Aqua-Plus PP-R montage-eenheid voor wandarmaturen in wit

De Aqua-Plus PP-R montage-eenheid voor wandbevestigingen 90° IT DN20x1/2 inch in wit wordt gebruikt voor eenvoudige aansluiting van douche- en badbevestigingen en heeft 1/2 inch interne messing schroefdraad met een tussenafstand van 153mm.

✓ Voor opbouwfittingen
✓ Afstandsmaat (steekmaat) 153mm
✓ 1/2 inch messingschroefdraad
✓ Voor PP-R buizen DN20
✓ DVGW en SKZ gecertificeerd

De witte PP-R wandaansluiting is geschikt voor de montage van alle in de handel verkrijgbare opbouwarmaturen in de douche en de badkamer.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 9,70 / stuk
€ 9,70 / stuk
0,2850 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 9,70 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2850 kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R montage-eenheid voor wandarmaturen in wit

1/2 Inch binnendraad ✓ Voor PP-R buizen DN20 ✓ steekmaat 153mm ✓

De Aqua-Plus PP-R passende montage-eenheid is de perfecte oplossing voor eenvoudige integratie van opbouwfittingen in een leidingsysteem van PP-R en is geschikt voor alle gangbare douche- en badkamerkoppelingen. Het doordachte systeem biedt een breed scala aan aansluitmogelijkheden. In tegenstelling tot de meeste montageplaten kan de toevoerleiding zowel van onderaf als van opzij worden aangesloten. Bovendien kan telkens een uitgang voor de warm- en koudwaterleiding worden aangesloten. Als dit niet nodig is, zijn de bijpassende afdichtingspluggen voor het afdichten van ongebruikte buismoffen in de installatieset inbegrepen.

De wandzijdige aansluitingen voor warm en koud water zijn voorzien van een 1/2" binnendraad. Dit is een hoogwaardig messing inzetstuk, dat door de complexe productie tot aan de schroefdraad volledig door kunststof omgeven is. De schroefdraadmaat komt overeen met de standaard voor sanitaire installaties De S-verbindingen die nodig zijn voor de meeste fittingen, die de 1/2" binnendraad aanpassen aan een 3/4" buitendraad, kunnen dus probleemloos worden ingedraaid.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R Montage-eenheid voor wandbeslag in wit
 • 4 x Aqua-Plus PP-R Blindstop DN20 in wit

Eigenschappen van de montage-eenheid voor opbouwmontage van PP-R

De Aqua-Plus montage-eenheid voor opbouwkranen is geschikt voor alle gangbare douchekranen en badkranen met warm- en koudwateraansluitingen. De steek van de montageplaat is 153mm. Dit betekent dat de afstand tussen de warmwateraansluiting en de koudwateraansluiting 153mm bedraagt, gemeten vanaf het respectievelijke middelpunt. Met de montage-eenheid kunnen de waterleidingen vanaf de zijkant of van onderaf worden ingevoerd. Bovendien is de wandhoek ontworpen om maximale flexibiliteit te garanderen bij het opzetten van het watercircuit. De montageplaat kan worden toegepast in de stroming binnen een watervoerend circuit en als eindgebruiker in het leidingsysteem. Voor gemakkelijke identificatie van de inlaat- en uitlaataansluitingen, evenals de warmwater- en koudwateraansluitingen, zijn alle aansluitingen gemarkeerd met richtingpijlen en de aanduidingen HOT (voor warm water) en COLD (voor koud water).

Bij het installeren van douche- en badarmaturen is de toelating voor leidingsystemen met drinkwater een verplichte vereiste. Hiervoor voldoet het Aqua-Plus PP-R leidingsysteem aan alle noodzakelijke DIN- en EN-normen op nationaal en internationaal niveau. Ook wordt voldaan aan de in Duitsland geldende eisen volgens de DVGW- of SKZ-certificering, zodat de montage-eenheid voor wandmontage zonder aarzelen kan worden gebruikt voor de watervoorziening in sanitaire ruimtes. Watertemperaturen tot 95 °C zijn mogelijk, ook al zouden dergelijke temperaturen waarschijnlijk nooit nodig zijn voor douchen of baden.

De aansluitingen, die onder een hoek van 90° zijn aangebracht, zijn voorzien van een messing binnendraad met een draaddiameter van 1/2 inch. Deze schroefdraadmaat is standaard op het gebied van sanitaire installaties, zodat, afhankelijk van de fitting, probleemloos passende S-verbindingen van 1/2" tot 3/4" in de binnendraad kunnen worden geschroefd. Het messing inzetstuk is aan de buitenzijde volledig omgeven door polypropyleen. Daarnaast is deze ook aan de binnenzijde tot aan de schroefdraad omgeven door kunststof, wat zorgt voor een constante binnendiameter voor een probleemloze doorstroming. Bovendien zorgt deze complexe integratie van de twee materialen ervoor dat de messingdraad een permanente, stevige grip heeft in het kunststof zonder dat de verbinding los kan raken wanneer de S-connectoren worden ingeschroefd.

De wandaansluitbeugel kan worden gebruikt voor opbouw-, inbouw- of droogbouwinstallaties. Voor een eenvoudige installatie is de muurbeugel voorzien van voorgeboorde bevestigingspunten, die een veilige bevestiging door schroeven aan de ondergrond mogelijk maken zonder dat er extra, speciale beugels nodig zijn.

Aansluiting van de PP-R montage-eenheid voor opbouwarmaturen

De montage-eenheid kan in het watercircuit worden geïntegreerd en op verschillende manieren worden aangesloten. Er moet onderscheid worden gemaakt tussen het gebruik in een continue stroom met toevoer en afvoer, of dat alleen de toevoerleidingen voor warm en koud water moeten worden gebruikt. Bovendien moet het van tevoren duidelijk zijn of de toevoerleiding van onderen of van opzij komt. De ongebruikte aansluitmogelijkheden van de wandhouder moeten vóór de ingebruikneming worden afgedicht door lassen met de meegeleverde afdichtpluggen.

Bij het lassen van de verbindingen adviseren wij eerst de stekkers te lassen en dan de pijpen. Omgekeerd is ook mogelijk, maar dan wordt het wat ingewikkelder om te hanteren - vooral bij het opwarmen van de resterende pijpbussen van de montage-eenheid. Voor zowel de PP-R buizen als de PP-R pluggen is een pijplasapparaat met een verwarmingsmof in de maat DN20 vereist. Voor het lassen moeten de plug of de buis en de overeenkomstige buismof van de wandhouder gelijktijdig worden verwarmd bij een temperatuur van ca. 260°C gedurende ca. 5 seconden en vervolgens onverwijld in elkaar worden gestoken tot de insteekdiepte van 14mm is bereikt. Zorg ervoor dat dit recht en zonder te draaien gebeurt. De maximaal toelaatbare axiale afwijking bedraagt 3° en moet in acht worden genomen voor een waterdichte en drukvaste gelaste verbinding.

Het lassen van de buizen en pluggen aan de montage-eenheid is veel gemakkelijker als dit gebeurt vóór de montage aan de muur. De schroefverbinding kan dan heel gemakkelijk worden uitgevoerd met vier schroeven. De afstanden van de bevestigingen in zowel verticale als horizontale richting bedragen 80 mm. Voor de montage van de opbouwarmatuur adviseren wij onze fischer spaanplaatschroeven met verzonken kop en gedeeltelijke schroefdraad in de maat 4,5x 60mm of langer om een stevige bevestiging te garanderen.

ATTENTIE: De PP-R buizen kunnen pas worden ingebracht nadat de buis en huls zacht zijn geworden, omdat de buismof ongeveer een halve millimeter kleiner is dan de buitendiameter van de buis.

Technische gegevens van de witte PP-R fitting montage-eenheid

 • Producttype: Wandaansluiting-hoek
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (schroefdraad): Messing
 • Uitvoering: 1/2" Binnenschroefdraad
 • Buitendiameter pijp: 20,0mm
 • Wijziging van richting: 90°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelen goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-WANDA-DN20
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604224851
MaatDN 20 x 1/2 inch
UitvoeringWandaansluiting-hoek
Ø Draad1/2"
Afmetingen (B/H/D)226mm / 114mm / 57mm
Gewicht0.2850
Insteekdiepte14 mm
Verwarmingstijd5 sec.
Afkoeltijd> 2 min.
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.