Superlijm S-Polybond STRONGfix 20g (spleet vullend)

Onze S-Polybond STRONGfix is een krachtige speciale lijm op basis van gemodificeerde cyanoacrylaten die binnen enkele seconden een grote verscheidenheid aan materialen veilig en betrouwbaar hecht.

✓ Korte functionele kracht
✓ Zeer hoge eindsterkte
✓ Aanpassing voor opvullen van gaten
✓ Voor lijmen en repareren
✓ Oplosmiddelvrij

De spleet vullende superlijm in de doseerflacon is ook geschikt voor metalen zoals aluminium, koper of messing.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 233,33 / l
€ 4,90 / stuk
0,0200 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0200 kilo
Beschrijving

Superlijm speciaal voor spleet vullende verlijming in seconden

Spleet vullend ✓ Ook voor aluminium, messing en koper ✓ Oplosmiddelvrij ✓

S-Polybond STRONGfix is een extreem krachtige één component-snellijm die even geschikt is voor verschillende metalen zoals aluminium, messing of koper, als voor pakkingen van rubber, EPDM en APTK, en voor kunststofbehuizingen en onderdelen van bijvoorbeeld ABS, PS, PVC enz. De spleet vullende secondelijm met hoge sterkte is ook zeer geschikt voor het lijmen van leer en kunstleer en kan zowel voor materialen van hetzelfde type als voor ondergronden van verschillende materialen worden gebruikt.

S-Polybond STRONGfix is speciaal ontwikkeld voor verlijmingen waarbij in zeer korte tijd hoge sterktes moeten worden bereikt. Bijvoorbeeld voor het lijmen en repareren van scheuren en breuken, maar ook voor het bevestigen van onderdelen die later met schroeven of klinken aan elkaar worden bevestigd. De snellijm is geschikt voor niet-absorberende, tot licht poreuze oppervlakken van metaal, kunststof, rubber, leer, keramiek, maar ook voor APTK/EPDM-afdichtingen van ramen, caravans en woonwagens, ronde en profielafdichtingen van deurafdichtingen, geverfde oppervlakken en nog veel meer. De lijm is oplosmiddelvrij en lost de oppervlakken van oplosmiddelgevoelige ondergronden niet op.

Eigenschappen van superlijm STRONGfix

S-Polybond STRONGfix heeft zeer goede hechtingseigenschappen op verschillende oppervlakken en materialen en wordt gebruikt voor verlijming, reparatie en bevestiging in talloze toepassingsgebieden. Het lijmmengsel op basis van cyanoacrylaat is geschikt voor talloze toepassingsgebieden waar een betrouwbare, krachtige verbinding met een zeer korte fixatietijd nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van scheuren en breuken in huishoudelijke apparaten, speeltoestellen, schoenen en nog veel meer. Daarnaast wordt onze snel uithardende superlijm ook gebruikt om schroefverbindingen in de fabrieksbouw, scheepsbouw en voertuigbouw betrouwbaar te bevestigen. STRONGfix is UV- en weerbestendig na volledige uitharding en daarom ook zeer geschikt voor buitentoepassingen. De harde lijmverbinding wordt ook gekenmerkt door een hoge koude- en hittebestendigheid. De speciale formule van de gemodificeerde cyanoacrylaten bevat geen oplosmiddelen en kan daarom ook worden gebruikt op geverfde of oplosmiddelgevoelige oppervlakken.

S-Polybond STRONGfix, In vergelijking met de meeste andere snellijmen, inclusief de onze, heeft MULTIfix een verbeterde spleet vullende eigenschappen en compenseert zo kleine onregelmatigheden binnen de hechtoppervlakken van de samengevoegde delen, wat resulteert in een krachtigere verbinding met een aanzienlijk hogere eindsterkte. Dit is mogelijk op basis van gemodificeerde cyanoacrylaten met een viscositeit die meer dan 4 keer zo hoog is. Een ander verschil met de zeer reactieve MULTIfix is de iets vertraagde functionele sterkte, die echter nog steeds vrij kort blijkt te zijn, zodat de spleet vullende superlijm ook zijn naam eer aan doet.

 • S-Polybond STRONGfix lijmt binnen enkele seconden en zorgt voor zeer hoge sterktes
 • S-Polybond STRONGfix vult zelfs kleine onregelmatigheden in de ondergrond dankzij verhoogde viscositeit
 • S-Polybond STRONGfix met speciale doseersluiting voor openen en sluiten met één hand
 • S-Polybond STRONGfix is UV- en weerbestendig en geschikt voor buitentoepassingen
 • S-Polybond STRONGfix is oplosmiddelvrij en tast geen oplosmiddelbestendige oppervlakken aan
 • S-Polybond STRONGfix is ook geschikt voor het verlijmen van metalen zoals aluminium, messing of koper

Verwerking van superlijm STRONGfix

Voor het aanbrengen moeten alle substraten en hulpmaterialen (bevestigingsgereedschap, reinigingsdoeken, enz.) klaarliggen om een vlotte, snelle hechting te garanderen. De te lijmen oppervlakken moeten grondig worden gereinigd voordat de snellijm wordt aangebracht. Ze moeten droog, stof- en vetvrij zijn voordat de lijm wordt aangebracht. Bij het lijmen van siliconen, TPE-profielen of polyolefinen (PE, PP, enz.) kan de voorbehandeling van de lijmoppervlakken met een adhesiepromotor de hechtingseigenschappen verbeteren.

Om de snellijm aan te brengen, opent u de doseerdop door deze met duim en wijsvinger te draaien totdat de gewenste hoeveelheid lijm eruit komt en brengt u deze snel en gelijkmatig aan op het te lijmen gebied. Sluit de doseerdop onmiddellijk weer om uitharding bij de doseeropening te voorkomen. Breng onmiddellijk daarna de te lijmen delen onder de vereiste druk samen en fixeer ze met de eerder verstrekte hulpmiddelen totdat de functionele sterkte is bereikt.

Verwijder overtollige lijm onmiddellijk met een pluisvrije doek of spatel voordat de lijm begint uit te harden. Anders kan de lijm alleen mechanisch worden verwijderd. Houd er bij het verlijmen van metalen zoals aluminium, koper of messing rekening mee dat een duurzaam verouderingsbestendige verbinding niet kan worden bereikt als de lijmoppervlakken niet zijn voorbehandeld. Hetzelfde geldt voor geanodiseerde oppervlakken of oppervlakken die zijn behandeld met wassen en oliën.

Door de vele mogelijke toepassingen van de snellijm en de respectieve speciale voorwaarden (bv. verwerkingsparameters en eigenschappen van de substraten) moet de respectieve specifieke toepassing door de gebruiker worden getest. Bovendien wordt aanbevolen om vóór gebruik de technische informatiebladen van de te lijmen materialen te controleren op geschiktheid en compatibiliteit. Oppervlaktecoatings, bijvoorbeeld geanodiseerd aluminium, en corrosie kunnen de gewenste hechtsterkte nadelig beïnvloeden.

WAARSCHUWING: STRONGfix is niet geschikt voor toepassingen in verband met drinkwater en voedingsmiddelen.

Verwerkingseigenschappen van de STRONGfix

 • Geurformatie: doordringend, kenmerkend
 • Kleur: doorzichtig, kleurloos
 • Viscositeit: ca. 90 mPa.s
 • Gaten overbruggen: max. 0,1 mm
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C tot +30 °C
 • Functionele kracht: ca. 4 seconden (EPDM / EPDM - Profielafdichting)
 • Functionele kracht: ca. 10 seconden (PVC-U / PVC-U - Hard-PVC)
 • Functionele kracht: ca. 15 seconden (Aluminium / Aluminium)
 • Functionele kracht: ca. 2 seconden (Leer)
 • Uithardingstijd: 16 uur (bij ca. +20 °C)
 • Opslagtemperatuur: +15 °C tot +25 °C
 • Opslagcapaciteit: 12 maanden (ongeopend)

TIP: Hogere opslagtemperaturen en temperaturen onder +2 °C kunnen de houdbaarheid verkorten. Opslag van de superlijm STRONGfix moet worden opgeslagen op een droge, vorstvrije plaats. Direct zonlicht moet ook vermeden worden op de opslagplaats. De optimale opslagtemperatuur ligt tussen +2°C en +8°C. De viscositeit van de lijm neemt toe naarmate de opslagtijd toeneemt, waardoor de reactiviteit afneemt.

Veiligheidsinstructies voor het aanbrengen van superlijm STRONGfix

Het is uiterst belangrijk dat u het veiligheidsinformatieblad en het technische informatieblad leest voordat u de superlijm STRONGfix gebruikt. Vooral de instructies voor veilig gebruik en de informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen moeten dringend worden opgevolgd om gevaren voor de eigen gezondheid te voorkomen. Draag tijdens het gebruik van de lijm altijd een geschikte veiligheidsbril en handschoenen. Zorg bij het gebruik van de lijm voor een onbelemmerde toevoer van frisse lucht en vermijd ten alle tijden contact met de huid of ogen. Lijm moet altijd worden opgeslagen in een luchtdichte verpakking op een veilige plaats. Zorg er bij het kiezen van een opslagplaats voor dat deze absoluut ontoegankelijk is voor kinderen, zodat de lijm niet in hun handen terecht kan komen.

Gevarenaanduidingen volgens Verordening (EG) nr. 1272/2008

 1. H315 - Veroorzaakt huidirritatie.
 2. H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
 3. H335 - Kan de luchtwegen irriteren.

Aanvullende informatie

 1. Gevaar EUH202-Cyanacrylaat. Hecht binnen enkele seconden op huid en oogleden.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

De volledige tekst van de veiligheids- en gevarenaanduidingen, evenals alle andere relevante informatie over veilige behandeling, transport en verwijdering, is te vinden in het veiligheidsinformatieblad voor S-Polybond STRONGfix superlijm.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604225100
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
Kleefstof typeSuperlijm
MateriaalGemodificeerde cyanoacrylaten
EAN/GTIN4260604225100
Gewicht0.0200
Vulhoeveelheid in ml21
KleurKleurloos
Kleurnaamtransparant
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.