Aqua-Plus PP-R T-stuk in wit

De Aqua-Plus PP-R reduceerkoppelingen in wit van hoogwaardig polypropyleen random copolymeer worden gebruikt voor het eenvoudig aftakken van leidingsystemen met een constante leidingsdiameter.

✓ DVGW en SKZ gecertificeerd
✓ Voor eenvoudige vertakkingen
✓ Duurzaam bestand tot +95°C
✓ Water- en drukdicht
✓ Geproduceerd in Europa

De witte PP-R T-stukken zijn verkrijgbaar in de maten DN20, DN25, DN32 en DN40 voor PP-R buizen met overeenkomstige diameter.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,75/ stuk (Basisprijs € 0,75/ stuk)
 • from 20 Items € 0,70/ stuk (Basisprijs € 0,70/ stuk)
 • from 50 Items € 0,65/ stuk (Basisprijs € 0,65/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R T-stuk - Voor eenvoudige aftakking van het leidingsysteem

Drinkwater goedkeuring ✓ DVGW gecertificeerd ✓ Gemaakt in de EU ✓

De Aqua-Plus PP-R T-stukken zijn verkrijgbaar in maten van DN20 tot DN40 tegen gunstige prijzen. De T-stukken, gemaakt van hoogwaardig polypropyleen-random-copolymeer, worden gebruikt om eenvoudige aftakkingen te maken in leidingsystemen. Om te voorkomen dat de buizen te diep worden ingebracht, wordt de diameter binnenin het T-stuk verkleind tot de binnendiameter van de buis. Hierdoor ontstaat na het lassen een vrijwel naadloze overgang van de buiseinden naar het T-stuk, waardoor de zeer geringe stromingsweerstand niet toeneemt. Bovendien wordt voorkomen dat de geluidsontwikkeling toeneemt wanneer vloeistoffen doorstromen.

In het geval van de eenvoudige T-stukken hebben alle houders dezelfde diameter, zodat hier alleen buizen kunnen worden gebruikt die met deze diameter overeenkomen. In het geval van het PP-R T-stuk in maat DN20 betekent dit dat alle drie de buizen een buitendiameter van 20mm moeten hebben. De maataanduiding 20/20/20 is ook zeer wijdverbreid, hoewel het scheidingsteken varieert naar gelang van de handelaar. Toch is het op het eerste gezicht duidelijk welke diameters moeten worden gebruikt. Bij T-stukken zijn alle diameters gelijk, daarom is de gedetailleerde notatie eerder zeldzaam en heeft ze veel meer zin bij T-reductoren.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R T-stuk in wit

Eigenschappen van de witte T-stukken voor PP-R buizen

In leidingsystemen voor drinkwatervoorziening, alsmede bij de installatie van verwarmingssystemen, worden aftakkingen met T-stukken gebruikt om een toevoerleiding voor verschillende secties op te zetten, bijvoorbeeld naar elke kamer of verdieping. Met de PP-R T-stukken in wit zijn dergelijke aftakkingen in een handomdraai gerealiseerd en vormen zij een uiterst duurzame en bestendige verbinding van drie secties met PP-R buizen van dezelfde diameter.

Naast de certificeringen voor drinkwatervoorziening, die voldoen aan de DVGW en SKZ, en alle vereiste DIN- en EN-normen, is het hittebestendige PP-R leidingsysteem van Aqua-Plus geschikt voor permanente bedrijfstemperaturen tot +95°C. Door het zeer geringe warmteverlies is het systeem van polypropyleen-random-copolymeer een ideaal, energie-efficiënt alternatief voor metalen buizen van koper, aluminium of staal en kan het uitstekend worden gebruikt voor warm- en koudwatervoorziening, alsook voor verwarmingsbuizen, transportbuizen in de airconditioningtechniek of voor warmtepompsystemen.

Verwerking Aqua-Plus PP-R T-stukken in wit

Een T-stuk fungeert als een buisverbindingsstuk met een andere aansluiting voor een derde buis die zich haaks op de hoofdbuis vertakt. Bij de eenvoudige T-stukken zijn de drie buismoffen alle van gelijke grootte, zodat de aftakking plaatsvindt in dezelfde buisdiameter als de doorlopende buisverbinding zelf.

Maatoverzicht van de PP-R T-stukken

 • PP-R T-stuk DN20 (20/20/20): PP-R buizen met Ø buiten 20mm (Ø binnen 13,2mm)
 • PP-R T-stuk DN25 (25/25/25): PP-R buizen met Ø buiten 25mm (Ø binnen 16,6mm)
 • PP-R T-stuk DN32 (32/32/32): PP-R buizen met Ø buiten 32mm (Ø binnen 21,2mm)
 • PP-R T-stuk DN40 (40/40/40): PP-R buizen met Ø buiten 40mm (Ø binnen 26,6mm)

Het lassen van T-stukken met een moflasapparaat is nog zeer eenvoudig voor de eerste pijp. Hiertoe wordt het T-stuk op de verwarmingsdoorn van het verwarmingsapparaat geplaatst en tegelijkertijd wordt de pijp in de verwarmingsmof aan de andere kant van het lasapparaat gestoken. Na voldoende verweking, die wordt bereikt na een bepaalde verwarmingstijd, moeten de buis en het T-stuk worden samengevoegd tot de insteekdiepte is bereikt. Bij het samenvoegen van de onderdelen van het systeem moet erop worden gelet dat dit recht en zonder draaien gebeurt. Daarna moet de lasverbinding voldoende afkoelen alvorens de tweede en derde lasverbinding kunnen worden gemaakt, die volgens hetzelfde principe moeten worden uitgevoerd. De axiale afwijking van de buis mag niet meer dan 3% bedragen, anders kan een permanente dichtheid niet worden gegarandeerd. Wij raden aan eerst de twee tegenover elkaar liggende pijpen volgens de beschreven procedure in het T-stuk te plaatsen en pas de aftakking als laatste te lassen, zodat de aangesloten pijp de verwarming van het T-stuk van de volgende lassen niet hindert en het werk belemmert.

Op de Productpagina voor onze witte Aqua-Plus PP-R buizen, hebben wij voor elke buisdiameter specifieke installatiegegevensbladen als download ter beschikking gesteld, die alle informatie bevatten voor het lassen van de PP-R buizen met de PP-R T-stukken. Dit omvat de diameter-afhankelijke tijden voor opwarmen en afkoelen, alsmede de insteekdieptes van de buis in de afzonderlijke lasverbindingen van het T-stuk. Bovendien bevatten de gegevensbladen uitgebreide informatie over de montage, alsmede informatie over de drukbestendigheid naargelang van de continue gebruikstemperatuur.

ATTENTIE: Zoals bij alle fittingen van het Aqua-Plus PP-R systeem, kunnen de buizen niet in het T-stuk worden gestoken als ze niet vooraf voldoende zacht zijn gemaakt door de moflasser, omdat de diameter van de T-stukhouder ongeveer 0,5 mm kleiner is dan de buitendiameter van de overeenkomstige buis.

Technische gegevens van de witte PP-R T-stukken

 • Producttype: PP-R T-stukken
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Pijp buitendiameter: 20,0mm - 40,0mm
 • Temperatuursbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De PP-R T-stukken zijn geschikt voor aftakkende leidingsystemen met een constante leidingsdiameter. Indien de aftakking met een kleinere buisdiameter moet worden uitgevoerd, bieden wij de T-stukken ook als T-reduceerstukken in verschillende uitvoeringen aan.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-TEE-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringPijp T-stukken
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.