Stopcontactlasapparaat 850W in koffer (voor buizen Ø 16mm - Ø 63mm)

Het Högert stopcontact lasapparaat 850W in koffer bevat alles wat nodig is voor het lassen van thermoplastische buizen en is perfect geschikt voor het lassen van verbindingen van onze witte PP-R buizen.

✓ LCD temperatuurweergave
✓ Traploos regelbaar van 0°C - 300°C
✓ Doppen met PTFE anti kleeflaag
✓ Incl. pijpadapter van 16mm-63mm
✓ Geschikt voor commercieel gebruik

De set omvat buisadapters voor gelijktijdige verwarming van binnen- en buitenoppervlakten in zeven maten.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 69,90 / stuk
€ 69,90 / stuk
4,1600 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 69,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 4,1600 kilo
Beschrijving

Moflasapparaat voor thermoplastische buizen

Traploos instelbaar ✓ LCD display ✓ Voor buizen van 16mm tot 63mm ✓

Met het Högert pijplasapparaat in een praktische kofferset bieden wij een hoogwaardig lasapparaat voor thermoplastische buizen, dat zowel voor particulier als commercieel gebruik is goedgekeurd. Naast het pijplasapparaat met een traploos instelbare temperatuur van 0 °C tot 300 °C en een duidelijk afleesbaar Lcd-display, bevat de koffer ook een stabiele standaard en pijpadapters met hoogwaardige PTFE-coating in de maten Ø16, Ø20, Ø25, Ø32, Ø40, Ø50 en Ø63 mm. Deze zijn in de koffer overzichtelijk op maat gerangschikt en kunnen gemakkelijk uit de houder worden genomen.

De metalen koffer heeft een ongevoelige hamerslag afwerking en wordt gebruikt voor het veilig opbergen van het lasapparaat, de buisadapters en de standaard. Om te voorkomen dat de inhoud in de koffer rondvliegt, kunnen alle adapters en het lasapparaat worden vastgezet in de meegeleverde houders. Daarnaast biedt de koffer ook voldoende ruimte om werkhandschoenen of een buizensnijder op te bergen.

Omvang van de levering:

 • 1 x Högert lasdoos 850W in metalen koffer
 • 1 x Högert standaard
 • 1 x Högert pijpadapter in 16, 20, 25, 32, 40, 50 en 63mm
 • 1 x schroevendraaier en inbussleutel

Kenmerken van het lasapparaat

Het Högert contactdooslasapparaat 850W is een krachtig lasapparaat voor professioneel gebruik. Het handige apparaat combineert een compact ontwerp met maximale gebruiksvriendelijkheid. De hoogwaardige behuizing van blauwe ABS-kunststof is robuust en schokbestendig en heeft een eenvoudige bedieningseenheid met vier knoppen en een goed afleesbaar Lcd-display. Het display toont de ingestelde temperatuur, de huidige temperatuur tijdens het verwarmen en de restwarmte via rood verlichte cijfers. Twee controleleds geven informatie over de bedrijfsgereedheid. Voor een eenvoudige bediening kan het lasapparaat op de meegeleverde standaard worden geschoven, zodat het altijd stevig staat, zelfs bij het verwarmen van dikkere buizen van 40 mm, 50 of 63 mm.

De ruim bemeten verwarmingsplaat waarop maximaal drie buisadapters worden geschroefd, wordt door het hoge verwarmingsvermogen zeer snel op de ingestelde temperatuur gebracht, zodat het lassen van kunststof buizen zonder lange wachttijden kan worden uitgevoerd. Met de zeven pijpadapters in de maten Ø16, Ø20, Ø25, Ø32, Ø40, Ø50 en Ø63mm zijn alle in de hydraulische en pneumatische pijpinstallatie gebruikte diameters inbegrepen. Elke pijpadapter bestaat uit een verwarmingsdoorn, een verwarmingshuls en een schroef met schroefdraad van roestvrij staal. Om ervoor te zorgen dat de verwarmde kunststofbuizen gemakkelijk in en uit de buisadapters kunnen worden gehaald, zijn ze allemaal voorzien van een zeer hoogwaardige PTFE-coating die voorkomt dat de kunststof vastplakt. Het benodigde gereedschap voor het aandraaien van de schroeven, bestaande uit een inbussleutel en een kruiskopschroevendraaier, is eveneens opgenomen in de hoogwaardige metalen koffer en wordt meegeleverd.

Voor een veilig gebruik is het apparaat uitgerust met een restwarmte-indicator die via het Lcd-display kan worden afgelezen. Bovendien heeft het stopcontactlasapparaat een veiligheidsmechanisme dat het apparaat beschermt tegen werking bij te lage temperaturen. De aanbevolen bedrijfstemperatuur ligt tussen 0°C en 40°C. Voor een merkproduct van hoge kwaliteit dat ook gericht is op commerciële gebruikers, heeft het een flexibele kabel met een veiligheidsstekker die geschikt is voor bouwplaatsen.

Voordelen van de Högert lasmachine voor kunststofbuizen

 • De temperatuur kan worden afgelezen op het Lcd-scherm en traploos worden ingesteld van 0°C tot 300°C
 • Door het hoge vermogen worden de buisadapters snel opgewarmd en blijven ze veilig op temperatuur
 • Dankzij de PTFE anti kleeflaag wordt voorkomen dat de hete buis aan de adapter blijft kleven
 • De hoofdplaat heeft drie houders voor het gelijktijdige gebruik van verschillende buisadapters
 • De buisadapters, bestaande uit verwarmingsdoorn en verwarmingsmof, hebben gegraveerde maatinformatie
 • Een veiligheidsmechanisme beschermt het apparaat tegen een te lage temperatuur
 • Het lasapparaat is goedgekeurd voor commercieel gebruik en kan worden gebruikt op bouwplaatsen
 • De robuuste transportkoffer houdt alles op zijn plaats en biedt opbergruimte voor bijvoorbeeld handschoenen

Lassen van buizen met de mof lasmachine van Högert

Inbrengen van de buisadapters
De kofferset bevat zeven buisadapters, elk bestaande uit een verwarmingshuls voor het verwarmen van de kunststofbuis en een verwarmingsdoorn voor het verwarmen van de fittingen, hulzen en hulpstukken. Deze zijn in de koffer overzichtelijk gerangschikt naar grootte en kunnen gemakkelijk uit de meegeleverde houder worden genomen. De kopplaat van het lasapparaat heeft drie afzonderlijke gaten waarin de adapters worden geplaatst. Het plaatsen van de buisadapters is kinderspel. Nadat de gewenste maat uit de houder is gehaald, moet de schroef volledig worden losgedraaid en door het daarvoor bestemde gat in de verwarmingsdoorn en de gewenste houder in de kopplaat van het verwarmingsapparaat worden gestoken. Aan de andere kant van de kopplaat wordt de verwarmingsdoorn, die een hoogwaardige messing schroefdraad heeft, op de schroef gedraaid totdat deze stevig op de kopplaat rust. Voor het aandraaien van de schroef wordt een bijgeleverde inbussleutel gebruikt. Om fouten te voorkomen hebben alle buisadapters een gegraveerde maataanduiding. Dit zorgt ervoor dat niet de verkeerde maat wordt gebruikt of dat verschillende maten worden gebruikt voor bussen en doornen.

Afhankelijk van de grootte van de vereiste buisadapters kunnen tot drie plaatsen tegelijk worden bezet. Dit is vooral nuttig wanneer bij de installatie van buizen verschillende diameters, reduceerhulzen of T-stukken met diameterverkleining moeten worden verwerkt. Dit betekent dat in de meeste gevallen de buisadapters niet volledig hoeven te worden gekoeld en vervangen, maar dat slechts één buis met de bijbehorende fitting tegelijk kan worden verwarmd.

WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact is en dat het apparaat voldoende is afgekoeld voordat u de buisadapter plaatst.

Instellen van de lastemperatuur
De lastemperatuur kan worden ingesteld op de exacte lastemperatuur in stappen van één, tientallen en honderden. Het gemakkelijk af te lezen Lcd-display toont de huidige temperatuur en het controlelampje ALM geeft aan wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Een ander controlelampje, met het opschrift OUT, knippert zolang het buislasapparaat in de verwarmingsmodus staat. Dit lampje knippert ook als het apparaat tussentijds opnieuw opwarmt om de ingestelde temperatuur te handhaven. Vooral wanneer de buis in de verwarmingsmof wordt gestoken en de fitting op de verwarmingsdoorn wordt gelegd, kan dit leiden tot een minimale temperatuurdaling, waardoor het apparaat opnieuw opwarmt. Door het hoge vermogen van de Högert moflasmachine is zowel het opwarmen na de inbedrijfstelling als het tussentijds opwarmen om de lastemperatuur weer te bereiken in zeer korte tijd voltooid.

De eigenlijke lastemperatuur, die heel gemakkelijk kan worden ingesteld met de vier pijltjestoetsen, hangt af van de kunststof die aan elkaar moet worden gelast. Voor onze witte PP-R buizen is de aanbevolen lastemperatuur 260°C. Deze temperatuur is echter te hoog voor het lassen van Pvc-buizen, zodat op de machine een lagere temperatuur moet worden ingesteld. De exacte temperatuur die nodig is voor het lassen van thermoplastische buizen is meestal te vinden in de productbeschrijvingen van de dealers en fabrikanten.

Verwarming van buis en verbindingselement
Zodra de gewenste lastemperatuur is bereikt, hetgeen wordt aangegeven door het oplichten van de controle-indicator, kan de kunststofbuis in de bij de diameter passende verwarmingsdoorn worden geplaatst. Tegelijkertijd moet de fitting, bijvoorbeeld een verbindingsmof, op de tegenoverliggende verwarmingsdoorn worden geplaatst. De lastijd voor het verwarmen van de kunststoffen, evenals de insteekdiepte, varieert afhankelijk van het materiaal en de diameter. De handleiding bevat een duidelijke tabel met richtwaarden voor het lassen van kunststof buizen. Exacte informatie moet echter altijd bij de fabrikant of dealer worden opgevraagd als deze belangrijke informatie niet direct op de productpagina beschikbaar is. Voor onze PP-R buizen is deze informatie, evenals de afkoeltijd, altijd opgenomen in de aanvullende informatie en in de gegevensbladen, die wij als download beschikbaar stellen.

WAARSCHUWING: Er moeten dringend hittebestendige werkhandschoenen worden gedragen om brandwonden door contact met de kopplaat of de buisadapters te voorkomen.

Het maken van de lasverbinding
Na het verwarmen kan de pijp in de fitting worden gestoken. Dit moet onmiddellijk gebeuren, zonder veel oponthoud. Zorg ervoor dat de buis recht en zonder te draaien wordt ingebracht, totdat de vereiste insteekdiepte is bereikt. De lasverbinding moet dan afkoelen.

De buisadapters vervangen
Het verwisselen van de buisadapters gebeurt op dezelfde manier als het plaatsen ervan, met dit verschil dat de reeds gemonteerde adapters in omgekeerde volgorde van de kopplaat moeten worden verwijderd. Het is zeer belangrijk dat het apparaat vooraf voldoende afkoelt en dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald om te voorkomen dat het verwarmingsproces per ongeluk wordt geactiveerd. Nadat de buisadapters zijn verwisseld, kan het apparaat weer op het net worden aangesloten en kan de werktemperatuur voor het lassen worden ingesteld.

De verwijderde buisadapters moeten indien nodig worden gereinigd voordat ze weer op de daarvoor bestemde plaats in de koffer worden opgeborgen, zodat ze bij de volgende toepassing weer kunnen worden gebruikt. Voor de reiniging mogen geen metalen voorwerpen of staalborstels worden gebruikt, omdat deze de PTFE-coating kunnen beschadigen.

OPMERKING: Voor de ingebruikname moet de gebruikershandleiding worden gelezen. Om schade aan het apparaat of persoonlijk letsel te voorkomen, moeten de veiligheidsvoorschriften van de handleiding strikt in acht worden genomen!

Technische gegevens van de Högert kokerlasser 850W

 • Product type: Contactdooslader
 • Materiaal (behuizing): ABS
 • Materiaal (Verwarmingskop): Roestvrij staal
 • Materiaal (Hoezen): Gietijzer (PTFE gecoat)
 • Spanning: 230 Volt
 • Nominale kracht: 850 Watt
 • Beschermingsklasse: IPX0
 • Elektrische beschermingsklasse: I
 • Temperatuur bij gebruik: 0°C - 40°C
 • Werktemperatuur: 0°C -300°C
 • Temperatuurinstelling: Traploos (één, tientallen, honderden)
 • Moffen (Ø in mm): 16 / 20 / 25 / 32 / 40 / 50 / 63
 • Geschikte materialen: Buizen van thermoplasten
 • Gewicht: 1,365 kg (incl. standaard, zonder stopcontacten)
 • Netsnoer: 2m H05VV-F
 • Restwarmte-indicator: Ja
 • Thermische zekering: Ja (Bescherming tegen lage temperaturen)
 • Geschikt voor bouwplaatsen: Ja
 • Commercieel gebruik: Ontvankelijk

Verzorging en onderhoud van de lasmachine voor kunststofbuizen

Het stopcontactlasapparaat moet na en voor elk gebruik worden gecontroleerd op schade aan het netsnoer, om er zeker van te zijn dat de kabelisolatie niet is gesmolten door contact met de verwarmingskop. Bovendien moeten de behuizing, de verwarmingskop en de moffen na elk gebruik, nadat het apparaat volledig is afgekoeld en de stekker uit het stopcontact is gehaald, worden gereinigd van alle opeenhopingen. Dit garandeert een soepele werking van het apparaat. De behuizing en alle andere onderdelen kunnen van stof en vuil worden ontdaan met een droge, zachte doek of een borstel met kunststof haren. Dompel het apparaat nooit onder in vloeistoffen, bijv. water, om de elektrische componenten niet te beschadigen of het risico te lopen een levensgevaarlijke elektrische schok te krijgen tijdens de inbedrijfstelling. Elektrische apparaten mogen nooit worden geopend en mogen alleen door bevoegd personeel worden gerepareerd.

Er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Er bestaat gevaar voor ernstige brandwonden of elektrische schokken!

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-PPR-WELD-K850
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Gewicht4.1600
Power850
Spanning230
Stroomvoorziening230V
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.