Professionele pijpsnijder voor kunststof buizen tot Ø 42mm

De Högert professionele buissnijder met massief mes van roestvrij staal heeft een rateltoevoer met geoptimaliseerde krachtoverbrenging en snelle terugloop. De buissnijder is ideaal voor kunststofbuizen en aluminium composietbuizen tot een diameter van 42 mm.

✓ Massief roestvrij stalen blad
✓ Geschikt voor linkshandigen
✓ Snijdt PP-R buizen tot DN40
✓ Ook voor aluminium composietbuizen
✓ Zeer robuuste constructie

De pijpsnijder is ook geschikt voor linkshandigen en kan gemakkelijk met één hand worden bediend.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 18,90 / stuk
€ 18,90 / stuk
0,4100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 18,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4100 kilo
Beschrijving

Pijpsnijder voor kunststof buizen en slangen tot 42mm

Roestvrij stalen blad ✓ Zeer robuuste constructie ✓ Ambachtelijke kwaliteit ✓

Met de Högert professionele buissnijder bieden wij een hoogwaardige buissnijder die voldoet aan de hoogste eisen van ambachtslieden en doe-het-zelvers met een hoog kwaliteitsbesef. De buissnijder met metalen behuizing van aluminium heeft een solide mes van roestvrij staal, dat moeiteloos door buizen van kunststof en door meerlaagse composietbuizen tot een buitendiameter van 42 mm glijdt. De rateltoevoer, die een speciaal mechanisme heeft met een optimale overbrengingsverhouding, zorgt voor een moeiteloze snede, zelfs bij dikkere buizen. Dit maakt het ook heel gemakkelijk om hardere kunststofbuizen van hard PVC of aluminium composietbuizen te snijden, die worden gebruikt voor waterleidingen en verwarmingsbuizen. De buissnijder is ook uitstekend geschikt voor onze PP-R-lijnbuizen en zorgt altijd voor een rechte, precieze snede, volledig zonder bramen of groeven.

Omvang van de levering:

 • 1 x Högert professionele pijpsnijder met roestvrijstalen blad

Kenmerken van de pijpsnijder voor ambachtslieden

Onze buissnijders, evenals alle andere gereedschappen van Högert, zijn geselecteerde producten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, bediening en duurzaamheid. Dit maakt de professionele buissnijder tot de perfecte keuze voor vakmensen en ambitieuze doe-het-zelvers uit de verwarmingsbouw, sanitair en elektro-installatie en overtuigt door een zeer hoge verwerkingskwaliteit en de robuuste constructie van hoogwaardige materialen. De geschroefde behuizing van massief aluminium, gecombineerd met een geheel metalen klepaandrijving met ratel spreekt voor een levensduur die ook bij regelmatig, intensief gebruik niet wordt aangetast. Alleen de antislip greep vlakken van de handgreep zijn van slagvaste ABS-kunststof en op de aluminium behuizing geschroefd. Voor een veilig gebruik zijn de antislipvlakken aan beide zijden geprofileerd.

Bij een pijpsnijder zijn vooral de werkwijze, de krachtoverbrenging en het mes van belang. Vooral bij goedkope gereedschappen wordt op de materialen bespaard om de producten goedkoper te kunnen aanbieden. Dit gaat echter ten koste van de betrouwbaarheid en een nauwkeurig snijbeeld. Het professionele ontwerp van ons snijgereedschap voor kunststof buizen maakt voor het lemmet gebruik van een hoogwaardige roestvrije staallegering. Dit is roestvrij en heeft een zeer hoge snijbestendigheid, zodat de pijp altijd recht en glad wordt doorgesneden. Het snijvlak vertoont geen braamvorming, zoals bij snijtechnieken zoals zagen. Tijdrovend ontbramen van de randen kan dus achterwege blijven. Om te voorkomen dat de buizen wegglijden of verdraaien heeft de buizensnijder een brede, afgeronde buisgeleiding, die tevens voorkomt dat de buis tijdens het snijden uit de geleiding glijdt. De uitgekiende aandrijving, die bestaat uit een rateltoevoer met 14 stappen, brengt de kracht over met een geoptimaliseerde overbrengingsverhouding, zodat ook dikkere buizen, bijvoorbeeld PP-R-buizen met een buitendiameter van 40 mm en een wanddikte van ca. 7 mm, zonder veel moeite en met relatief weinig inspanning kunnen worden gesneden.

Het bijzondere van de pijpsnijder is dat hij even geschikt is voor linkshandigen als voor rechtshandigen. De snelkoppeling, die ook als noodontgrendeling dient, kan worden uitgevoerd door de hendel voorbij de nulstand te openen en kan in elke stand van het mes worden bediend om het mes te openen. Er is dus geen duim nodig voor een enkelzijdige ontgrendelingshendel. Het ergonomisch gevormde handvat heeft ruim bemeten greep vlakken van antislip, geprofileerde kunststof op beide hendels.

Voordelen van de Högert buizensnijschaar

 • De pijpsnijder snijdt moeiteloos kunststof buizen tot een buitendiameter van 42mm
 • De pijpsnijder is geschikt voor het snijden van PPR-buizen, kabelbuizen en aluminium composietbuizen
 • De grote buisgeleider zorgt voor een rechte snede zonder wegglijden van de buis
 • Het solide roestvrijstalen blad roest niet en garandeert een zeer hoge snijduurzaamheid
 • Zelfs dikke buizen zijn gemakkelijk te snijden dankzij rateltransport met geoptimaliseerde overbrengingsverhouding
 • De terugkeer voor het snel openen van het mes kan zeer gemakkelijk aan beide zijden worden geactiveerd
 • Zeer robuust ontwerp van aluminium en staal, zonder kunststof (exclusief greep inzet)
 • Het handvat is ergonomisch gevormd en heeft aan beide zijden anti-slip inzetstukken

Behandeling van de professionele pijpsnijder voor kunststof buizen

Een pijpsnijder werkt in principe op dezelfde manier als een snoeischaar, behalve dat hij geen takken en twijgen knipt, maar buizen van kunststof of meerlaagse samengestelde buizen. Allereerst moet de mes vergrendeling worden losgemaakt, wat gebeurt door de kleine draadstang aan het einde van de hendel van het handvat eenvoudigweg om te draaien. Nu gaat de hendel open tot de nulstand. Als de onderste handgreep verder naar buiten wordt bewogen, wordt de snelkoppeling geactiveerd en gaat het mes snel in de open stand. De pijpsnijder is nu klaar om pijpen met een diameter van 42 mm of minder te snijden. De buis wordt in de grote buisgeleider gestoken en de gemarkeerde positie wordt ongeveer in het midden van het mes geplaatst. Door aan de hendel te trekken wordt het mes enkele millimeters naar voren bewogen. Zolang het nog niet in de buis zit, kan de snijpositie nog worden gecorrigeerd. Door herhaaldelijk aan de hendel te trekken, glijdt het stalen mes steeds dieper door de buis tot deze uiteindelijk volledig is doorgesneden.

De rateltoevoer met kracht besparende overbrenging heeft 14 stappen, zodat de pijp wordt gesneden nadat de toevoer 14 keer is bediend. Het mes blijft dan in de gesloten stand, maar kan door de snelle terugloop weer worden geopend om een andere buis te snijden. Deze ontgrendeling van het mes is zeer eenvoudig uit te voeren met de rechter- of linkerhand door de hendel van de handgreep verder te openen. Voor het opbergen moet het mes altijd beschermd in de buishouder worden geplaatst voordat de mes blokkade aan het einde van de achterste hendel wordt ingeklapt. Dit zorgt niet alleen voor een plaats besparende opslag van de tang, maar voorkomt ook dat de snelkoppeling per ongeluk wordt geactiveerd. Dit voorkomt schade door het stoten van het mes en elimineert het risico van letsel door snijden aan het mes.

Technische gegevens van de professionele pijpsnijder

 • Product type: Pijpsnijder
 • Materiaal (behuizing): Aluminium
 • Materiaal (blad): Roestvrij staal
 • Hardheidsgraad (blad): HRC53 (volgens Rockwell)
 • Kleur: Blauw
 • Gewicht: 410 gram
 • Werkingsprincipe: Krachtoverbrengende rateltoevoer
 • Max. Diameter pijp: Tot en met 42mm
 • Geschikte materialen: PP-R, PP, PE, PVC, PEX/AL
 • Bladvergrendeling: Ja
 • Snel terugspoelen: Ja
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (beide kanten)

Verzorging en onderhoud van de pijpsnijder

De professionele pijpsnijder van Högert bestaat uit een robuuste aluminium behuizing met interne metalen mechaniek en overtuigt door een zeer hoge fabricagekwaliteit die ook voor ambachtslieden niets te wensen overlaat. Als professioneel gereedschap is de inspanning voor verzorging en onderhoud van de pijpsnijder beperkt. Om de functie en het uiterlijk niet aan te tasten, is het aan te bevelen stof en vuil na gebruik regelmatig te verwijderen.

WAARSCHUWING: Het roestvrijstalen blad is uiterst scherp en glijdt niet alleen door plastic buizen, maar kan ook door een vinger snijden. Bij onjuiste behandeling bestaat het risico van knel- en snijwonden. Daarom raden wij sterk aan geconcentreerd en voorzichtig te zijn bij het snijden en stevige werkhandschoenen te dragen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-PPR-CUT-PRO
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN5902801239687
MateriaalAluminium / Koolstofstaal (SK5)
Gewicht0.4100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.