Aqua-Plus PP-R Kogelkraan voor lassen in wit

De Aqua-Plus PP-R kogelkraan in wit voor directe lasverbinding met twee PP-R buizen van dezelfde diameter, heeft een volle kogelopening en wordt gebruikt om het watercircuit te openen of te sluiten.

✓ Voor stevig lassen
✓ Met volledige doorgang
✓ Ontworpen zonder dode ruimtes
✓ Voor warm water tot +95°C
✓ Gemaakt in Europa

De permanent lasbare PP-R kogelkranen in het wit zijn verkrijgbaar in de maten DN20 tot DN40 voor PP-R buizen met een buitendiameter van 20 tot 40mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R kogelkraan - lasbare uitvoering

Volledige doorgang ✓ Maten van DN20 tot DN40 ✓ EPDM Dichtingen ✓

De witte Aqua-Plus PP-R kogelkraan wordt gebruikt om het watercircuit te openen en te sluiten en wordt stevig in het leidingsysteem geïntegreerd door hem aan PP-R buizen met identieke diameter te lassen. Wij bieden de kogelkraan aan in de vier maten DN20, DN25, DN32 en Dn40 tegen gunstige prijzen die passen bij de PP-R buizen die bij ons verkrijgbaar zijn. De binnendiameter en de diameter van de boring in de kogel komen overeen met de binnendiameter van de buis. Dit ontwerp staat ook bekend als een kogelkraan met volle doorlaat, waarbij de doorstroming onbelemmerd blijft wanneer hij volledig geopend is. De grote, witte hendel kan worden gemarkeerd met de meegeleverde kleurmarkeringen in rood en blauw voor warm- en koudwaterleidingen.

In tegenstelling tot de kogelkraan met schroefverbinding wordt de goedkopere versie rechtstreeks op de buisuiteinden aangesloten door middel van lassen en zorgt zo voor een permanente, waterdichte en drukdichte verbinding tussen de buizen en de kogelkraan, die langdurig en onderhoudsvrij is als de lasverbinding zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R kogelkraan voor het lassen in wit

Eigenschappen van de PP-R kogelkraan met handgreephendel

Met uitzondering van de afdichtingen is de Aqua-Plus PP-R kogelkraan gemaakt van wit polypropyleen-random-copolymeer - kortweg PP-R. Deze kunststof wordt gekenmerkt door een hele reeks positieve eigenschappen, waarvan de belangrijkste de toelating voor drinkwatervoorziening volgens DVGW en SKZ is. Met een temperatuurbestendigheid van -10°C tot +95°C kan het Aqua-Plus systeem zonder aarzelen worden gebruikt voor koud- en warmwaterleidingen, of het nu gaat om drinkwaterleidingen, verwarmingsleidingen, leidingen voor tuinberegening of voor inlaat- en uitlaatleidingen van thermische zonnesystemen. Dankzij de zeer goede bestendigheid tegen chemicaliën kunnen de leidingen, net als de solide vervaardigde kogelkraan met EPDM-afdichtingen, ook worden gebruikt voor het transport van chemicaliën in de farmaceutische en chemische industrie.

De kogelkraan voor vaste aansluiting door gelaste verbindingen is een voorgemonteerde fitting waarin een kogel binnenin het watercircuit zorgt voor het openen en sluiten door de hendel te draaien. De opening van de kogel komt overeen met de binnendiameter van de bijpassende buismaat, zodat vloeistoffen zonder stromingsverliezen kunnen doorstromen wanneer de kogelkraan volledig geopend is. Voor absolute dichtheid is de kogel aan beide zijden omsloten door een hoogwaardige afdichting van ethyleenpropyleendieenrubber.

Bij de kogelkraan draait een kogel in de kraan en de boring opent het watercircuit wanneer de hendel in de stroomrichting wordt gedraaid. Als de hendel 90 graden ten opzichte van de leiding wordt gedraaid, draait ook de opening van de kogel zodanig dat er geen water meer door de kogelkraan kan stromen. Door het zogenaamde dode ruimte-vrije ontwerp, waarin zich geen holten in de kogelkraan bevinden, kunnen afzettingen van kalkhoudend water of onzuiverheden in de vloeistoffen zich niet in dergelijke holten ophopen wanneer het circuit wordt geopend of gesloten. Dit heeft een positief effect op de reeds zeer lange levensduur van de kogelkraan en voorkomt lekken die anders zouden kunnen ontstaan wanneer afzettingen het volledig sluiten van het mechanisme belemmeren.

Maatoverzicht van de PP-R kogelkranen met vaste lasverbinding

 • PP-R kogelkranen DN20: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 20mm (Ø binnen 13,2mm)
 • PP-R kogelkranen DN25: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 25mm (Ø binnen 16,6mm)
 • PP-R kogelkranen DN32: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 32mm (Ø binnen 21,2mm)
 • PP-R kogelkranen DN40: PP-R buis aan beide zijden met Ø buiten 40mm (Ø binnen 26,6mm)

Verwerking van de PP-R kogelkraan met gelaste aansluiting

De kogelkraan van polypropyleen-random-copolymeer heeft aan beide zijden een lasmof voor ontvangst van de buis. De diameter van de twee leidingen is identiek en hangt af van de gekozen grootte van de kogelkraan. Lassen is zeer eenvoudig en snel. Hiervoor is een moflasapparaat met geschikte inzetstukken nodig, waarin de buis wordt gestoken of de buismof van de klep wordt aangebracht. Dit moet tegelijkertijd gebeuren, zodat de verwarmingstijd voor beide elementen gehandhaafd blijft. Daarna moet de buis recht en zonder te verdraaien in de houder van de kogelkraan worden gestoken, totdat de vereiste insteekdiepte is bereikt. Let vooraf op de plaatsing van de hendel, zodat deze toegankelijk is en kan worden bediend nadat het leidingsysteem is geïnstalleerd. Zodra de lasverbinding voldoende is afgekoeld, kan de tegenoverliggende zijde volgens dezelfde procedure worden gelast.

Hoe lang de buis en de mof moeten worden verwarmd, hangt af van de buitendiameter van de buis. Hoe kleiner de buitendiameter, hoe korter de verwarmingstijd met het lasapparaat. Hetzelfde geldt voor de koelfase en de insteekdiepte, die 14mm bedraagt voor de kleinste diameter en met 2mm toeneemt naarmate de pijp groter wordt, zodat de insteekdiepte voor een DN40-pijp 20mm bedraagt. Om het duidelijk en eenvoudig te maken, hebben wij voor elke buisdiameter een apart installatieblad gemaakt, waarin wij alle gegevens hebben samengevat die van belang zijn voor het lassen van de kunststof. Bovendien bevatten deze gegevensbladen nadere informatie over montage, montageafstanden en uitbreiding voor warmwaterleidingen.

OPMERKING: Het uiteinde van de buis kan niet zonder voldoende verweking in de fitting worden gestoken, omdat de buismof van de fitting om technische redenen ca. 0,5mm kleiner is dan de buitendiameter van de buis.

Technische gegevens van de lasbare kogelkraan van wit PP-R

 • Producttype: Afsluitventiel
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Uitvoering: Kogelkraan met lasverbinding
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 40,0mm
 • Wijziging van richting: zonder
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelgoedkeuring: Ja
 • Drinkwatergoedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-HAHN2-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringAfsluitventiel
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.