Aqua-Plus PP-R schroefkoppeling met buitendraad

De Aqua-Plus PP-R koppeling met schroefbare messing buitendraad en geïntegreerde afdichting maakt een water- en drukvaste verbinding van PP-R buizen met andere leidingsystemen mogelijk, die op elk moment kan worden losgemaakt.

✓ Met buitendraad (mannelijk)
✓ Schroefbaar draad
✓ Temperatuurbestendig tot +95°C
✓ Geïntegreerde dichtingsring
✓ Messing schroefdraad van hoge kwaliteit

De witte PP-R schroefkoppelingen (AG) zijn verkrijgbaar in de maten DN20x1/2 inch, DN25x3/4 inch, DN32x1inch en DN40x1 1/4 inch.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 4,52/ stuk (Basisprijs € 4,52/ stuk)
 • from 20 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 4,40/ stuk)
 • from 50 Items € 4,28/ stuk (Basisprijs € 4,28/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R schroefkoppeling met buitendraad

Meervoudige draad ✓ Inclusief dichting ✓ Drinkwater goedkeuring ✓

De witte Aqua-Plus PP-R koppelingen met schroefbare buitendraad en afdichtring zijn verkrijgbaar voor al onze PP-R buizen met een diameter van 20mm tot 40mm. De messing schroefdraad van de koppeling varieert van 1/2" tot 1 1/4", afhankelijk van de buisdiameter. Het aansluitstuk voor de PP-R-buis aan de tegenoverliggende zijde is verkrijgbaar in de maten DN20 tot DN40. Dit maakt een gelaste verbinding van het PP-R leidingsysteem met andere leidingsystemen met een schroefverbinding mogelijk. De schroefbare koppeling biedt maximale flexibiliteit voor het onderling verbinden van PP-R-buizen, of voor het verbinden van verbruikers (bijvoorbeeld thermische zonnepanelen, radiatoren, drukketels, enz.

In tegenstelling tot onze PP-R buiskoppelingen met vaste geïntegreerde schroefdraad, bestaat de schroefkoppeling uit vier afzonderlijke delen. De mof om aan de PP-R-buis te lassen, de schroefdraadverbinding van messing met buitenschroefdraad, een koppelschroefverbinding en een afdichtingsring die zorgt voor een water- en luchtdichte afdichting tussen het schroefdraadelement en de PP-R-lasmof.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R schroefkoppeling met buitendraad in wit

Eigenschappen van de meerdelige PP-R koppeling met buitendraad

Onze PP-R koppeling met schroefbare buitendraad is gemaakt van massief messing en polypropyleen-random-copolymeer. De schroefdraadinzet, waarvan de diameter is afgestemd op het grootst mogelijke debiet van de PP-R-buis, wordt met behulp van een koppelingsfitting vastgeschroefd op de houder van de kunststofbuis. Het slagvaste PP-R, overtuigt door zijn zeer goede temperatuurbestendigheid van -10°C tot +95°C continue gebruikstemperatuur. De fitting, die is goedgekeurd voor drinkwater, kan dus zowel voor koudwaterleidingen als voor leidingen met warm water worden gebruikt. Bovendien heeft de kunststof een zeer goede chemische bestendigheid. Het Aqua-Plus leidingsysteem is daarom ideaal voor chemische of voedselverwerkende productie-installaties.

De zeer goede verwerkingskwaliteit van de afzonderlijke componenten, alsmede de gemakkelijke hanteerbaarheid bij het lassen van fittingen en buizen van PP-R, vormen een goedkoop en efficiënt alternatief voor conventionele leidingsystemen van koper, aluminium of staal. Door de lage wrijvingswaarde en de zeer geringe oppervlaktehechting van polypropyleen kunnen onderhoudsarme leidingsystemen worden geïnstalleerd die een enorme levensduur hebben van meer dan 50 jaar.

Voor een optimale dichtheid tussen de messing onderdelen en de polypropyleen lasmof wordt in de schroefdraadinzet een afdichtingsring aangebracht. Dit garandeert een drukbestendigheid van de fitting tot 26 bar, afhankelijk van de permanente watertemperatuur.

Maatoverzicht van de PP-R koppelingen met buitendraad

 • PP-R koppeling DN20x1/2" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - buitendraad Ø 1/2"
 • PP-R koppeling DN25x3/4" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - buitendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN32x1" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - buitendraad Ø 1"
 • PP-R koppeling DN40x1 1/4" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm - buitendraad Ø 1 1/4"

Verwerking van de schroefbare PP-R koppelingen met buitendraad

De schroefbare PP-R-koppeling wordt aan één zijde door middel van het lasprocédé permanent verbonden met een PP-R-buis met de overeenkomstige diameter. Daartoe moeten de buis en de fitting gelijktijdig door een moflasapparaat gedurende een bepaalde tijd worden verwarmd en vervolgens in elkaar worden gestoken. Dit moet onmiddellijk na het verwarmen gebeuren. De buis moet recht in de verwarmde buismof van de koppeling worden gestoken zonder deze te verdraaien totdat de vereiste insteekdiepte is bereikt. Een axiale afwijking van niet meer dan 3 graden garandeert dat de gelaste verbinding waterdicht en drukbestendig is.

ATTENTIE: Schuif de schroefdraadkoppeling op de PP-R buishouder en de buis vóór het verwarmen. Wanneer de buis eenmaal is opgeschoven en gelast, kan het zijn dat de fitting met schroefdraad niet meer kan worden opgeschoven, zodat de koppeling met buitendraad niet meer kan worden vastgeschroefd.

Wij bieden de schroefbare PP-R koppelingen met buitenschroefdraad aan in vier verschillende maten, geschikt voor elke pijpdiameter, die in onze shop verkrijgbaar zijn. Aangezien verschillende buisdiameters verschillende tijden voor verhitting en lassen vereisen, hebben wij voor elke buismaat een apart montagegegevensblad gemaakt, dat deze gegevens bevat, evenals informatie over insteekdiepte, montage- of drukweerstand. Deze gegevensbladen kunnen worden bekeken en gedownload in het gelijknamige tabblad.

De schroefverbinding tegenover de lasverbinding kan na het lasproces worden vastgeschroefd door de uitwendige schroefdraad met de inwendige schroefdraad overeenkomend met de maat vast te schroeven en naar wens los te draaien. Dit maakt flexibele aansluitingen voor de watervoorziening mogelijk, ongeacht of het gaat om drinkwaterbuizen van PP-R, koper of staal. De schroefbare pp-R koppeling is ook een eenvoudige en snelle verbinding tussen twee systemen voor pijpleidingen in de zwembadbouw of als drukleiding in industriële installaties.

Technische gegevens van de schroefbare koppeling voor PP-R buizen

 • Producttype: Buis-koppeling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (draad): Messing
 • Uitvoering: Buitendraad
 • Draaddiameter: 1/2" - 1 1/4"
 • Buitendiameter pijp: 20,0mm - 40,0mm
 • Wijziging van richting: Geen
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelen goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Voor schroefverbindingen van buizen met messing schroefdraad helpt een beetje hennep- of teflontape om de afdichting van de schroefverbinding te verbeteren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-KUPPAG-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringSchroefkoppeling
Ø Draadvarieert
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.