95/ stuk (Basisprijs € 0,95/ stuk)
 • from 20 Items € 0,90/ stuk (Basisprijs € 0,90/ stuk)
 • from 50 Items € 0,84/ stuk (Basisprijs € 0,84/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R T-verloopstuk - Voor takken met verschillende diameters

Vele uitvoeringen ✓ DVGW gecertificeerd ✓ Gemaakt in Europa ✓

De witte Aqua-Plus PP-R T-stukken zijn verkrijgbaar in een zeer groot aantal uitvoeringen voor alle denkbare buisaansluitingen met extra vertakkingen. Van een enkele verkleining van de pijpdiameter, tot een dubbele verkleining met dezelfde pijpdiameter, tot drie verschillende maten. Voor PP-R-buizen met diameters van 20mm tot 40mm zijn er vele variaties, van reducties tot de eerstvolgende kleinere diameter tot reducties van de grootste tot de kleinste buisdiameter.

Om in één oogopslag te kunnen zien welke pijpdiameters moeten worden gebruikt voor het specifieke aansluitstuk van de T-verdeler, zijn deze in een specifieke volgorde aangegeven. De aanduidingen, bijvoorbeeld voor de PP-R T-verdeler 32/25/20, betekenen dat de onderste houder met een diameter van 32mm geschikt is voor PP-R buizen met dezelfde diameter. Het tweede cijfer geeft de leidingdiameter van de tak aan. Het laatste getal daarentegen bepaalt de buitendiameter van de pijp aan de tegenoverliggende zijde van de eerste, dikkere pijp. De diametervermindering treedt niet altijd op bij de tak. De T-verdeler 25/25/20 is een goed voorbeeld waarbij één zijde en de aftakking geschikt zijn voor 25mm buizen en een smallere 20mm buis in de derde rechte mof moet worden geschoven.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R T-verloopstuk in wit

Eigenschappen van de witte verloopstukken voor PP-R buizen

Het Aqua-Plus-systeem van polypropyleen-random-copolymeer is even geschikt voor de drinkwatervoorziening als voor het transport van koud en warm water tot 95°C. Daardoor is het leidingsysteem ideaal voor verwarmingssystemen, warmtepompen en geothermische systemen. Dit maakt het buizensysteem ideaal voor verwarmingssystemen, warmtepompen en geothermische energie. Terwijl buizen met een buitendiameter van 32mm of 40mm gewoonlijk alleen voor de hoofdleidingen worden gebruikt, wordt voor muuraansluitingen, badkamermeubels of individuele radiatoren meestal slechts een 20mm-buis gebruikt. Om deze te kunnen aftakken van de hoofdleiding zijn T-stukken met diameterverkleining nodig. De zogenaamde PP-R T-verloopstukken, die worden gebruikt voor het lassen van de PP-R-buizen, voldoen aan deze eisen, zodat de aftakking en de verkleining van de buisdiameter in één arbeidsgang kunnen worden uitgevoerd.

Leidingsystemen voor drinkwatervoorziening zijn onderworpen aan strenge eisen, die zijn vastgelegd in DIN- of EN-normen. Ons Aqua-Plus PP-R systeem voldoet aan alle noodzakelijke normen en ook aan relevante certificeringen op nationaal en internationaal niveau, zoals het DVGW-certificaat of het SKZ-certificaat, die belangrijk zijn voor het gebruik van de buizen en hulpstukken als drinkwaterleidingen in Duitsland.

Om de insteekdiepte te beperken en de stromingsweerstand te optimaliseren, zijn de houders beperkt in diepte, zodat in het binnengebied van de T-verdeler de diameter is afgestemd op de binnendiameter van de buizen. Een ander voordeel van dit speciale ontwerp is dat de stroming bij het verkleinen of aftakken aanzienlijk minder lawaai veroorzaakt dan bij vergelijkbare producten waarvan de binnendiameter niet optimaal op de leidingen is afgestemd.

Om ervoor te zorgen dat de reducerende T-stukken zonder enige beperking kunnen worden gebruikt als transportbuizen in de chemische verwerkingsindustrie en in de voedingsmiddelenindustrie, worden zij ook gemaakt van chemisch bestendig, slagvast polypropyleen, een van de voedselveilige kunststoffen.

Verwerking van verloopstukken met aftakking van PP-R

Een T-stuk fungeert als leidingverbinder met een extra aftakking voor een derde leiding, die vast met elkaar verbonden zijn door middel van lassen. Dit is ook het geval bij een T-verloopstuk, maar hier wordt de leidingdiameter verkleind in één of meerdere opnames. De verschillende mogelijke combinaties resulteren in een grote verscheidenheid aan beschikbare producten voor het aftakken van het leidingsysteem. De volgende lijst is bedoeld om een ​​snel overzicht te geven van de beschikbare varianten.

Maatoverzicht van de PP-R T-verloopstukken

 • PP-R T-verloopstuk 25/20/25: Twee PP-R buizen met Ø buiten 25mm - Buisvertakking met Ø buiten 20mm
 • PP-R T-verloopstuk 25/20/20: Een PP-R buis elk met Ø buiten 25mm en 20mm - Buisvertakking met Ø buiten 20mm
 • PP-R T-verloopstuk 25/25/20: Een PP-R buis elk met Ø buiten 25mm en 20mm - Buisvertakking met Ø buiten 25mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/20/32: Twee PP-R buizen met Ø buiten 32mm - Pijpvertakking met Ø buiten 20mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/25/32: Twee PP-R buizen met Ø buiten 32mm - Pijpvertakking met Ø buiten 25mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/32/20: Een PP-R buis elk met Ø buiten 32mm en 20mm - Pijpvertakking met Ø buiten 32mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/32/25: Een PP-R buis elk met Ø buiten 32mm en 25mm - Pijpvertakking met Ø buiten 32mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/20/20: Een PP-R buis elk met Ø buiten 32mm en 20mm - Pijpvertakking met Ø buiten 20mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/25/25: Een PP-R buis elk met Ø buiten 32mm en 25mm - Pijpvertakking met Ø buiten 25mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/20/25: Een PP-R buis elk met Ø buiten 32mm en 25mm - Pijpvertakking met Ø buiten 20mm
 • PP-R T-verloopstuk 32/25/20: Een PP-R buis elk met Ø buiten 32mm en 20mm - Pijpvertakking met Ø buiten 25mm
 • PP-R T-verloopstuk 40/20/40: Twee PP-R buizen met Ø buiten 40mm - Pijpvertakking met Ø buiten 20mm
 • PP-R T-verloopstuk 40/25/40: Twee PP-R buizen met Ø buiten 40mm - Pijpvertakking met Ø buiten 25mm
 • PP-R T-verloopstuk 40/32/40: Twee PP-R buizen met Ø buiten 40mm - Pijpvertakking met Ø buiten 32mm

Bij het lassen is het belangrijk dat de buis en de adapter gelijktijdig worden verhit. Vanwege de verschillende diameters moet u ervoor zorgen dat u de diameters niet verwisselt en dezelfde maten verwarmt. Bij de meeste buislasapparaten is verwarring echter onmogelijk, omdat de verwarmingsdoorn en de verwarmingsmof zich elk aan één kant van de verwarmingsbus bevinden. Voor een gemakkelijke hantering bij het lassen van de drie buizen met het T-stuk, raden wij aan eerst de twee tegenover elkaar liggende pijpen te lassen en daarna de aftakkende pijp. Op deze manier wordt u bij het aanbrengen van het T-stuk op de verwarmingsdoorn niet zo gehinderd door de afgewerkte buisverbindingen.

De verschillende buisdiameters die in verloop-T-stukken worden gebruikt, vereisen elk verschillende verwarmingstijden om de slangen en T-stukken zacht te maken voor het lassen. De rusttijden voor het afkoelen van de lasverbinding zijn ook afhankelijk van de diameter van de leidingen. Op de Productpagina voor onze witte Aqua-Plus PP-R buizen hebben we de relevante parameters voor elke diameter afzonderlijk samengevat in een montagegegevensblad. Deze databladen bieden ook nuttige informatie over het installeren van de leidingen en kunnen worden gedownload van het tabblad datasheets.

ATTENTIE: Voor strakke lasverbindingen van het PP-R leidingsysteem zijn compacte, solide verbindingen nodig. Dit wordt onder meer bereikt door de kleinere diameter van de buisbevestigingen van de T-verloopstuk, die een halve millimeter kleiner is dan de buitendiameter van de buis. Dit betekent dat de pijpen niet in de T-stuk kunnen worden gestoken zonder eerst te worden verwarmd op het pijplasapparaat.

Technische gegevens van de witte PP-R T-verloopstukken

 • Producttype: T-verloopstuk
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Buis buitendiameter: 20,0mm - 40,0mm
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De PP-R T-reduceerstukken zijn geschikt voor vertakkende leidingsystemen met gelijktijdige verkleining van de diameter van één of twee leidingen. De verloopstukken zijn niet geschikt voor het aftakken van leidingen met identieke diameters. Gebruik in plaats daarvan de eenvoudige PP-R tees uit onze shop.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-RTEE-000000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringT-verloopstuk
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.